Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Tar poczekam...a na dzien dzisiejszy jakbym sprzedala moge taka polac z lasami kupic

az sie zaslinilam

274 Peter St E   Google Maps.jpg3 Bedroom Homes  Oro Medonte — 61  3 Bed Homes for Sale — Zolo.ca.jpg3 Bedroom Homes  Oro Medonte — 61  3 Bed Homes for Sale — Zolo.ca(1).jpg3 Bedroom Homes  Oro Medonte — 61  3 Bed Homes for Sale — Zolo.ca(2).jpg

to jest cos co manka lubi :yes: tylko kto by to odniezal?? wyglada jak pol kilometra do ulicy przez las, trzeba traktorek ze spycharka:lol2:

Zolnierzyk ma szczescie, zaczelo mocniej padac umylo samochod, ale Robin waruje - wlazl pod samochod.

Wazne zeby to nie Robinka byla bo moze w ciagu godziny dwoch gniazdo uwic na oponie, jak mi w zeszlym roku zaczela wic na zaluzjach pod pergola

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nic szczegolnego, podwalam chyba tydzien temu u siebie co biore: piorkowki, smialki, rozplenice, trzcinniki, prosa, miskanty, trawe preriowa, kostrzewy - zadne rarytasy chcialam fontannowe na wypelnienie rabatek. moze potem inne dokupie na razie musze to posadzic co mam

Brawo Robin :lol2: U mnie to samo. Jak kupiłam (bo tak sie złożyło, że ja miałam kasę:p), to J powiedział, że bedzie mył, odkurzał i dopieszczał samochodka. A dziś już 3-dzień mija jak powtarza, że musi umyć. Fakt musi, bo całe boki ma w bryzgach z naszej drogi, która już tydzień jest sucha :rotfl:

Mania, zajrzyj do mnie na pinteresta do róż. Mam tam kilka zdjęć gdzie kolory tak wymięszane jak na ludowym dywanie. Wszystko pasuje. Raczej szukaj clematisów, ktore powtarzają kwitnienie.

Mika slyszalam wlasnie ze PL nie mozna. Tu niby tez nie, przynjamniej na przednich szybach od kierowcy i pasazera ale mandatow nie daja ani nie robia problemow, takie prawo co nie przestrzegaja. W duzym mam czarne z tylu ale wlasnie kierowca/pasazej jasne, fabrycznie i chce te z przodu tez pociemnic bo mi oczy z orbit wylaza.

Niezła posiadłość. Teraz to ja będę Ci zazdrościć jak tekie cudo kupisz.

Odśnieżanie to u Ciebie fakt problem, ale traktorek i tak by się do tej powierzchni przydał do koszenia i nie tylko, więc po prostu dokupiłabyś na przód odśnieżarkę taką z wyrzutem śniegu do góry.

TAR, jeszcze Cie pomęczę https://www.gardenista.com/get-inspired/garden-visits/ Jest tu taki żonkilowy ogród, że wymiękłam

I jeszcze tu drugie zdjęcie od gory http://thegallopinggardener.blogspot.com/2011/01/winter-wonderland-at-sir-harold.html

Dobrego odpoczynku, TAR

Mania, to co Ci się podoba u mnie to tamaryszek albo francuski, albo drobnokwiatowy. Jak kupowałam, to guzik mnie szczegóły obchodziły, a teraz nie umiem odróżnić :(

2014_05-11maj-IMG_7224w.jpg

Miałam 3 krzewy i jeden padł po pierwszym roku, bo mu za mokro było wiosną. 2 pozostałe 2 razy przesadzałam na różne miejsca i nie rosły. Wreszcie się wkurzyłam i posadziłam na rogu domu oba razem. Bo jek jeden padnie to drugi zostanie. Oba zostały i chyba im dobrze, bo to najwyższe miejsce u mnie. Chociaż tragiczny wygwizdów.

Jak przesadziłam na to miejsce w 2012 to takie mikrusy były. Habazie. Zdjęcie jest z października, więc bez kwiatków, ale tamaryszki bez kwiatów wyglądają jak zieloniutkie chmurki :) Też ładnie.

Dobrze znoszą cięcie, więc można formować jak bonsai.

GLICYNIE-pazdziernik_2012.jpg

A w zeszłym roku w maju było tak

2016_05-25maj_Tamaryszek-P1010104w.jpg

2015_05-20maj-IMG_1625w.jpg

2015_05-7maj-IMG_1902w.jpg

przecudo krzak...ah zeby tak kwitl cale lato:D

istnieje wogole cos co non stop ma kwiaty???

wrocilam ze sklepu a Robin nadal na lusterku obsrywa samochod, przestalo padac znow bialo na dzwiach. jak jechalam zonka zolnierzyka wyszla z psem i zobaczyla jak obesrane, poszla oba samochody zobaczyc z kazdej strony :lol2: u mnie nie siadl chociaz tez czarny, pewno dlatego ze pod plotem stoi a nie kolo trawy.

na ogrodzie mam jedno lustro za krzakiem bo Junco sie przegladaja, wroble tez lubia, M drzwi i lusterko tak obrobily jak ten Robin. Ale to akis dziwy Robin bo one sie nie przegladaja, mus byc jakis narcyz :p

wiec przywiozlam donice, maja 77cm , dobrze ze dzis pojechalam do jutra by nie bylo , zostaly 3 w tym jedna zrysowana tak przebrali. Pstryklam zdjecie tam gdzie maja stac i myslalam ze wkleje i cos wymyslicie, no ale zdjecia wyszly fatalnie bo juz szarowka, donice postawilam pod gazebo zeby nie napadalo i figa z konskursu :sick:

Marudzisz Pani :bash: z tym pod plotami.

Akurat dziś to ogladałam i myślę sobie pokażę Mani, bo czarne :)

https://www.gardenista.com/posts/designer-visit-the-black-and-green-garden-of-chris-moss-london/

Zbieram na pintereście pomysły na małe ogrody i na całkiem malutkie. Znajomi mają przy domu w centrum miasta mały ogródek i jeszcze mniejszy przedogródek (frontowy). Onicałkiem zieloni, więc poprosili, żebym zich projektantką coś wymyśliła. No, to się dokształcam w możliwościach komponowania.

https://pl.pinterest.com/pestka56/garden-landscape-plans/