Emila3000 16.03.2017 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 sesese jak sama zrobię okap i dam wkład tak jak Mania mogę sobie wybrać idealny a nie być skazanym na to co producent wsadzić do jakoś wyglądającego okapu. U mnie okapu nie ma już ponad 2 lata. syfu nie widzę. ale też dużo nie gotuje - tzn gotuje codziennie nawet kilka obiadów ale jak najkrócej na ogniu trzymam. ale nie mam też szafek wiszących gdzie ten brud miałby się osadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.03.2017 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 mam fotki. tak wygląda kiedy jest zamknięte - klasycznie szafka pod zlewem, po otwarciu wyjeżdża szuflada. zwykła blum, do tego jest niska a nie wysoka jaka powinna być z dodatkowym relingiem wzmacniającym, bo pod młynek nie chciało wejść. front trzyma się tylko konstrukcji szuflady i połączony jest taką malutką blaszką. Nic się nie giba, chodzi w miarę stabilnie jak każda szuflada tego typu. Wcześniej miałam front 60x60 w szufladzie pod zlewem i ten jest tak samo stabilny. takie chujowate zdjecia wyszły. mam nadzieje, że je widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 16.03.2017 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 no ja tez mam podszafkowy okap, dokładnie TEN, nie narzekam, ale dzis wybrałabym pewnie taki jeszcze mniej widoczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.03.2017 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 (edytowane) Też mam podobnie jak u Ciebie Emi i ten sam zlewozmywak, choć nie mam młynka, więc zmieści się tam płaska szuflada na duperele podkuchenne. Edytowane 16 Marca 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.03.2017 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Vesi, nie robi Ci sie lod na szybie od wewnatrz tam gdzie masz zimno?? a co do okapu - co znaczy jeszcze mniej widoczny? przeciez Twojego nie widac, masz zaslepke , ta zaslepka go zaslania? i bez niej bys chciala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.03.2017 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 powiem Wam ze nie lubie tych zlewow. Nie wiem czemu ale nie lubie. Nie obijaja sie?? napewno latwiej myc niz nierdzewke Pestska pamietam pisalas ze masz taki. Emi - alesmy sie dogadaly, toz pisalam ze tak wlasnie chce zrobic, ze fronty beda polaczone jak na zmywarce a na dole jedna szuflada z tym ze ja szufladowe fronty chce tam, bo teraz drzwi z pierwszej wersji okapu sa sciaglam w szarym bo lepiej widac, bedzie tak http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/SEKTION%20Base%20cabinet%20f%20sink%20%20%20waste%20sorting%20%20%20white%20%20Bodbyn%20gray%20%2036x24x30%20%20%20%20%20IKEA_zpsle66nxxc.png a szufladka by wyszlo tak http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/SEKTION%20Base%20cabinet%20for%20recycling%20%20%20white%20%20Bodbyn%20gray%20%2024x24x30%20%20%20%20%20IKEA_zpsxpnn5m1d.png http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/ikea-vintage-modern-kitchen-8_zpsmsv0iw6f.jpeg tylko szuflada duzo nizej , zaraz nad smieciami , a kosz na smieci tez mniejszy, nie lubie duzych bo za duzo smieci w domu. a jak nie to bez szuflady i zostawie ta co kupilam co na bok jest - nadal lezy, M nie zalozyl to mi powiedzzcie jedno - taka jedna duza szuflada wysuwana, szeroka sie rozumie - czy dobrze sie tam smieciury wzuca? np cos chce szybko wwalic i jest syfiaste, nie chlapie sie tyl drzwi??? jak sie z gory wzuca??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.03.2017 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 i hu nie wejdzie szuflada, nie wiem jak mierzylam przedtem rury przeszkadzaja zeby nawet ta plytka wsadzic, musialabym miec taka robiona na wymiar jak Gosik zrobila ze boki w srodku a przod przed rurami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.03.2017 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 (edytowane) Mania jakoś mega hiper się nie brudzi. zresztą nie wyrzucam brudnych śmieci. od przodu mam śmieci do recyklingu - te są jako tako czyste, wstępnie opłukane jeżeli jest taka potrzeba. komunalne śmieci mam w pojemniku od tyłu, daleko od frontu. zlew się nie obija się, chociaż nie wale w niego garami. myje się go bezproblemowo. u ciebie nie byłoby widać kamienia tez kiedyś ich nie lubilam, powoli dojrzewam wnetrzarsko i radykalizuje się w retro stylu Edytowane 16 Marca 2017 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.03.2017 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 ano wiem, by kamienia widac nie bylo, tylko nawet jakby mi sie podobal kompletnie by w mojej kuchni nie pasowal duze uzbierane smieci to mam na zewnatrz, w zimie w garazu, na wiosne i w lecie z boku domu za bramka, no ale w kuchni wzucam czasem cos brudnego, bo oprocz smieci tam kompost mam, herbata torabka potrafi niezle uswinic, skorupki z jajek itp, wiesz, takie mokre. recycling normalny jak puszki , szklo, papier wynosze odrazu do garazu. ja nie wiem czy to dojrzewanie wnetrzarskie, raczej gustu i obecnej mody bo masa ludzi go teraz zaklada, taki trend sluchajcie zapisze biala kreda...M wstal z samego rana, zszedl na dol do jaskini, wlaczyl sobie radio i....zaczal sprzatac wczoraj mu powiedzialam ze znow ma duzo wolnego niech sie bierze za robote i skonczy tam lazienke . Bo nawet siku nie ma jak zrobic taki syf i gruzy po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.03.2017 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 ah jeszcze dzis rano...wlazl do kuchni i mowi - oh zona sobie kuchenke podlaczyla i nawet mi obiad wczoraj zrobila, powiedzialam mu zeby nie myslal sobie ze cos sie zmieni, ze nie bedzie mial obiadkow codziennie a dzis dostanie sama pomidorowke taka ze mnie matka polka jak z koziej dupy traba szowinisci to by sie na mnie mieli jak wyzyc, bo by nas tylko ze sciera i chochla widzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.03.2017 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Mani masz zajefajowa te kuchnie, mimo ze to totalnie nie moja bajka potrafie docenic piekno. W swojej tez mam taka szuflade wysuwana servo a w niej stala polka od gory na duperele kuchenne, worki smieciowe i takie tam a ponizej 4 kosze do recyclingu, tylko mieszane sa duze reszta to malenstwa. ale ja w spiżerni kupilam sobie sortowniki na suche śmieci z ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/sortera-kosz-do-segregacji-odpadow-bia-y__0190586_PE344029_S4.JPG i akurat mam tyle miejsca miedzy sciana a regałem, ze tam ich trzymam 3 szt. wysokie (szklo, papier, plastiki) i 1 szt. niska (reklamówki) nie wrzucam zadnych smierdzacych odpadow wiec butle po wodzie czy napojach usuwam raz w tygodniu. nie chce mi sie z kazda duperela latac, tym bardziej ze u nas w wiellkich worach smieci segregowane oddajesz a ja nie mam jeszcze obudowy smietnika zrobionej. bedzie za miesiac to ekstra miodzio bedzie. wiate smieciowa zrobilam duza i zadaszoną zeby mozna tam bylo trzymac tez stojak na wory pełne, smietnik na mieszane, lopaty od odsniezania, miotły do kostki i 2 taczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.03.2017 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 o okapach napisalam wam elaborat i sie skasowal. drugi raz mi sie nie chce zreszta macie juz okapy to co bede was pouczac:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.03.2017 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 te pojemniki mam w pralni do sortowania ciuchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.03.2017 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Mam 2 duże kosze i 2 mniejsze made IKEA w szufladzie. Jeden mniejszy jest na kompostowe. W garażu stoją takie duze białe jak u TAR na szkło, metale, plastiki twarde i papier. Nie segregowane mają kosz „służbowy” na zewnątrz.W szufladzie o tyle się brudzi jak coś niedokładnie wrzucisz, ale to rzadkość, bo kosze ciasno stoją i najwyżej coś trafia nie do tego co trzeba. Drzwiczki się nie brudzą.Tę wewnętrzną szufladę będę miała niżej niż to co pokazujesz z IKEA, bo inaczej nie wejdzie pod zlew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.03.2017 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Ja mam "miastowe' pojemniki na szklo/puszki, papier i na compost. Dostajemy ze ja za darmo. Kazde miasto ma swoje.Wzucam tam odrazu i jak zabieraja oni tylko sobie wysypuja to na pake, pojemnik odstawiaja, wiec nie musze segregowac ani nic, wynoszac smieciury od razu wzucam do pojemnika.Kompost tez mam od nich maly pod zlewem , znaczy pojemnik , w tym sa siatki co sie rozkladaja, jak sie uzbiera wywalam zawiazana siatke do wiekszego w garazu. Na smieci ogolne u nas nie ma miastowych, w TOR maja, takie wielkie kolumbryny, u nas sa same worki. Zabieraja smieci raz na dwa tyg dwie torby, recyckling za to bez ograniczen co tydzien - o np dzi mam dzien smieciowy. i juz wiem co mialam ostatnio napisac!!! wchodze do garazu a tam smieci rozwalone. teraz mi stoi odsniezarka i samochod w srodku wiec malo miejsca, normalnie smieci wkladam do duzego pojemnika. No i wchodze a smieci w strzepy, cos mi wlazlo do garazu i jedzenia szukalo. Ciekawe czy wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.03.2017 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 To przyjemne sprzątanie miałaś A co mogło wleść? Skunks? U nas zewnętrzny pojemnik też jest „miastowy”. Resztę w odpowiednie dni w worach żółtych lub niebieskich – zależy co – wystawiamy w określone dni przed bramę. Do 9 rano już wszystko pozabierane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.03.2017 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Tar dom w zamyslach mial byc nowoczesny, ale jak sie wprowadzilismy przez listwy w olowie scian i wyglad kominka wszystko sie zmienilo. Umeblowane mam teraz tak jak kiedys sie bronilam rekami i nogami ze muzeum temu wszystkie malwalam zeby to zabic. Emi kupilas albo znalazlas lusterka fazowane??? zrobisz ta lazienke przed komunia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.03.2017 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 nie wiem, M powiedzial ze zapomnial i zostawil drzwi od garazu otwarte na noc, wiec moglo wzlezc wszystko - szczur, skunks, szop, zajace skacza ale one chyba by smieci nie rozwalily. nie wiem czy szczury chodza w zimie?? od lata i tego jednego co zucil sie na Edka nie widzialam zadnego. Prawde mowiac nawet glodne ptaszysko by rozwalilo torbe. Tyle ze ptaki w nocy spia a to w nocy bylo wiec nie wiem. Sek w tym ze nie wiem czy cos nie siedzi w garazu nadal? bo jak tak wlazlo pod samochod i pogryzlo rury czy kable - co sie czesto zdaza - to kaplica. Happy camper nie bede. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.03.2017 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 aj bylam w rybnym dwa dni temu, zle bylo zrobic zdjecie bo plywal jak szalony i rozmazane wyszlo talefonem jakies 1.5 metra albo wiecej mial http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/IMG_8062_zpsjt7jhhod.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/IMG_8064_zpsbjnumsl9.jpg jeszcze jakies inne byly tam jednego zlapalam http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/IMG_8068_zpskmwufjq7.jpg tez wielkie bylo (pomysl na zarybienie oczek wodnych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 16.03.2017 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Też mi te szczurzysko do głowy przyszło Mania, jak się gotuje na tej kuchence? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts