zosik 29.06.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Wiem, wiem, przyjaciółka ma takiego diabła - Baffy się zwie też jest z niego zadowolona, a mówi się b. podobnie hipoalergiczny sierściuch mały Ale mi się już opatrzyła ta rasa, u nas 1/3 to Yorki, 1/3 Shi Tzu, i 1/3 wszystkie pozostałe A buldożki takie gizmo paskudy takie, brzydkie tooooo a słodkie takie i też pieszczochy i poduszkowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redcode 29.06.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 A co jak w czasie jazdy pies wskoczy gdzies w okolice gazu np? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 29.06.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 A co jak w czasie jazdy pies wskoczy gdzies w okolice gazu np? Rodzice mieli jamnika, też jeździł z przodu, na kolankach i musiał być jak najwyżej, żeby wszystko widzieć i nigdy nie wskoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.06.2011 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 haha wierze Ci z tym opatrzeniem , no ja mojego mam bo sie zlitowalam nad znajomymi. Mieli jednego i kupili tego. Byli bracia ale roznica 3 lat. Duzemu maly nie podszedl, byly cyrki, trzymali malego w piwnicy, serce mi sie kroilo - odkupilam ta kuleczke i sie zakochalam. Mial wtedy 3 miesiace, puszek maly. Bo przedtem jakos sie nie zastanawialm nad piesem a bloku. Ale sie okazalo ze te male mozna w bloku, wystarczy im biegac po miszkaniu.Ale co do opatrzenia....ja sie tak tutaj opatrzylam zlotem. Tym normalnym zoltym i przestalam nosic. teraz tylko srebro albo biale zloto. Tym zoltym Hinduski obwieszone gdzie popadnie (caly ich majatek) i przebrzydlo mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.06.2011 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 wypluc tfu tfu sie jeszcze nam nie zdazylo chyba dlatego ze moj np nielubi na dole miedzy nogami, juz probowalam go tam wsadzac i plan sie nie powiodl haha. No i tutaj latwiej jak wpadnie bo sie automatami jezdzi. Ale to prawda trzeba uwazac. Tydzien temu dziewuszka wiozla kota tu u nas. Schylila sie do niego bo wlazl gdzies, wjechala w samochod zaparkowany, ten samochod stuknal w podstawiona lodz na wozku, wozek z lodzia wjechal w dom...koszty strat wycenione na 100 tys $ i Bogu dziekowac ze nikomu nic sie nie stalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 29.06.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Co do schodów to niestety przynajmniej w moich zdjąć stopni nie można. Były wkładane na jakieś specjalne kołki, które były pomaziane jakimś specjalnym klejem ponoć bardzo silnym. PS. Mamy podobne gusta co do okapu. Ale ta cena...Czekam może coś się gdzieś trafi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.06.2011 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Normalnie powinna byc podlaczona pod trzy fazy. Czyli gniazdko jest insze, takie jak po prawej, po lewej jest jednofazowe: http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/z4386355XGniazda--jednofazowe--po-lewej--i-trojfazowe--po-prawej-.jpg Oczywiscie ja nie mam takowego podlaczenia w kuchni (trojfazowe) i licho wie czy gdziekolwiek w domu jest ale watpie, a jak tak to tez niewiadomo czy mozna podlaczyc, niby slupy stoja kolo domu no ale...Niewazne. |Wazne ze znalazlam kuchenki do jednofazowego podlaczenia. Amica Plug and Play http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/plyta-indukcyjna-plug-and-play.png http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/45_zlap_kontakt.jpg i Mastercook I3D4M R http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/I3D4M_R_Mastercook.jpg Wiec nie ma problemu. Normalnie go nie ma, ale ja jak zwykle sobie wyszukalam problem. Chcialam zeby wszystkie duze AGD (oprocz okapu najwyzej chociaz nie przesadzone) a wiec plyta, piekarnik, lodowka byly z jednej firmy. Wypatrzylam Bosch bo je mam teraz i je lubie, nie bede sie juz na Siemensa zucac ani inne drozsze. No i sek w tym jeszcze ze chce duza plyte, minimum 75cm, teraz mam 78cm i nie widze sie na malej plycie. No takie chore widzimisie, wiem o tym . Przelecialam Bosch'a plyty i owszem pisze - przystosowane do 2 lub trzech faz. To w koncu ile tych faz jest i co to jest druga faza? :confused: Juz sie pogubilam. Czy druga faza to jakas inna niz trojna i czym sie rozni i czy tyle zachodu z nia co z trojna? Poki co znalazlam dwie indukcje Bosha rozmiarowo mi podchodzace http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/W_780_Bosch-pil811t14e-hob.jpg i pisze : Płyta, którą możesz spokojnie podłączyć do gniazda jednofazowego 230 V, bez potrzeby montowania instalacji trójfazowej. Czyli mi pasi. Ale cena mi nie pasi :cry: Ale jak nie bedzie wyjscia trudno Tak wiec ciekawa jestem co znaczy dwufazowosc , ktos wie? Bo nie chce miec pokombinowanych kabelkow przez co albo mi bedzie korki wywalac, albo oslabiac sile plyty jak wlacze wiecej niz jeden garnek i nie chce uwazac ze cos gotuje i chce pralke wlaczyc i sruu w calym domu (wraz z ciocia) pojdzie swiatlo. Jak ktos madry mnie moze oswiecic to bede wdzieczna. Przynajmniej jak zawolam elektryka bede wiedziala na czym stoje i jak mu wytlumaczyc co mi potrzeba. Gazowa z gory mowie odpada. Zadnych butli bo sie boje. A normalnie gazu u nas nie ma doplywu w mojej miescinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.06.2011 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Co do schodów to niestety przynajmniej w moich zdjąć stopni nie można. Były wkładane na jakieś specjalne kołki, które były pomaziane jakimś specjalnym klejem ponoć bardzo silnym. PS. Mamy podobne gusta co do okapu. Ale ta cena... Czekam może coś się gdzieś trafi... mr...a tos mnie pocieszyl z tymi schodami . Znaczy trzeba dobra farbe zmywalke a jak najdzie ochota zmienic kolor to wtedy sie zastanawiac. Bym obila czyms ale juz jedna sciana tam w kaflach cala bedzie jedna to byloby za duzo. A z okapem - jak trafisz na wyprzedazy albo przecenie daj znac . Poki co czekam...moze wymysla cos nowego i cena tych spadnie?? Nadzieja matka glupich ale kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.06.2011 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 W ekspresowym tempie dostalam odpowiedz od jednego milego pana ze sklepu w sprawie schodow. Praca wrze, w PL jest 22:30 a on mi odpisuje. No wiec na moje zapytanie co bedzie jak sie mi ubzdura kolor zmienic albo cos scianie sie przytrafi dostalam taka odpowiedz: Stopnie i balustradę mozna rozebrać i ponownie zamontować.Z poważaniem Czyli super. Bo u mnie wlasnie zycie polega na zmianach. I znajac siebie przemaluje kolor scian w ciagu roku lub dwoch a jak nie to i tak standardowo odswierzam i maluje co dwa lata. Czyli wiadomo juz ze sa schody na stale na kolki jak ma mr i sa takie ze mozna rozebrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.06.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Mania do takich schodów robi się specjalną szynę, do której przyspawane są stopnie metalowe a na nie zakładane są drewniane stopnie . Mocne to licho tylko trzeba dobudować do ściany ,w Twoim przypadku , dodatkową ścinę np. z cegły . Masz od razu problem ściany rozwiązany ,a szyna super podparcie, tylko to troszkę miejsca zajmuje.Nie kupuj indukcji na zwykłe podłączenie 230v , bo to nie zdaje egzaminu , nie wykorzystasz pełni mocy urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.06.2011 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Mania do takich schodów robi się specjalną szynę, do której przyspawane są stopnie metalowe a na nie zakładane są drewniane stopnie . Mocne to licho tylko trzeba dobudować do ściany ,w Twoim przypadku , dodatkową ścinę np. z cegły . Masz od razu problem ściany rozwiązany ,a szyna super podparcie, tylko to troszkę miejsca zajmuje. Nie kupuj indukcji na zwykłe podłączenie 230v , bo to nie zdaje egzaminu , nie wykorzystasz pełni mocy urządzenia. Tak wiem o tej szynie. Ale chodzi o to ze nie moge miec prostych schodow i musze zuzyc jak najmniej miejsca Z indukcja jak nie da rady 3-fazowego zalozyc to trudno, kupie zwykla plyte nie indukcyjna. Tak wlasnie myslalam ze to nie bedzie dzialalo super dobrze na 230. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.06.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 (edytowane) Tylko pamiętaj nie wszystko gotuje się szybko , dlatego my wybraliśmy indukcję co nie zabija cenowo i do tego ma pola booster , które możesz wyłączyć. A zresztą może we wszystkich można. Edytowane 29 Czerwca 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.06.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Tylko pamiętaj nie wszystko gotuje się szybko , dlatego my wybraliśmy indukcję co nie zabija cenowo i do tego ma pola booster , które możesz wyłączyć. A zresztą może we wszystkich można. tak wiem, mam teraz plyte normalna, nie pytajcie mnie ile razy juz mi wykipialo bo np sie TU zasiedzialam i mam dosc skrobania, wolalabym przetrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.06.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 No dziękuję bardzo Pięknie - ja stawiam na czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.06.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 To forum to zjadacz czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.06.2011 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 No dziękuję bardzo Pięknie - ja stawiam na czarne. jak sie zdecydujesz kupic uwazaj nie strzel babola jak ja i nie kup za duzych zaslaniaja mi teraz te krysztalki co wisza z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 29.06.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 To forum to zjadacz czasu straszny... taki nałogowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.06.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 straszny... taki nałogowy... ale chociaz mily ile mozna zobaczyc, dowiedziec sie...uff Juz sie boje co zrobie bez tego forum jak mnie tu miesiac nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 29.06.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 zjadacz absolutny, mam 4 min zanim mi się net rozłączy - cholerny polsat... i nadal nie wiem czemu, punkt 24.00 się rozłącza i nie idzie włączyć... a ograniczeń nie mam trza się zorientować u źródła. Poza tym M. mi miauczy, że chce spać ;( a ja bym tu mogła jeszcze ze 2-3 godz. z Wami posiedzieć. Nic to, jutro jest nowy dzień ufff zdążyłam :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.06.2011 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 koniecznie zadzwon do polsatu, jak to tak, uprzykrzaja przyjemnosci Moj M jak dzwoni z pracy albo tekstuje to pierwsze pytanie po `wstalas` jest `co robisz, siedzisz na Muratorze`. No to ja zostaje sama , mam jeszcze 6hr do polnocy, Wy spicie a M sobie wymyslil dodatkowa prace i wroci pozno....no ale ktos musi zarobic na te moje zachciejki remontowe Tyle godzin sama....znow cos wypatrze i wymysle :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts