Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

poszlam sobie kawe zrobic i co widze przez okno...???

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0709_zpshdwommni.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0714_zps1cbbbbhi.jpg

maly ogrodek a tu wszystko lazi, od szczurow przez chipmunki po jastrzebie , teraz kaczki - ladne skubane

byle gesi mi siadaly bo obsraja cala trawe, a jakbym jaka padline zucila to jeszcze sepy by siadly zamiast krazyc nad glowa

One tak na zapas. Już wiedzą, że wodę będziesz miała w ogródku :) Będą pływać – wzdłuż, nurkowanie, nawrót i od początku :D

Patrzcie jaki świetny sposób na zrobienie kompostownika na ziemię liściową http://www.aworldofintriguingideas.com/?p=5347

tia ;) tylko zeby cos wyszlo, jedna przeznaczam na ziola i nowalijki: rzodkiewki, pietruche, koperek, miete, rukole, bazylie, szczypiorek i salaty - bo tego u nas mnostwo schodzi, druga i czesc trzeciej na warzywa: buraki, marchewka, ogorki, fasolka i groszek. pozostale na truskawki. jesli zabraknie to reszte powsadzam pod jabloniami. mam tam mnostwo miejsca. zamiast kwiatow beda owoce i warzywa. mam jeszcze 2 duze donice drewniane i mysle gdzie by je wkomponowac. i mam jeszcze po budowie 3 gazony betonowe i tez nie mam pomysłu jak je wykorzystac

Pestka sek w tym ze ja lubie roze jak kwitna jak moje Don Juany , te caniny nie za bardzo, nie lubie jak w rozy widac srodek. Tak samo tulipany - lubie je zanim rozchyla platki, potem nie moge na nie patrzec. A wiesz, tu nie ma ze sa "roze kanadyjskie" , u Was je tak nazywaja :yes:

Ja mam pecha do roz toz to drugi raz , [ierwszy raz zezarl mi grzyb w bloku na balkonie :sick: Najlepiej mi wychodza iglaki, przynajmniej wiekszosc.

czy to sa wrzosy???

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_8144_zpsa0n2c1ci.jpg

w dotyku takie suche ale zywe? jak bylam w zieleniaku to pstryklam. Czy one by sie nadawaly miedzy kamyki na francowatym sloncu posadzic?

Tar mam otwarty caly dol i 3 okna naraz na slonce w lecie - nad zlewem w kuchni, wyjscie na taras i okno w kominkowym - na pergoli musze daszek zakladac bo sie nie wysiedzi , Sahare mam.

Za to po drugiej stronie - gdzie rosnie klon - cien i mech rosnie

chyba nie mam takiego miejsca, ten moj dom ma z kazdej strony tyle dostepu do slonca ze mchem raczej nie zarosnie. cien jest przy domu od wschodu ale popoludniem, chyba dobrze ze klime jednak zalozylam, bo latem bedzie cieplo

ale jakby je na zime zaslonic? mam jedne iglaki niskie ktore trzeba na zime zakrywac, i takie same na atyku szczepione, na patyku zawijam na zime, a te przy ziemi nakladam donice do gory nogami , to jakby tak na nie nalozyc moze przezyja? donica tez osloni ze pies mi nie bedzie w zimie podlewal

albo co roku nowe sadzic? nie sa drogie. W sumie jak inne kwiaty co sie sadzi kazdego roku? mam szare kamyki myslalam zeby fajnie wygladalo.

dachowe okno mam na gorze nad korytarzem , pamietasz jakie meki przechodzilam? jak mi nagrzalo to wytrzymac sie nie dalo tak gore nagrzewalo, zmuszona bylam shutters zalozyc

Tar w zeszlym roku klime zalozylam bo juz kota dostawalam, nie dosc ze upal to okropna wilgotnosc, najlepszy wydatek jaki zrobilam.

to jakas odmiana ze kaza owijac, tak pisalo na kartce jak kupilam, one malutkie, jak znajde kartek to powiem co to jest albo zrobie fotke. Innych nie owijam.

W tym roku nawet mojej placzki nie owijalam chociaz ja przesadzilam w jesieni, ale wyglada OK

co prawda nie mam makaronika jak Ty ale mam chociaz placzke , hmmm...chyba swierk?? weeping spruce...gdzie ten tlumacznik

TAR, polecam piętrowe skrzynie. Moje są 120 x 120. Na środku każde jest druga skrzynka mniejsza. W parterowej są po dwa rzędy truskawek. W górnej ile śie zmieści, albo zioła.

Zdjęcia bardzo stare 2009 r.

2009-21VI_warzywnik.jpg 2008_05-Bazant(maj).jpg

Takie miałam kompostowniki 2 (100x100x100) póki ich nie spaliłam :( IMG_2386.jpg Te listwy moża wyjmować. Na pionowych palikach są ukośnie nabite listewki, ktore trzymają. Fajne były i tylko 70 zł każdy kosztował razem z pokrywami. Facet już nie robi niestety :(

TAR, polecam piętrowe skrzynie. Moje są 120 x 120. Na środku każde jest druga skrzynka mniejsza. W parterowej są po dwa rzędy truskawek. W górnej ile śie zmieści, albo zioła.

Zdjęcia bardzo stare 2009 r.

[ATTACH=CONFIG]385335[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]385334[/ATTACH]

Takie miałam kompostowniki 2 (100x100x100) póki ich nie spaliłam :( [ATTACH=CONFIG]385336[/ATTACH] Te listwy moża wyjmować. Na pionowych palikach są ukośnie nabite listewki, ktore trzymają. Fajne były i tylko 70 zł każdy kosztował razem z pokrywami. Facet już nie robi niestety :(

pietrowe wygladaja ladnie ale na moje schorowane plecy, kolana i cala reszte totalnie nieprzydatne, kto by mi je zalozyl jedna na druga? niee takie pojedyncze starcza w zupełnosci, jak cos tam urosnie to bede zacieszac a jak nie dosadze truskawek i sama pietruszke i tez styknie:lol2:

kompostownik planuje gotowy z tworzywa, nie chce drewniaka