Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W 2010 r zwiedzałam katedrę w Kolonii, już wtedy słyszałam, że dostali pozwolenie na wybudowanie meczetu wyższego od

Katedry. Dawnej koleżanki mąż był w Pl. Imamem, potem odwiedziłam ich w Irlandii, mają dwoje dzieci i są fajnym małżeństwem. Pamiętam jak pierwszy raz w życiu kupił nam do spróbowania trzcinę cukrową. Nawet do Pl do pracy ją zawiozłam. Pierwszy raz w życiu widziałam też, jak ciepłą wodą z czajnika ktoś(ten mąż) leje na szybę samochodu, żeby nie skrobać szronu. :rolleyes:

Miałam też styczność z lekarzami Arabami, dla mnie zawsze byli b. mili. Ale pamiętam też, jak w Szwecji w wielkim sklepie nie przepuszczali mnie- jako kobiety między regałami w sklepie. Musiałam obejść sąsiednią alejką.

Na jednym forum, które podczytywałam, pisała dziewczyna mieszkająca w Niemczech, że boi się tych nowych emigrantów. Pisała, że w szkole dzieci między sobą się dogadywali nawet na grillu, bo bezwieprzowinowcy mieli swój grill, a pozostali swój. Pisała co się w De. dzieje, o czym prasa milczy. Nasze polskie koleżanki dały jej bana, za sianie nienawiści.

moja prawie cala rodzina mieszka w Niemczech, ostatnio powaznie zastanawiaja sie nad powrotem, szukaja tu lokalizacji, mowia ze jest naprawde nieprzyjemnie. To juz nie ten kraj do ktorego wyemigrowali kilkanascie lat temu. maz kuzynki, niemiec rodowity tez chce sie do polski przeniesc, jemu tu sie mega podoba. generalnie niemcom malo sie podoba to co makrela zrobila. mowie wam predzej czy pozniej to pierdyknie.

NO I ZNOW DO TYLU JESTEM ;)

to zaczne od brudnych Muslimow , oh ok, tu sie mowi Muslim u Was Islamisci. Obie formy sa uzywane tyle ze Islam odnosi sie bardziej do religi samej w sobie a Muslim do osoby i ludzi w calosci wierzacych w ich religie. U nas tak jest.

Pestka ..........piszac o smierdzielach i masz racje ze ci z Egiptu byli czysci i nie-smierdzacy. Ale ja pisalam o Muslimach wszystkich razem i zaznaczylam ze od Syrii po Egipt po Sri Lanke itd.

JEST ROZNICA......miedzy narodami-krajami mimo ze maja ta sama religie.

Patrzac nawet na Turcje gdzie okolo 98% to wyznanie Islamu , patrzy sie na nich trochu inaczej - bo blisko Grecji czy Bulgarii. Bo jadac tam widzisz jak dwie rozne rasy - jedna jak biali i by sie w zyciu nie rozroznilo ze nie jees rasa biala jak my a druga czesc widac z daleka ze inni, mimo "cywilnych" ubran. Rysy ich zdradzaja. Zupelnie jak w Polsce patrzec na Polakow - Cyganow - jeden kraj, jedno wyznanie a roznice w rysach widac. Oczywiscie sa i Cyganie ktorzy wygladaja jak my, ja osobiscie znam takich tez.

Sa kraje gdzie oni sie przejmuja czystoscia i sa takie ktore nie.

Arabowie opanowali taksowki (zasrane toalety na lotniskach - pisalam o tym, smrod w taksowkach nie do wytrzzymania), Hindusi opanowali tir-y jak sie u Was mowi czy truck'i jak u nas.

Patrzac na Hindusow mysli sie - ooo to nie Muslim. Czlowiek wyobraza sobie ich w turbanach. Nic bardziej mylengo. Masa Pakistanczykow to wyznawcy islamu, to samo Shiksowie. Mimo ze ci ostatni sa uznawani za najbardziej pokojowy narod z "hindusowatych" maja wielu co maja powazne odchyly.

O ile Egipcjanin czy z Somalii Muslim bedzie czysty o tyle Hindusowate i wiekszosc Arabow to skonczeni brudasy i smierdziele. Kiedy pisalam? czy nie pisalam? dwa tygodnie temu pojechalismy do Mlodego a ze jeszcze z pracy nie wrocil M poszedl do fryzjera, wyszlam! niedobrze mi sie w tej "galerri handlowej" zrobilo i mnie zaczelo zbierac na wymioty, nie mowiac ze w ciagu 20 min ubranaie mialam przesiakniete ich smrodem.

Wiec co kraj to obyczaj. Tu gdzie mieszkam jest bardziej "bialo", przez nich ucieklam z Toronto miedzy innymi. Sa bezczelni, nazucaja swoje zdanie, sa wiekszymi rasistami niz my, tutaj tez na plazy jasnie pan w gaciach sie kapie a zona okutana po oczy w szmatach SIC!

Oddaje jednak czesc tym co sa normalni, bo sa i jest ich masa, bardzo duzo wyksztalconych, tak samo sa normalni miedzzy nimi jak beznadziejni Polacy wsrod nas, czy totalnie zidiocieli Canadole tutaj. Kazdy narod ma swoje wypierdki natury.

Z nimi jest jednak jeden problem jak pisala Mika - nie chca sie asymilowac i nazucaja swoje widzi-mi-sie i chciejstwa nie tylko nam ale rzadowi. Problem numer dwa - robi to tez Makrelka - rzadzacy im ustepuje bo jak niewiadomo o co chodzi w polityce to wiadomo ze chodzi o jedno - o STOLEK. Czyli robia tzw "bend over" czyli sa ruch*** w dupala przez mniejszosci i im ustepuja bo wiedza ze wtedy wiekszosc takich mniejszosci bedzie za kazdym razem glosowac na nich badz na ich partie i...stolki sie utrzymaja. I nie ma to NIC wspolnego z poczuciem litosci nad nimi bo akurat maja wojne itp.

Jakos przed II wojna swiatowa i zaraz po pol Europy zwialo, badz z wojny nie wrocilo, masa Polakow, Wlochow i innych przyjechala tutaj - nikt z nich nie nazucal swojego widzi-mi sie. Kazdy sie szybko zassmilowal i zyl jak reszta. I nie mialo to nic wspolnego z tym ze religia byla taka sama. Bo tak samo wielu Hindusow jest chrzescijanami a jednak walcza o swoje prawa i to nie zawsze czysto.

moze tak wspomne na marginesie..........niektorzy z ich wiar wyznaja wielozenstwo, czyli bigamie, ktora jest tutaj zakazana, w Polsce zreszta tez.. Rzad Canadyjski wiedzac o tym MIMO WSZYSTKO wszystkim zonom i wszystkim dzieciom placi zasilki i przymyka oko. A zasilki u nas sa jak w Anglii dlugie, mozna na tym cale zycie siedziec.

w 2003 roku tutaj Muslimi zaczeli bardzo naciskac na to zeby wprowadzic Sharia Law, bardzo naciskali. Na szczescie owczesny premier wszedl i postawil szybkie veto. Co nie przeszkadza im po swojemu robic.

Potrafili przeforsowac w szkolach ze kafeterie gdzie dzieci jedza - sa zamykane bo oni musza sie modlic i jesc swoje halale, dzieci , reszta dzieci musi jesc na korytarzach. Nigdy zydzi nie mieli tak dobrze! ani katolicy zeby sie pomodlic bo akurat bylo jakies swieto. Nigdy tez Zydzi nie mieli wyboru koszernego jedzenia.

Doprowadzili do tego ze szkoly zaczely z kafeteri wycofywac wszystkie jedzenia robione ze swini, nie pomogly protesty - oni byli urazeni k-wa mac. Postawili na swoim. Jeszcze jak moje dzieci chodzily do szkoly byla tzw Pizza day, jeden dzien w tyg byla pizza w szkole za darmo - wycofali, bo urazone Muslimy byly.

Osobiscie w szkole zrobilam wojne na poczatku lat 90tych. Siedzimy i sie uczymy a taki duperk sobie dywanik rozlozyl i swoje modly zaczel wyprawiac - na srodku klasy. Dlugo nie wytrzymalam, zrobilam wojne i ciul na korytarzzu musial to robic.Powiedzialam nauczycielowi jasno ze ze nie zycze sobie, jak reszta ucznio, bo zaden katolik o 12 w poludnie tez nie kleka i aniol panski nie odmawia. Religia za drzwiami. Won.

W dzisiejszych czasach za to bym sprawe miala w sadzie. Ale wtedy jeszcze bylo OK.

kropla drazy skale i oni to robia. Bezkrwawo obejmuja powoli wszystko.

ale wracajac do Shari. Od 2003 roku usiluja i co roku to wraca. narazie sie im nie udalo, chyba dlatego ze przewazajaca ilosc ludnosci tutaja to mimo wszystko Canadole.

Mimo to...zabijaja. Swoje dzieci najczesciej.

2008 - w Edmonton wypuscili zawiadomienie ze faceci nie moga na basen wchodzic (publiczny) jesli sa tam Muslimki.

2011 w Quebecu pozwolili wybudowac wielki mosque, ich rzeznie do zabijania (czytaj wykrwawiania sie bo tak zabijaja ziwerzeta) i umorzyli im podatki na ROK na wszystko byle sciagnac ich tam wiecej.

2001 zrobili ankiete w Ottawie (stolica Canady) 62% Muslimow wypowiedzialo sie za Sharia na TAK.

2015 - Justin Trudeau po staniem sie prime ministrem powiekszyl liczbe Islamskich immigrantow do przyjecia.

2016 powiedzial ze mu blizszy sercu jest Islam nich chrzescijanstwo

2017 - czyli ten rok - na Ministra Imigracji mianowal Muslima - Ahmed Hussen, z Somali, ktory jest tutaj krocej niz ja.

Nowy minister juz zaznaczyl ze bedzie przyjmowal wszystkich imigranotw ktorych nie wpusci Trump (SIC!!)

Rokowania nie sa dobre, licza ze przez to w ciagu nastepnych 18 latach liczba Muslimow nie ze sie podwoi ale bedzie 3 x wieksza.

Zajebiscie...i gdzie uciekac? nie ma gdzie. najpredzej do US i to miedzy Red Necks tzw bo oni cieci na brudaswo i innych bardziej niz Polacy.

Sharia law - jak pisalam nie tylko istnieje w Syri czy Afganistanie ale Pakistan i inne kraje tez. Bylo u nas bardzo glosno kilka lat temu dokladnie 2009 - ojciec z synem i matka utopili w samochodzie swoje 3 corki i jego pierwsza ale nadal aktualna zone (byla bezplodna) , corki mialy 19, 17 i 13 lat. Syn matka ojciec poszli siedziec, nastepne 3 dzieci skonczylo oczywiscie w domu dziecka. Ale zabili.

Najstarsza corka miala chlopaka z Pakistanu i sie to bardzo ojcu nie podobalo...od tego sie zaczelo.

Inny przyklad - afganka zasztyletowala swoja corke 19 latke bo ta nie wrocila na noc do domu.

jeszcze inny z 2007 - Pakistanczycy - ojcec z synem udusili 16latke, czyli corke i siostre bo nie chciala hijabu nosic i chciala sie ubierac jak my.

Ojciec sie nie nasiedzial a szkoda - zdechl w wiezieniu miesiac temu.

W ostatniej dekadzie mielismy 13 przypadkow morderstw honorowych. Bylo ich wiecej, ale usiluja to "pod dywan" zamiatac i uznaja jako domowa przemosc ..SIC!

ja Wam tylko 3 podalam.

wszyscy w calym pannstwie sledzilismy takie sprawy bo nas to przerazalo.

Dziwic sie Trumpowi?? ja mu bije brawo i tylko zaluje ze nie bedzie mogl wszystkiego przeforsowac i granic zamknac dla nich jak mial w planie, bo niestety zaden prezydent sam nie rzadzi i za nim stoi tabun ludzi i naciski, ale jako jedyny mial jaja i patrzac na to co sie dzieje w Europie i pamietajac 9/11 powiedzial co mysli.

Najgorsze jest - i to przynzja u nas nawet sami wyksztalceni Muslimi ze wszystko jesto to rozprzestrzeniane w ich szkolach muslimskich i na naukach w mosque. Najgorsza jest "stara" populacja bo trzyma twardo lape na tym. I najgorsze jest to ze maja straszna wladze i potrafia wyprac mozgi mlodym i starym do bialosci.

Nie rozni sie to nic nawiedzonych i sluchajacych Rydzika, Kaczora, Terlikowskiego w PL. Taka sama metoda prania mozgow.

niedlugo, nasze dzieci badz w najgorszym wypadku wnuki i prawnuki beda lazic zakutane po poczy w szmaty i zbeda zmuszane do przejscia na Islam.

I nie da sie, kurna nie da sie, wiedzac ze sa miedzy nimi normalni zwyczajni fajni ludzie - oceniac ich inaczej niz przez przymat niecheci i wrecz nienawisci a przedewszystkim strachu.

jesli opanuja swiat to bedzie pieklo na ziemi i bedzie gorzej niz za czasow wszystkich wojen wzietych do kupy. II wojna swiatowa nieslusznie rozgrzebywana jako najgorsza bedzie sie wydawac niczzym w prowonaniu z ich metodami niszczenia bialej rasy. I w ten sposob ludzkosc sie cofnie w rozwoju do poczatkow kamienia lupanego.

Wy macie dobrze, jeszcze w Polsce spokuj, ale tez nie ma co sie cieszyc, Makrelak i cala Unia potrafi to zmienic, wiec trzeba tylko kciuki trzymac ze jak ma byc zle to lepiej niech bedzie caly czas jak jest - w Polsce mam na mysli. Bo ja jakby co mam bardziej przesrane :p

M tnie dziure na plyte. Maja dzis jechac po rurki z Rickiem. Jak bede lucky to bede dzis miala dzialajaca kuchnie jak nie - to jutro. Rick jest len :o

to jade dalej...Wy i Wasza pamiec oich ksiazek :p Maniowatych ksiazek to wlasnie M przywlokl dwa pudla kilka dni temu :p

to na zlosc pokaze znowu moje Maniowate ksiazki - ustawione OD LINIJKI :p:P

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0169_zpsrx80uqzq.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0184_zps8tlivnia.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0175_zpsvlriaknd.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0181_zpsbtoeghj5.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0172_zps2ukejcry.jpg

poprostu wszystko do siebie pasuje. meble, dekoracje a nawet sztukateria na scianach.

dla przypomnienia jak zaczelam robic w tym pokoju + zwykle ksiazki bylo tak:

IMG_8604_zpsc16ckfsl.jpgIMG_8612_zpszixuhdfx.jpg

sie rozumie ze szafki sa tymczasowe i jak pamietacie beda przerobione i do samego sufitu - narazie nie moge, bo najpierw musze podloge zrobic. No niestety, nie odrazu Rzym zbudowali. I tak duzo zrobilismy w ciagu 3 lat.

Witrynko-biblioteczka na gorze...

Pestka a na co im wiecej swiatla? w lecie tam jest super jasno - tam jest swietlik w suficie.

Vesi - zadnych ramek juz tam nie bedzie ani nic na scianach, tylko lustro, witrynka i sztukateria na scianie jest sama w sobie dekoracja, plus mam tam duzo drzwi, wiec jest bardzo duzo bialego, wiecej by bylo za duzo - ale napisalam przeciez ze to nabierze wygladu jak zamiast wykladziny bedzie podloga (ciemna) i ciemna barierka. Ale gora jest w planach na zas. Zle zdjecia robic bo nie mam gdzie stanac, na zywo wyglada dobrze i pasuje.

U nas M sam z siebie, bez mojego jojczenia, złapał za łopatę i pół trawnika przekopał. Ja złapałam za łopatkę i cebulki przekopałam bliżej płotu, bo same z siebie romnażały się w stronę trawnika. Czekamy jak te ciule na deszcz i widzimy go tylko w prognozie pogody w TV. :bash:

Info dla Tar- Maniek leży na dywanie, jak kameleon wtopił się w tło :rolleyes:

dla TAR moj psies...

slawne zdjecie z kotem

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0029_zps2plqs1cg.jpeg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_2335_zpsxnvt5xeg.jpeg

a nizej nieogolony, lezy i jajka chlodzi na trawie

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_3633_zps41r3wchf.jpeg

jak nie ogolony i zarasta to im dluzsze wlosy tym bardziej przypomina Chewbacca z Gwiezdnych Wojen :p

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/37167_zpsjzp2xmjx.jpeg

dla TAR fotki

pisalas ze zamyslasz o drzwku Gleditsia Sunburst, po waszemu Glediczja czy jakos tak? po naszemu Honey Loctus . Jak pisalam ze musze Loctusa przesadzic to mialam na mysli wlasnie drzewo a nie Loctusy na oczko o ktorych pisalam u Ciebie.

mam jeszcze mlodego, ma pare latek, juz wyrosnietego kupilam 2.5 metrowego, to zdjecia z zeszlego lata - jest to moje ukochane drzewo w ogrodku.

(a obok sa dwa deby rosnace w kolumny i dwie brzozy, ja mam klikupniowe Betula Nigra Heritage, za buda tez kawalek wystaje magnolia, powoli ja przerasta)

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_1044_zpsu15oex19.jpeg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0974_zpsywxaplyb.jpeg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0975_zps4u1wltsd.jpeg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_1021_zpskrjlpptl.jpeg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_1025_zpsdyxfzses.jpeg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_1596_zpsfhkkg3mh.jpeg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_1597_zpseqdv6rfq.jpeg

a na koniec kawalek jeziora na moim osiedlu i lilie, no wiecej lisci niz kwiatow ale juz przekwitaly

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_2585_zpsl1u6cojv.jpeg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_2619_zpsuduoqva3.jpeg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_2607_zpsmg7yovzj.jpeg

Pamiętacie ? Jeśli wejdziesz między wrony...

Mam taką konkluzję całego tematu inna religia, inna kultura – skoro przyjeżdżają do obcego kraju, to powinni szanować prawo tego kraju i siedzieć cicho. Dostosować się do zwyczajów. Zasymilować się najlepiej, ale skoro są innego wyznania, co należy zrozumieć, to powinni w zgodzie żyć jak większość innych nacji.

W Starożytnym Rzymie różne grupy miały zagwarantowany wstęp do łaźni w określonych dniach. Czemu w Kanadzie (czy gdzie indziej) nie przeznaczono po prostu jednego dnia w tygodniu dla muzułmanów. Wszystkie pozostałe problemy można by także rozwiązać takimi prostymi sposobami.

Sęk w tym, że oni tego nie zaakceptują dobrowolnie. To jest celowe, tworzą w ten sposób sytuacje sugerujące, że są dyskryminowani. Nakręcają się w nienawiści do innych. Podaj im dłoń, a urwą ci całe ramię.

A Koran wcale tego nie pochwala. Dobry muzułmanin żyjący zgodnie z Koranem, to człowiek szanujący wiedzę, ceniący mądrość, grzeczny, pokojowo rozwiązujący problemy, opiekun słabych i swojej rodziny.

W Koranie np. jest wyraźnie określone, że mężczyzna może mieć kilka żon (4 konkretnie), ale tylko pod warunkiem, że wobec każdej jest tak samo dobrym mężem, a kobiety nie mają powodów do niezadowolenia.

To samo dotyczy innych sytuacji życiowych. Jednak to czego uczy się małych chłopców w madrasach (szkoły w meczetach) zależy od nauczyciela. Dzieciakom każe się wkuwać na pamięć przeinaczone sury. Bo czytać umieją tylko o tyle o ile. Pranie mózgu, klapki na oczach, brak podstawowej wiedzy, poza tą wyuczoną na pamięć w madrasie i mamy problem z porozumieniem. Bo jak się porozumieć skoro brak wiedzy i tolerancji. Chore to jest!

Ubawiłam się jak jeden z moich kolegów archeologów, gdy przyjechałam do Egiptu, powiedział, żebym się nie wychylała z wiedzą o starożytności tego kraju w kontaktach z inspektorem nadzorującym badania na wykopaliskach. Wiedza tych ludzi nie sięgała dalej niż do VI wieku. Nie uczono ich na Uniwersytecie Kairskim historii sprzed Mahometa. Bardzo dziwne, bo narody Półwyspu Arabskiego mają tę historię wspaniałą. Tymczasem wg współczesnych Mahometan kraje, króre najechali, do Vi wieku zupełnie jakby nie istniały.

Światło w witrynce :)

Światło, to jest wolna przestrzeń. Ona pomaga porządkować przestrzeń, gdy zapełniasz ją nie jednorodnymi przedmiotami, kolorami. Wszelkiej maści projektanci używają wolnej przestrzeni, czyli światła (!) by prowdzić wzrok patrzącego od tematu do tematu i żeby patrzący się nie zmęczył z powodu natłoku wrażeń.

Masz w witrynce ućkane książki jedna przy drugiej. Nie przeszkadzałoby to, gdyby nie siateczka i różnorodność kolorów. W starożytnej Grecji istniało na to określenie „horror vacui” (strach przed wolnym miejscem). Oni tworzyli mozaiki i malowidła tak gęste, że nie wiadomo było na co patrzeć, ale był w tym pewien porządek – powtarzalność wzorów. Dzięki niej powstawały piękne kompozycje. Poustawiałaś książki w kolorowych okładkach. Jest łaciato i zrobił się bałgan, który drażni. Jakbyś przeniosła do tej witrynki i tak samo ciasno poustawiała książki z biblioteki na dole, to wszystko wyglądałoby eleganko i ładnie.

Rick przyszedl i zaczelam rozpaczac, cos nie tak , malo miejsca, chyba szuflady bede musiala zmienic na plysze pod plyta bo to nie gaz ciagniety od budowy ale ciagniety teraz :sick:

Pestka, ale dobrze ze tam siatka jest. Wiesz ze ja kolorow niezbyt. A napewno nie pstrokate. Siatka to niweluje troche. Na dole mam w jedych kolorach a tam co ksiazka inny kolor.

A swiatelko jakby co moge zalozyc, pisalam juz o tym. Nie probowalam jeszcze.

Pisalam kiedys jak robilam na dole - ksiazki dawniej wydawane byly ladne, w ladnych oprawach, stonowane (jak na dole mam i nie mowie o encyklopediach ale o ksiazkach tych starszych). Ksiazki nowoczesne to totalna tecza i wiecej, nie mowiac o okladkach ktore sa cienkie :sick:

Ale dlatego tego oczoplasu nie chcialam na dole gdzie wszystko otwarte, no a musialam gdzies upchac moje polskie ksiazki.

patrzac na kilka fotek to tak wyglada, ale na zywo chodzac kolo tego ciagle jak ja chodze - nie widac tych ksiazek, w oczy sie zuca szafka i siatka.

kolorowe pasuja w innym klimacie, innym wystroju, w nowoczesnych domach badz jak u Ciebie.

Ja uwazam ze pora zacząc głosno mówić o inwazji islamostów w europie, tego nie da sie inaczej okreslic. Zderzenie dwóch skrajnie róznych kultur kiedy jedna wyciąga ręke a druga ja kąsa skończy sie masakrą. Ludzie tego nie wytrzymaja, ja juz po sobie widze ile nienawiści we mnie jest do pisu a wraz z napływem tych szmatogłowych i ich rozpasaniu to i do nich nienawiść coraz większa. Owszem sa tacy muzułmanie co po prostu chca życ spokojnie, jak pisałyście, niestety ci dobrzy sa prawie niewidoczni na tle chamskiego ogółu. I nie moge siedziec cicho, bo w Polsce ich nie ma i nas polaków problem nie dotyczy, wystarczy ze pisiory odejda od waładzy przyjda nastepni bardziej liberalni, otwarci na świat i co? Zacznie sie polityka przyjazna islamistom (i homoseksualistom, którymi sie brzydzę) trzeba trąbic wszem i wobec ze nie zgadzamy sie by wymuszali na nas swoje chore prawa i tradycje, kuźwa choćbym miała siedziec za rasizm i nietolerancje nie bede cicho. Katolicki kler tez manipuluje okropnie, z biblii wyciąga wybrane pisma, a wazniejszy jest dla nich ten niezgodny z biblią katechizm. Madry katolik przeczyta Biblie, ale raz nie wystarczy żeby ja zrozumieć, więc siedzi w tym łez padole wierząc ze księza na pewno wiedza lepiej jak czytac słowo Boze. Ale nawet jak tu KK wtrynia sie mocno w polityke, to na szczescie nie namawia do zabijania, nie dyskryminuje kobiet. Wole juz tych pełnych obłudy katolików niz muzumałnów. Papiez Francieszk jest najlepszym co mogło sie KK przytrafić, bardzo mądry człowiek, oby żył jak najdłużej i uzdrowił ten pełen hipokryzji i manipulacji kosciół. Stara sie to robic bardzo delikatnie i małymi kroczkami, inaczej by go mohery zlinczowły chyba. I jedyna nadzieja jest jeszcze w tym, ze muzułmanie zaczna przechodzic na chrześcijanśtwo, moze taki był Bozy plan?. Wiecie ja jestem wierząca, ale nie w kościól katolicki, dopoki jest tam taka szopka i obłuda moja noga dobrowolnie w KK nie stanie, jak slysze ze ktos chodzi do koscila nie dla ksieży, a odstawia ta sama szopke, to śmiac i sie chce. Ale jak pisałam, ta szopka katolicka jest z mojego punktu widzenia niegroźna na tle islamu.

Mania, najważniejsze że wam sie witrynko-biblioteczka podoba, mi sie ona tam teraz gryzie z tymi białymi drzwiami, schodami, ale wiem ze jak beda ciemne schody to będzie super, wystarczy poczekac i bedzie perfect :p

Edytowane przez vesila

Mika, zima juz tak w kosc daje i tak sie jej chce konca ze na sile sie szuka czegos ozywionego na drzewach, a ze mi nic z ziemi nie kielkuje bo kwiatow nie mam zadnych to kazdy listek cieszyl. No i guzik, powrot zimy ;)

Nie nie mam gazu! :bash:

chodze zla jak osa. Szufady wyciagniete - znow mam dziure ziejaca w kuchni. Tyle ze plyta juz w blacie. M kupil rurki, zaworki itp, Rick zalozyl jakas rurke na dole i sie nia chwalil - poszlam, szukalam - zadnej rurki nie widzialam wiec nie wiem gdzie jest, obiecal rano w niedziele przyjsc i zrobic. Bo w sobote mial ochote na impreze. M wiec pojechal kolo poludnia po niego a Rick powiedzial ze dopiero co wstal, ze moze popoludniu ;) Nie pokazal sie, nie dal znac ;)

no i gazu NIE MA ;)

M dzis tez nie ma bo w pracy. Rick nie pracuje juz jest na emeryturze, wiec nawet jakby mial przyjsc na tygodniu w ciagu dnia to nici z tego - ja nie wiem co i jak, M nie bedzie.

fajnie? no super !

czyli dalej jade na mojej wielkiej indukcji jednogarnkowej ;)