mmikka 27.03.2017 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 O! Widzisz, to mieszadło K też mnie zastanawiało, jak się sprawuje? W obu robotach był ten sam zestaw, tarki i maszynka. W robocie K, dodatkowo tarka do ziemniaków i te plastiki do nadziewania kiełbas. W życiu kiełbasy nie robiłam . Robot E ma dodatkowo tą mniejszą miskę. Kupujemy z portalu sprzedażowego od kogoś, jako nietrafiony prezent. Ponoć nawet nie był rozpakowany, dodatkowo jest rachunek z grudnia. W porównaniu do naj naj naj tańszego (nowego) z allegro 350 zł taniej. Posieliśmy dzisiaj trawę. Uratowane krokusy z trawnika pięknie pyszą się na rabatce. W trawniku nie rosły takie okazałe.W najbliższych dniach dojdą zamówione cebulowe i powojniki. Naszarpaliśmy się, bo wyrwaliśmy cały żywopłot spod jednego płotu, posadzę tam coś z tych zamówionych kwiatków. Jutro mogę zrobić fotkę hortensji, prawie nic się nie ruszyły. Może i dobrze, bo na jedną noc zostawiłam oleandra na schodach i jedna gałązka mi zmarzła. Nocą mróz trafia się jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.03.2017 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 no to super deal zrobilas, tylko nie napisalas kiedy dostaniesz fotke masz wkleic, tymbardziej ze ich u mnie nie ma to chce zobaczyc. a wiesz co, porozwijalam wsio, oprocz pnacych hortensji i wisterii. Znaczy dzis sa pootwierane bo ladnie cieplo a na noc znow zawine jak mroz bedzie. ale narazie ma byc na +, najwieksze paki mam na tej duzej co w donicy sadzilam, tez niedobrze - ziemie mam zamrozona jeszcze i daleka droga do sadzenia a chce w ziemie sieknac. Tez sie natargam, dwa duze drzewa i kilka krzakow, nawet mi sie myslec nie chce. aha, spryskalam dzis wsio co podatne na grzyba, smrod naokolo domu ze hej, jakis smierdzielowaty ten srodek. kilka dni temu myslalam ze moja Boguska jednak nie przezyla zimy w domu i zdechla , nie mam gdzie postawic bo w piwnicy tez cieplo a w garazu za zimno, musiala stac w sypialni - efekt: nie poszla spac na zime, ciagle puszczala galazki i liscie ktore ja ciagle obcinalam, no i ostatnio myslalam ze jednak kaput i wiosny nie doczeka, ale wczoraj patrze a ona znow listki puscila. Nie wiem tylko z jedna galezia wiec obserwuje. wyciaglam dzis szlaufa i przeplukalam tarasy bo tak zasyfione po zimie, ptakach i psie ze szok. Mycie mopem i plynem dopiero na wiosne. Kurde, wiosna juz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.03.2017 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 hej, ktora mi powiedziala w zeszlym roku zeby podciac moja malino-jezyne jak pisalam ze takie dlugie pedy puscila?? dzis ja odwinelam zeby miala ciepelka troche i paczki sa,a poszlam sobie o niej poczytac (mam Tayberry z kolcami) a tam pisza wszedzie NIE OBCINAC NOWYCH PEDOW bo na nich beda owoce w przyszlym roku a ja wzielam i obcielam, czyli guzik bede miala Polak madry po szkodzie chyba zryje ten ogrod i zrobie sklaniki same, bo juz mi rece opadaja ze taka ciemna masa jestem niedouczona i ciagle cos mi pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 27.03.2017 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Nie wiem kiedy będę miała, bo M miał kasę przelać i zaczął myśleć, czy nas nie oszuka Raz kasę przelał i został oszukany, policji daliśmy nr konta, telefon, rozmowy z neta i umorzyli sprawę, bo sprawcy nie wykryli, bo gość telefonu nie odbierał. Pisałam już o tym kiedyś. Ja tak z obcinaniem malin miałam. Dostałam od znajomego i on nie pamięta, czy dał mi owocujące na nowych czy starych gałązkach. Zamiast żywopłotu, te lilie posadzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.03.2017 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 uhh jakie wielkie a jaki kolor posadzilas, cala tecze czy jakies wybrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.03.2017 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 U roślin, które owocują na pędach zeszłorocznych można ciąć te, które owocowały. Ciąć zaraz po owocowaniu. Tak sie robi, bo roślina jeszcze do zimy przyrośnie, a na wiosnę zakwitnie i zaowocuje na pedach zeszłorocznych.Myślę, że trochę owoców bedziesz miała. Przeciesz nie udydoliłaś do imentu, tylko skracałaś, hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.03.2017 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Mika bo mialam pytac - jak samochod?? czy w tym roku wyjedziecie juz na ulice?? tydzien temu w ogrodniczym pstryklam fotke dla Ciebie, postawili starego Forda , zapomnialam wkleic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.03.2017 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Chyba zmarzła mi róża pnąca Golden Gate Wszystkie mają pączki pod kopczykami i już nawet na tych pędach, które wystają ponad kopczyki. A ta nic I coś przecięło jak sekatorem posadzoną rok temu brzózkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.03.2017 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Pestka zobacz: "Pruning is effected by cutting out the wood that has just fruited in late summer, and tying in the new growths to fruit the following year. Do not cut off the new growths or you will not have any fruit the following year" czyli starsze po owocawniu a nowych nie ruszac bo beda mialy owoce na przyszly rok. Zopelnie jak moja magnolia - paczki ktore po kwitnieniu w zeszlym roku sie zawiazaly beda miec kwiaty w tym roku. A zupelnie inaczej niz moje Limelight hortensje ktore kwiatna na nowych. Calych nie, tylko skrocilam te nowe co mialam dlugie. Owocow jeszcze zadnych nie mialam, to byl dopiero drugi rok jak je posadzilam w zeszle lato. Nie wiem czy ich nie przesadze bo siedza za klonem a tam sam cien, dziw ze truskawki tam rosna. Gdzies do slonca by ja trzeba. ale z czeresni to chyba nic nie bedzie ino wykopki, strasznie jej sie rozczepilo na pniu i galeziach w kilku miejscach, pewno to to dziadowstwo co na sliwce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.03.2017 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Drzewiaste Olbrzymy. Na Ogrodowisku szał na lilie i mieczyki jest. A ja jakoś lili nie lubię i mieczyków też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.03.2017 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 jak przecielo? na pol na amen czy naciecie jakby? Tobie przemarzly mi splesnialy , nie wiem co gorsze chyba nic dziadostwa ze sliwki jeszcze nie obcielam bo nie ma mi kto drabiny potrzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.03.2017 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Pamiętaj na przyszłość – skracasz zaraz po owocowaniu, te pędy, które owocowały. Nowe, to tylko wtedy, gdyby się busz dziki zrobił. Trzeba przerzedzać, czyli kosmetyczne cięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.03.2017 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 a tak w ogole zazdroszcze Wam...kupujecie dom i hipoteke macie raz i na zawsze chyba ze sami chcecie zmienic na lepsza, a u mnie kurna trzeba odnawiac i znow wszystkie oplaty, sraty i dupaty i za kazdym razem WYCENA DOMU nie mam co robic tylko od rana odgracam dom bo w srode przylazi wycene mi robic ktora z Was wie ile wycena domu w Polsce kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 27.03.2017 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 M Ford się podoba Dziękuję! W sobotę uszyłam kilka pasków do umocowania podsufitki, mieliśmy wczoraj kończyć, ale pojechaliśmy do Krakowa. Do jazdy konnej dziecko w rodzinie potrzebowało wyprawkę. Do tych powyższych lili zamówiłam jeszcze te i po 50 sztuk cebulek tych kolorowych(Crocosmia) i 50 tych białych małych mieczyków abisyńskich Dzisiaj mi je wysłali, może jutro dojdą? Do tego 16 clematisów i jakąś różę, 4 jagody kamczackie i jeszcze ta róża co Pestkę o nią pytałam- zaraz fotkę znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.03.2017 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Pestka no ale ja pamietam ta gadke o mojej malinie dokladnie, temu ja skrocilam bo ktoras mi kazala, tylko nie wiem ktora bo bym kota pogonila :lol2: malin nie budiet, czeresni tez nie , a truskawki Edek wszama tyle co to znow poziomki i rabarbar o ile Edek nie wkopal sie pod ten drugi tez bo jednego zalatwil. o wlasnie...musze ziemi kupic i znow nowe poziomki zasiac,M z Polski mi przywiozl w zeszlym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.03.2017 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 16 clematisów ..........?????? kurde a ja mam jednego i mna rzadzi dobra JAK SZYBKO clematis rosnie?? tego co mam juz byl tutaj. Ciagle szukam i szukam cos zeby roslo a nie zdychalo jak winogrona itp. Mika "W sobotę uszyłam kilka pasków do umocowania podsufitki " nie kumam !!!! jakie paski szyte jakie podsufitowki? ostatnie biale kwiatki mi sie podobaja, i co znaczy jakas roze, nie wiesz jaka kupilas?? wszystko cebulki kupujesz??? chce Ci sie czekac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 27.03.2017 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Różową mam zamówioną, a wedding piano(biała) zamówię. Zaraz mnie Pestka opieprzy, że napieprzyłam z zamówieniem, ale chętnie posłucham jak to wszystko zgrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.03.2017 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 ta biala mi sie bardzo podoba, sprawdzalam jak pisalas o niej wczesniej ale nie moge jej u nas znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 27.03.2017 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Sami robimy podsufitkę w tym starym aucie Cokolwiek wyjdzie, najwyżej zaczniemy od nowa, albo zlecimy do zrobienia. Na razie M odpala go w garażu i słyszę w domu jak pyrkoli :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 27.03.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Nie wiem ile kosztuje tutaj wycena domu. Pamiętam wycenę mieszkania, dawno temu, przychodził rzeczoznawca, w Banku są listy rzeczoznawców, dzwonisz do któregoś z nich i on wycenia. Bierze pod uwagę- oprócz domu/mieszkania ceny okolicznych w jakich się sprzedawały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts