mania1220 14.03.2017 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Emi no to nie wiem, w kazdym badz razie tutaj nie ma zadnych mini i kazde sa 2+1. U mnie Finish jest bardzo dobry, kiedys go lubilam. Domywa wszystko i zmywa wszystko - przynajmniej w mojej starej zmywarce, ale jakos sie przezucilam na Cascade , nie wiem czy macie. Proszku nigdy nie uzywalam - z wiadomych przyczyn - zmywarka zmywala wszystko. Wiec nie wiem czy macos w sobie. Przyjdzie jutro to sie dowiem. To samo z plynem, nie wiem bo nigdy nie uzywalam. Booster ktory uzywam teraz ma w sobie sol na odkamienianie i jest jako booster ze domywa na blysk, jego sie wlasnie sypie ciupke tam gdzie tabletki a tabletke wtedy do koszyczka. Jak sie ma proszek to sie miesza w pojemniczku oba. Przetesuje i Wam powiem co wyszlo. No niestety garow mam malo na pol zmywary albo nawet mniej, no bo malo gotuje. M wraca pozno a co ja przez dzien uzyje? mam pare talerzy i pare szklanek i prawde mowiac zeby uzyc zmywarki musze na sile zbierac sumujac..........po diabla mi zmywarka szybciej umyje w rekach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.03.2017 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 U nas takiego proszku nie uświadczysz. Amwaya, też używa się w mikro ilościach i jest skuteczny. Jest w Warszawie ich salon sklepowy. Można tam wejść i obmacać wszystko, ale kupić tylko jeśli jest się zarejestrowaną jako sprzedawca, taki domokrążca. Mam znajomą (koleżankę ze studiów jeszcze), która się tym zajmuje i kupuje dla mnie płyny do zmywania i środki piorące po cenie jak dla siebie, ale i tak są koszmarnie drogie. Poza tym te specyfiki są biodegradowalne, co dla mnie bardzo ważne ze względu na oczyszczalnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.03.2017 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Emi nie wiem jak inne firmy ale ta co ja uzywam - pisze o tym proszku do prania dla sportowcow - jest GENIALNY. Po prostu MAGIC odkad w nim piore nie chce zadnego proszku na oczy widziec. Ja kupuje na Amazon bo akurat maja a jak tam sie skonczy moge kupic u nich prosto ze strony. Cena taka sama. Od nich tez mam tabletki do mycia pralki. Akurat ta firma jest nasza rodzima, zadne made in china czy USA. takie samo na takiej zasadzie jest proszek do zmywarki o ktorym pisalam wczoraj, ze kosztuje 3x wiecej, i go kupie. Dla porownania z Finishem ktory wzielam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.03.2017 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Mania zobacz tę kuchnię Tylko ja obrucić i układ jak u Ciebie Ciemna, ale niebrzydka http://www.homedsgn.com/tribeca-penthouse-restored/?awt_l=8RL6M&awt_m=3W72nD74YtJRd8j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.03.2017 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 ale Emi wlasnie dlatego takie proszki sa na necie tylko a nie na polkach, bo ludzie o nich nie wiedza a jakby sie dowiedzialy i przezucily to proszkowe firmy z torbami by poszly.to nie marchewka czy schabowy ze musisz zobaczyc i pomacac, fakt ze musisz znalezc taki co odpowiada, ja trafilam za pierwszym razem, innych firm nie probowalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.03.2017 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 ja pierdziu Pestka..... ja sie tam wprowadzam totalnie cos w moim stylu, i ta czern wszedzie uwielbiam takie ciemne klimaty. kuchnia super! a wiesz ze sie ostatnio zastanawialam co by bylo jakby mi sie kuchnia znudzila i bym drzwi na braz zmienila, jakby to z marmurem na scianach i blacie wygladalo? no patrz, ale trafilas wyglada dobrze, czyli jak mi sie znudzi kiedys to juz wiecie co bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2017 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Mania wlasnie, ze nie jest to do konca tak, ze jak na osy to i na pszczoly. robilam badania na wszystkie blonkoskrzydle. i wyszlo mi, ze mam na meszki i osy ale nie na pszczoly. noszona na co dzien adrenalina ma waznosc 6-12 miesiecy, fabrycznie dluzej ale jak lezy w lodowce, jak z tym chodzisz to tylko pol roku, bo przeciesz nie dygasz z lodóweczka oprocz adrenaliny mam tez tabsy, ktore jako pierwsze biore zeby niepotrzebnie zastrzyku nie robic, jak nie pomaga to wtedy zastrzyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.03.2017 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 szkoda ze z kuchni jest tylko jedno zdjecie, ale wyglada na to ze jest tak jak u mnie - duza lodowka i z tylu sie ten zaulek robi kurna nawet ta wyspa stoi jak moja przy scianie az sobie zapisze ta kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.03.2017 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 patrzyłam w instrukcji i tam mam tylko, że tabletkę można do zbiornika na tabletkę wsadzac. ten koszyk jest tylko po to żeby się dobrze rozpuszczala, podobno wtedy lepiej niż kiedy upada na dno albo na garnek który znajduje się koszu dolnym pestko nie znoszę domokrązcow. pierdzielnieci są wszyscy na maksa. tak jak moja znajoma co termomixa sprzedaje. boję się z nia spotkać żeby mi dupy nie truła. zresztą się chyba na mnie obraził ze nie chce od niej kupić - kurde blendera do zup za 5 koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.03.2017 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Tar nie wiem, moj lekarz powiedzial ze mam na osy i mrowki tez. moj zastrzyk byl wazny 3 lata bez lodowki. Ale to bylo hmmm...duzo lat temu Ale zminiaja co jakis czas sklad bo oprocz glownego skladnika jest tam cos, ostatnio zmienili na 18 miesiecy, niektore maja do 24. Zalezy jaka firma. tabsow to tu chyba nie ma bo sie nie spotkalam. M zabral sie za robote, dziury wywiercil. zaraz go wykopie z domu po brakujaca rurke i po Ricka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2017 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 a moj najpierw kazal zrobic badania (qrna jakie drogie, nie mialam go w pakiecie:bash:) laboratorium okresliło wskazniki uczuleniowe i po tym bylo wiadomo na co. tabsy sa po to by ci sie serce nie zatrzymalo. a pamietaj by na poczatek zawsze wapno i jakis zyrtec (ten dziala najszybciej i najlepiej), na rane po pszczole/osie przylozyc ocet, mniej puchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2017 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 co on taki leniwy ten Rick:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.03.2017 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 wapno zawsze mam na wypadek. Tylko szpital mam na drugim koncu miasta poki co bylam lucky nic mnie nie uzarlo Rick jest straszny len, jedyne co robi calymi dniami to fra na compie odkad przestal pracowac zlenil sie totalnie. Moj dziadek jak przestal pracowac podobno kota dostawal i wyszukiwal zajec byle cos robic, Rick szuka okazji zeby nic nie robic i zeby ktos za niego zrobil no ale on w gazie pracowal temu go molestujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.03.2017 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 chlopaki pomierzyly i spisaly liste co trzeba i pojechaly do sklepu. jak sie wyrobia i skoncza jade dzis do rybnego sklepu obadac pompy. Bede potrzebowac zdaje sie 3. Przynajmniej tak mi powiedzial facet gdzie wodospadziki kupilam a poki co, Vesi.....grzalki w zmywarkach http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/hqdefault_zpshvadeyph.jpeg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/KitchenAid-KDTM404ESS-Hero_zpszx9le35p.jpeg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/Maytag-MDB8969SDM-Filter_zpstxgd4tts.jpeg i piekne jest to ze mozna ustawiac program ze one dziajala badz nie, gdzie w kondesacyjnych wyboru nie ma . tyle tylko trzeba pamietac zeby plastykowe klasc na gorne polki a nie na pierwsza na dole. Raz zapomnialam, wyciaglam piekna forme w futurystycznych wygibasach ale na gornych jest ok i wszystko ze zmywarki wyciagalam nie dosc ze ze suche (wraz z plastykami i denkami kubeczkow) to cieplutke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 14.03.2017 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Zapamietam sobie ta grzałke, tylko jak nie mozna plastików na dole a na górnym koszu sie mi nie zmieszcza, to tez lipa, a tylko plastki są mokre, hmm... to jak wymienie kiedys zmywarke to wsie wielkie pojemniki na szklane tez wymienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.03.2017 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Vesi bardzo malo duzych plastykow uzywam, zawsze szklane. Ale mam kilka sporych mis i zawsze na drugim koszu ladowalam. Prawda jest taka ze plastyki umyte recznie i zostawione w zlewie wysychaja mi szybciej niz w tej zmywarce Boscha. z ciekawosci..........czy macie zmywarki z grzalkami w Polsce czy wszystkie kondesacyjne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.03.2017 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 nie widziałam z grzalkami nigdy. nie wiem jak z suszarkami? też chyba nie ma. plastików nie kładę na dół bo mocno daje woda i zawsze mi pojemniki wywracalo kopytani do góry i litry wody w srodku. ale pokrywki do nich na dole zawsze na stojaku na talerze. zresztą moje szklane pojemniki też mają plastikowe pokrywki Mania pewnie jakbyś miała asystenta otwierania drzwi to pewnie nie zauważyłabyś że słabiej suszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.03.2017 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 (edytowane) ja to mam asysttenta ze hej oprocz zmywarkwych eksperymentow ostatnio robilam mezowski. No wiec.....on ma osobny kosz na ciuchy a ja osobny. Nie piore razem naszych ciuchow. Przedewszystkim dlatego ze jego ciuchy z pracy sa czasem bardzo brudne, szczegolnie jak wchodzi ze swoja praca zaraz po malarzach no wiec, wypralam mu ciuchy 3 tyg tmu, wynioslam z pralni - niestety mam to nieszczescie ze pralnie zamiast na pierwszym pietrze mam w jaskini, moglam miec na gorze gdzie sypialnie ale pierwsi co dom kupowali nie chcieli. Wiec zapierdzielam po schodach. Czasem mnie przerasta to latanie i noszenie i najdalej gdzie wyniose to na parter. Przedtem problemu nie mialam, dopoki Mlody z nami mieszkal, on wynosil - bez slowa i odrazu. Ale teraz go nie ma. Wiec 3 tyg temu. Upralam mu, wynioslam i postawilam kolo sofki w kominkowym. I go prosilam 3 tyg zeby mi wyniosl do gory. Wyniosl>??? NIE ledwo ale wytachalam na gore wczoraj wieczorem w koncu. Wlasnie sie Rickowi chwalil ze go nazwalam "useless prick" kilka miesiecy temu jeszcze lepszy byl, bo tak samo upralam i poprosilam i tak stalo z 2 tygodnie. A co on zrobil??? wstawal rozebrany i wyciagal z kosza na dole co mu potrzeba bylo, ani mu sie snilo kosza wyniesc do gory po wczorajszym dniu juz wiem ze guzik z asystenta i sama musze sie meczyc jesli nie chce tego na srodku pokoju. ha! i tyle w temacie. na zmywarke przeciez juz mi powiedzial zebym mu nie tlumaczyla bo i tak nie bedzie jej uzywal. No tak on tylko nabrudzic potrafi...i zeby jeszcze do zlewu wsadzil a gdzie, syf malaria w kuchni. Prawie nie gotuje a codziennie mam jak po gotowaniu na 12 osob Ot i moj maz. Juz sie przyzwyczailam, trzeba kochac nie za ale mimo wszystko i tylko se pogderac czasem mozna i tak nic to zmieni. Hmmm...cos jak z politykami Emi suszarki w PL byly jak u nas, pamietam jak zaczelam tu przychodzic i sprawdzalam co macie na rynku do domu w PL. Czy jeszcze sa nie wiem. tu jest orzekroj jak dziala nr.5 to element nagrzewajacy a nr 10 to wlasnie rura na zewnatrz domu, inaczej by sie zrobil tropik w domu. Ostatnio mialam w jaskini tropik, M robil i niechcay odlaczyl rure od suszarki. Co wchodze czuje wode w powietrzu i taki secyficzny zapach suszenia, ledwo oddychac mozna bo sama woda w powietrzu. Okazalo sie wlasnie ze mi rure odpadla. o ile w zmywarce jest grzalka na wierzchu o tyle w suszarce jess wbudowana i nie jest typowa grzalka Edytowane 14 Marca 2017 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.03.2017 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 a ja nadal nie wiem jaki system suszenia ma moja zmywarka, w kazdym razie dosusza bdb, ma tez funkcje ekstra suszenia. jesli jest to kondensat to lepszy niz mialam w poprzednich zmywarkach. i doczytalam w instrukcji ze moge ustawic specjalna glowice do mycia blach i rusztow, chociaz ja to recznie robie:rolleyes: na wynajmowanym mieszkaniu mialam tez siemensa ale jakiegos prostaka i tez rewelacyjnie domywal. znowu siedze i wybieram pralki, no szalu dostane tak mi Emi namieszalas w glowie z tymi lozyskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.03.2017 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 (edytowane) bo mam traume jak mi pralka tańcowala po całej pralni, 2 metry potrafiła przejsc. nie raz ja lapałam jak już miała w ścianę pieprznąc. jednej babce ta guma się podobno urwała i bęben poleciał w kosmos.... Edytowane 14 Marca 2017 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts