vesila 15.04.2017 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Nie można patrzeć na ten dom pod kątem zwykłego Kowalskiego czy Smith, to jest willa dla bogatych, bardzo bogatych, wiec nie moze to byc mały prosty w formie dom. Wewnatrz, jak i z zewnatrz, jest typowo na bogato -fulwypas, w zwykłym domu urzadzic w ten sposób to dopiero byłby koszmarek, oczywiscie mozna na bogato i w innym stylu, moze sie jednym podobać taki styl drugim inny, ale tu wszystko jest urządzone spójnie tylko nie w naszym guście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.04.2017 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 hmmm a dlaczego nie? ja jestem zwykla "kowalska" i uwazam ze ten dom wyglada tandetnie niezaleznie ile kasy i jak bogaci ludzie sa jego wlascicielami. jakbym miala tyle kasy nigdy w zyciu takiego koszmaru bym nie zbudowala i tyle. no ale jak mowili madrzejsi de gustibus non est disputandum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.04.2017 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 HE HE...NOOOO... dobra, TAR - to wlasnie jest przyklad tego co powiedzial moj M o Twoim domu - ze masz typowo polski dom. Widzisz teraz roznice???? Ze Cygany takie buduja? jasne - pojezdzili po obu hamerykach i przeniesli domu do Polski. Od razu krytyka na dom a wlasnie caly czas o co innego chodzi - nie macie takich domow w Polsce, nie znacie, nie przyzwyczajeni jestescie, wiec dla Polaka w Polsce badz w w innym kraku europejskim jest to dziwologa. Dla nas to sa normalne domy bo takie tutaj sie buduje, nie jest to zadny dziwolog architektoniczny. Pisalam kiedys wam juz ze tutaj nie ma parcia na nowoczene domy ani urzadzania , tu sie lubi duze, wygodne, tak sam z meblami. Co mam napisac? Mi sie domy w Polsce tez nie zabardzo podobaja, maja typowy polski wyglad. Stawiajac tamtem dom u Was by wygladal jak dziwolag, stawiajac wasz dom u mnie tutaj - bylby tak samo dziwolagiem. Dom wyglada na pusty itd - pamietajcie ze jak dom na sprzedaz wystawia sie jest usuwane wszystko co jest personalne, wszystkie osobiste dodatki ktore twoarza wlasnie "dom", rodzinny dom, a nie budynek. Nastepna sprawa - dom jest eko , jest zbudowany dokladnie tak samo jak moj, czyli konstrukcja z drewna, na wierzchu ceglowka czy jak to mowicie klinkier, ba, nawet ma taki sam dach jak ja z papy. Tak jak u mnie brak parapetow brak kwiatkow na rabatkach masywne meble, biale okna zadne drewno itp. Pisalam, mi sie podoba bo ja nauczona i przyzwyczajona bo tu takie domy sa. Ale tez pisalam nie oceniajcie po wygladzie w srodku bo to zecz gustu, jak pokazalam chcialam pokazac wielkosc i cala posesje, a nie jakie krzeslo stoi. O wygladzie napisalam ze zmienilabym duzo bo dla mnie tez za bardzo zamkowo, poprostu trzeba miec troche wyobrazni co z tym mozna zrobic. Bo dom jest piekny. Duzy jasny, wielkie okna. tak wlasnie jest, sie naczyta ksiazek ale sie nie widzi i sie ma inne wyobrazenie o jakims kraju a zeczywistosc jes zupelnie inna . Was zrozumiem, bo daleko , Pestka tu tylko byla to wie bo widziala,, ale lepszy numer byl jak M dwa razy w lecie wracal, raz z NY a raz z Detroit i amerykance sie pytaly gdzie jego kurtka zimowa (byl sierpien) bo rzeciez wraca do canady, a tam - wieczne sniegi :lol2: to jest dopiero numer. Mika nie masz wanny???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.04.2017 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Mania widze oczywiscie roznice ale ja z twoim mezem nie zgodze sie w jednym, nie mam typowego polskiego domu, bo procentowo tego typu domow bardzo malo malo sie buduje. dominuje u nas raczej inny styl, przynajmniej na pomorzu jak widze. wiekszosc budowanych chatek to dwuspadowce z poddaszem uzytkowym, na wsiach podobnie wygladaja stare rybaczowki, jest duzo dworkow, kamienic. na temat budowania tu czy tam mozna wiele dyskutowac co i tak niczego nie zmieni z tego pokazanego jedynie stajnie bym chciala bo super jakbym miala mieszkac w takim domu - zle bym sie czula i niewazne jak piekne i duze przeszklenia, tam jest dla mnie wszystkiego najzwyczajniej za duzo, takie przytlaczajace. takie muzeum:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.04.2017 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Nie mam wanny, zrezygnowaliśmy podczas remontu, na rzecz prysznica. Kocham leżeć w wannie, ale prysznic wygrał. Zrobiłam śledzie z linka od Pestki, smaczne są. Tarcia, jak twoje clematisy? Kilka moich maleństw ma pączki :lol2: I połowa podrosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.04.2017 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 baba o chlebie a dziad o niebie TAR polskie nie znaczy ze brzydkie, bo macie bardzo ladne domy, poprostu inne, inne budownictwo, o to mi chodzi caly czas znow zuca zabami u mnie. Jade dzis po gume do fontanny i do Ikei zeby skonczyc ta kuchnie w koncu. aha, mam maly update z Robinka - koty, worek na smieci i w koncu sowa na drzewku obok, jak myslicie co Robinka zrobila? ano pokazala im srodkowego palca , narobila na lusterko i narobila na sowe pokazala kto zadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.04.2017 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Ponoć, wdepnięcie w gówno szczęście przynosi U nas pogoda się popsuła, zimno, ma śnieg padać, w nocy może być poniżej zera. Chyba 3 gałązki czereśni okręcimy szmatą, bo w tamtym roku nie dopilnowaliśmy i jednym owocem musieliśmy się dzielić. Tylko musimy w zapylacza się zabawić, nic bzykającego nie lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.04.2017 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 No mnie sie ta rezydencja podoba bardzo, ja sie tam z toba Mania zgadzam, w srodku tez bym inaczej urzadziła, rzecz gustu, ale to nie znaczy ze jest koszmarnie. Mika nie strasz mrozami , moze ja ta swoja hortensje do domu wsadze na noc, z ktorej Ty strony swiata od krakowa mieszkasz i jak daleko? U mnie kwitnie teraz cały ogród a zapylaczy moze kilka sztuk widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.04.2017 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Mania, to nie tak. ja wiem ze nie brzydki ani ze zly. ale jak uzywacie sformulowania "typowe polskie", to to nie jest typowe i tyle. kwestia zrozumienia slowa ale mi to rybka Mmikka moje clemki wciaz sie kisza w doniczkach, czasu braknie na wszystko. a dzis tez nic nie sadzilam, bo wlasnie skonczylam bialasy strzyc i kapac, 4,5 godziny. byly juz tak zarosniete ze masakra. Wicio mogl robic za wielkanocnego baranka czesc clemkow niedlugo zakwitnie, no i rosna jak glupie. moze jutro poswietuje sobie w ogrodzie sadzac co mozna u nas zapylacze bzykaja i to sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.04.2017 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 https://polish.wunderground.com/q/zmw:00000.1.12566 Fajna strona z pogodą. Mieszkam w stronę Trzebinia, Oświęcim. Twoje Clemki rosną jak szalone, bo w tych pudłach ciepło mają W doniczce posadziłam 10 mieczyków, z tych dosłanych ostatnio, może tydzień temu? Doniczka stoi koło kominka i najwyższy wybujał z cebulki na 14 cm. Na dworze, ani jeden nie pojawił się, z tych pierwszych sadzonych. U mnie tulipany i żonkile nieśmiało pączki pokazują. Ciemno w ogródku, drzewa zasłaniają a potem dach domu. Jakim szamponem myjesz białaski? /Bratowa była ze swoim psiurkiem u fryzjera, nie wiem czym go umyli, matowy się zrobił jak wypłosz jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.04.2017 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 ja uzywam botanique ale te dla groomerow show line, szampon rozbielajacy i potem szampon nawilzajacy a na koniec odzywka z jedwabiem. ale z ta seria trzeba ostroznie, odpowiednio dawkowac bo mozna krzywde psu zrobic, mnie poinstruowala moja pani groomerka. ale jest tez seria do codziennej pielegnacji tu masz sklep: http://botaniqa.eu/allprods.php polecam na poglebienie koloru szaty szampon z awocado a jako drugi do love me long. fajne sa tez spraye, je uzywam kiedy chce odswiezyc szate miedzy kapielami no i jest tez spray na koltuny. to polska firma, uzywam kosmetykow od kilku lat. a na szate powinna podawac witaminy i mineraly, te z drozdzami czynia cuda. moje maja tak gesta siersciuche, ze nawet ogolone na zero wygladaja jak zarosle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.04.2017 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 dalam dzis siersciom tabsy na kleszcze , na Wiciu 3 szt. znalazlam. mam nadzieje ze zadnego gowna mu nie zapodaly:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.04.2017 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 jestem dzis fizycznie wydupiona. niedawno wrocilam do domu. Na nic sily. Rano przemoczylam tak buty w deszczu ze w nich plywalam, pojechalismy po gume i do Ikei i dalej lalo, w polowie drogi sie zrobil humid jak diabli, chcialam sie do majtek rozbierac, spuchlam i oddychac bylo mi ciezko. przywloklam pare fotek. Wkleje jak odetchne. TAR cos Ci potem pokaze, moze w koncu zrozumiesz dlaczego dla nas - tutaj mieszkajacych - sa typowe domki polskie i sa nie polskie, moze to lepiej zobrazuje Vesi - widze sie dogadamy w sprawach domu i naokolo bo tez kwiatkow nie lubimy Mika a Ty wiesz, cos z tym gownem moze byc, moze te,u tak mi sie udalo z domem - wdeplam w Manka na ogrodku i o malo orla nie wywinelam TAR - kupilam lampki do bajorka, szukalas juz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.04.2017 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 ponoc pomaga tez jak ptak na ciebie narobi, podstaw sie pod robinke:lol2: juz mam wszystko wybrane, wezme pompe fontannowo kaskadowa, lampek chyba nie bede robic ale mam jeszcze czas, dzis mezul zagruntowal beton na trasie takim mazidlem gleboko penetrujacym, na to musimy dac klej, bo ta betonowa warstwa z lekka spaprana byla, mroz ja zwarzył i sie pyli za bardzo, wiec musimy klejem takim do gresow zewnetrznych, potem folia w plynie, na to mysle by zrobic jeszcze budowlana i na to belki konstrukcyjne pod dechy, pomiedzy legary styro i na to kamyczki plukane i na wszystko deski. nie bedzie zimnem mi podchodzic od posadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.04.2017 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Stronę zapisałam, dziękuję. Pokażę wam blok we Wrocławiu, kiedyś jak namalowali tego łosia, koguta i czaplę mieszkańcy się podzielili na zachwyconych i wqr., pod łosiem nie chcieli mieszkać Kotu na kleszcze daję w kark ''kropelkę", walczy jak lew jak mu wkrapiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.04.2017 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 zainwestuj w tabsy sa skuteczniejsze, krople dzialaja tylko odstraszajaco i nie zabezpieczaja przed borelioza. tabsy tak. i nie capia tak mocno a pisur tez nie cierpi. moje po kroplach mialy straszne uczulenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.04.2017 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Fiprex i Frontline wypaliły dziurę. Teraz u weta kupuję. Tabsów nigdy nie dawałam, jak mam odrobaczyć, to wtedy ja walczę jak lew, a ten dziadyga wypluwa i z domu ucieka. Nie wiem ile ten kot ma lat, prawdopodobnie ponad 12, dzikusek trochę jest, gryzie, na kolana na siłę go nie wezmę, chyba , że sam wskoczy i się umości. Mania, wracaj do Pl, nie mamy takich skoków temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.04.2017 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Kurde Mika ale powiem ze juz bardziej stonowane te kolory niz tecza co wklejalam . Mimo to ja bym stanela w grupce ktora ma wqurwa sa ladne profesjonalne malunki na scianach, nie wiem czy w Polsce ale u mnie i w US, malowane sa jednak tylko na boku domu gdzie nie ma okien. Ale to wyglada wtedy pozadnie. Mimo to nie jestem funka paciania po scianach. A co mnie dobija jak jade do Polski zdewastowane kamienice przez graficiarzy. najbardziej szkoda starych przedwojennych. Zabilabym takich gnoi jakbym zlapala. Mimo ze to przelazlo zza wody do Polski to tuaj tego malo, najwiecej gowniarstwa lezie tam gdzie nikt nie zlapie - stare fabryki opuszczone, mosty na zadupiach, przewaznie kolejowe itp. Boja sie, bo jak ich zlapia sa straszne kary. TAR moze by tak wieksza kupa pare dni temu 4 sepy i dwa jastrzebie krazyly mi nad lbem. Przelecial tez Blue Heron, niebieska czapla, musze wziasc aparat i isc nad nasze bajoro bo tam polecial. Moze sie uda ze bedzie. Pisalam o nim jak wymienialam co tu za zwierzaki mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.04.2017 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 TAR czy AOL nadal dziala...........?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.04.2017 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Mika moze za 20 lat jak dozyje. Ale najpierw obecny wasz rzad musi pasc bo bym na zawal padla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts