mania1220 05.04.2017 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 ale wiecie co? te dwa dni deszczu i patrze dzis a trawa sie zazielenila nawet duzo nie jest zniszczona po zimie. Najwiecej syfiasta pod klonem gdzie super mokro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.04.2017 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 a te drzewa co w lesie za domem widac sa wyzsze, dom stoi wyzej, tam maja super spadek , ogrodek ze na sankach mozna jezdzic, a z piwnicy sie wychodzi jak z domu parterowego:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.04.2017 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Dostałam powojniki, nie wiem, czy mam śmiać się, czy płakać? Na 3 dostarczone, 2 nieopisane Ale ładne są sadzoneczki O 1,40 w NOCY dostałam sms, od Poczty Polskiej o przesyłce. Ja się nie obudziłam, M już tak i zasnąć potem nie mógł. Następna przesyłka, to cebulki dosyłane. Nosz kurczę zamiast 40, są 3 paczki po 10 Dodaje od razu fotkę suchego (chyba) Lawsona, odżyje on, czy do pieca z nim? Z robotem czekam do piątku, bo już tak napisałam w smsie, a jak facet kasy nie ma, to nic, oprócz zadymy mi to nie da. tym sie nie martw jak zakwitna to rozczachujemy co za one sa a moze plakietki sa podczepione do doniczek, czesc u mnie tak bylo zrobione., dla pocieszenia dodam ze ja walcze z facetem od kuchni i juz ide na udry, co za gnojek, sadem mnie straszy, usterek nie poprawil w terminie i kuchnie dostarczyl po terminie i to jeszcze niekompletna. wkurzaja mnie ci wykonawcy nieuczciwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.04.2017 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Mika tyle masz tych Clematisow, jak je bedziesz sadzic? Wszystkie w rzadku wymieszane pod plotem, taka scianke clematisowa chcesz zrobic? czy porozsadzasz w roznych miejscach? mam w planie na dzis dwa krzaki przesadzic pod szapke , ale zimno jak diabli, czekam do poludnia moze sie ociepli. M konczy lazienke na dole. reszte bede myslec w przyszlym tygodniu. kupilam dwie czarne zaslony pod pergole, dzis maja przyjsc, zobaczymy czy mi bardziej spodobaja od bialych. Taki maly eksperyment. alez mnie rypie ten migdal, a zadnego syropu nie mam. Wodki tez nie , wszystko wychlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.04.2017 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Pestka wspominalas ze masz Limelight, ale to Limelight czy Little Lime?? Jak Limelight to ile masz juz lat je i jak duze wyrosly? Mam ich 5, trzy w skrzyniach a dwie w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 05.04.2017 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Spróbuj sól kuchenną (masz himalajską ) rozpuścić w wodzie i tym gardło płucz. Fuj, niesmaczne to jest, ale może będzie skuteczne? Powojniki posadziłam tak: pod jednym płotem same imienne, a pod drugim płotem bezimienne Dzisiejsze bezimienne posadziłam pod różami. Na doniczkach nie było opisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.04.2017 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 MIKA!!! ja Cie dziewczyno PODZIWIAM !!! za taka pamiec !!! raz wspomnialam ze taka sole a Ty pamietasz, ja sama zapominam ze ja mam bo juz nie zwracam uwagi z przyzwyczajenia widzisz jaka durna jestem? zapomnialam kompletnie o plukaniu gardla sola latam miedzy odsyfianiem ogrodka po wczorajszym a pisaniem @ z adwokatka, znow syfu nanioslam do domu. a ta bezimienna scianka dobre! dziewczyny beda na wyrywki zagdywac co Ci uroslo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.04.2017 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 byc moze zadam glupie pytanie ale...czy rabarbar moze rosnac z malina?? jeden rabarbar Edek zdewastowal wiec wykopalam korzenia i wsadzilam maline na jego miejsce, myslalam ze ten drugi tez, ale patrze dzis a on sie ruszyl. wykopalam, przekopalam wiecej niz mialam w planie. Moze sie uda prawie wszystko. Mniej roboty za tydzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.04.2017 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 wedle mnie moze u mojej mamy bujnie rosnie jedno obok drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.04.2017 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Mam Limeligt. 3 sztuki. Nie wiem ile miały lat jak kupiłam w 2015. Były ładnie zagęszczone przycięte na wysokości 40 cm. Wyrosły i zakwitły mocno. Miały razem z kwiatami ze 120 cm wysokości w zeszłym roku. To są 2 krzewy. Głupio posadziłam. Muszę je rozsadzić, bo będą miały ciasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.04.2017 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 TAR to wedle Ciebie zostaje rabarbar gdzie byl Pestka moje sadzilam chyba w 14, jedna rosnie jakby nie mogla, druga juz fajna. W skrzyniach to zeszloroczne to male. Zobaczymy co z tego bedzie......w tym roku bede pamietac zeby zapobiegawczo prsynac bo mi je pajaczki zezarly kiedy psiknac? jak liscie wyjda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.04.2017 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 jaka ja jestem szczesliwa.............. w koncu moge paznokcie pomalowac przesadzilam wsio co mialam na dzis i na nastepny tydzien robic. Jak sie rozpedzilam to mysle zrobie. Ze sie ruszac nie moge to inna historia, ze jutro bedzie gorzej to jeszcze inna bajka, ze rece od jalowcow zjechane to jeszcze inna love story - wazne ze zrobione. Zostala wisteria, nie wiem czy ta druga przesadzac, jedna musze bo rosnie w srodku tarasu co dolozylismy na jesieni i trzeba podloge zrobic. Zostala tez pnaca hortensja w skrzyni. Nie wiem czy ja wsadze czy jeszcze jeden rok w niej potrzymam. Nad tym pomysle. Na froncie nic nie robilam, tylko z tylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.04.2017 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 aha.......zeby nie bylo. Robinka wrocila na samochod sasiadki i znow go obsrulila gabka poszla w ruch! stara myje bo mloda paniusia z Koziej Wolki polewa tylko z polewaczki i mysli ze zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fanek1410 06.04.2017 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Też będę go miała. Kupiłam go sobie tutaj https://www.najlepszeroboty.pl/robot-myjacy-okna/hobot-268 nie daleko mnie. Pan ze sklepu rtv zaproponował mi prezentację^^ Już sie nie moge doczekać. Strasznie nie lubię myć okien ręcznie. Szczególnie że u nas w domu cały parter jest przeszklony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.04.2017 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Na linka nie klikam, nienawidzę ukrytych reklam :mad::mad: Mania, jak się czujesz? Ciekawa jestem, czy ktoś ze sklepu cebulowego czyta ten wątek? Dzisiaj dostałam 50 mieczyków abisyńskich Tylko tutaj pisałam, że 10 brakuje w reklamacji. Tak czy inaczej, 90 mieczyków będę miała do wykopania jesienią I gratisowe szczawiki, też się wykopuje Mania, a ta mama, myjąca samochód, to teściowa tego wojaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.04.2017 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 a u mnie we srode bedzie szklenie podcienia i zima orazeryjnie sie tam zrobi. teraz czasem nie da sie wysiedziec bo pizga wiatrem. bede miec na suwankach otwierane i na prawo i na lewo. ramy alu w kolorze okien. jestem ciekawa jak bedzie, bo poprzednia oranżeria miala białe ramy ale tu chciałam by az tak nie rzucało sie w oczy i muchy nie obsrywaly jak białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.04.2017 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) Mika gardlo nie boli, spuchniete ale nie boli. Miesnie i kosci bola ale da sie wytrzymac, przed spaniem lyklam garsc tabletek. Ale jeszcze wczesnie zobaczymy co bedzie potem. musialam pogooglac te mieczyki - nie wiedzialam ze takie kwiaty sa, pierwszy raz na oczy widze Mika toz Ty na taka ilosc Clematisow to kwiatow co kupilas to bedziesz miala ogord ogrodniczy Jak zarosniesz to same motyle widze nad Twoim ogrodem. Bedziesz je scinac do wazonow? A mamuska jest mama mlodej. Zona policjanta. Ktory ja podobno z domu wyzucil z jedna torba ciuchow - ciekawe co przeskrobala sama mi o tym powiedziala jak wyszla jak dziure Nick nam wiercil na kominek na dole. No i sie z corka wprowadzila. Ale jakos facet do niej przyjezdza czasem wiec podejrzenie jest jedno ps. ....... okazalo sie ze samochd zolnierzyk kupil mlodej, zolniezyka znow nie ma polecial do bazy. dzis dzien smieciowy, sprawdzalam kalendarz i dzis mial byc pierwszy dzien na smieciury ogrodowe czyli galezie, trawy itp. Wystawilam wczoraj 3 torby i lookalam czy zabiora bo jezdzili. A ze z nimi nic nie wiadomo i bylam jedyna na mojej ulicy ze to zrobila to sie zastanawialam - ale patrze wlasnie zabrali no tak, ale reszta ma lyse ogrodki... Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.04.2017 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 TAR - czy ja cos ominelam..?? z ta oranzeria???????? Swoja droga musze zapamietac Twoje powiedzenie "dupek niemyty" - nigdy nie slyszalam i sie mi podoba Ta oranzeria to bedzie mala na chowanie roslin na zime czy taka ogrzewana i obkwiecona ze mozesz krzeselka postawic i w zimie tam siedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.04.2017 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 a tak juz mowiac o ilosci na ogrodach....sasiad z boku na ogrodku ma choineczke http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0816_zpsls1d7pyv.jpg juz czwarty rok tak bidula rosnie, a wlasciwie nie widze zeby przez te lata podrosla.Dla rownowagi - ja mam duzo a oni tylko ta jedna choineczke w ogrodku i nic wiecej brzydkie te plotu tutaj sie robi nie? U Was takie ladne a tutaj paskudztwa . Jak chcesz ladny plot to musisz sobie sama od srodka swoj postawic . Ale nikt tego nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.04.2017 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) dobra, przesadzona sliwa - i dopiero na zdjeciu zauwazylam ze ja za bardzo przyciaglam do gazeba, musze isc poluzowac http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0820_zps5qaqbt6s.jpg odslonilam sie od Carlosa, znaczy od nowych co dom kupili. Najpierw tam byla brzozka. Potem ten pachnacy bez co Tar kupila, potem morwa jak mi bez zlamalo a teraz sliwka. Zastanawiam sie co tam jeszcze rosnac bedzie. Ale duze lepsze - odslania mnie od nich. Tak zeby im sie nie nudzilo na jesieni i mieli co grabic - z jednej strony gazeba beda im liscie leciec z klona z tej ze sliwy (jak przezyje przesadzanie). slawna wsiowska zaslonka przeciw Mankowa tez jest a jak a teraz zagadka , bo ja tez nie wiem. Posadzilam te krzaczki pod buda. Narazie tak stoja ale dalej mam tam drewniana rabate i rozwalac bedziemy dopiero do robienia fontanny to wtedy przesune. Wiec krzaczki kupilam z tzw "smieciowych" odpadow w ogrodniczym. Male byly, z 30 cm? Szybko urosly. W zeszlym roku mialy biale kwiatuszki, malutkie. Ale tak pachnace ze hej - prawde mowiac mocniej niz ten pachnacy bez. Lazilamnajpierw po ogrodku i zastanawialam sie ktora sasiadka sie wyperfumowala ze az do mnie dolecialo i ze z checia bym sie zapytala co to za perfumy. Zajelo mi kilka dni skumac ze to krzaki - male biale kwiatki, zadnych owocow. Na poczatku myslalam ze to te co z Polski pamieam, bo tu ich nie widzialam - wiecie, takie ogrodzenia sie z nich robi, maja takie biale kuleczki. Ale te nic nie mialy. A moze jeszcze nie mialy?Niestety kartke mi wcielo. Pamietam tylko ze pisalo na nich ze sie z nich ploty robi, zywolploty. macie pomysl co to moze byc??listeczki tem maja drobne, z tego co pamietam lekko podluzne. http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0818_zpsbpjdr4it.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0825_zps9bmkoccx.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0824_zpssg1gutyy.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0823_zps2hrtjc1p.jpg Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts