pestka56 02.03.2017 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Oko cyklonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2017 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Mania, młode drzewa masz. Możesz je tak poprowadzić. Co się da giąć, a co nie to wycinać. W Warszawie na Marszałkowskiej przed domami handlowymi vis a vis Pałacu Kultury są tak zrobione drzewa, ale marnie rosną, bo tam straszne spaliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.03.2017 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Ta grusza wygląda kosmiczne. U mnie burza szybko przeszła, jedynie butle z gazem porwało i przeleciała 40 metrów, kilka milimetrów od naszego samochodu... Przyszedł czajnik i kupiłam mu do kompletu toster obydwa wyglądają jak milion $$$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2017 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 http://www.notey.com/@centsationalgirl_unofficial/external/4681456/green-walls-trellised-vines-espalier-trees.html?utm_content=buffer95b0b&utm_medium=social&utm_source=pinterest.com&utm_campaign=buffer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.03.2017 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 tak sie nazywa? oko cyklonu?? bylam wlasnie popatrzec na moje aspeny. Co prawda posadzilam tam choinke ale tylem moge poprowadzic. One gietkie i jeszcze mlode chociaz juz z 5 metrow maja, chyba da sie cos robic....Najpierw byla wscibska Kathy i mi zagladala, teraz nowe sasiadki co tez mi zagladaja nawet w okna, az sie wychylaja z tarasu juz je przyjrzalam maja taras wyzej odemnie z czeresnia nie wiem czy sie da, chyba ja za daleko od plotu posadzilam, ale przesadzalam na jesieni to moze zdarze ja na wiosne przesadzic, a jablonke albo gruszke dam pod sciane gdzie pomidory sadzilam. ha! ale wpadlam... Pestka odkad na nie wpadlam wsadzilam ich troche na Pinrescie pod "Espalier tree growing"..........moze komus sie sprzyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.03.2017 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Emi tobys dziure miala... co z tym czajnikiem, nie mowilas jaki w koncu kupilas - pokazuj (milion $ brzmi lepiej niz milion Zlotych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.03.2017 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Pokaże jutro jak słońce będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.03.2017 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 no fajnie, to trzeba czekac sprawdz pogode czy slonce bedzie czy za kilka dni zobaczymy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.03.2017 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Wystarczy, że będzie swiecic nawet zza chmury. Teraz nic nie będzie widać bo w kuchni mam ciemno jak w dupie. W sumie na własne życzenie lampy trzeba poszukać muszę się za to zabrać w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 02.03.2017 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Emi........... budujesz napięcie Dzisiaj obcięłam trochę moją miniaturową histerię. Zimę przetrwała dobrze, nic jej nie zmarzło, aleeeeeeeeeeeee jestem chciwa na jej łodyżki i obcięłam tylko po kilkanaście centymetrów. Pestka- mam ciąć do dołu?? Najdłuższa miała z 180 cm. Fajnie te drzewka wyglądają, tak samo jak lustra na płocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.03.2017 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Mania masz jakieś ograniczenia co do wysokości płotu? Może daj jakieś eleganckie pełne drewniane ogrodzenie? Ja bym kurwicy dostała jakby mi ktoś zaglądał. W sumie wzięła mnie kurwica i od razu pojechaliśmy do marketu po panele na ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.03.2017 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Emi mam niestety Nie moze byc wyzszy niz 2 metry ale nie mam ograniczen w drzewach...........chyba ze sasiad by zazalenie skladam ze mu "widoki badz slonce zaslaniam" wtedy by mogli kazac sciac, to akurat mi nie grozne. I tak mam dobrze, sa miejsca gdzie jest totalny zakaz stawiania plotow. Wszysty mieszkaja jak na wielkiej kupie. nie zauwazylam jak dom kupowalam ze ludzie maja tarasy wyzej odemnie, niektorzy wyzej od mojej kuchni. Temu tak obsadzam drzewami ten moj mikroskopijny ogrodek. Tez tego nienawidze, w bloku mialam wiecej prywatnosci. Emi oni gora nad plotem patrza, tak sa wysoko, musialabym postawic 3 metrowy a niestety nie moge. ja swoja Wisterie cielam przed zima, teraz to obetne tylko to co zdechlo bo napewno cos zdechlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.03.2017 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 ........a moja plyta gazowa lezy w sklepie i sie kisi...mielismy jechac dzisiaj po nia ale wczoraj po 9 wieczorem dostalismy telefon ze jest robota 3 dniowka i guzik zniw z odebrania chyba ze sie M uda jutro w ciagu dnia wyskoczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 02.03.2017 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Mania, nie płacz za kuchenką, super, że jest robota Mnie też wkurzają mikroskopijne ogródki, wszystko słychać co za płotem gadają. Nawet jak rozmawiam przez telefon i widzę sąsiadów w ich ogródku, to do domu uciekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2017 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 „Oko cyklonu” to był komentarz do ciszy po burzy u Emi, bo cyklon kręci wiatrami na zewnątrz, a w centrum ma ciszę. Chciałam ją postraszyć że zaraz znowu wiunie potężnie. Na czajnik & company też czekam Emi, coś nawywijała ze światłem w kuchni??? U mnie też nie za jasno, bo coś się stało z lampkami nad zlewem. Nie mam serca J pogonić, żeby wlazł na stryszek nad kuchnią, bo tam cały magazyn pamiątkowy trzeba by wygruzić, żeby się dostał. Poczekamy aż będzie ciepło. Mania, aspeny możesz rozpiąć na wspólnej kratownicy płaskiej, albo każdy osobno w sześcian. Wtedy płot Ci nie jest potrzebny. A jakie używanie miałyby ptaki i Edek może też by sobie latał, choć on ziemny przede wszystkim Poszukam fotki.... Mam Tu są jakieś kwitnące, może wiśnie (?), ale widać jak te kratownice są zrobione. http://www.houzz.com/projects/560714/country-high-end-residential-garden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2017 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Emi........... budujesz napięcie Dzisiaj obcięłam trochę moją miniaturową histerię. Zimę przetrwała dobrze, nic jej nie zmarzło, aleeeeeeeeeeeee jestem chciwa na jej łodyżki i obcięłam tylko po kilkanaście centymetrów. Pestka- mam ciąć do dołu?? Najdłuższa miała z 180 cm. Fajnie te drzewka wyglądają, tak samo jak lustra na płocie Hamuj Waćpani z tym cięciem Wybierz pęd na przewodnik, albo 2 nawet, to będziesz mogła ją rozpiąć na boki. Ciąć będziesz dopiero pędy wyrastające z głównego pędu. Niżej link do instrukcji cięcia. Oprócz tekstu są 3 filmiki. Włącz dźwięk, bo on więcej mówi niż pokazuje. To jest o dużych wisteriach, ale Twoją trzeba ciąć tak samo. Główne cięcie latem koniec lipca/sierpień. Teraz kosmetyczne i formujące, czyli wycinasz czego nie chcesz mieć i usówasz co zaschło, zmarzło. http://www.clematis.com.pl/pl/informacje-o-roslinach/inne-pnacza/511-wisteria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.03.2017 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 pestko po prostu potrzebuje żyrandola na co najmniej 5 żarówek a nam tylko żarówkę na kablu. Do tego będą jeszcze 2 lampy w oknie nad blatem. M.in z powodu sąsiadów wyprowadziłam się z miasta. Małe działki, domy okno w okno. Sąsiadki kretynki tylko podglądaly, odpowiadały swoje i plotkowały. Gdzie się dało były moje ulubione tuje 5 metrowe, gdzie się nie dało były panele drewniane ale w takim więzieniu-złotej klatce mieszkać? A i tak łatwo posłuchać a tego się już nie da wygłuszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2017 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Mania, nie płacz za kuchenką, super, że jest robota Mnie też wkurzają mikroskopijne ogródki, wszystko słychać co za płotem gadają. Nawet jak rozmawiam przez telefon i widzę sąsiadów w ich ogródku, to do domu uciekam. Jakiej wielkości masz ogródek? Może zrób sobie ślimaczkową samotnię. Rośliny można ciut pozmieniać. Plan w ślimaczka 1 cis pospolity - 60 2 robinia akacjowa "umbraculifera" - 2 3 narecznica samcza - 4 4 zawilec japoński "honorine jobert" - 3 5 barwinek pospolity "alba" - 40 6 świecznica prosta 'white pearl' - 1 7 tawuła van Houtte'a - 2 8 serduszka okazała "alba" - 3 9 hortensja "anabelle" - 24 10 aster amerykański " herbstschnee" - 1 11 ostróżka "moerheimii" - 3 12 róża drobnokrzaczasta "escimo" - 2 13 rozplenica japońska " hameln" - 3 14 płomyk szydlasty "white delight" - 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.03.2017 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Ale cudo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2017 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Aaaa..., czyli światło jak u mnie. Nad stołem w rogu żyrandol made in IKEA mam właśnie na 5 żarówek. J przerobił go na ledowy z halogena i... coś nie najlepsze dobrał oprawy, bo ciągle 2 padają. No, więc teraz ma wlaśnie ciemno jak w d... bo 2 nad zlewem przy oknie nie świecą, a w żyrandolu świecą tylko 3. Le zapowiedziałam, że zatarasuję go w kuchni i dotąd nie wypuszczę, aż porobi mi wszystkie kontakty i świecidła tak jak chcę. Mania, uczę sie od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts