TAR 06.04.2017 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) moze jaśminowce? one pachna super i maja biale kwiatkihttp://www.e-florystyka.pl/user-files/Jasminowiec_pachnacym_2635573.jpg te z kulkami bialymi to śnieguliczki i one nie pachnahttp://www.drzewa.com.pl/10686/snieguliczka-biala.jpg Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 06.04.2017 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Przeczytałam trochę na stojąco, trochę na siedząco, tak mnie krzyż napiernicza. Dobrze, że dziś u nas wieje i zimno. Kilka dni na ogrodzie na kolanach z dupą wypiętą jak po prośbie spędziłam. MMika trzymam kciuki co byś kasę na koncie miała. Zaczynają mi się trawy, te co dostałam zielenić, już nie mogę sie doczekać jak wyrosną na maksa, jak zobaczę jaki mają pokrój to czymś je jeszcze podsadze. Mania padłam ze śmiechu z tego ptaszka i sąsiadów, mały cwaniaczek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.04.2017 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 TAR - czy ja cos ominelam..?? z ta oranzeria???????? Swoja droga musze zapamietac Twoje powiedzenie "dupek niemyty" - nigdy nie slyszalam i sie mi podoba Ta oranzeria to bedzie mala na chowanie roslin na zime czy taka ogrzewana i obkwiecona ze mozesz krzeselka postawic i w zimie tam siedziec? Mania robie szklenie podcienia tarasowego, bo za bardzo mi wizga i w nocy kociarnia przylazi. w starym domu mialam takie cos i zima kiedy przygrzalo bardzo przyjemnie mozna bylo sobie posiedziec, jesiena rowniez kawe poranna tam uskutecznialam. teraz bedzie inaczej bo jedynie 2 scianki a wtedy byly 3 i dach. o tak spedzalismy czas: http://i1249.photobucket.com/albums/hh506/rodek4/01_kolaze/oranzeria%2002.jpg http://i1249.photobucket.com/albums/hh506/rodek4/01_kolaze/oranzeria%2001.jpg wszystkie scianki byly otwierane i skladane wiec latem nie grzalo za mocno a mozna bylo zaslonic jak zbyt wialo, oj imprezowalo sie tam fajnie a jak spalo po pracy wsros zielonosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 06.04.2017 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Tar jakaś firma Wam to robiła? Mam taras 60 m i też w planie przyszłorocznym jest żeby cześć zabudować, ale żeby chałupy nie zaciemniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.04.2017 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 oczywiscie ze firma, sami alu bysmy nie podolali, tym bardziej ze tam kolidowal jeszcze balkon nad tym daszkiem. robienie balkonow to straszna glupota byla z naszej strony. teraz przy parterowce nie mam problemu, tylko podcien szkle 2 scianki tamto robilismy juz na gotowym tarasie, dlatego tak idiotycznie z posadzka i schodem. taraz posadzke tarasu zrobimy po szkleniu, i dechy beda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 06.04.2017 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Fajnie to wygląda, ja mam na razie tylko beton wylany, a taras równo prawie z trawą, podoba mi się to u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.04.2017 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Fajnie to wygląda, ja mam na razie tylko beton wylany, a taras równo prawie z trawą, podoba mi się to u Ciebie. to juz nie u mnie, dom sprzedany 1,5 roku temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.04.2017 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Bardzo ładna ta oranżeria. Jak M wygra w totka, też sobie zrobimy Mania, tak kwitł krzaczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.04.2017 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) za totka to srylion takich oranzerii sobie kupisz, tamta nasza kosztowala 18 tys. :lol2:a ta co teraz bedzie w srode robiona za siodemke Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.04.2017 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 siódemka mi się podoba Choruję na zrobienie tarasu, ale na razie jest, to przewlekła choroba. U nas robota byłaby od zera, tak więc szczęśliwa siódemka, to dużo za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.04.2017 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 adwokatka mnie z domu wygonila musialam jechac do urzedu po papierk jakis. Diewczyny ale mam deszcz normalnie zaby, krokodyle i weze z nieba laca, wieczorem ma sie zminic w snieg, napadac ma 4cm i straszne wiatry. Ostrzenie wydali. I ze domy na nizszych gruntach moga byc podlane a po niedzili upal. Jak to dobrze ze poprzesadzalam te drzewa i krzaki. No wiec nie, jasmnowiec to nie jest toto ono moje ma mniejsze kwiatki i mniejsze liscie. Kulkowy pamietam z Polski ale same kulki, nie wiedzialam nawet ze nie kwitnie. Wychodzi na to ze trzeba czekac az liscie pusci i kwiaty, chyba ze trafi sie w sklepie bo pamietam je, co roku je maja. TAR super to. Ale u mnie przez szklany dach by nie przeszlo nawet z otwieranymi drzwiami. Slonce mi z gory swieci uprazylabym sie. Planowalismy kiedys taki obszklony ale z murami i dachem zalozyc, na stale, z ogrzewaniem, ale w koncu zdecydowalam na sama pergole. Ale fajne to jest, i z ciemnymi framugami przeciwko muchom napewno ladniejsze jeszcze bedzie. tylko te szyby jak dach myc?? zgadnijcie kto przyjezdza na weekend, a raczej po kogo jutro jedziemy - ta znajoma co miala sie wprowadzic ale jej sie moje zakazy nie spodobaly :lol2: i tak to nauczka, nic z tego - z tym swoim gigusiem przyjezdza i prosila mnie ze jakby jej matka dzwonila sprawdzic czy ona faktycznie u mnie jest zebym nie mowila ze on jest z nia jaja jak berety, kobita 43 letnia sie musi tlumaczyc i chowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.04.2017 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Joana, jak juz sie tak powypinalas na swiat to moze byc pokazala jaki masz ogrod??? Ty jak Mika? gada opowiada a jak fotke strzeli to nic nie widac tylko krzaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.04.2017 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Mania to byla szyba zbrojona wiec mozna bylo chodzic po dachu a taras byl polnocno wschodni i goraco jakos nie bylo. Teraz mam podcien i robie tylko dwie sciany szklane. Wlasnie po to chcialam podcien by od wiatru oslonil i deszcz na glowe nie padal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 06.04.2017 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Mania a może to jakaś tawuła? Gratuluję wyceny. Koty mnie rozwaliły. Ja od mca obsadzam moje pole dowiedziałam się o istnieniu i umiejscowieniu nieznanych mięśni...... http://budujesz.info//pliki/image/artykuly/krzewy-kwitnace/duze/tawula1028.jpg http://zielonozakreceni.pl/forum/attachment/54553 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 06.04.2017 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Mania, jak w wolnej chwili poczytam instrukcje wstawiania zdjęć to wszystko będę pokazywała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.04.2017 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Teraz tylko mogę gołą glebę pokazać. Ogródek zryty, ponad tydzień temu trawa wysiana, czekam aż wzejdzie. Tylko ścieżki wydeptałam na tym polu, muszę jakoś chodzić pod mój płot do roślinek. Zbieram też cały czas kamyki i kawałki szkła, normalnie rodzą się, co pozbieram, znów widzę nowe. Powojniki małe, cebulowe pod ziemią, więc łyso i buro mam. Liście jedyni hortensja wypuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 06.04.2017 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Ja odchwaszczam teraz Mania, jeszcze do posadzenia jakieś trawki i tujki kulkowe mi zostały. Nie mogę za dużo kupić, bo raz że kasa, dwa że ciężko przy młodym coś zrobić. Teraz przysiadłam na moment, ale zaraz idę dom ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.04.2017 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Ode mnie wlasnie wyszedl moj masazer i jak zwykle jestem po tym padnieta i ide spac:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.04.2017 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Wy to zawsze jakies wymowki znajdziecie To ja poczekam jeszcze z miesiac i potruje Wam due, nie ma tak latwo ale tak serio, ja najwiecej kasy wpakowalam w ogrod. I na front. Drzewka tanie nie sa, im wyzsze tym cena w gorw wiadomo, do tego ziemia - kupuje ja w workach zamiast na tone z paki bo duzo pedrakow tu jest i nie wierze takiej ziemi, pozatym lezy, wiec i ptaki i robactwo i sie sieje w niej diabi wiedza co, wiadomo - workowana drozsza. Kamienie tez moge duzo taniej na tone kupic, ale sek w tym ze kamyki ktore ja mam sa tylko workowane, ten kolor. I sie wydaje ale jeden worek guzik zakrywa. Wczoraj sie nanosilam z jednego miejsca w drugie i umarlam. I ja mam male "wlosci" ile Wy wydac musicie na Wasze wielkie polacie nawet sobie nie wyobrazam Bejaro - piekny ten krzak ale to tez nie to, moj rosnie w gore , ten Twoj co pokazalas opada w dol. Ale sliczny jest. O jasminowcach myslalam, pamietam za dziecka przed domem nam rosl, ale zapach, tylko to byl krzak jasminu, nie wiem czy jest roznica bo sie nie znam miedzy jasminem a jasminowcem. Tar, ja wiem ze z takiej szyby, pytanie czy wlazlas na taki dach go:p myc? a ptaki sie nie rozwalaja? kurna mam drzwi i okno i wlatuja mi w te szyby, co mowic o calej sciance. A dlaczego tylko z dwoch stron beda scianki, a reszcie co masz? sciane od domu? a wracajac do moich tajemniczych krzakow....na koniec sie okaze ze to jakis zwykly pospolity badylowiec. sypie snieg i leje deszcz, ale paciaje mam na ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.04.2017 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 zeby mnie tak kto wymasowal, ta to ma dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts