mania1220 14.05.2017 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 za wczesnie zeby ciac, sasiedzi spia a tu pada a mialo nie padac Mika - co za bule? pokaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.05.2017 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 12 hr i ledwo zyje - fontanna skonczona krzaki posadzone tylko ja ledwo chodze, plecy od dzwigania i kopania ale byl mus i sobie sciegna w stopie naciaglam i "kon kuleje" ale najwazniejsze zrobione. na tygodniu musze umyc cale gazebo, meble i przygotowac podloge do malowania. poki co moge zlegnac, nie spieszy sie, jeszcze rabaty do robienia i tu sie znow plan zmienil i trzeba bedzie dokupic kamieni znow , ale jak ma wygladac dobrze to trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2017 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 (edytowane) Witaj w klubie. Poza wszelkimi bólami, sztywnymi palcami "wyhodowałam" sobie pokaźny siniak na prawym barku. Niby opryskiwacz ma dobry pas wyłożony miękko, ale 10 l swoje waży.Jak myjesz gazebo? To niezła gimnastyka. Edytowane 15 Maja 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.05.2017 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 gazebo sie normalnie nie brudzi, zakurzy najwyzej, leje z weza i ustawiam na opcje mocnego mycia. Tyle co od srodka mi deszcz pada bo sie odbija od dachu. Ale dzis myje maszyna pod cisnieniem, M nie chcial zniszczyc trawy wiec cial kamienie pod gazebo. Wiec wszystko ma na sobie betonowa powloke ktora zwyklym wezem nie zlazi. Jak bedzie cial na rabaty pojdzie juz na kamienie z boku domu. wczoraj zalozylismy tylnia scianke do rabaty z truskawkami, wykorzystalaj jedna z rozwalonych rabat, belki co mialam. Musialam wykopac pare truskawek - nie wiedzialam ze maja takie korzenie Giganty normalnie. Jedna juz zakwitla. bo poziomki maja pelno kwiatkow cos sie dzieje mojej wisteri co w donicy byla. Nie ma robakow, jest czysta. Liscie jej zmarnialy, rozjasnily sie czyzby jej bylo za zimno w nocy i rano na dworzu skoro tak wybujala??? a moze za dlugo w donicy stala i korzeni za duzo miala??? nie wiem czy nie padnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.05.2017 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 a ja nie mam wykopanej dziury pod oczko , w sobote bylismy na targach a wczoraj bylo za goraco. odpuscilam mezowi, w zamian pomagal mi w innych pracach. rozlozył kore na dwoch rabatach, zaczyna byc ładnie. dzis mialam w planach sadzenie clematiskow ale z okazji rocznicy slubu pewnie gdzies mnie zaprosi, a ja bym tak chciała w domku na spokojnie, bo dzis zle sie czuje cos. jakbym grype zoladkowa miala. Mania pokaz efekt koncowy fontanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.05.2017 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 a ja mialam wczoraj Dzien matki, znaczy tutaj byl bo tu predzej. Zyczenia dostalam telefonicznie ale na koniec M mowi - to moze bys postawila obiad z tej okazji?? no to postawilam...McDonalda pokaze jak dzis rozloze material i podsypie kamienie pod krzakami. Wczoraj nawet sie nie dalo fotek robic, znaczy dalo ale - tak wialo ze woda wyginalo na cegly bo leci calymi plachtami. Tak mnie przewialo, mimo ze cieplo bylo ze sie telepalam a jak wieczorem jechalismy do rezerwatu to siedzialam w samochodzie owinieta w koc i siedzenie podgrzane na maxa bylo. Myslalam ze bede chora, na szczescie tylko katar mam. kupujac wczoraj ziemie pod krzaczorki kupilam jednego skrzypa . Cienki jak glut ale jest. Trzecia wysoka Boguska juz znikla ze sklepu, ktos kupil, zostaly same male, dobrze ze swoje wzielam. poki co mam 10C na zewnatrz i za zimo isc robic cokolwiek, czekam wiec. narazie mam 9 rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.05.2017 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 tyle moge pokazac z wczoraj narazie - wzucilam kulki nie wszystkie , kilka tylko na probe http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0500_zpsxsjnfisd.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0510_zpssncgdg29.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0527_zps1fwmrotx.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0529_zpspijdeiay.jpg juz wiem co z tym ikeowski krzaczkiem jest nie halo - jest za maly, za niski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.05.2017 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 sa takie z tworzywa w hurtowniach wszelakich na sztuki od niskich po wysokie, mnie sie u ciebie podoba. a fontanna miodzio, woda czysciucha, super. pokazalam mezatemu jak kamienie wrzucilas to tez chce tak zrobic, ale najpierw je umyjemy zeby jaj nie bylo. u nas byłoby trudniej wode odpompowac. moje dwie lilie żółta i pomaranczowa zostawiam biale wyrzuce, bo lisek z materialu a nie silikonowy - do bani, ta żólta jest sliczna i chcialabym miec zółte i biale albo na wymianke pomaranczowe i biale. kulki na ali zamowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2017 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 WOW, te kulki cudnie wyglądają Narobiliście się, ale jest efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.05.2017 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 no wiesz, staralam sie dno zrobic zeby bylo jak najbardziej nauralne, mysle ze mi sie udalo, wyglada jak dno rzeki , ale ile razy te wielkie plaskie przekladalam to szok. ano dla przestrogi pokazalam co sie dzieje jak sie nie mysli i nie umyje kamieni jak zwrocisz uwage na moje lilie - te taniutkie pojedyncze widac ze maja inna zielen lisci, jak dla mnie za bardzo sztuczna plastykowa zielen, ta druga potrojna ma naturalny kolor dlatego chce wywalic tez te pojedyncze i wsadze same te duze. To juz nawet kwiatek z Ikei jest bardziej naturalna zielen. Mysle ze jakbym oberwala kwiatki z niego same liscie beda lepsze. Rozejrze sie jeszcze i moze kupie co innego prawdziwego? takiego ze mozna wywalic na zime. Sztuczne widzialam ladne tam w tym sklepie z fontannami ale mnie zabili cenami nie dam tyle kasy za kawalek plastyku. Ladne, jak prawdziwe ale mysle o jednym - jakby nie bylo to sztuczne i wyblaknie po czasie od slonca. Juz tak przejechalam sie na sztucznym bukszpanie. Zreszta ja duzo tam nie chce, nawet nie moge - wylewki za mocne sa i za bardzo woda buja. Wczoraj jak tak wialo tylko dolnie laly, duza cala na scianie lezala bo wiatr w ta strone wial, ale wlasnie dlatego chcialam regulowana wode osobno, nie na pompie, zeby lac wg widzimisie. Planuje jeszcze zalozyc na dno ze dwa bublery. Woda bardzo ladnie z tymi kamieniami wyglada jak stoi bez lecaych wylewek. Moge wsadzic bublery i beda pyrkac sama woda przy samej tafli, wiesz ktore? nie te fontanny ale takie bomble sie robia. a kulki kupuj, fajnie wygladaja nie? ps. lili nie wywalaj! jak lisc do kitu zostaw kwiata, moze sam plywac, mozesz go na zylce przyczepic do kamyka, a mozna kupic same czyste liscie, szkoda kwiatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.05.2017 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Pestka narazie fontanna, a gdzie reszta 1. z tylu - zobaczysz potem - narazie plot straszy i nie ma tego efektu co ma byc. 2. Z przodu - przed fontanna bedzie maly taras z kamieni, znaczy z plyt, nie podoba mi sie sama trawa, powiedzialam M ze chce tam maly tarasik i kij z trawa, chce sobie postawic dwa krzeselka bo az przyjemnie siasc i patrzec na wode. Ciagle sie tam patrzymy, a tak - z drinem mozna usiasc. Niestety z gornego tarasu zaslania mi iglak i guzik widac. a tak, mozna sobie relaksujaco jeszcze plecy opalac 3. z boku szopka przeszkadza wizualnie mam zamiar ja zaslonic deskami tak jak bedzie z tylu pergolka - chocbym stanela na glowie nie mam jej gdzie przestawic, nie wejdzie nigdzie. powiem Wam jedno - jak chodza 3 naraz jest BARDZO glosno, naprawde mozna sasiadow wnerwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.05.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Mania, nie zrobiłam fotki kulek na dworze, a teraz deszcz pada. Tylko moje nie umywają się do twoich Fontanna super z tymi kulkami wygląda W sobotę widziałam w Krakowie wisterię, była puszczona po elewacji budynku, kwiaty miała wielkości dłoni. Moja cholera, zaczyna pączkować dopiero. Część lilii wyszła, mieczyki abisyńskie może ze 2 % z posadzonych pokazało się, crocosmia żadna chyba nie wyszła jeszcze.Ehhh:( Tar, wszystkiego dobrego dla Was z okazji rocznicy ślubu, samych cudownych sąsiadów życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.05.2017 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 (edytowane) Mikka dzieki z okazji rocznicy zjedlismy pyszny obiadek, wymienilismy sie drobiazgami i mezaty polecial wikline zakladac na ogrodzenie:lol2: qrde 5 ostrozek mszyce mi zjadaja, te oblesne zielone, musze w garazu spraya poszukac. Mania w poprzednim domu mialam przy hustawce płyty chodnikowe zatopione w trawie, cos jak na tym zdjeciu tylko w karo byly ulozone http://assets1.ogrodowisko.pl/uploads/p/1/11574/original.jpg http://static.e-ogrodek.pl/articles/14818_ogrodek-zdjecia_1_jpg_nawierzchnia-ogrodowa-plyty-5.jpg?9 Edytowane 15 Maja 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.05.2017 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 ty, Mania co to sa te bublery bo jak wpisuje w google to fotki uprawy maryśki mi sie pokazuja:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.05.2017 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 (edytowane) no ale dupa ze mnie Wszystkiego Naj Naj TAR i wielu wielu jeszcze takich rocznic moze byc i maryska kurna spolszczylam to sobie moglas szukac, a dokladnie szukac trzeba wpisac "pond bubbler" albo "fountain bubbler" http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/water-feature-fountains-1_zpsfppcylby.jpeg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/3949a567bd7b761cd47ea8e4008c2158_zpsalbjyzfx.jpeg ja chce takie niskie zrobic jak na drugiej fotce, na to juz malej mocy pompe trzeba nic nie zrobilam oprocz umycia gazebo, podloga sie do malowania nadaje. Beton z ciecia sie wzarl w farbe. a jak sie chcecie posmiac..........mylam dzis trawe maszyna, jak wy to nazywacie? KARCZER??? u nas inaczej, karcher od nazwy firmy jest ale to juz trzeba nawalone miec zeby tym trawe myc , no ale taka usmolona kurzem i glina ze szok. Momentalnie Robinku sie zlecialy bo dzdzownice zaczely wylazic, nie wiedzialy ile ich napchac do dziubow przerwe mam na kawe czekam bo sie naschylalam i mnie znow kark i reka zaczely bolec, a tak pieknie dzis rano bylo Mika rano dawaj fotki kulek Edytowane 15 Maja 2017 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.05.2017 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 z tymi plytami niezly pomysl, a mam je gdzies i zapomnialam o nich - musze pokazac M co powie. Bo moglabym wsadzic te co mam co fontanne budowalismy bo sie podjazdy i tarasy z tego buduje ale to jest cholernie grube, za duzo kopania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2017 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Domyślam się, że to takie coś jak w wannie z hydromasażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.05.2017 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 juz czaje, moja pompa takie cosie robi zalezy czy teleskop wystawie, ma 4 lub 5 rodzajow pryskania, ja dokupilam 3 dodatkowe nakladki i teleskop przedłużny. i moge ja przelaczac albo na kaskade albo na fontanne. musialam oprysk na mszyce zrobic na 5 ostrozkach bo takie zielone i spasione mi zaatakowaly. akurat jakis confidor mialam. Mania u nas tez to jest karcher:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.05.2017 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Pestka tak tylko w wannie jest to rowno z wanna na dnie badz na scianie a te bubblery sa pod powierzchnia tafli wody. TAR nie, no karcher to w Polsce na to mowia a to tylko nazwa firmy tutaj to jest preassure washer ja nie mam karchera jako firmy tej maszyny mam inna, karchere nie sa tutaj zbyt popularne bo inne firmy sa lepsze. Ale sa w sklepach tylko malo. na te bubblerki wlasnie sa inne pompy, moja by go rozwalila w drobny mak sprzatam sobie na ogrodku a tu taaaaakkkiiii wielki byczy sep lata mi nad glowa, az dziwne ze sam, one zawsze w kupie. Se latal z mewa razem i razem odlecieli. a koliberkow psia mac dalej nie ma moze nie bede miala w tym roku? Jerry przyszedl pozyczyc maszyne do ogrodu odemnie, poszedl fontanne zobaczyc i co?? kurna nadal wieje, woda na sciance jutro ma byc jakies 40C ale tez ma wiac, nawet fajnej fotki nie ma jak zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.05.2017 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 u nas tez sa inne firmy, ja akurat myjke mam z lidla ich wlasnej marki, super dziala. a parownice mam z karchera, zamowilam tylko nasadke do okien.tyle ze parownice bardzo rzdko uzywam, teraz nie mam potrzeby bo kafle latwo myjace sa. od soboty testuje te elestyczne weze podlewajace, sa miodzio, jak woda splynie to kurcza sie i sa tak leciutkie, ze w reku przenosze a nie dzwigam tych gumowych ciezarow. dostalam od mezula 2 takie 15 metrowe elastyki. super a bylam nastawiona sceptycznie do wynalazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts