Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

prawie dwa metry za :o:o:o 80 zlotych....:o:o:o

zartujesz :o:o:o:o

tak to ta sama co ogladalam, jedna - nie wiem dlaczego widzialam za 35$ i musialo jej cos byc bo reszta byla za 160$, ale nic na niej nie widzialam chyba sie z cena machli - moglam wziasc....i zadna 1.80 nie miala, kazda jakies 1.20 przy dobrych wiatrach.

A ta co kupilam teraz placzka co ma byc wysoka, niecale 1.50 w kapeluszu?? 300$ dalam :sick: moje nadrozsze drzewo, bo nawet za sunbursta dalam 99 dwa lata temu a mial ponad 2 metry, ceny podniesli teraz je ogladalam w tym samym zielniaku i juz 250 wolali (plus vat)

macie tansze drzewka :sick:

slupki ladniejsze :sick:

do kitu z taka robota:sick:

w szkolkach gdanskich one po 150 i w gore chodza, ja kupowalam kawalek dalej, na wiosce. oni maja olbrzymia szkolke, kupilam tam tez sporo roslin z golym korzeniem, poza jedna sosna wszystkie sie przyjely. sadzonki z korzeniem byly po 1 zł, 2 zł, 3 zł. zalezy co i jak duze. z wiekszych wzielam brzoze, na oko ma 2,5 metra kosztowała 1,5 zł. buka zielonego, ladnie rozkrzewiony ok. metra za 1 zł. kilkadziesiat kosówek po 1 zł. kilka sosen czarnych po 1 zł.i krzaki na zywoplot: jasminowce, derenie po 50 gr. najlepiej jednak tam kupowac wczesna wiosna takie z korzeniem, kopia ci na miejscu. a nawet jak cos sie nie przyjmie to wielkiego zalu nie ma :D

Mania wracaj:cool:

a te dwa wielkie wężowce tez kosztowaly 80 zł a moze 60 , juz nie pamietam:rolleyes:

ohhh to zapomnij takich cen tu nie ma :sick:

wielkosci jak masz swojego sunbursta tu nie widzialam, wszystkie juz duze, pewno sa w jakichs szkolkach.

ZARAZ ZARAZ........czy chcesz mi powiedziec ze te ceny co podalas to za jedno drzewko/krzaczka...?????

brzoza co miala 2.5 metra za 1.50 zlotego........???????????

nie widzialam drzew z golymi korzeniami, znaczy na necie gdzies sie mi obilo, pewno bym nie kupila bo szukalam zawsze takich co juz wyrosniete , wiem ze u nas na lokalnych takie z golymi sprzedaja truskawki, 20 za 20$ co sie wcale nie oplaca bo zywa sadzonke juz z kwiatami badz z malymi juz owocami za 1.50 kupisz.

tylko wiesz pieniek tej sadzonki to nie jest jakis mega gruby, ale taka sama ukorzeniona w donicy w szkolce kosztuje 180 - 200 zł. dla mnie to jednak roznica.

ta elita to jak z koziej dupy trabka, oni tylko po imprezach koscielnych lataja a panstwo sie rozpada jak domek z kart, wazne by kler byl syty. :sick:ja sobie powiedzialam, ze do kosciola wiecej nie pojde, nawet na slub, pogrzeb czy chrzciny. niech mnie cmokna w piete. koledy tez ne bede przyjmowac. nie trawie ich cala soba

dlatego sie smieje z tej "elity"...ja tez nie chodze, ja zreszta jestem niewierzaca. Moj M jest ale nie chodzi, nie praktykuje.

Na slub, pogrzeb czy chrciny pojde bo to sie idzie dla kogos 9co sie chrzci czy slub bierze czy umarl) a nie dla ich swietojebliwej kliki . Nie jestes sama, wiecej nas tu jest :yes:

a ja sie zawsze zastanawialm jaka musisz byc bogata :popcorn: bo sadzisz i sadzisz i kupujesz a ja jak raz podliczylam ile na drzewa i ziemie wydalam to nawet M nie powiedzialam bo by sie zalamal :p

bys sie zdziwila, poszlo sporo kasy. ale to prawda ze szukam taniej, okazjonalnie. kase na rosliny skitralam z resztek budowlanych, odkladalam tez przez cala budowe i mialam jeszcze dodatkowy fundusz. a nawet polowy nie mam posadzone. o bogactwie to moge jedynie pomarzyc. a sadzonek takich szlachetnych odmian na pewno w tej szkolce nie maja (chodzi mi o te kopane)

nie wiem co jest szlachetne a co nie, ja kupuje to co mi sie podoba...chociaz patrzac po cenach niektorych to mi sie wydaja "super szlachetne" :cool:

jak kupowalam ta placzke za tyle kasy to M sie popukal w czolo. Ja tez kitram i odkladam na drzewka i na wszystko zreszta, ale na przecenach malo co, szczegolnie ladnego, najwyzej na jesieni jak juz im same zdechlaki zostaja :cool:

juz nie pada, slonce wylazlo, nagralam reszte ide wkleic

ps. pomijajac super duze choiny ktore od 400 do kilku tysiecy leca to nastepne drogie co sa to japonczyki. Moje to male to gowno co kupilam 100, a poprzednia co mi zechla wieksza 350 dalam :( stoja tam te w zielniaku co wklejalam to cenowo wlasnie od 350 do 700 im wiekszy ale to takie delikatusne drzewko ze zal tyle dac