mania1220 31.03.2017 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 koliberki powoli wracaja z Meksyku, juz dolecialy do Ohio i Indiany jeszcze miesac czekania ufff.....a mi tam wszystko zdechlo gdzie wieszam poidelka i winogrona i roze sciete - porazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 31.03.2017 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Mania, ty idź sukienkę (wiem, że wolisz brylanty:) sobie kup Fajnie, że jest jeszcze wyżej niż zakładaliście 2 dni temu Nie powiem teraz po obrazkach jakie clematisy kupiłam, bo mam nazwowy kociokwik w głowie No i 6 dali mi niepodpisanych. Na razie oni mi nie odpisali na reklamację. Cebule natomiast mają mi dosłać. Facet od robota milczy wpieniłam się i zadzwoniłam do niego jako kupująca, powiedział mi, że oferta już nieaktualna. M molestuje go cały dzień i nie odbiera telefonu. A zamawiał i przelew robił M. Byłam dzisiaj w szkółce, kupiliśmy 10 truskawek, kilka bylin, jedną różę i obornik krowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.03.2017 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Mika bo glupi ma szczescie nue kcem sukienki (wisza z metkami w szafie ) nie chem brylantow(leza pod klodka nie ma gdzie nosic) , wole habuzdzie na ogrodek Nie mowiac o tym ze fontanna do roboty. Wczoraj kupilam podsciolke pod gume zeby kamienie dziur nie zrobily , po gume musze jechac do sklepu bo wazy tone to niezle bym za wysylke zaplacila. No i pompy musze kupic dwie jeszcze. te co wkleilas laaaadne, te dzwonkowe wlasnie mi sie podobaja a te fioletowe do moich pdobne, moze to to samo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 31.03.2017 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Kupowałam z listy jaką Tar dała Patrzyłam w szkółce na te pokręcone świerki, spodobał mi się Świerk pospolity Compacta, dlatego, że roślinki miały może po 20 cm, w sam raz do mojego ''chusteczkowego'' ogródka Ale nie kupiliśmy żadnego drzewka. W tamtym roku wywalaliśmy 2 świerki conica i jakieś jałowce, za blisko muru rosły i łyse w połowie były. Wnerwia mnie, że mimo sypania środków, żeby nie brązowiały i tak brązowieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.03.2017 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Mika i Tar boscie zaszalaly z clematisami - kupilyscie ktoras z nich?? mam kilka z tych na zdjeciach sluchajcie, mam newsa........... nie w tym roku, ale za rok pomysle. Wczoraj dostalam juz na papierze wycene - rozumie sie na lewo bo nie powinnam dostac kopi, byla do banku i do mojego brokera. Szczena mi opadla bo jest jeszcze wiecej niz on mi tu przedwczoraj bakal. Wieczorem po godzinach moj broker otworzyl swoje i nie wytrzymal z domu napisal bo go na lopatki rozlozylo ha ha, ok przez 3 lata i 4 miesiace wartosc poszla o ponad 100 % - jako wyjsciowa, zanizona o 25% jak pisalam bo u nas tak sie robi. Wiec jak broker zobaczyl cene do tych 100% jeszcze dokopcil 25% ceny i kazal mi za tyle chalupe na sprzedaz wystawic i kupic nowy A ze u nas sie zadyma z domami dzieje i sie bija o domy wiec cena jeszcze wyzej idzie. Powiedzialam mu ze nie w tym roku, ze pomysle za rok - bo M mowil to samo. Wiec caly sek w tym ze jak go opyle bede miala kupa kasy na nastepny dom czyli niewiele hipoteki bede musiala brac a moge kuic wiekszy dom (nie potrzeba mi w sumie bo ten maly nie jest) i z wiekszym ogrodem. Broker powiedzial ze ok, zeby poczekac bo za rok wartosc jeszcze wyzej podejdzie. COOL zucac sie na wiesze? kurna od nowa znow wszystko robic sadzic, przerabiac, czy sens jest? ciekawe czy za rok bedzie mi sie chcialo. nie chcialam ale to jest kuszace, bo z takim wkladem bede miala szczatkowa hipoteke do splaty. pisze Wam to tylko jako ciekawostka bo sa tylko 3 miasta w sumie ze maja tak z cenami i bijatyka o domy w calym kraju - Toronto, Vancouver i moja miescina. Moge podziekowac bogatym Chinczykom, Hindusm bo to przez nich - z worami kasy przyjezdzaja i zawyzaja ceny. Tylko u mnie lepiej na wsi bo sprzedaja w Tor gdzie domy jeszcze drozsze i przyjezdzaja do mnie, na szczescie biali i Chinczyki to jeszcze paciatych nie ma jak tam - tu im za zimno jaja na calego mowie Wam ja bym sprzedala i zmienila, ale to ja nie moge chwili na tylku usiedziec Mania, ty idź sukienkę (wiem, że wolisz brylanty:) sobie kup Fajnie, że jest jeszcze wyżej niż zakładaliście 2 dni temu Nie powiem teraz po obrazkach jakie clematisy kupiłam, bo mam nazwowy kociokwik w głowie No i 6 dali mi niepodpisanych. Na razie oni mi nie odpisali na reklamację. Cebule natomiast mają mi dosłać. Facet od robota milczy wpieniłam się i zadzwoniłam do niego jako kupująca, powiedział mi, że oferta już nieaktualna. M molestuje go cały dzień i nie odbiera telefonu. A zamawiał i przelew robił M. Byłam dzisiaj w szkółce, kupiliśmy 10 truskawek, kilka bylin, jedną różę i obornik krowi Mikka ty wez moze nie kupuj przez neta, masz zwyczajnie niefarta. ja dzis rozpakowalam mije clemki i wszystkie poza jednym sa piekne i zielone. jedynie ten z listy ktora tobie tez podalam jest suchy ale widze ze cos puszcza, to bardzo pozna odmiana. poza tym do reszty nie moge sie doczepic, 3 dostalam ekstra i 2 jagody kamczackie tez w gratisie. wiec im odpuszcze Mika bo glupi ma szczescie nue kcem sukienki (wisza z metkami w szafie ) nie chem brylantow(leza pod klodka nie ma gdzie nosic) , wole habuzdzie na ogrodek Nie mowiac o tym ze fontanna do roboty. Wczoraj kupilam podsciolke pod gume zeby kamienie dziur nie zrobily , po gume musze jechac do sklepu bo wazy tone to niezle bym za wysylke zaplacila. No i pompy musze kupic dwie jeszcze. te co wkleilas laaaadne, te dzwonkowe wlasnie mi sie podobaja a te fioletowe do moich pdobne, moze to to samo?? tez wole chabazie Kupowałam z listy jaką Tar dała Patrzyłam w szkółce na te pokręcone świerki, spodobał mi się Świerk pospolity Compacta, dlatego, że roślinki miały może po 20 cm, w sam raz do mojego ''chusteczkowego'' ogródka Ale nie kupiliśmy żadnego drzewka. W tamtym roku wywalaliśmy 2 świerki conica i jakieś jałowce, za blisko muru rosły i łyse w połowie były. Wnerwia mnie, że mimo sypania środków, żeby nie brązowiały i tak brązowieją. pokaz te jalowce, moze masz je przenawozone, jalowiec jak nazwa wskazuje lubi jalowe i raczej suche gleby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 31.03.2017 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Ależ piękności pokazujecie.... Ja już nic do powrotu starego nie kupuję. Jak wróci to muszę jakieś drzewka liściaste kupić, jedno blisko tarasu, żeby cień rzucało. Walczę z chwastnicą, rwałam dziś i sypałam piach, łapy mnie tak bolą, że pisać nie mogę a jeszcze te skrzynki na truskawy muszę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.03.2017 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 do mnie dzis przylazly sadzonki truskawek i prawie 100 doniczek z trawkami, za rok te trawki podziele i weicej nie bede musiala moze kupowac. na ten rok mam zakupione prawie wszystko. jeszcze czekam na byliny ktore dotra w kwietniu/maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 31.03.2017 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Ja dostałam bardzo duże kępy trzech traw od miłęj starszej Pani, jedną podzieliłam. Problem taki, że mój cudowny mąż jak mi je od niej przyniósł to przemieszał. Posadziłąm, ale muszę czekać do lata, żeby sprawdzić jak wyglądają i za rok, albo przesadzanie, a dzielenie na bank. Codziennie je oglądam, czy już coś zielonego widać, żeby tylko się przyjęły u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.03.2017 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 mi trawki Pestka tez chyba ma przyslac razem z innymi dobrami. potem jak u mnie urosnie to i ja sie podziele z dobrymi duszami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 31.03.2017 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Dzisiaj oglądałam te 2 suche, to nic się nie zmieniło, suche patyczki trzaskają w ręku jak siano. Natomiast ten ułamaniec mały, może odbije od korzenia. Ale na pewno takiego w sklepie sama bym nie kupiła. W szkółce dobiło mnie, bo wszystkie rośliny dużo większe, wiem, że pewnie pędzone, ale smutno mi się zrobiło, chociażby przez ten brak odpowiedzi na reklamację. Jutro zrobię fotkę tego mojego iglaka, co nawet nie wiem jak się nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 31.03.2017 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Mnie bardzo wstrzymuje brak ogrodzenia frontowego. Nie chcę, żeby mi jakieś pieski obce wbiegały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.03.2017 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Mmikka, te co wkleilaś to od Marczyńskiego Ten Purple Spider mi się podoba. Ja się czaiłam / ję na clematisy do posadzenia przy różach pnących. Tylko muszę zarobić na nie, bo wspomogłam dziecko i jestem na zero, a tu jeszcze muszę nakarmić te rośliny co już mam, a jeszcze brama i furtki do ogrodu pilniejsze. No, klops. Dobrze, że w doniczkach można cały sezon sadzić. Na razie coś tam mi kwitnie żonkile botaniczne i zwykłe też zaczęły, iryski reticulata, cebulice. Te ostatnie bardzo mnie cieszą, bo myślałam, że większość padła, a tu niespodzianka, co pójdę zaglądać, to nowa cebuliczka wyłazi, albo otwiera pączki. Dziś wypieliłam moją kwiatkową rabatkę pod śliwa Pisardi i miałam niespodziankę za niespodzianką. Zamiast 6 hiacyntów, jest 15, a tulipanów i żonkili przybyło 2 razy tyle co było i jeszcze gdzie niegdzie wyłażą drobinki. Ale te to pewnie w tym roku nie zakwitną. Czosnki ozdobne też się zrobiły podwójne i potrójne. I zdaje się, że mam setki siewek Na razie wyglądają trochę jak pojedyncze źdźbła trawy, więc nie jestem pewna. Danusia na ogrodowisku powiedziała, żeby listek rozetrzeć i ma wonieć czosnkowo, ale ja mam marny węch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.03.2017 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Dzisiaj oglądałam te 2 suche, to nic się nie zmieniło, suche patyczki trzaskają w ręku jak siano. Natomiast ten ułamaniec mały, może odbije od korzenia. Ale na pewno takiego w sklepie sama bym nie kupiła. W szkółce dobiło mnie, bo wszystkie rośliny dużo większe, wiem, że pewnie pędzone, ale smutno mi się zrobiło, chociażby przez ten brak odpowiedzi na reklamację. Jutro zrobię fotkę tego mojego iglaka, co nawet nie wiem jak się nazywa. zadzwon nie czekaj na odp. mailowa. u mnie ten akurat ladnie sie prezentuje, suchy jest ten Duchess of Albany. te w szkolkach sa na pewno pedzone i nie zawsze z nich pozniej ladne rosliny wyrastaja. badz dobrej mysli, zle sie stalo ze taka popeline ci wyslali, do swoich nie moge sie przyczepic wszystko zielone, jutro planuje na tymczas wszystkie pod plotem posadzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.03.2017 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 kurde MIKA nie odpisali z kwiatkami do zadzwon do nich. co z tym robotem? czym poslane? nie masz numerkow ze mosze na strone kuriera/poczty wlezc i wklepac numer i sprawdzic czy poslane i gdzie jest??? wspolczuje, wiem jakie to nerwy Pestka to mowisz ze jakbym wymieszala clematisy z rozami to OK?? tylko jakie by pasiwaly do moich Don Juanow? nie chce innych roz bo te wytrzymaly i prawie zadne robacwto sie nie chwyta i szybko rosna, pomijajac plesn bo nie odwinelam. Nie chce flagi Polskiej ani kanadyjskiej, chociaz bardzo mi sie biale clematisy podobaja Joana ja tez mam front otwarty, nie moge tez postawic zadnego plotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.03.2017 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Warowalam z wiadrem rzy pomie. Swiatlo wysiadlo. A snieg sie topi i deszcz pada wiec wszystki splywa w strone mojego domu pod ziemia. No a jak pradu ne ma pompa nie dziala Juz myslalam ze bede musiala wylewac jak w zeszlym roku przy burzy lodowej. Tar ja tez niecierpliwiec jestem i lubie wszystko zaraz-teraz:cool: tylko jak sobie pomysle ze moge za nic zarobic nastepne kilkadziesiat a moze i stowe przez rok to bede cierpliwa, kto tyle jest w stanie odlozyc? malo kto. A dla mnie to bylby plus , ale dzis widzialam domy z dzialkami w okolicy gdzie bym chciala. Pokaze Wam potem. czekam na M i jak wroci jedziemy do dklepu. Wyeksmitowalam jego grilla z tarasu, Powiedzialam ze wyglada fe be i ma z tym sie zabierac. Co prawda tu blisko sru zrobic i na talerz w kuchni ale niech zapyla po schodkach na dol, kazalam mu dobudowac taras kolo gazebo, dorobic pergole grillowa i niech tam lazi. Tutaj se donice postawie. Nie chce kwiatow. Myslalam o tujkach. Gdyby donice byly wieksze wsadzilabym drzewka bo duzo w donicach moze rosnac. Macie jakis pomysl na cos innego niz tujki ale eby wysokawe bylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.03.2017 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 ja w sensie zebys poczekala i po roku brala nowy. ale zebys sprzedala. hipoteka nizsza to chyba lepiej a i szansa na wiekszy ogrodek tez jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.03.2017 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 OD RANA MAM UBAW..... zolnierzyk sobie (dobrze chyba> a chabuzdzie mialy byc przez CH a ja je przez H oops!) no wiec zolnierzyk sobie nowy samochodzik kuoil. Taka mala zabawka dla chlopczykow badz przedluzenie wiadomo czego ale siedzi i nosa z domu nie wychyla za to Robin ma frajde a z Robinem ja mam ubaw i nie chcialabym widziec miny zolnierzyka za mgla ale przez szybe zrobilam. No wiec jest juz 4 p poludiu a Robin badz Robinka siedzi na tym lusterku od bladego switu. Jak lusterko z przodu wyglada mge sobie wyobrazic, bo drzwi sa obsrulone bo przeskakuje na drzwi, wczepia sie w gume od szyb i przeglada on bedzie niezadowolenie. robin sru na lusterko, posiedzi posiedzi a potem w trawe robakow szukac i wraca na lusterko - obok tam ma skalke, woli samochod. i mi sie przypomnaialo jak M kupil pierwszego SUV'a. W miescie jak w miescie, mowi ze pojedziemy na polnoc sprawdzimy ile fabryka mu dala jak sie rozpedzi. W czasie jazdy ptak narobil na szybe, ale kawalek tylko od strony pasazera na dodatek tak ze nie przeszkadzalo przy samym dachu. Zjechal na bok, wyciagnal plyny, szmatki itp i zaczal myc ta szybe zlozeczac na ptaka ze mu narobil , a ja siedzialam w srodku i sie zwijalam ze smiechu. jak myslicie jak dlugo dbal o samochod?? i ile razy go sprzatnal??? najwieksze sprzat ie to chyba bylo jak w szputalu go myli po Mlodej urodzeniu ehhh faceci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 31.03.2017 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Pestka, od Wędrowskich pnącza. Marczyńskiego naoglądałam się dzień wcześniej wieczorem, jak sadzi piękne kwitnące pnącza i na drugi dzień dostałam te biedy. Wyobrażasz sobie moją minę? Przeszło mi jak je posadziłam. Jest prawie 22, właśnie dzwoni gościu od robota i pyta M czy nie będzie problemu jak w poniedziałek wyśle? Kasę na koncie ma od wtorku. :bash: W piekarniku sernik siedzi, pachnie cudnie, tylko miał być NOWYM robotem kręcony Jak mogą się powojniki piąć po różach, to w poniedziałek w Lidlu kupię (mają być) i na jednej wybujałej posadzę. Kupiłam dzisiaj 2 latarenki led do ogrodu. Jedna biała kula, druga jak żarówka, zawiesza się na gałązkę. I ta żarówka- cholera jedna świeci na kolorowo. Kot mi zgłupiał, siedzi na schodach do ogródka i gapi się na nią od zmierzchu Gdybym wiedziała, że kolorowa nie kupiłabym. Ale już wiem, że warto szukać z kilkoma żaróweczkami led, bo jedna to tylko plama światła, nie podświetla roślinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.03.2017 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 TAR, jakie trawki kupiłaś? Z mojej przechowalni, którą mi dzik nadkopał uratowałam połowę i też codziennie podglądam czy szlag ich nie trafił. Kilka już ruszyło, ale carexy bronze form jeszcze śpią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 31.03.2017 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 U nas , chyba by nie przeszła ta boczna szyba, za ciemna jest. Kiedyś oglądałam drogówkę, facet kupił auto, pojechał z żoną i dzieckiem na wakacje, wracając zatrzymała ich policja i zabrali dowód rejestracyjny. Kobieta była załamana, z dzieckiem na ręku zostali w połowie drogi do domu. A ptaszki lubią lestereczka Jak się jedzie szybko, to robaki rozbijają się o szybę, czym szybciej tym większe palmy są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts