Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

meble mam stare, drewniane do przemalowania, bo w kolorze wiśni. Stoliki klocki, więc albo nóżki muszę dokupić, ale najlepiej nowe stoliki. No ale wszystko stoi, bo ta ściana :bash::bash::bash:

Ja mam wogóle jakąś ostatnio niemoc decyzyjną, do łazienki dolnej kupiłam dodatkowe lustro, stoi w opakowaniu już 1,5 roku, bo ciągle nie wiem czy powiesić i gdzie :)

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hmmm...slupek jeden stoi bo musi tam byc? jako podpora?

jak chcesz drewno to ja bym go zabejcowala na kolor podlogi, dolozyc drugi ale chyba nie da sie naprzeciwko bo masz drzwi, pod sufitem na skosie tez mozna dodac ale slupek za daleko stoi zeby to polaczyc.

ja bym zrobila co innego, poczekj pfotke pstrykne

to jest moj slupek

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_9127_zpsvofuahjl.jpg

w srodku leci rura od ogrzewania do mojej sypialni. Sciana zewnetrzna wiec nie mogli isc w srodku sciany (ocieplanie).

Ja mam listwy na nim ale jakbys slupek oblozyla plyta i bez listew bylby normalny slupek. I zamalowac na kolor sciany.

Ja wcześniej myślałam obłożyć go jakoś listwami, bo w zamyśle miał zostać drewniany.

Mam dom raczej klasyczny, pokaże Ci trochę co mam:IMG_20170503_150047[1].jpg

wspomniane lustroIMG_20170503_151328[1].jpg kuchniaIMG_20170503_150447[1].jpg schody

pokój w którym aktualnie śpię, a do którego trzeba będzie kupić meble, po przeprowadzce do sypialni.

Po co to pokazuję? żebyś widziała co mam a raczej jak wielu rzeczy nie mam :(

a pokoju a raczej skrawku nie widać IMG_20170503_150426[1].jpg

Edytowane przez joana_

ladnie masz :)

kuchnia fajna no i nie zrobilas tego bu-bu co u sasiadki Pestki - masz ciemny blat ale na sciany nie sieklas tego czarnego, super.

Fajna ta tapeta tez . Podoba mi sie.

co do slupka.....teraz stoi ni przypial ni przylatal. Sam samotny. Ale jak go chcesz drewnany to ja go widze na kolor podlogi, inaczej za duzo bedzie i sie bedzie gryzc. A jesli go oblozyc i zamalowac na kolor scian - wtedy sie skupiasz na podlodze ktora ma ladny kolor i na mebelkach co masz tam postawic przemalowane.

mebelki na jaki kolor beda?

Za wikipedią :pétanque (IPA [pe.tɑ̃ːk]) (petanka, gra w bule, gra w kule) – tradycyjna francuska gra towarzyska z elementami zręcznościowymi.

Rozgrywki odbywa się na pozbawionym trawy placu (zwanym bulodromem), np. na utwardzonym żwirze, o wystarczających wymiarach (które dla gry turniejowej wynoszą min. 15×4 m). Gra polega na rzucaniu z wytyczonego okręgu metalowymi kulami (bulami; fr. boule – kula) o średnicy od 70,5 do 80 mm (ciężar od 650 do 800 g) w kierunku małej drewnianej lub plastikowej kulki o średnicy 30 mm nazywanej po francusku cochonnet, co znaczy prosiaczek (w Polsce częściej używa się nazwy świnka).

Kule są ciężkie, nie są lustrzano gładkie, ale te co widziałam były ślicznie wypolerowane i kosztowały poniżej 10 zł za komplet:)

Wiatr pewnie nimi nie targa:)

boule.jpg

ooooo Mika - to widzialam na plazy tu grali, przewaznie Wlosi i Chinczycy :rolleyes: ale mieli normalne kule, nie ze srebrne.

Joana, ladny ten stolik i kolorek - w takim razie zabudwac slupek i na kolor sciany.

a ja nadal sie mecze nad decyzja ze stolikami w mojej sypialni. Czy szare pod komode czy czarne, i tak juz od grudnia. Czy sciagnac i zabejcowac. Widzisz, tez potrafie miec dylematy.

no alez mnie kurna pocieszyli :bash:

zadzwonilam do sklepu z pytaniem gdzie sa moje cegly a oni mowia ze do 2 tygodni powinnam dostac :bash: juz prawie 2 minely, a mam jeszcze 2 czekac psia mac zajechana , jak mam sadzis te krzaki skoro nie moge poki scianek nie bedzie? normalnie zalamka :bash:

zeszlym razem w ciagu 3 dni dostalam.

teraz mi powiedzial ze maja ponad 300 rozwozek na cala prowincje :bash:

a ja kurna mieszkam kolo nich :bash:

Sama odbierz. Renówką 25 przywieźliśmy 15 m2 trawertynu. Siadła na amortyzatorach, ale dojechała i podnosła zad, a to przecież limuzyna.

Ja lubię słupy drewniane, ale u Ciebie lepiej oblożyć płytą k-g.

mam je w audice wsadzic? :rolleyes: z jednym bundle bym nawet nie wyjechala takie ciezkie. I musialabym z 16x jechac bo calego naraz nawet bym nie zabrala.

Pestka to jest kostka jak sie podjazdy robi, chodniki, tarasy, jedna cegla jest 30x10x20 i jest cholernie ciezka , bundle wyglada tak:

$_27.jpg

a ja ich kupilam 8.

7 kostki a jeden capow na gore. Na jednym bundle jest 91 badz 93 juz zapomnialam. Te na zdjeciu sa mniejsze ale z tego samego sklepu. W zyciu bym tego nie przywiozla. Oni to beda malym dzwigiem sciagac z smochodu.

Sciachaja mi cala trawe bo na podjezdzie nie klada chociaz chce na nich trafic zeby 4 postawili. A nastepne 4 M musi po kilka przewiezc w taczkach na tyl ;) od cholery roboty.

Wszystkie słupy mam obudowane oprócz tego i jednego na górnym holu, nie będę teraz nad tym się zastanawiała, przyjdzie czas to będę Was prosiła o burzę mózgów nad moim domem :)

Tar szalejesz z tym ogrodem, tyle masz tam piękności

Edytowane przez joana_

Mania, jak samochód nie dźwignie tych cegieł, zawsze możesz po jednej-dwie na piechotę nosić :) Kupowaliśmy kostkę do ogródka, jedno pięterko z takiej palety, auto też nam siadło na dupie. Ciężkie to to cholerstwo strasznie.

Tarcia, nowy pokoik tarasowy sprawdził się na majówce?

noooo rece by mi urwalo po paru krokach :rolleyes: toz tam jest kilka ton , zaplacilam za dowozke i to sporo, zdziercy ;)

TAR..............:wave:

to dlugi kac byl, ale skoro znow piwsko to do kaca nie dopuszczone :wiggle:

kurna Joana pisalas ze masz problem ze slupem a teraz sie wycofujesz, znaczy kusi drewniany ale poki co ani ja ani Pestka go tam nie widzimy :cool:

ja dzis nic nie zrobilam w ogrodku. no ok - skosilam trawe bo jutro zabieraja. Za zimno, wieje.

za to zrobilam pierwszy raz po hmmm...cos kolo 15 latach mielone??? :cool: nie umiem robic, zawsze pokraki wychodza. M chcial spaghetti i byl przekonany ze kupil sos, ja patrze dzis ze to nie sos a raczej sos ale do chipsow :cool: a mieso rozmrozone, co tam, najwyzej niedobre beda. Zobaczymy jak wroci.

pokoik taraowy jest wyczepisty, dokupimy dodatkowe mebelki, przekonalam mezatego i wtedy juz ogole bedzie tam miodzio. zwlaszcza teraz sama przyjemnosc kiedy wszystko sie zieleni, kwitnie slonce przypala ale wiatr zimny wieje to taki pokoik jak znalazl.:wiggle:a dewniany taras az zacheca by na bosaka pomykac :D

Mania ja chyba na jakies odtrucie poalkoholowe pojde, u nas codziennie od soboty cos sie dzieje :D