Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poczytałam :) Pisać będę jutro, bo padnięta jestem. byłam w W-wie i jak już miąłam wracać zaplątałam się w sam środek Strajku Kobiet Swiata. Fajnie, też jestem kobietą i generalnie za, ale wściekłam się. zaparkowałam w Centrum i nie mogłam się potem wydostać. Ktoś jednak powinien uprzedzić, znaki jakieś postawić. Psychicznie i fizycznie mnie podcięło.

A jakiego piesa masz? czy to kot???

ja zadyme mialam w zeszlym roku, upolowal chyba synogarlice albo ja za piore pociagnal diabli wiedza, wpadl jak burza i tylko na sniegu piora byly, w tym roku karmniki pod gazebo powiesilam. Tez przylecial ale ptakszki noge daly.

jastrzebi tu multum wiecznie nad glowami kraza ale Ci powiem ze nie atakuja psow, a koty w domu siedza, nie slyszy sie. jak cos to coyoty. W zeszlym tyg znow ostrzezenia byly. ja ze swoim na spacery nie chodze bo mi tu kolo domu laza w tych lasach.

Pestka wpadlas jak sliwka w kompot, trzeba bylo wyskoczyc na zakupy :D

bociana to ja nie pamietam kiedy ostatni raz widzialam, z 30 lat temu??

Omatko, nadrobiłam 10stron:rolleyes:

Od jakiegoś czasu szlak mnie trafia przez tych pisiorów, jestem wqrwiona na wszystko i na muratora nie wchodziłam. Jest tylko jedna rzecz w której zgadzam sie z tym pieprzniętym rządem - nie przyjmowanie muzułmanów, nie wiem co gorsze pis czy islamiści :bash: Jak tych szmatogłowych jeszcze nawjezdza sie do Polski to Mania lece do ciebie, albo w cholere na Alaske - zaszyje sie gdzies na odludziu i bede miec świety spokój od wszystkiego :roll:

jutro naskrobie wiecej :goodnight:

mam dwa piechy o takie biale anioły:

duzy aniol:

http://i1081.photobucket.com/albums/j346/TAR2011/01_Bialaski/DSC_0213_1.jpg

i maly aniol

http://i1081.photobucket.com/albums/j346/TAR2011/01_Bialaski/DSC_0498.jpg

i nasz bociek

http://i1081.photobucket.com/albums/j346/TAR2011/02_Budowa/DSC_0897.jpg

http://i1081.photobucket.com/albums/j346/TAR2011/02_Budowa/DSC_0926.jpg

to z ub. wiosny kiedy wizytowal codziennie budowe :)

Edytowane przez TAR

Maniu, jeżeli nasze rudziki to wasze robiny to NORMALNIE jak wszystko w Ameryce musi być BIG. Kuchenki, lodówki to i ptaki też :lol2:

Ja trochę tego zamieszania wczorajszego nie rozumiem. Dlaczego kobiety domagają się antykoncepcji za darmo? Jedyne co mnie wkurw. to zakaz aborcji w przypadku zagrożenia życia, gwałtów itp. Nie popieram skrobanek zdrowych dzieci np. w 6 miesiącu ciąży, cholera, biedna wymęczyła się tyle, to donosić i oddać do adopcji. Od razu mówię, że przyjaźniłam się kiedyś z położną i ona mi opowiadała o takich zabiegach. Nie wymyślam.Mojej koleżanki dziecko urodziło się właśnie w takim miesiącu, teraz czasem w warcaby przegrywam z nią. :yes: Nigdy nie miałam odmowy lekarzy w wypisaniu czegokolwiek, a prawie cały czas latałam do ginów na fundusz. Zawsze się dziwiłam dziewczynom, co mają możliwość iść na fundusz, do tego samego dra co można iść do przychodni. Żeby nie rozpierdzielać wątroby tabsami, wkładkę na 5 lat można założyć. To prywatnie, ale koszt szybko się zwraca.

Tar-cia, cudne te białaski są :yes: I oczko wodne fajne się szykuje.

oj mmikka problem jest bardziej zlozony, to co szykuje rzad kobietom to chore, moja sasiadka jest polozna i lapie sie za glowe na standardy opieki okolporodowej, do tego chazanek ma ustalac te standardy, swietojebliwy ginekolog co za komuny skrobal az wiory lecialy. tu nie chodzi by skrobac na potege ale o to by nikt nie wpieprzal sie do twojego ciala, poza tym chyba protest dotyczyl rowniez zarobkow, nie wtracania sie czarnych do polityki i do spraw kobiet, do opieki nad kobietami maltretowanymi i szereg innych spolecznych problemow. nie rozumiem dlaczego to jest przez niektorych sprowadzane tylko do checi skrobania???? zle przedstawiane zarowno w mediach jak i przez czarnych/politykow. temat aborcji to nie jest bulka z maslem to temat bardzo wrazliwy jednak niejednokrotnie traktowany szczegolnie przez tych korytowych bez najmniejszego wyczucia.

poza tym czarni chca nam zatkac geby i tyle.

powiem ci tak, jestem osoba (wbrew pozorom ;) ) bardzo zyczliwie nastawiona do zycia, do ludzi, generalnie pozytwna, zawsze wychodzilam z zalozenia zyj i pozwol zyc innym. ale to co wyrabiaja czarni, pisy to jest chore, zrodzila sie we mnie nienawisc, gdy widze kaczynskiego, pawlowicz, blaszczaka, broche, rydzyki i reszte tej bandy oszolomow to mam ochote wziac szpadel, walnac w ten glupi ryj i zakopac. i to nie jest normalne, zeby jeden kurdupl tak sklocil spoleczenstwo, zeby taka lawine nienawisci wywolal, m. in. dlatego jest porownywany do adolfa. zlodziej i zaprzaly nieudacznik bez zony, konta, prawa jazdy i cale zycie nie przepracowujacy sie cholerny len.

polska byla dla mnie jedynym krajem do zycia, krajem ktory mimo swych niedoskonalosci byl i jest moim domem. dzis chce sie stad wyprowadzic jak najdalej - to jest normalne????

Edytowane przez TAR

Mika nikt nie chce zabijać dzieci. Naukowo określono kiedy rozwija się układ nerwowy i ogólnie cały organizm. określono granice - 12 tyg. Im wcześniej tym lepiej. 6 miesięcy jak piszesz spokojnie żyć może samo. U nas w kraju pewnie przez te 6 miesięcy kobieta musi starać się żeby sobie załatwić legalna aborcję, w sumie łatwo to sobie wyobrazić. Ale żaden lekarz tego nie przeprowadzi, no chyba że chazan prywatnie w podziemiu, ma już w tym wieloletnie doświadczenie.

Teraz chodzi o tabletkę dzień po, która chcą na receptę zrobić . Co się całkowicie mija z celem tej tabletki. Bo kobiety lykaja je jak cukierki to trzeba zakazac idiotkom. Za to wiagra jest teraz bez recepty, jako jedyni na świecie tak mamy. Ma pełno skutków ubocznych ale chłop mądry, wie jak je zażywać.

Nie wiem jakie wczoraj były postulaty. Ale jestem bardzo ZA, żeby patologii dawać antykoncepcje za darmo. Np. Spirale albo zastrzyk , bo wiadomo po pijaku gumki nie założy, o tabletce pamiętać nie będzie. Ile dzieci jest kiszonych w beczkach, zakopywanych pod płotem lub wyrzucnych na śmietnik. W najlepszym wypadku hodowlanych dla 500+.

VESI spoko, żaden mułzumanin na 500+ się nie skusi.

Tarcia, całym sercem od dawien dawna jestem za odłączeniem KK od państwa. Czarni na każdym kroku oszukują, jak usłyszałam, że na Światowe Dni Młodzieży możemy przyjąć gości , to nóż w kieszeni mi się otworzył. Dziwisz na swoje pokoje niech przyjmuje. My możemy przyjąć kogokolwiek, ale nie na cześć i chwałę tych oszustów. Do tej pory rachunków szkołom i innym podmiotom nie zapłacili.

Wydaje mi się, że każda demonstracja, która łączy ze sobą temat aborcji i np. zarobków, odłączenia KK od państwa będzie przedstawiona jako - chcemy się skrobać. I nie odniesie sukcesu, bo zaraz podadzą 60% ludzi jest przeciwnych skrobaniu, a te panie tylko w swoim imieniu krzyczą a nie w imieniu większości.

Zarobki od wieki wieków zawsze godziły w kobiety, jak nie przepadam za pis, to tak do końca nie jest ich wina. Pracodawcy zaraz uderzą w larum- jak Rząd chce, to niech sam płaci. Pamiętacie, jak niedawno minimalną podnieśli? Pracodawca jakiś krzyczał- ja mogę zatrudnić za 5 zł/h, jak chcesz 13 to idź do Rządu do roboty.

Najbardziej wnerwia to, że biznesmen oszukuje na miliony, a posadzą przysłowiową babcię za handel pietruszką na chodniku.

Bolesny temat, hm...

Po prostu niech nikt mi sie nie w...la w moje ciało, a tym bardziej zakłamane łajzy, które na dodatek potrafią tylko rozwalić, co w miarę dobrze funkcjonowało.

Jeśli chodzi o ciążę, to wszystko już za mną szczęśliwie i tyle. Najbardziej mnie w tym, co nam kobietom robią, boli zmuszanie do rodzenia „warzyw” i brak wyboru dla ofiar przemocy. Wygląda, że kobietę w PL będzie można do woli upakarzać i pozbawiać woli. Mężczyźni, sorry – prymitywna częśc mężczyzn – rządzą. Podpisuję się obiema łapkami pod tym co piszecie. Mądre z Was kobiety. Te wszystkie strajki i demontracje niestety nic nie zmienią. No, może poprawią samopoczucie samym zainteresowanym.

PS.: piszcie trochę jaśniej,skoro już mówicie o tv. Ja NIE OGLĄDAM :)

Pestko a co można robić jak nie głośno krzyczeć i domagać się swoich praw. Ostatnie protesty pomogły i wycofali się z ustawy antyaborcyjnej i wprowadzili trumienkowe, które chyba powodzeniem się nie cieczy, jak ostatnio ruda mówiła.

A najgorsze jest to że to kobiety kobietom takie piekło gotują.

Dziewczyny zmieniając temat, bo chyba nie mamy z kim polemizować.

Mecze dalej temat komunii. Utknelam na zastawie. Będzie na 99% Maria teresa z Chodzieży. Mąż się uparl na srebne zdobienie. Macie jakieś doświadczenie jak wygląda sprawa mycia w zmywarce? Raz piszą że można, raz ze nie można.

nie bardzo doradze, mam biale ikee :D ale moja mama ma chodziez zdobiona róze i złoty brzeg (iwona zlocona roza) i nie myje jej w zmywarce, jeden talerzyk na probe myla to sie wyblakl, zloto najpierw zbrazowialo a teraz nawet paska nie widac.

ale w sklepie przy marii teresie napisali tak:

można myć w zmywarce z użyciem delikatnych środków myjących i na krótkich programach

no ciekawe na jakich tabletkach, bo przeciez wszystkie to ostra chemia

Edytowane przez TAR

Pestka, konar płonie- jest to reklama tabletek dla panów. Jak konar nie płonie, to zarzyj tabletkę godzinę przed:yes: Kiedyś oglądałam program- śmierć na 1000 sposobów. Żona mężowi wrzuciła tabletkę do napoju przed kolacją, w trakcie kolacji zadzwoniła kochanka, więc gość ewakuował się z domu do niej, łyknął również tabletkę żeby konar mu zapłonął. Kochanka też zadbała o tabletkę w piwie i gość zszedł na serce.

Niedawno rozmawialiśmy w domu, że sami młodzi ludzie powinni iść do Rządu, obecni 30-40 latkowie. Może nie byliby tak bardzo uwikłani w złe układy.

Niestety musiałby być to chyba osoby tylko z probówki, bo dziadków w wermachtach by im oszołomy wynaleźli. Kilka lat temu czytałam książkę Kory, a teraz prawie codziennie widzę w Rządzie pana, który wciągnął ją w kleje i narkotyki.

Emi jak masz srebrny czy zloty pasek to na stowe ci wyblaknie/wymyje sie, cokolwiek nie napisza. dla mnie tez glupota jest pisanie, ze mozna myc w zmywarce ale w lagodnych srodkach. nie znam takich, wszystkie tabsy nawet te ludwika sa agresywne. pisza, ze krotko, bo biale na krotkim programie sreberko od razu nie wyblaknie ale od chemii juz tak