Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

he he ucz sie ucz, trzeba byc TWARDOM albo wszystko beda robic "jutro" :lol2:

mam take fotki na drzewka, niestety z aspenami juz tak nie zrobie - za wysokie france to raz, a dwa w ta strone wieja zawsze wiatry wichury i deszcze - gruchloby do sasiadow na taras, jedynie co moge zrobic to kilka galazek tylko rzciagnac i patrzec co sie bedzie dzialo. Plot to ja musze miec, byle jaki ale musi gyc, bez plota bym sie czula bez prywatnosci.

ale owocowe tak zrobie na scianie :D

a mowiac o swiatlach...M dzis zanim pojechal sam zaczal narzekac ze musi zikwidowac jedno swiatlo nad lodowka (bo szafka tam podejdzie) i zalozyc jeszcze 4....bo ILE juz je zaklada? 2 lata?? :mad:

Mika nie nazekam ze praca tylko te fajfusy siedza w biurze do 4:30 a potem do domu jada, prace sa umawiane przed ich wyjsciem wiec maja prawo zadzwonic-dac znac wczesniej, jakby dali tobysmy jeszcze wczoraj zdazyli pojechac po ta plyte na upartego. Ale nam sie nie chcialo bo M dwa dni w rozjazdach byl.

a ogordki...no wlasnie ja sciagalam wczoraj fotki czegos zeby "zabudowac" ten kwadrat trawy i tez takie cos mialam na mysli.

Jaki tam stolarz :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: Mój osobisty ślubny elektrykę w domu robi. No w końcu ma stosowny papier, więc wsio prawilno :yes: Tylko... ja bym go na Twojego wymieniła, tzn. charakter ;)

Fajnie czytam.... to Emi stolarz robi nie stolarkę :lol2:

No niby elektryka robota ale meble kuchenne robi kompleksowo.

Mania co to sklep co do 16 robi i fajrant? Dla bezrobotnych i emerytów go otworzyli? Ja kurwicy dostaje że w czwartki o 17 zamykają a w tygodniu do 18. W soboty do 14. Ciężko na zakupy się wybrać. Zresztą z marketami też nie jest lepiej nie zdążyliśmy do empiku podjeździe paczkę podjechać - do 20, i do Biedry - do 21. Zaraz zamkną nam tesco - do 24.:bash:

przelece Pestka, u siebie tez mam pare

Emi to nie sklep, to office, tam z ulicy nie wejdziesz i nic nie kupisz, tylko przez dealer'a musisz isc, prywatnych 1% reszta to same wielkie biura , wojsko, policja i korporacje sa klientami. Tylko ze oni maja stycznosc z nimi na telefonie i papierze i w @ a M namacalnie, czyli zwiedzil juz duzo roznych miesjc i rozne rzeczy widzial, chyba najlepsze w wojsku i na policji w dziale z terrorystami i pedofilami :mad:

Sklepy sa do pozna, duzo 24hr otwarte , ale w ZYCIU by nie przeszedl zakaz handlu w niedziele :D......czytalam ze w Polsce coa macie siupy z tym (pomysl PIS'u?? i nakaz do latania do kosciolka i podpis na liscie tez? )

Wiele lat pracowałam w święta i niedziele, co prawda nie w handlu, ale korzystaliśmy z niedzielnego handlu z radością. Wiele kasjerek w sklepach mówiło, że woli niedzielę w robocie, a w tygodniu wolne. Studenci też stracą możliwość dorobienia. Do łez ubawił mnie pomysł zamknięcia sklepów internetowych w niedzielę :bash::bash:

Emi, w jaki dzień zamawiałaś czajnik w necie? :D

no, np. ebay czy amazon sprzedaja globalnie...bede internet "zawieszac" na caly weekend w Polsce jak mowisz Emi? bo jak inaczej to zrobic?

to sie kupy nie trzyma! ludzie malo zarabiaja i pracuja czasem na 2-3 etety, po parenascie godzin, jedynie co maja wolne to na weekendy a i tak nie zawsze bo w soboty musza pracowac. Wymysleli 500+ ktore i tak jest niesprawiedliwe bo trzeba miec wiecej niz jedno dziecko, przez co narobili masowych nierobow i leni bo po co pracowac jak mozna dzieciakow natrzaskac i siedziec w domu. W koncu kasa sie skoczy a idzie z kasy podatnikow, tych pracujacych. W niedziele handel ukrucony to ile milionow pojdzie sie rabac? Ile podatkow panstwo nie dostanie i z czego potem bedzie to 500+...???

a druga sprawa, mozecie mi powiedziec co sie wyrabia z ta wycinka drzew w Polsce? prawo przedtem bylo wiele razy bez sensu na zasadzie "nie wolno" a jak babinka wyciela bo jej na chalupe sie walilo to dowalili 200 tys kary, ale teraz z "przyzwoleniem" nie jada czasem po bandzie??? i mowie o drzewach w srodku miasta.

ps. Emi 'czarni" maja wytlumaczenie, oni nie pracuja, oni "sluza"...za "co laska" ale ze cennik z tylu wisi to tego sie nie mowi :no:

Ja się po woli zaczynam cieszyć, że mam tyle lat ile mam i że bliżej mi niż dalej, bo krócej od innych, np. od Was, będę się w tym kaczym bagienku taplała.

W ogóle nie myślą, tłumoki jedne.

Dziś na fc córka J napisała, o wycofaniu z emisli spektaklu telewizyjnego „Biały dmuchawiec” (Wnuczka mojego J występuje w „Białym dmuchawcu”. ) dlatego, że gra w nim Julia Wyszyńska, która w spektaklu „Klątwa” (Teatr Powszechny) odgrywa bohaterkę symulującą w jednej ze scen seks oralny z figurą Jana Pawła II, a w drugiej mówiącą o niedoszłej zbiórce na morderstwo prezesa PiSu.

http://wyborcza.pl/7,112395,21429276,kim-jest-julia-wyszynska-aktorka-z-klatwy-kurski-nie-wyrzucil.html

http://wyborcza.pl/7,112395,21434923,klatwa-oliver-frljic-pisze-do-komisji-europejskiej-a-kurski.html

http://wpolityce.pl/media/328818-tylko-u-nas-zdecydowana-postawa-jacka-kurskiego-tvp-zrywa-wspolprace-z-aktorka-ktora-w-sztuce-klatwa-zbezczescila-postac-sw-jana-pawla-ii

http://wiadomosci.wp.pl/kat,50352,title,Wiceminister-kultury-Wanda-Zwinogrodzka-krytykuje-decyzje-prezesa-TVP-ws-aktorki-Julii-Wyszynskiej,wid,18713773,wiadomosc.html

Zaczynam czuć się jak PRLu, nawet gorzej, bo ówczesną cenzurę dawało sie oszukać, a czasem można było się z nią dogadać. Działała w wielu kierunkach. Teraz mamy wybitne ukierunkowanie. Poza tym wtedy cenzurował wróg, a PiS to przecież przyjaciel narodu, opiekun i w ogóle dobra zmiana, q..wa. Ciekawe, kiedy zaczną mi mówić jaką herbatę mam kupować, bo ceylońska okaże się nieprawomyślna :bash:

Mania z tymi drzewami to już nawet prezes się domyślić że to sprawka deweloperów - żeby sobie mogli bezkarnie drzewa wycinać pod bloki. Dzisiaj np okazało się w 2 dni wycieki 4 hektary lasu pod ścisla ochrona - 200 metrów od morza. Będzie miejscówka na piękny hotelik.

O pincet się nie martw - rusza trumienkowe pełna para. Obcieli 65 % funduszy na leczenie noworodków. Nie będzie na kogo niedługo tych pincet wypłacać.

Pestka pamietasz...mielismy zjechac do Pl, zaczelismy w domu robic. Jak zaczelo PIS krzyczec i wymachiwac "narodowa" chorgiewka powiedzialam M ze nie wracam a jak chce niech sam jedzie. Moze dozyje ze bedzie tam OK i na starosc zjade :lol2:

albo bede M odwiedzac :lol2:

Emi no wlasnie, czytalam cos wczoraj az mi sie flaki przewrocily. Reka reke myje? zeby wiecej czarni na pogrzebach zarobili?

kur-mac nie kumam tego jak w zywe oczy mozna mowic ze sie bedzie eliminowalo chore dzieci bo tak to brzmi???!!:mad:

Oj tam o zdrowie można się pomodlić, na msze dać. A jak się nie uda to, Bóg tak chciał i tyle. Po co leczyć? Ewentualnie do uzdrowiciela można iść. Tylko trzeba się spieszyć, bo jednego już sąd skazał na więzienie za to że kazał rodzicom głodzić dziecko. Ale chyba m.in dlqtego robią porządek z sedziami.

Tylko satyrycy się cieszą, bo wreszcie mają używanie.

Jak ma się kupy trzymać, kiedy oni żadnego planu nie mają za wyjątkiem utrzymania sie przy władzy. Wszystko na szybko, więc bez rozeznania, czyli „jak zrobili tak pomyśleli”.

Pestko oni nie mysla ani przed ani po.... :sick:

Moim zdaniem satyrycy mają teraz ostra konkurencję. Wystarczy włączyć tv i nie wiadomo czy to kabaret czy konferencja jakiegoś posła pis czy ministra.

'Ucha prezesa' nie daje rady oglądać. To jak film dokumentalny, przegląd wydarzeń z całego tygodnia. Jakby to było o Republice Bananowej pewnie sikalabym że śmiechu a później zaczelabym się zastanawiać jak bardzo nasrane pod kopułą musi mieć reżyser.......

No dobra mam fotki :lol2:

Czajnik ten który jako pierwszy mi wpadł w oko. Mani kojarzył się ze spieniaczem do mleka. Nie wiem czy to źle czy dobrze, dla mnie lepszy niż taki który wygląda jak imbryk.

Jest cały metalowy, bardzo porządnie wygląda. Obawiałam się tandetnej rączki. Okazało się że jest z gumowanego plastiku. Ma okienko przezroczyste z przedziałka. Termometr jest precyzyjny, chociaż może sprawdzę go elektronicznym termometrem cukierniczym :lol2:

Do kompletu toster, w tym przypadku zegar pokazuje czas do końca testowania. Ma płynna regulacje stopnia spalenia i chyba wszystko to co toster mieć powinien.

Jeszcze jest z serii grill stołowy, chyba nasz najbardziej ulubiony rodzaj sprzętu w którym robimy głównie panini :lol2: kiedyś go dokupie, bo nasz staramy już jest.

Fajnie indiustralnie wyglądają :wiggle: i do ekspresu pasują. Eksperes jak pamiętacie jest od boscha :p najbardziej udany sprzęt od nich :p jeszcze tylko lodówkę dopasuje stylistyczne do reszty :lol2:

20170303_102921-1536x864.jpg20170303_103205-1536x864.jpg20170303_103124-1536x864.jpg