vesila 24.05.2017 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Vesi w ogródku się teraz zasiał, może da mu szansę i trawnika nie wykarczuje? no way! Mania, super te tasmy ledowe wygladaja pod szafkami, ja mam naklejoną na listwe drewnianą tak ze nic jej nie widac, hula juz chyba ze dwa lata, za to żarówki ledowe u mnie szybko szlak trafia, chyba przez skoki napiecia, zaczelam w koncu zbierac paragony zeby potem móc je reklamowac. Murek przy roslinach elegancki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.05.2017 00:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Pestka bardzo walczysz o te tasmy, widze ze sie naczytalas na forach i sie nakrecilas ja jednak obstaje przy swoim - byc moze w Polsce tak jest - jak wkelilas zdjecie ze gwarancja jest tylko jak nakleisz na aluminiowa szyne - bo Ci gwarantuje ze tutaj tak nie jest Nie jestem w bucie kolysana i Ci tlumaczylam ze z ledowymi tasmami mam do czynienia 18 lat. I nikt mi nie wmowi ze szyna MUSI byc jesli z doswiadczenia wiem ze nie musi a swiatla zalozone bez szyn swieca nadal od lat i nic nie stracily na mocy. w kuchni szyne zalozylam tylko z jednego wzgledu - nie mam listwy zaslaniajacej - jak Vesi jakbym miala listwe nie bawilabym sie w zadne aluminiowe listwy bo swiatla by nie bylo widac wiec mialabym przyklejona wprost na szafce. le nie mam, bo szafki zmienilam i siedzac przy wyspie kropki mnie wkurzaly. Przy starych szafkach mialam listwe. Jesli sie wraca do zakladow gdzie zakladalismy tasmy jak juz pisalam poprzednio i nadal wisza i siweca bez listew aluminiowych to chyba cos to mowi za siebie? czytaj wyzej - Vesi tez nie ma. Nabijanie kabzy ot co! bo szyna jest drozsza przewaznie od tasmy i taki kit wciskaja. Co innego gdy swiatlo widac, wtedy wklada sie. jak robie wyceny za roboty i chca swiatla - nikt jeszcze nie wzial szyn dla widzimisie, firmy multimilionowe ktore na to stac, ale po co// biora tylko jak je widac bo sa na wierzchu, powtarzam tez ze nie ma u nas czegos takiego jak ze gwarancja niewazna jak nie ma szyny. Najdrozsza ledwoke jaka mam jest w witrynce w kominkowym, dluga na jakies 40cm i nigdy bym jej nie kupila bo cena 750$ , za kawalatek. Ale zostala nam z roboty bezpanska.Cena za firme nie za ledy. I guess what...w aluminium, z plastykiem a juz z nia byly problemy. Pamietaj ze firmy potrafia wykorzystywac najtansze komponenty i naklejajac swoje imie cena idzie 100% w gore. o telwizory mi chodzilo ze nie sa zamknieta kapsula jak np swiatla co w kuchni zrobilam, kazdy tv ma "dziurki i szparki' zajrzyj na tyl, aluminiowe plytki sa w srodku, jasne, w koncu sa spawane czesci i druciki, ale nie jest zamkniety szczelnie. O dotyk chodzilo mi ze sie nie opazysz jak dotkniesz, nie jak normalna zarowka. Uparcie bronisz a omijasz to co napisalam - zwykla zarowe 100 watowa sie zamyka w szklanym koszu i nikt nie beczy ze ma za goraco?? A tu sie mam przejmowac czy ledowce bedzie za goraco eeee Pestka, normaly ludz, jak ja czy Vesi ma gdzies super drogie ledy, szyny, i dylemat czy zwykle czy z miedzi spody, bo to tylko maly pasek z diodami ktory mozna w kazdej chwili oderwac i zalozyc nowy, to nie jest cos co kosztuje bajonskie sumy. Jesli chcesz zakladaj super drogie, wg mnie to wywalanie kasy - dlatego ze je mam, uzywam od 18 lat i widze roznice - czyli zadna roznice oprocz ceny. Jedynie co nie wiem jak dziala to te super tanie. Ale normalna cena. tutaj nie ma cen od metra, tu sie sprzedaje badz na 40 cali badz na 16 stop to jakies 5 metrow? w w filmie armageddon byla taka linijka : "American components, Russian components...all made in Taiwan" teraz bardziej made in china. oczywiscie ze apple w chinach, tak samo jak Nike, sporo Gucci i innych. I nadal buli sie bajonskie sumy. za imie. a ilosc diod na pasku - to juz preferencja osobista i to gdzie sie je chce wykorzystac. Ja np nie uzywam tych super jasnych, za jasne dla mnie sa , mam te normalne a i tak mam zalozone sciemniacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.05.2017 00:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Vesi jak to zarowki siadaja? kurna jeszcze zadna mi nie wysiadla, mialas ten sam problem z normalnymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.05.2017 00:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 a syrop z mniszka na co jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.05.2017 00:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 ide zobaczyc jak zdjecia wyszly, podloga dzis przyszla, miala byc wczoraj ale sie nie wyrobili jechac po nia do Tor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.05.2017 01:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 znow cos nachamecili w photobucket i guzik ze zdjec jest jeszcze jeden plan....jak mi zostanie kamieni po skonczeniu ogrodka na froncie chce je uzyc - wywalic te skrzynie z hortensjami a zrobic ladna rabate, bedzie nizsza niz skrzynie ale za to bardziej pasowac bedzie do reszty kamieni, mam nadzieje ze starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.05.2017 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Vesi jak to zarowki siadaja? kurna jeszcze zadna mi nie wysiadla, mialas ten sam problem z normalnymi? u mnie tez ledowe zarowki dzialaja tyle co normalne albo i krocej, niby dobre marki a dupowate. wszystkie prady, gniazdka, kable mialam sprawdzane do odbioru i robione pomiary (i nie tylko na papierze podpis a elektryk kazde gniazdko, kazdy kabelek mierzyl az mnie wkurzalo). wszystko jest na cacy, to po prostu towar szmelcowaty i tyle. a poniewaz my swiatla uzywamy tyle co w lampkach nocnych to pierdziele po ledowach montuje zwykle zarowki. w salonie zazwyczaj siedzimy przy 4 ledowych i tylko je zostawie, plus kuchenne, bo tam zapalam wszystko co mam czyli 13 zarowek + okap - lubie jasno w pozostałych pomieszczeniach dam zwykle bo uzywamy je od czasu do czasu i na prad wydam mniej niz na nowa zarowke a syrop z mniszka na co jest? syrop z kwiatow mlecza, pyszny miodowy i zdrowy. moja mama na zime zawsze mi robi kilka sloikow, jest swietny na przeziebienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.05.2017 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 znow cos nachamecili w photobucket i guzik ze zdjec jest jeszcze jeden plan....jak mi zostanie kamieni po skonczeniu ogrodka na froncie chce je uzyc - wywalic te skrzynie z hortensjami a zrobic ladna rabate, bedzie nizsza niz skrzynie ale za to bardziej pasowac bedzie do reszty kamieni, mam nadzieje ze starczy. niech starczy a jak nie to te pare zawsze mozesz dokupic, cudo bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 25.05.2017 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 http://agnieszkamaciag.pl/syrop-z-mniszka-lekarskiego-i-lemoniada-dla-dzieci/ Nagrzewają się halogeny, kiedyś w sklepie dotknęłam meble kuchenne z takim halogenem, łapę poparzyłam. W domu kiedyś miałam w suficie żarówki halogenowe, też mocno grzały. Zwykłe żarówki też mocno się nagrzewają, nieraz trzeba było poczekać aż ostygnie jak chciało się wykręcić żarówkę. Taśm ledowych nie dotykam, bo gdzieś usłyszałam, że lepiej paluchami nie dotykać.Mania, na zdjęciach twojej kuchni nieraz było widać te kropeczki z ledów.Koleżanka ma stary telewizor plazmowy, ten grzeje jak piecyk, zimą nieraz jej dziecko mówiło- mamo, włącz telewizor, zimno w pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 25.05.2017 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Ano padają mi żarówki led wkrecane, nie wiem ile już wywaliłam tąsma led co mam pod szafkami hula bo ma ten transformatorek, u nas jest problem chyba z napięciem, nie tylko ledy szybko mi siadaja, ale routery i inne drobne wrażliwe sprzety, ale lubie ledówki bo maja kształt bańki i barwe świecenia białą, a żołty kolor zwykłych drażni mnie okrutnie. A moze to wina instalacji, na dole nie wiadomo jak to było robione, elektryka juz była jak kupilismy dom Moja mam tez robi ten syrop z mleczy, mi nie smakuje takie siki-wodniste mdłe w tym roku była z moja sis zbierać mlecze te na działce obok mnie, bo u siebie wyzbierały we wcześniejszych latach i sie im nie miało co nasiać myślałam ze cała łąkę wyzbierają, a te tylko trochę poskubały, bo niby pozamykane i jak żółto było przed tak zostało i potem zrobiło sie pole dmuchawców, co było potem mozna sie domyślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.05.2017 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 hehehe nie wiem jak smakuja siki wodniste,:lol2: ale syrop mojej mamy jest pyszny, gesty i traktujemy go bardziej jako srodek leczniczy przy przeziebieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.05.2017 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 a to dobre, oprocz krysztalowych zyrandoli mam wszedzie ledowki i zmienilam je nie na oszczednosc na swietle - bo roznicy na rachunku nie widze, ale zeby dluzej swiecily - mi normalne za to szly szybko. Ledowki odpukac hulaja bez problemu, jeszcze zadnej nie zmienialam. Wiec ciekawe co sie dzieje z waszymi. TAR z ta rabata na froncie mnie tak oswiecilo przedwczoraj. ja to sie jeszcze zastanawiam jak zrobic rabate przy scianie od garazu gdzie mamy schody bo sie sfrajerowalismy jak schody robilismy i nie kazalaismy rabaty robic. Teraz trzeba by wszystko rozbierac Mika stare swiatla w kuchni widac bylo kropki bo byly w przezroczystych rurkach plastykowych. Zanim spod nalozylismy i nowe swiatla to je nakleilam spowrotem na kuchnie. halogenowka sie raz oparzylam bo wlasnie za szybko chcialam wykrecic. W zeszlm roku na osiedlu w lampach ulicznych nam tez wsadzili ledowki, ale inny kolor niz byl zwyklych, troche zajelo sie przyzwyczaic do koloru. ide zobaczyc czy photobucket dziala. Dzis u mnie pada, a mialam przesadzic tujki w nowe donice druga podloga ma tez dzis przyjechac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.05.2017 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 photobucket znow nawalil, ludzie wqur na nich bo to juz enty raz moze bedzei co widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.05.2017 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 wlasnie dzwonili ze za 15 min beda z druga podloga. pozno ja wczoraj przywiezli, slonce bylo za sciana juz wiec nie udalo mi sie zrobic fotek dobrych, a dzis niestety pada. W kazdym badz razie - probowalam i telefonem i aparatem i nie udalo sie przy swietle jakie mialam - sztucznym - ani bez swiatla bo za ciemne - ulapac prawdziwego koloru. Poprostu go ni pokazuje. Dechy sa brazowe ale szaro-grafitowe. Kazdy kto wczoraj je zobaczyl odrazu to powiedzial, Jerry sie podobno zachwycal ze nigdy nie widzial takiej podlogi, facet co przywiozl powiedzial ze bedzie super pasowac do naszych szarych scian. No ale nie widac na fotkach. Podoba nam sie bardzo. Kolor znaczy. Ktorego wy nie widzicie niestety. Ale nadal sa brazowe. I nie jest to naprawde super ciemny braz. Dechy maja szerokosci 5 cali to jakies 12.70cm , chcialam na 6+ cala i mieli - ale zaden kolor mi sie nie podobal, 6 cali to 15.24cm. plan jest taki ze M z Rickiem - ustalili to wczoraj, beda najpierw klasc podloge tutaj, a w jaskini potem. Bo trzeba i tak kontener zamowic zeby wywalic wykladzine z dolu z tego jednego pokoju, z obu schodow , wszystkie listwy przypodlogowe i z wszystkich drzwi obramowki (framugi to sie mowi??) bo bede klasc nowe. no i cale linoleum i panele z tej podlogi. Czyli jak zrobia to bede musiala zakleic cala podloge tutaj bo dol nie zrobiony i bedzie tam trzeba jeszcze nosic - np plyty na sciany, do scian ma przyjsc Jay to M sam nie bedzie sie meczyl. potem bede musiala poszukac desek na schody i musze znalezc z bialego debu zeby bejca chwycila podobnie, potem bejce kupic i barierki i wszystko na schody. i potem to pojde z torbami....M wczoraj jeszcze zrobil upgrade do samochodu i wzial szersze kola ja tu chce oszczedzic i nawet przesunelam robienie blatu w kuchni a ten wydal polowe co na blat, zastrzele. ide do garazu, bo tam musza narazie podloge zzucic, M jak wroci bedzie znosil na dol. Ja pudla nie podniose. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.05.2017 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 u mnie przedwczoraj photobucket sie wywalil i wykasowalo mi wiekszosc zdjec. niech sie gonia wiecej nie laduje i nie bede powtarzac wklejania na muratora. zreszta w ogole ostatnio mam niechcieja na forum i w ogole na wszystko:sick: ja nie lubie tego swiatla z ledow, nie umiem dopasowac koloru, ktory by mnie satysfakcjonowal. ten ze zwyklych zarowek ale takich pow. 80W odpowiada mi idealnie. i oczy mnie mnie nie bola jak od ledowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.05.2017 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 zapomnialam dodac ze mamy problem z podloga przy wejsciu. Sposob w jaki zrobili moj dom jest poprostu glupi Nie mam zadnego hall'u, korytarzyka tylko wszystko otwarte. Kolo drzwi wejsciowych i w szafie wiec chce zrobic kafle - ze wzgledu na snieg jak sie wchodzi, piasek na butach czy sol ktore by zniszczyly podloge, sek w tym ze to wejscie jest niewymiarowe, nic nie jest tak zeby ten kawalek w ladnym prostokacie zrobic, pstrykne potem zdjecie moze co wymyslicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.05.2017 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 TAR bralam taki kolor we wszystkich jak normalne zarowki wiec nie widze roznicy w oswietleniu. Czyli cieply. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.05.2017 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 przesilenie wiosenne masz?zauwazylam wlasnie ze malo piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.05.2017 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Mika a "obszczymurek" jest jak mowilas , Manius lata i leje na oba murki, narazie murka od fontanny nie rusza, tylko obie rabaty moze go dzis ogole i wykapie, akurat pada nie ma nic do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.05.2017 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 TAR bralam taki kolor we wszystkich jak normalne zarowki wiec nie widze roznicy w oswietleniu. Czyli cieply. w ledowych patrze na 2 wspolczynniki: barwa swiatla i ilość lumenow. im wiecej tym lepiej i jasniej. ja mam problemy ze wzrokiem i musze miec wszystko na jasno dlatego tak nie lubie ciemnych mebli, podłog, dywanow itp. przesilenie wiosenne masz? zauwazylam wlasnie ze malo piszesz i przesilenie i wkurwa polaczonego chyba z deprecha. ech nawet nie bede pisac, bo do dzis mnie trzesie. dostalam takiego negatywnego kopa na poczatku maja,, ze nie moge sie pozbierac. dzialanie pewnych osob tak mi podcielo skrzydl,a ze stracilam motywacje i wisi mi wszystko zgnilym kalafiorem. Mika a "obszczymurek" jest jak mowilas , Manius lata i leje na oba murki, narazie murka od fontanny nie rusza, tylko obie rabaty moze go dzis ogole i wykapie, akurat pada nie ma nic do roboty moj starszy tez capil i przedwczoraj go wypralam, malego wypiore albo jutro albo w weekend. dzis przychodzi moj masazer robic mi dobrze, to po sesji nie bede na silach. ja po takim zabiegu mam normalnie odlot:rolleyes: obcinke zrobie za miesiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts