mania1220 25.03.2017 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 no i moje spiewaczki takiemu spiewaczkowi w zeszlym roku sztuczne oddychanie robilam pamietacie, co wyrabal w szybe od drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.03.2017 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 no mycie jest do bani. moja wiecznie brudna bo zawsze coś kapnie czy nakruszy. Mania możesz myć części w zmywarce? a że emalia to badziew wiedziałaś ale i tak kupilas ja nadal alternatywy nie widze. nie przemawia do mnie ta samsunga która mimo rozmiarów jest za mała... muszą dopracować technologie... Mania blat badziew ale dla czego czarny marmur mogli zrobić porządnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.03.2017 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Emi no pytanie chyba do Ikei Jedna dobrze zrobiona a druga do bani Samsunga pisalas ze u Was nie ma duzej, no u nas jest. Po latach uzywania jestem jednak do szyby przyzwyczajona i latwego mycia. Nierdzwka tez sie plami i zachodzi i rysuje, gdzie sie nie obrocic tam dupa z tylu Grille moge do zmywarki, bardziej mnie wkurza to sciaganie, mycie i zakladanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.03.2017 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 tu jest Robin jak spiewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.03.2017 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 a tu robinki sie wykluwaja i slychac jak matka z ojcem sie drze z tylu bo ten co krecil przy gniezdzie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.03.2017 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 a na koniec Cardinal, pamietacie te czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.03.2017 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 to byly ptaszki-spiewaki ktore przylatuja do mnie na moj ogrodek i takie trele mam caly rok, jak na tak maly ogrodek to chyba niezle po to drzewa sadzilam i po to im sypie jedzenie, zeby mi tak spiewaly jeszcze sa inne ale te najladniej spiewaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.03.2017 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 chodze sie zastanawiam jeszcze czy oczka do fontanny nie zrobic w ksztalcie L wtedy ten drugi by zakrecal przed tarasem, a scianka z wyewkami bylaby na drugiej stronie gdzie plot. co myslicie??? czy zostac tylko ze scianka??? a tu moje wodospadziki, przyszly z Anglii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.03.2017 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Emi widzisz, przypomnialo mi sie. dwa dni temu przyszly mi maty kupilam dwa rozne komplety, jedne sa do wykladania piekarnika zeby nie uswinic, drugie sa do grillowania. To moj sposob na nie zaplamienie plyty. Te co sprzedaja sa za malutkie - takie gotowce, wiec kupilam duze i sama wytne. ladnie sie rozkladaja, trzeba tylko dziure wyciac, po gotowaniu wyciagnac, umyc i elegancko w rulonik do szuflady. se jakos radzic trzeba. zostaje albo plyta ktora ja chce z przekretlami na przodzie z nierdzewki (niestety) albo szklana Jenn Air, bo innej nie ma. Ale ona ma tylko 5 palnikow a ja chcialam 6 no i znow zagwozdka. No albo indukcja. Jak zaloze indukcje to Rick niezle mi dupe obrobi, ze sie narobil gaz ciagnal a ja i tak na swoje postawilam M lubi gaz, on miastowy chlopak na gazie wyrosl, ale to ja wiecej gotuje. Mimo to ze tak klne na to mycie, za kazdym razem jak on cos pichci - myje cala plyte, az uwierzyc nie moge, moj chlop ze sciera kreda w kominie zapisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.03.2017 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Mania, nie smuć się . Krokusy wkleiłam, żebyś też popatrzyła jakie fajne. Mogłabyś u siebie pod krzewami posadzić. U nas tak sadzą i całełączki wiosna wzdłuż rabat mają. Też swoje przeadzę jesienią z trawnika, bo trochę tak nie wygodnie. Kazda emalia kuchenkowa do d... jest Bosch czy nie. Śliwy mam czyste nic im się złego nie pojawiło. A to swiństwo jak się u Ciebie nazywa? Ropięłam wreszcie jedną różę pnącą na linkąch na ścianie. Na płasko, gałązki poziomo, żeby chętniej kwitła. Ma tak z 5 m2 na tej ścianie. Dłonie mam jak po walce z tygrysem Idę drugą rozpinać. Ta jeszcze większa. Śpiewaki cudne i takie kolorowe do obłędu. U mnie śpiewają różne, ale kolorowe nie są. Jazgot od świtu do nocy Uwielbiam to. Szkoda, że za zimno żeby okna pootwierać. 12 st i wietrzysko okropne. Chłopy nasze miewają pozytywnie zaskakujace odbicia. Mój mnie dziś właśnie zaskoczył. Dostałam podwójną herbatę do łóżka, a potem zastałam go przy pucowaniu podłogi w kuchni. Zapuściłam nieco ostatnio, bo miałam niezły zap...sz z nową robotą. On mi pomagał jak zawsze, ale większość musiałam sama. W końcu na pyszczydło padałam, a wczoraj / dzisiaj w nocy wlazłam do łóżka i zasnęłam nawet się dobrze nie okryłam podobno. Mania zrób indukcję po byku, tę wielką co chcesz, a gazowe dołóż 2 palniki obok. Będziesz miała wypas po kokardę. Szpan i do niektórych wymyślnych potraw np. z woka gaz lepszy. Jak już masz gaz to ja bym tak zrobiła Skoro to już DOM na bardzo długo, to możesz szaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.03.2017 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Black Knot, po lacinie Dibotryon morbosum. Poggoglalam, nie jestem pewna ale chyba sie nazywa "wezel czarny". Calkiem dokladnie przetlumaczone na polski jak malo co jakbys wiedziala cos na ten temat napisz mi, u nas pisza ze to przypadlosc sliw i czeresni i niestety mamy skaranie boskie z nimi szczegolnie w Ontario, przez ta wielka wilgotnsc, a one sie pylkowo roznosza Kufa mac...podobno dwa lata im zabiera zanim wyrosnie czyli juz mial w zeszly roku, teraz po zimie wyrosl, pewno wtedy co mialam 25C przez jakis czas w zeszlym miesiacu. Pisali wiec ze mozna tylko zapobiegawczo ale nie ma nic zeby zabic, ze trzeba obciac do 4 cali ponizej galezie i je zaraz spalic albo w workach wyzucic. JA TO MAM PECHA Jak sie tu wprowadzilam mialam pelno krokusow i tulipanow - wykopalam wszystkie i dalam do macochy. Ladne sa ale ja nie kwiatkowa, znaczy lubie ale nie u siebie i nie takie. Wykopalam bo dla mojego psa to uciecha, obsikuje wszystko co wyrasta. Wiesz jak go gonie jak lezie na ogrodek i leje mi na hortensje? Tak wiec kwiatki zadne by nie przezyly bo by je zabil szybko Iglaki sie trzymaja poki co po sikaniu a co nie dalo rady to chamowate plotki musialam postawic . Do moich Don Juanow kupilam rekawice kilka dni temu. Tez maja kolce jak diabli. Nadal czekam czy cos z nich bedzie czy jednak plesn ich calkowicie zezarla Jestem zalamana nimi najbardziej bo tak pieknie mi wyrosly. pstrykne fotke i Ci pokaze to mi powiesz czy haratac i nowe sadzic bo zdechcle sa czy dac im szanse i czekac? nie znam sie na rozach wiec nie wiem czy tak ma byc czy maja juz martwice. Co zdechle na amen wiem bo jak nacisnelam to gabka z galazek. nie moge wsadzic duzej indukcji i palnikow z gazem obok - palniki by wyszly poza okap i pod szafki wlazly. Woka nie uzywam no przy ogrodach wielkich jak Wasze to zawsze peln ptaszydel ale przy takich malych jak moj to trzeba je jakos przyciagnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 25.03.2017 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Już miałam pisać, że okap byś musiała przerabiać :lol2: Kot mi oszalał, puściłam ptaki, to zaczął na suficie ich szukać, więc dodałam '' wściekłe koty'' w biegu cały pokój zaczął obwąchiwać :D W tv widziałam jak folią aluminiową kuchenki w restauracjach wykładali, pewnie dla ułatwienia umycia potem. Mata fajna, tylko mi w piekarniku boki bardziej się syfią. Pestka, zamawiałam w Benex cebule, dzwoniłam do nich, wyślą paczkę w przyszłym tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.03.2017 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 no kurna juz nie da rady okapu i tak jest duzy Mika jakie ptaki puscilas...??? jak to Ci boki sie brudza w piekarniku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 25.03.2017 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Twoje ptaki włączyłam Żywych w domu na stanie nie mam Boki piekarnika brudzą się, bo czasem coś tam pryśnie przy pieczeniu. Wczoraj ukręciłam fajny sernik na kruchym, czekoladowym spodzie. Do kruchego ciasta, oprócz kakao dodałam startą gorzką czekoladę. Mania, twój KA ma 300Watt? Myślę nad kMix, on ma 500 W i się zastanawiam czy drożdżowe ciasto ukręci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 25.03.2017 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 I jeszcze jedno pytanie, w necie przeczytałam, że gniazdo do mocowania końcówek jest na magnes i się telepie i odpada? Byłam napalona na electroluxa ekm 4200, ale trafiłam na dużo złych opinii. I teraz mam dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.03.2017 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 ha, a ja sie zastanawialam skad te ptaki wypuscilas bo nie pamietam zebys jakies w klatce miala moj ma 575. Pierwszy mialam na 300 i poszlam wyzej, jeszcze tych najwyzszych nie bylo, teraz chce 1HP ale 300 tez utrze, ucieralam drozdzowe, na chleb. Mialam maszyne do chleba do wyrabiania ale jak KA kupilam (300) to wystarczyla. A na tym co teraz mam 575 to wsio lata jak ta lala, meso tez elegancko mieli i ser i co sie chce. wlasnie trzeba uwazac z KA bo wygladaja tak samo ale maja inne silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.03.2017 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 gniazdo do mocowania końcówek jest na magnes - Mika nierozumiem tego? jakie magnesowe mocowania??? na KA??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 25.03.2017 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 O tym magnesie przeczytałam tutaj- "Opinia pochodzi z produktu podobnego: Kenwood kMix KMX61 czerwony Ocena: 2,5/5 Wystawiono 5 miesięcy temu A ja nie zgodzę się z zachwytami innych na temat tego produktu. Owszem, robot prezentuje się nieżle. Ma ładny design, kolor i pięknie błyszczy. Natomiast co do pracy robota nie ma już zachwytu. Zaślepka gniazda do montażu akcesorii, jest mocowana na magnes, przez co podczas pracy robota paskudnie brzęczy. Aby tego uniknąć, należałoby ją zdjąć. Trzepaczka bardzo długo ubija białka jaj, szybciej poradzi sobie z tym zwykły mikser ręczny. Przystawka z bębnami do szatkowania, krojenia czy tarcia dobrze radzi sobie tylko z miękkimi warzywami (np. tarcie ugotowanych buraków, szatkowanie kapusty itp.) lub owocami. Z ziemniakami jest już gorzej. Chcąc zetrzeć surowe ziemniaki np. na placki ziemniaczane, to ziemniaki należy pokroić w drobną kostkę z większymi sobie źle radzi. Mając porównanie z blenderem (ta sama moc) innej marki z przystawką do tarcia, zdecydowanie bez porównania! Wysoko zamontowana przystawka wymusza nienaturalną postawę, boli ramię przy dłuższej pracy z urządzeniem. Hak do wyrabiania ciasta drożdżowego bez rewelacji. Dobrze za to radzi sobie maszynka do mielenia mięsa, ale uwaga - mięso należy pokroić w małą kostkę, a także mieszadło do ucierania ciasta bez zarzutu. Minus, trzeba wyłączyć urządzenie i podnieść ramię do góry aby przemieszać miksujące się składniki, bez tego mieszadło nie wybierze z dna misy nawet po wyregulowaniu mieszadła. Zdarza się, że urządzenie nie od razu się włączy, należy wtedy przekręcić pokrętło znowu do pozycji 0 i ponownie włączyć. Jak na markę i cenę, to rozczarowanie. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.03.2017 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 zaraz Ci zdjecia wkleje pokaze i nie wiem skad jakis magnes tam?? nie na moim. na 300 tez nie mialam. nie lubie takich ludzi jak ta kobita, na zdrowy rozsadek NIE MA nic perfekt. tarki do warzyw nie mam i nawet w planach nie mam bo szybciej w rekach pociacham zreszta kupuje gotowe pociete, a placki ziemniaczane robie w blenderze bez zadnych nakladekl a blender masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 25.03.2017 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Na te się czaiłam, niestety czarny kmix jest dużo droższy od białego czy czerwonego. Ten czarny electrolux oglądałam w sklepie, fajny ale pan nie chciał (!) pokazać mi miski dużej, na wystawie była tylko mała wstawiona do robota. No i miałam go w koszyku, zastanawiałam się przez noc a rano niespodzianka- podrożał o 200 zł Stąd moje dalsze poszukiwania i zainteresowanie kmix-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts