mania1220 01.06.2017 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 przyszedl sasiad zobaczyc fontanne i mowi - to zywe??? na lilie. Tak mu sie spodobaly, nie mogl uwierzyc ze sztuczne. Te nowe co mam, tamte wywalilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.06.2017 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 totalnie nie mam pomyslu co posadze, mam jakies roslinnosci to wkomponuje, mam łupek - uzyje, mam jeszcze troche wolnej ziemi - zrobie podniesienia. w oczku beda zywe rosliny, bo specjalnie bralam takie z połeczkami. a wokol oczka jest rowek-wglebienie to tam posadze tojescie, ostatnio dokupiłam aureaa reszta sie zobaczy. ostatnio jestem taka zryta, ze nie mam sily na nic. w robocie sezon to i pracy wiecej, nie wyrabiam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.06.2017 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 nie wiem czy bylas kiedys na watku u Toli, nasza Toleczka ma przepiekny ogrod i kaskade z małym oczkiem akurat taka jaka chcialabym zrobic, w ten desen, ma byc zarosniete, maja byc kamloty i z czasem niech sie zrobi lesna skalna sadzawka z plumkadełkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.06.2017 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 nie widzialam, daj namiar na jej oczko ja mam problem z patio przed fontanna, nie mam pomyslu jak pociagnac zeby mialo rece i nogi, myslalam kawalek przed buda tez zrobic, ale nie wiem jak, musze z jakim sznurkiem wyjsc i poznaczyc. I jakies inne kamienie musze kupic, te co mam robione sa chodniki, ba, cale ulice ale sa cholernie grube, strasznie duzo trawy znaczy gleboko bym musiala wykopac w kontenery co zamawiamy nie powinnam ziemi i trawy wzucac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 01.06.2017 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Bardzo mi się podobają kryształy ubrane w srebro, nie mam ale wzdycham do takich.Ale one są bardzo drogie Mania, nawet nie myśl, że nam podlogi w kuchni nie pokażesz!I proszę się nie śmiać, ale w sobotę widziałam rajd starych traktorów z bronami, plugami i przyczepkami ustrojonymi bzem i w nich siedziały kobiety.To apropos fotki z babciami na parkingu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.06.2017 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 ale podloga nie tylko w kuchni bedzie, calay dol w podlodze , sie zastanowie czy pokazac! babcie gora niektore babcie potrafia byc zywsze niz mlode pokolenie. wrocilam wlasnie z ogrodu i bluzgam ciagle - pogoda piekna, slonce swieci - co z tego jak wieje okrutnie?? cala "sliwa" a ma pare metrow - wyrwalo ja z ziemi, podnioslo z jednej strony tak ze korzenie wyszly poslalam M zdjecie i powiedzialam ze na MUS juz musi mi skrzynie zrobic i musze to zasypac, tam jest najwiekszy krzywy spadek w strone plotu wiec nic nie trzyma. Skrzyna i tak bedzie pod tarasem bo tam taras bedzie przedluzony spod gazebo zeby grilla posawic. Noz ale sie wnerwilam, to juz drugi raz. Dobrze ze wiazadla nie sciaglam, przywiazalam do kawalka plotu gdzie jest clematis - ktory znow , nic nowego - rosnie jak chce i pokazuje kto tam zadzi. I ciezko go ujarzmic i podwiazac, musze sie pobawic bo sie przez bramke nie wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.06.2017 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 (edytowane) mise moge pokazac http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_0211_zpsaywu4dfn.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_0215_zps4q05hfpi.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_0216_zps8aktns1p.jpg sorry ale nie jest wypucowana i nie wypolerowana ale nie uzywalam jej ponad 2 lata. Schowana w bufecie w jadalni. A srebro wiadomo zachodzi. Jak mialam rozne zastawy ze srebra to mialam takich rozniastych misek kilka, ale ta jedyna ze ma raczki - i ciezko na taka trafic. Edytowane 1 Czerwca 2017 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 01.06.2017 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Zamilknę na wieki Mania ja mój dom pokażę i to nie raz i to tu u Ciebie, skoro już mi pozwoliłaś, w przyszłym roku jak zaczniemy go kończyć pełną parą. A Twój mi się podoba, dużo z niego do mojego bym przyniosła. Zazdroszczę Wam takich pamiątek, moja rodzina to bida z nędzą,żadnych pamiątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 01.06.2017 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Bardzo ładna patera. U mnie stałaby na wierzchu. Ja identycznie jak joana, żadnych rodzinnych pamiątek nie posiadam. Bida z nędzą te moje babcie i dziadki byli. Ale jedna babcia była kochana, to jest najważniejsze. Pewnie dlatego lubię starocie kupić i cieszę się nimi. Omijam tylko stare zdjęcia/portrety ludzi. Nie mogłabym na ścianie ich powiesić, normalnie w świecie niektórych ludzi na tych zdjęciach boję się. Dzisiaj dałam czadu, kupiłam porcelanową/babciową lampkę nocną Natomiast M dorwał zegar.Jutro fotki pokażę, bo teraz nic nie widać, ciemno mamy tu jak w d.... Pomożecie mi abażur dobrać. Mania, przyznam się, czego nie lubię w naszym kominkowym pokoju. hahaha żyrandola z wiatrakiem. A wiesz, nie wiem jak go kiedyś M podłączał, bo ten wiatrak nie ''chodzi'' Może gdyby działał, to przydałby się te skrzydła nieraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.06.2017 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Joana - nie pierd.......... poprostu...no wiesz , no wiesz o co juz chodzi , a nie o akie zamilkniecia Mika w Polsce mam stara eeeee.... nie harmonie tylko to "cos" innego, niepamietam jak zwykle jak sie nazywa, Pestka albo Gosik pisaly jak sie nazywa. Po dziadku, sprzed wojny jeszcze, nadal gra A po babci mam maszyne do szycia, a raczej po jej ojcu czyli moim pradziadku, maszyna z poczatku lat 1900, krawcem byl zawodowym - nie nie byl Zydem Na tamte czasy to byla maszyna full wypas - bo na prad mial juz ja, wiec musial majatek dac. No i po babci ksiazki wszystkie wzielam, troche tu przywiozlam ale reszta zostala tam. Wiecej zadnych skarbow nie mam. Nie zdazylam tylko i kuzynka zaiwanila zegar taki na kominek co sie stawia, babci matka dostala na slubie. No ale kazdej cos sie nalezalo, w koncu wspolna babcia. Po drugich dziadkach to mam tylko ten pamietnik nic wiecej. Mika moja babcia z dziadkem tez byli kochani, wychowali mnie . To babcia mi wlasnie dom w Polsce zapisala. Misa nie jest rodzinna, mise kupilam. W domu sreber nie mielismy - ani nikt sie tez w keysztalach nie lubowal wiec tez nie bylo tej typowej komunistycznej wystawki. Mika stawialam ja i....nigdzie mi nie pasowala wiatrak mowisz, a pamietasz, nad wyspa w kuchni mialam wiatrak z lampa, na dodatek nie na srodku Trochu mi zajelo zanim sie zmienilo na ledy. Ale musisz wiedziec ze jakaby skrzydla dzialaly - bys go blogoslawila:rolleyes: wiem ze one brzydkie ale w lecie ulge daja a w zimie zdmuchuja cieple powietrze spod sufitu na dol. ja w zimie nie wlaczalam ale w lecie zanim klime zalozylam to siedzac przy wyspie blogoslawilam go, zawsze jakas ulga byla jak sie chalupa nagrzala wiecie co, kamiei nie zrobilam za fontanna wtedy co mialam zrobic - len mnie naszedl. Wiec zrobilam dzisiaj. najpierw sie nanosilam milion doniczek z ziemia - bo tylko z doniczka bylam w stanie tam sie zmiescic, potem material i na koniec milion doniczek z kamieniami Ale juz ostatnia wysypke rownajac spojrzalam na winogrona i CO JA WIDZE...?? 3 male kistki winogron nie zebym sie podniecala bo juz tak mialam na zeszlorocznych jak sadzilam i nic z tego nie wyniklo. Ale pierwsze winogrona pieknie wyrosly pierwszego lata z malej pergolki zaszly az na duza, niestety zimy nie przezyly france i wkopalam, zasadzialm drugie jak pamietacie i rosly jak poparance, lysawe, cienkie i patrzec na nie moglam. Na jesieni jak liscie spadly urabalam do polowy plota, a moze nawet mniej. I myslalam ze wykopie na wiosne teraz. Zostawilam , dwa przezyly zime i maja liscie no i widze kistki. cud na ogrodku zobaczymy co z nich bedzie. Kij z owocami ale jakby w tym roku ladnie rosly i mialy ladne liscie to bede juz happy. A roze znow tez patrze - nowe jak to nowe, se rosna, ale te z zeszlego roku co mi splesnialy, upitolilam je zaraz nad naszczepka i se rosly tez, no, to dzis patrze a na dwoch mam juz paczki na kwiaty. Na takich malych opitolonch i to juz?? Jak je kupilam to troche zajelo zanim mialy kwiaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.06.2017 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 jak zwykle wczoraj po rehabilitacji odlecialam, zostalam naprawiona na weekend, moge sadzic. mysle ze jak wszystko sie ulozy to oczko bedzie podlaczone na weekend, w nastepnym tygodniu nawieziemy ziemie na gorki i kamloty. oczyma wyobrazni juz sadze chce zrobic cos w ten desen http://www.ogrodniqus.pl/tresc/galeria/galeria_005/oczko-wodne_4e9fd3a39c765.jpg http://www.ogrodniqus.pl/tresc/galeria/galeria_005/090_4db97e38c9a83.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.06.2017 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Niestety Tolowego ogrodu juz nie zobaczymy, wszystkie zdjecia wylecialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.06.2017 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 fajne bedzie. a zrobisz jakis placyk na krzeselka czy bedzie trawa? nam sie moze uda Mur chinski dokonczyc? chociazby kolo drzewa? budze sie i chodze do tylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 03.06.2017 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 Kto zna się na malunkach? Warto któryś obraz kupić? Za diabła, wiem co ta grafika przedstawia? Zdjęcie zegara, byle jakie, bo ciemno było. Nie podoba mi się cyferblat. A babciowej lampki już nie lubię, bo dopatrzyłam się, że w porcelanowym wazonie(stary, wg. sygnatury produkowali je między 35 a 65r) ktoś wywiercił dziurkę, przeciągnął kabel i zrobił lampkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.06.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 Obrazki te 2 pierwsze fajne. Tylko, czy to malowane, czy to drukowane. Jak drukowane, to do kitu. A co ci w tym cyferblacie nie pasi? Można przemalować, albo wymienić. Jeśli skrzynia zegara dobra i bez drewnojadów, to resztę można naprawić, poprawić... Grafika mi sie nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 03.06.2017 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 Obrazy malowane. Próbuję sygnaturę namierzyć. Zegar przedwojenny, w dobrym stanie, bardzo mi się skrzynka podoba, z boku też ma fazowane szybki. Najśmieszniejsze jest to, że nie możemy go teraz nigdzie powiesić, bo nie ma tutaj dobrego gwoździa w ścianie, a na te popierdółki co są, to albo wyrwie gipsową ścianę, albo spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 03.06.2017 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 Pestka, rzuć proszę swoim okiem, czy to taka sama sygnatura??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 03.06.2017 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 OOOO jaki zgliżdzony Paryż Jeśli Podobają się - bierz - o ile to obraz nie druk. jeśli jest w cenie.... typu"a tam, kupię" to nie jest to jakiś wielki znany malarz, ani obraz specjalnie cenny. Wygląda raczej na gwasz. I tak będzie lepiej wyglądał niż taki van Gogh i słoneczniki Ma wartość dekoracyjną, nie rynkową. U nas na all widziałam Dudę - Gracza za 200 PLN:eek: i podobna cena Beksińskiego..... To już wolałabym plakat - przynajmniej wiadomo, że to autentyk, A zegar, jeśli autentyk... mam trzy stare zegary - jeden chodzi i bije, pozostałe wiszą ku ozdobie. i pozdrawiam wszystkie dziewczyny:) z gospodynią wewątku na czele:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 03.06.2017 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 Cena przystępna. Wydaje mi się, że jak go dotykałam, to czułam pod palcami farbę. Z naciskiem na wydaje mi się, bo głaskałam kilka obrazków. Zegar(Gustav Becker) jeżeli będzie głośno kwadranse bimbał, to pójdzie się bimbać Beksińskiego, za niewiele mniej zaciukali na śmierć. Coś mi się kojarzy, że ten chłopak chciał stówę od niego pożyczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 03.06.2017 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 Myślę, że to ten sam malarz, na pewno miejsce to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts