Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

skrzynie to co innego :p niekoniecznie czarne, szare, czy jakies inne jak pisalyscie, mi sie bardziej podobaja takie na kamieniach jak stoja , to byl luzny pomysl.

Nie lubie desek w kolorze desek, raz ze pamietam to z PL a dwa - u mnie na domowisku wlasnie same dechy, plot przy plocie , postarzone przez pogode, deszcze, slonce i wyglada to fatalnie. Za blisko ploty bo male ogrodki i na dodatek brzydkie te ploty widzialas, no maszkara. Moj plot na brazowo pomalowalam, a raczej zabejcowalam.

I wiesz, mam na czarno i tarasy i pergole ale to taka farba ze nie zaslania, bo wszystkie elementy drzewa widac. kazdy sloj, przekroj drzewa i nadal widac ze to decha.

Nad kolorem tarasow myslalam 7 miesiecy. Wiec troche mi to zajelo.

Zapytałam M, co dzisiaj na obiad, a on-- a co zrobisz? Odpowiedziałam- NIC nie zrobię, jak nie ruszysz tyłka i nie zadzwonisz na policję.

Zadzwonił.Rozmawiał z panem prowadzącym sprawę, dostał nr sprawy i wiemy tyle, że zwrócił się do olx z zapytaniem o sprawę. Do Banku, zwróci się po odpowiedzi olx. Potem, to co zbierze oddaje do Prokuratury. Policja, od daty zgłoszenia ma na to 30 dni. Tyle M dowiedział się dzisiaj.

Mania, ja z kolei lubie surowe, naturalne drewno nie pobabrane zadnym kolorem tylko bezbarwnym impregnatem, takie maziane bejca brązowa juz mialam i nie chce. jak sie znudzi to pierdutne na kolor, moze na bialy, tez mi sie podoba. jeszcze zobacze. teraz mam inne wazniejsze sprawy, ten cholerny taras a potem oczko. We wtorek wiklina przyjedzie, moze sie uda jeszcze w maju ja zalozyc, ale chyba cudem ;)

kurka wodna skapnal mi miod z kanapki w klawiature i klawisze sie przycinaja:bash:

Mikka - nareszcie cos wiesz:rolleyes:

na siatke ogrodzeniowa na boki, ladnie wyglada, ja nie bede taka na widoku i nie bedzie mi z pol nawiewac chwastami. no i troche rosliny ocieni i nie beda jak na patelni wystawione. mialam w poprzednim ogrodzie i ladnie wygladalo. a jak biale potwory nie beda widziec spacerowiczow to i jap tak nie beda darly - same lusy a teraz wiklina staniala, zima 2 x tyle kosztowala

Mika, współczuję Wam jak cholera straty kasy i bujania sie teraz z policją, normalnie nóz w kieszeni sie otwiera na takie draństwo.

Mania, hahaha mały szantaz to na nic, brak obiadu u mnie to średnio raz w tygodniu jest - niecierpie gotować, a duzy szantaż juz wykorzystałam dawno, by rzucił palenie.

ja od frontu musze byc na widoku, nic postawic nie mozemy, takie prawo. Temu nasadzilam choin na przodzie bo to mozemy. I tak dobrze bo sa okolice (i tu i w US) ze nie wolno nawet z tylu na ogrodach plotow stawiac, wszystko otwarte musi byc. W takim miejescu bym w zyciu domu nie kupila, zero prywatnosci, jedna wielka laka a na niej domy :sick:

Vesi mowisz? to uzyj tego samego szantazu teraz znow, podzialalo raz moze sie udac drugi , warto sporbowac :p

wygonilam M po drodze do Ikei, bede zmieniac szuflady, musze to zrobic zanim blat zalozymy nowy bo potem do dentka i kaput

no wiecie co! ale sie wqurzylam, dobrze ze wylapalam na samym poczatku

napisala mi babka ze moj reiling poslany i wyslala rachunek i mowi ze na poniedzialek powinnam miec.

ja patrze a ona zle wpisala

zamiast mojego nazwiska wpisala koncowke mojeg email (jako nazwisko)

w adresie samo miasto, kod i panstwo ale zero ulicy i numeru - w zyciu bym nie dostala!!!!! szczegolnie ze nazwisko inne i nie ma ulicy, by sie bujalo niewiadomo gdzie i ile.

Zadzwonila do UPS i maja zmienic, zobaczymy. A ze ja niedowiarek wiec UPS nie wierze. Jedyne co im wierze to to ze mnie pociagna extra za dostarczenie, nienawidze UPS miedzynarodowego :bash::bash::bash::bash::bash:

widze to w czarnych kolorach...jesli nie zmienia :bash:

ma uzasadnienie - bez plotow "niby" ladniej wyglada. I co im zrobisz?

nawet siatkowego nie mozna. No sa taie okolice. I gdyby domy byly daleko od siebie to ok, ale sa blisko jak u mnie.

U mnie tylko nie mozna plota wiekszego niz 2 metry postawic. Ale jak cos postawie np szopke, badz pargolke moga mnie podkablowac ze im "widok" zaslaniam i przyjdzie miasto i kaze rozebrac. I niewazne ze na moim terenie i ze ten widok co maja to na moj prywatny ogrod. Wazne ze nie moga podziwiac mojego ogrodu.

jak widac, u nas tez sa chore przepisy ;)

z drzewami tez moga mnie podkablowac bo im przeszkadza widok drzewa bo wola patrzec na domowisko i plotowisko. Chore nie?

chore, tez bym domu nie kupila w takim miejscu

ja chcialam dac dechy dookola ale mamy do ogrodzenia ponad 160 mb, poszlabym z torbami, juz nie mowie kiedy moj luby by to mial skonczyc. tak wiec jest najtansza czarna siatka, metalowe słupki, gotowy fundament i na to podczepimy wikline. z czasem rosliny zarosna to wiklina nie bedzie konieczna, to jest na tzw. tymczas. choc u nas po 5 latach w starym domu nadal ladnie sie prezentowala, tylko opaski pekaly i trzeba bylo poprawiac ale poza tym super. jest troche azurowa ale wiecej zaslania niz odslania. nam pasuje, sasiadom tez nie bedzie wadzic (juz z nimi rozmawialismy, tymi obok)

Nie Mika, bede placic UPS za to ze mi to przywioza do domu. maja swoje oplaty extra ponad tego ze za wysylke zaplacilam. Oni tez od razu zabieraja oplaty celne i vat PLUS wlasnie swoje dodatkowe. Takie sa zlodzieje.

Odebrac nie moge. Jednym slowem, kasuja nas na miedzynarodowych za to ze zajmuja sie papierkowa robota zeby oclic itp i za dowozke. Tylko na miedzynarodowych, na tych tutaj w srodku kraju nie ma.

Niektorzy juz z gory biora te oplaty to latwiej, a tak nigdy nie wiem ile zaplace.

przyszly stoliki, i nie wiem czy pasuja kolorem, cholerny turkus, wstawie fotki powiedzcie co myslicie. Przemalowac u mnie nie problem, ale turkusu nie lubie :sick:

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0986_zpsc2boka9r.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0981_zpsuydjtm1j.jpg

no i................:confused::confused::confused::confused:

sprzydalyby sie dwie lampki, drugiej takiej nie mam bo to z mojej sypialni (mam dwie stolikowe i podlogowa)

co z kolorem?

po drugiej stronie stoi stolik na tv, czarne nogi i brazowy blat i krzeslo takie jak mam w jadalni - szare z szaro-srebrnym drewnem, za nijak mi jakos ten turkus nie pasuje , burzy mi moje granaty

Pestka jak się ogarniecie, pokażesz tę stronę, co tobie wysłałam, twojemu M?

Poczytał komentarze i artykuły, pogrzebał w necie i generalnie LIPA jest. Oferują, ale nie do końca tak działa jak piszą. Po pierwsze delikwent musi udzielić zezwolenia na śledzenie. Tylko służby mogą bez tego. Inaczej jest to co najmniej tylko pół legalne. Z powodu prawa, śledzony może śledzącemu bez uprawnień, dobrać się do tyłka. Po drugie nie jest to takie skuteczne jak chcą wmawiać właściciele strony. Działa, albo nie działa. Na dwoje babka wróżyła.

Sorry, że dopiero pogoniona odpisałam, ale jesteśmy u...ni w robotę po kokardę i zwyczajnie zapomniałam.