Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pewnie tak, ja mam 40 z malym plusem. celulit chyba mam od urodzenie to przywyklam :lol2: wlosy robie na jasno z domieszkami platynowym to siwizny tak nie widac a do niebiesko-szarych oczu pasuje. kiedys mialam bardzo niebieskie teraz poszarzaly z wiekiem

i tez sie czuje na 30, a ciuchy wiadomo z golym pepkiem nie chodze bo i figura nie do tego ;) i nozki za krotkie :D

ja tysz na blondyne musze, za szybko mi wlosy rosna i musialam malowac co tydzien na tych ciemnych ;) z jasnymi mozna dluzej pochodzic :wiggle:

A Ty wiesz ze cellulite dostalam dopiero jak mialam 36-37, ale potem z gorki polecialo i wysypisko :bash:

nogi akurat mam dlugie, niestety pas krotki , o paskach se moge zapomniec .

to my z lat 70 tych :bye:

Jedziemy obejrzec kamienie na fontanne. Zobaczymy moze wezmiemy te same co na froncie robilismy taras i schody.

I zajade jeszcze zrobic wycene na granitowy blat bo babka nie wiedziala ktory chce. Zobaczymy ile razy napasc musze na bank.

bylam wiec obaczyc kamienie, zobaczymy co dzis wyjdzie z nasza robota, jak wszystko pojdzie OK to za tydzien w sobote trzeba wstac razem z Robinkami a o 6 rano juz w kolejce stac :o W kamieniarskim maja przecene 2x w roku no i wlasnie za tydzien jest. Dobrze ze pojechalismy bo bysmy niewiedzieli. Kolejki sa wtedy jak za miesem za komuny od bladego switu , juz tak stalismy jak kostke na front kupowalismy.

Bylam zobaczyc granity i nie miala nic co mi pasilo, dala mi firmy od ktorych przywoza - tez nie maja tego co ja chce :bash: Sie wkurze i wezme Black Galaxy i po sprawie. Przynajmniej nie bede latac kolo niego i trzesiawek dostawac.

Sie mi wydaje ze aspeny pojda pod noz. Musialabym bardzo daleko od nich isc zeby korzeni nie ruszac to kurna wyjde na srodek ogrodu i znow go optycznie zmniejsze.

aha........z tego co bedziemy fontanne robic robimy rabaty w calym ogrodzie, kamienia i roboty bedzie po uszy, nawet nie chce myslec jak moja trawka bedzie wygladac :o

bylam obejrzec swoje roslinki

wracam i rozmowa z moim M.

ja: clematisty ruszyly, maja listki, nie zdechly

M : to chyba dobrze nie?

ja: zaloze sie ze nie wiesz o czym mowie

M : wogole nie

pogadalim.........:popcorn:

a teraz musze siedziec w domu i czekac na tel od adwokatki zeby jechac papiery odebrac no i uziemiona jestem, tyle co rano te dwa miejsca obskoczylam

bylo na minusie a teraz +20C

Też bedę kamieniarsko sie wyżywać w tym roku. Muszę dokończyć kawałek ścieżki przy domu. Nie ruszone, bo czeka aż J się zbierze z zrobi miejsce na drewno takie jak ja chcę. I mam nadzieję zrobić suchy strumień na przełaj przez cały ogród. Nie wiem czy dam radę, bo nie mogę liczyć, że J pomoże w kopaniu. Jego wkurza ten pomysł. Nie czuje tego i boi się, że zmniejszy sie poletko do badmingtona ;)

Winogrona moje wszystkie przeżyły. Tnę po świętach. Spróbuję uformować na tzw sznur. Podobno to polepsza owocowanie.

Będzie plynęło. U mnie glina płytko i potrawi woda stać na trawniku po dużym deszczu. A wiosną szczególnie. Wszystko staram sie sadzić podnosząc lekko grunt, ale nie zawsze to przynosi efekty. Na różance było w tym roku tak mokro, że bałam się, że wygnije mi wszystko.

Puszczę tam linię nawadniającą w tym strumieniu, żeby podlewać jak będzie susza. Chcę posadzić wilgociolubne po brzegach. Może uda mi się coś podobnego zrobić. Może gdzieś dołożyłabym jakiś piarg żwirowo kamienny.

California Country by David Thorne Landscape Architect-01.jpg California Country by David Thorne Landscape Architect-02.jpg California Country by David Thorne Landscape Architect-03.jpg California Country by David Thorne Landscape Architect-04.jpg California Country by David Thorne Landscape Architect-05.jpg

To jest myśl. Zastanawiałam się jak poprowadzić od rabaty z trawami na środku trawnika. Też muszę, bo wyciągnęłam w tym roku kilka przegniłych czosnków. Trawy, miskanty lubią wilgoć, ale po zimie jak za mokro mogą wygniwać.

Nie płacz :hug: My jednego roku w 3 dni podnieśliśmy kawał ogrodu i przesadziliśmy wszystko co rosło w innych miejscach. Tylko 2 wierzby zostały i śliwa Pissardi, bo nie dało sie ruszyć. Dom jak amfibia stał na środku zalanego trawnika. 2 tygodnie jak chciałam przejść to woda za kostki mi sięgała.

Jak u Ciebie mokro, to wodę widzisz nad źdźbłami trawy?

no jak mam nie beczec ;) ja niestety nie moge podniesc czy wyrownac terenu chociaz bym bardzo chciala, zalalbym sasiadow , wiec zdana jestem na ten spadek.

Widze wodenad trawa , w jednym miejscu, w lecie nie tak zle bo ta glina na kamien zasycha ale teraz na wiosne i na jesieni masakra jaka tam trawa, albo raczej brak trawy. Dobrze ze w kacie ale jak od linijki :sick: najdluzej mi tam zajmuje i co roku musze siac nowa trawe. Chyba w tym roku przekopie i kupie w rolkach.

Pstrykne potem fotke zobaczysz.

druga hosta kilkuty wystawila, a ciekawe czy te male co sadzilam przezyly?

trzecia roza tez dzis cos z boku wypuscila.

Pestka, ta wielka wisterie co masz, ile ich tam masz posadzonych? nie mow ze to z jednej :confused:

no i siedze uwalona w domu i dobrze ze nigdzie nie pojechalam bo jakiegos papirka brakowalo :sick:

TAR zobacz co znalazlam , czarne skrzynie jak pieknie wygladaja na tle kamykow, trawy i zieleni :p

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/c609ecbe9dcd00b1e6fee2b06bf2b864_zpsrhkbapnf.jpeg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/0104809093afca0479b5822c8188cde1_zpsq5zp3qtp.jpeg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/477c8f1f006e9232e14e4c540bee3fff_zpsrf4cibsa.jpeg

moje tyszzzz sa czarne i stoja na szarych kamykach :p