TAR 13.03.2017 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 mnie tez tak bardzo chce sie wiosny ze zlozylam zamowienie na byliny:rolleyes: a jutro ma dotrzec pierwsza z dwoch dostawa clematisow, no zobaczymy co to bedzie. i jak zwykle moglabym dzialac w ogrodzie bo slonce dzis i w miare cieplo, to nie w tej robocie musze siedziec a nagle jej tyle dzis sie zebralo, ze wymiekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.03.2017 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Moje wisterie śpią jeszcze Mmikka Spokojnie, nie zamartwiaj się. To mądre roślinki, wiedzą kiedy ruszyć Przeczytałam tę Atwood, o której pisałam i teraz czytam 2-gą część, która dzieje się wcześniej. Już wiadomo do czego ludzie doprowadzili, a teraz czytam o tym jak do tego doszlo. Ta Kanadyjka nieźle sobie radzi pisarsko, a to czym pisze stoi mi teraz w głowie ile razy przypomnę sobie o wycinaniu drzew. Człowiek – specjalista od niszczenia, który w końcu doprowadzi być może do sytuacji kuriozalnej, ale czemu nie możliwej (sic!) jak ta w książkach Atwood. Mania, tego gazu to nie masz tylko w kuchni mam nadzieję TAR, dasz radę z pomocą Tarkowego A potem będzie coraz cieplej i coraz piękniej. U mnie w końcu zaczęło trochę obsychać. Od jutra poważne wykopaliska ogrodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.03.2017 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Tar ano widzialam u Ciebie, walkujecie temat roslin, traw, ja zielona i sie nawet nie znam ja jak ogladam to drzewa i krzaki Ale pisalas u siebie powiem Ci ze u nas tutaj tez sklepy wysylkowe podaja date na zas kiedy beda wysylac. Mozesz kupic i zaplacic za niektore ale z wysylka kaza czekac do kwietnia albo do maja. Pewno dlatego ze roslina ma wieksza szanse przezycia a Ty nie wrocisz z placzem ze spadl snieg i zdechlo. Chyba sie zabezpieczaja na zas. Czesc roslin maja u siebie ale wiekszosc u nas przychodzi z US wiec i tak trzeba czekac kiedy tamci wysla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.03.2017 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Znaczy ja mam glupia i madra Wisterie glupia puscila paki, madra dalej spi Pestka gaz mam w domu, zimno jak diabli jakbym grzala, gazu nie mam pod kuchenka na szczescie tylko. Zakreci dopiero jak zacznie robic. Jakos wytrzymam, podkrece temp i nagrzeje dom, zanim zrobi te pare godzin bedzie ok, pytanie kiedy zrobi jak ma lenia. Ale pisalam ze jest leniwy. wczoraj mialam jechac obejrzec pompy do fontanny ale taka zla bylam ze nie pojechalam. Bo nie wiem czy potrzebuje dwie czy 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.03.2017 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 tak bym tez wolala zamowic w przedsprzedazy, duzo moich"typow" bym miala porezerwowanych, a tak znowu zapomne ze w maju zamawiac. wycieczke po drzewka i krzaki zrobie w niedziele i za tydzien w sobote, teraz czekam na forme oczkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.03.2017 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 w sobote kupilam dwie wylewki do fontanny, dlatego nie wiem ile bedzie mi potrzeba pomp. Lew po srodku wyzej a wylewki po bokach nizej, na 3 sposoby mozna je montowac (ostatni sposob na polskiej stronie znalazlam ) http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/sheer1_zps2qd3j9e8.gif http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/blogimage_waterfalltype3_zpsszulw1it.jpeg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/wylewki-ze-stali-nierdze_17701_zps2kkpswzf.jpeg jak mi sie spodoba to dokupie trzecia i zrobie tam trzy na jednej scianie a lwa zrobie na scianie od garazu . a co do baseniku...raczej nie bede zadnych traw ani kwiatow sadzic, podoba mi sie czysta woda z kamieniami http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/cool-backyard-ponds-37-554x828_zps1zqmut3p.jpeg z checia bym jednak Koi zrobila i ryby miala tam (wtedy jakies roslinki by byly) ale nie chce mi sie kolo tego latc no i na zime musialabym ryby do domu przynosic, nie mam miejsca na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.03.2017 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 ha! TAR.....ja to bede szczesliwa jak zaczne kopac dziure pod fontanne w kwietniu ale sie nie jaram, moge dopiero w maju - kupe sniegu mam, nadal zapowiadaja i zima ani mysli puscic. Z pergoli zwisaja mi sniezne makarony, trawy juz wcale nie widac;) bielutko...i ma znow padac dzis i jutro i mowia ze to nie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 13.03.2017 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Dzisiaj w nocy spać nie mogłam, siatka przeciwko kretom chodziła mi po głowie. Koszt samej siatki nie jest wysoki, ale czekałaby od nowa robota w przekopywaniu ogródka. 10 cm pod ziemia ma być. Kopane było na wysokość szpadla, w sam raz teraz należałoby odkopać wszystko. Nowej ziemi nie kupimy, koszt+ za wysoko by było. Pestka, ta trawka co polecasz prawie miesiąc wschodzi Na filmiku jest piękna, aż boso chce się po takiej śmigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.03.2017 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 znajac zycie u nas tez jeszcze zima nie powiedziala ostatniego slowa, ale obym sie mylila. ja czekam jednak juz w blokach startowych do roboty, po raz pierwszy czekam z niecierpliwoscia na zmiane czasu, bo moglabym dzialac po pracy a tak jak ta dzimdzia wieczorami w domu bezczynnie siedze chociaz mam troche roboty to mi sie nie chce w szafach ukladac, nosi mnie najzwyczjaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.03.2017 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 a ja zawsze co do trawy to Pestce na przekor , bo te barenbrugi u mnie brzydko wschodzily to kupilam w leroju Geolie trawe i byla miodzio. i szybko wzeszla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.03.2017 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 u mnie od wczoraj zmiana czasu, sprawdzam na compie i telefonie bo w kuchni nadal zegara nie sciaglam i nie zmienilam godziny a ze nie mam juz kuchenki starej gdzie mialam zegarek to mi tego czasem brakuje to teraz miedzy nami 5 hr roznicy a nie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 13.03.2017 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Ha! a po ile ona? Bo jeszcze trochę kasy na ogródek by się wydało No i ten miesiąc klepiska trochę mnie przeraża. Dziewczyny, szukam też lamek solarnych, patrzyłam na białe kule. Macie jakieś, polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 13.03.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Czyli kuchenka jeszcze nie testowana... Mania ja myślałam że ta woda to ma sie z paszczy lwa wylewac, a ona ma byc obok? znaczy sie obok lwa jeszcze te poziome wylewki? Mika, ja w lidlu kupiłam takie białe kulki z solarkami, juz dwa sezony były na tarasie, na zime zawsze chowałam, i jestem zadowolona, tylko chyba pasowałoby akumulatorki juz wymienic, bo którko świeciły na jesień, w tym roku pewnie tez będa te kulki. Gdybym nie miała ciagle cienia przed omem to bym je tez koło wejscia w rabacie dała, ale tam sie nie naładują, za mało słonca, nawet latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.03.2017 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 UWAGA !!!!! Rick przyszedl. Wlasnie mi gaz zakecil, przedluzyl rurki, podlaczyl do gazu ale musial sie zatrzymac w polowie pokoju na dole. I zamknie wyjscie. Kazal M wywiercic dziury w belkach zeby kolanko zalozyc i isc w strone gdzie kuchenka jest - oczywiscie M nie wywiercil, napisalam do niego i mu zjebke dalam, uslyszalam ze "nie wiedzial ze Rick przyjdzie" a lezal caly dzien i nic nie robil. Jakby dziury byly doszedlby juz do okna no i jeszcze trzeba jedna rurke jechac dokupic. Przy dobrych wiatrach w czwartek bede miala gaz w kuchence - zalezy od M jak pracuje bo nawet nie wiem bo kalendarz mi przestal dzialac Vesi tak, lew po srodku wyzej i z rylka mu lac sie bedzie a wodospadziki nizej po boku. Dlatego nie wiem ile pomp potrzebuje. Na necie tak pokrecenie pisze ze wcale nie pisze, musze do sklepu jechac wypytac. Osobno chce zeby zalezy od widzimisie wlaczac 3 albo tylko lwa , albo tylko wodospadziki. na tarasie pod pergola mam tasmy ledowe, a w podlodze w tym roku robimy punktowki. Swiatla juz mam. A lampa co widi po pergola tez jest. Ale zadko ja wlaczam. Trzeba bedzie ja przesunac bo taras poszerzylismy i nie bedzie nad stolem. Chyba ze ja wsadze spowrotem pod gazebo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.03.2017 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Nawet nie wiedziałam, że Geolia trawy sprzedaje Mają szpeja do nawadniania i całkiem dobre sekatory, nożyce. Grzebnęłam w necie, ale mi wyświetliło, że brak ofert na tę trawę. TAR, no tak bywa. Wszystko zależy od warunków. U mnie Barenbrug się ma świetnie i faktycznie taka milusia jest, że che się boso po niej chodzić. Ona wolno rośnie, co ma znaczenie, bo nie trzeba co 2 dni kosi wiosną. Ale też faktycznie wolno kiełkuje, choć nie pamiętam, żeby to było miesiąc. Na pewno po miesiącu już było zielono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.03.2017 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 czyli zanim wykielkuje to ja chwasty zjedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.03.2017 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Jakoś mi nie zjadły A teraz ona sobie z chwastami sama radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.03.2017 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 u mnie po tygodniu od posiania chwasty się pojawiaja - perz plus jakieś badziewie. jak pogoda lipna - np sucho i upał to trawa słabo wschodziła to trawnik trzeba bylo od nowa robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 13.03.2017 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Firmy Geolia nie znałam. U nas perzu nie ma, najwięcej było stokrotek- 1/4 trawnika przerośnięta nimi(już pojedyncze kwitły teraz:o) mlecze wycięłam, pozostało to co Vesi miała, takie małe badziewie z listkami krzewiące się. Vesi dzięki za info o Lidlu, poszukałam w necie, w ubiegłym roku na przełomie IV/V te lampki były fajnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.03.2017 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 U mnie też wschodziły, ale było ładnie odchwaszczone. Woda psikała, a jak można było się dostać, to najbardziej agresywne chwasty usuwaliśmy. Generalnie jednak trawka wzeszła bardzo równo i zagęściła się potem błyskawicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts