Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dawajcie zdjecia dawajcie, byle co zebym sie oderwala.

kuzwa, zadzwonilam do vetki sie umowic, jest ich tam 4 ale chcialam do tej co w czwartek bylam, sekretarka odrazu wiedziala ze to ja :(

JAK GLUPIA myslalam ze mi powie ze lekarka wpadla na jakis genialny pomysl jak Maniusia uratowac i ze zyje, niestety rozwiala moje plonne nadzieje - odrazu w bek udezylam. Dzis czwarty dzien. Ufff...

za to Junior....

czarna plamka

IMG_7071.jpg

IMG_7089.jpg

dwa kilo :D kurna uwierzyc nie moglam i wzielam cukier, mamy po dwa kg w torbach, cukier wydaje sie ciezszy, piesek jak sie go wezmie czuje sie jakby z pol kilo wazyl. Chyba mam reke wycwiczona od podnoszenia Maniusia Seniora.

W czwartek sie umowilam z lekarka

dobra, weza pokaze, nowego, a raczej dwa weze - Gardena

IMG_7100.jpg

IMG_7101.jpg

IMG_7102.jpg

IMG_7103.jpg

a dzis M przywiozl drugiego, jest wiekszy i dluzszy, jeszcze nie powiesil

IMG_7098.jpg

koniec wiec z kreceniem i staniem i kombiowaniem, nie dosc ze caly system sie przekreca i plasko na scianie moze byc to wystarczy lekko pociagnac i sam sie zwija. Kolor mi sie nie podoba :sick: w garazu OK ale na pgrodku mnie razi. Moze zamaluje jak mnie bedzie wkurzal.

Moz atez miec tylko jednego, jest na wciski nie na wkrecanie i mozna prznosic z miejsca na miejsce ale nie chce mi sie nosic wiec sa dwa.

do pokoju na dole, nie wiem czy mojego TV room czy M (ale pasuje mi jakos i do kominka na dole i do mojego biskupiego fotela) wczoraj kupilam taka barania pufe, skorki nie chcialam

image.jpg

TAR a tu masz kawalek tarasow

IMG_7107.jpg

jeszcze nie wiem czy postawimy ten basen. Najlepiej pasuje na miejscu fontanny, M byl gotow ja rozebrac i od nowa postawic w innym miejscu ale nie wiem czy jest sens???

dobra, weza pokaze, nowego, a raczej dwa weze - Gardena

IMG_7100.jpg

a dzis M przywiozl drugiego, jest wiekszy i dluzszy, jeszcze nie powiesil

koniec wiec z kreceniem i staniem i kombiowaniem, nie dosc ze caly system sie przekreca i plasko na scianie moze byc to wystarczy lekko pociagnac i sam sie zwija. Kolor mi sie nie podoba :sick: w garazu OK ale na pgrodku mnie razi. Moze zamaluje jak mnie bedzie wkurzal.

Moz atez miec tylko jednego, jest na wciski nie na wkrecanie i mozna prznosic z miejsca na miejsce ale nie chce mi sie nosic wiec sa dwa.

do pokoju na dole, nie wiem czy mojego TV room czy M (ale pasuje mi jakos i do kominka na dole i do mojego biskupiego fotela) wczoraj kupilam taka barania pufe, skorki nie chcialam

jeszcze nie wiem czy postawimy ten basen. Najlepiej pasuje na miejscu fontanny, M byl gotow ja rozebrac i od nowa postawic w innym miejscu ale nie wiem czy jest sens???

U nas Gardena to jedna z najdroższych firm. Mam ich sprinklery i puszki poboru wody, ale już węże do rozprowadzenia wody kupiłam inne, bo ich okropnie drogie. Jeśli chodzi o narzędzia ogrodnicze, to mają ładne, ale bardzo słabe jakościowo. Nożyce elektryczne do trawy po pół roku używania przestały ładnie ciąć. Nie pomogło ostrzenie. Brak dobrej regulacji. Poza tym wg mnie za krótko trzymają ich akumulatory. W 15 minut to ja mogę co najwyżej ostrzyc krawędzie trawnika wielkości „chusteczki do nosa”. Grabie są łamliwe, a łopatki ręczne i gracki wyłamują się przy rączkach. Badziew. To samo z pistoletami do wody. Jak się zapcha, to nie ma jak rozkręcić i oczyścić. Wolę Geolię. Narzędzia wolę Fiskarsa. Są pancerne i np. łopaty można ostrzyć szlifierką. Jedynie z małego sekatorka Gardeny jestem zadowolona. Mam go 10 lat i ciągle jest okey, a tnę nim czasem 10 milimetrowej średnicy gałęzie.

Puf kapitalny :)

A basen stawiaj. M jak chętny niech przestawia fontannę. Może przy okazji zakomponujecie ją razem z basenem :)

widzialam te rozne narzedzia gardeny ale jakos do mnie nie przemowily. Tez Fiskara uzywam chociaz nie wszystko bo inne firmy maja lepsze. Z Fiskara najbardziej to nozyczki lubie a i to domowe do materialu :yes:

Pistolet do wody masz na mysli koncowke do psikania z weza? Zmeiniam co rok-dwa zalezy jaka kupie, zadna mi sie nigdy nie zapchala, ale traktuje je jako sezonowki, serio rozkrecasz? Ja jak zaczyna cieknac wywalam i nowy kupuje

no i zapomnialam z tego wszystkiego cos wkleic co mowilam, a zapomnialam powiedziec - w czwartek jak juz Manius odjechal, jak zobaczylam ta ohudna wiewiore wnerwilam sie i schowalam miseczke z nasionami. Zadnych zwierzakow nie moge zdzierzyc w ogrodku. Ani chipmunkow, ano wiewior, ani innych ptakow oprcz spiewaczkow - nie ma :cool:

Zajaczek dzis byl ale tylko sie na trawie popasl. A Edka tez przeciez zabralo przeznaczenie . Niedobry ten rok na zwierzaki :bash:

Pestka, 10 lat temu pewnie prawdziwy Niemiec robił w fabryce te narzędzia. Teraz plastikowe części z Chin, nierozbieralne, żeby tylko biznes się kręcił.

U nas firmowa łopatka do ogródka się powyginała, a z Netto za 10 zł trzyma dzielnie.

Mania, jak kolor obudowy węża się nie podoba, to może sprayem potraktuj, tym do gorącego, kolor pewnie będzie się trzymał mimo słońca i deszczu?

pol godziny od nas.

M wstal i czekal na sniadanie zanim d domu wrocil, w niedziele rano

IMG_7043.jpg

IMG_7046.jpg

IMG_7047.jpg

IMG_7048.jpg

IMG_7049.jpg

mowil ze jak duzy wypasiony pies byl, jak pokazal to wysokosci Doga, matka gdzies w poblizu byla bo ma ich kilka, Kathy mowila ze byla w zeszlym tygodniu z gromadka. Ludzie tam w lesie maja postawione na stale przyczepy, przylaza wiec do smieci. Zazdroszcze mu bo mimo ze wiem ze sa to nigdy na zywo nie widzialam, tylko w ZOO. U mnie w miescie tez w ogrodki ludziom wlazily. No niedzwiedz sie rozumie, to bylo dziecko jeszcze.

Facet podobno w szopce tam trzymal olej rzepakowy, ale ze go nie ma tam non stop to dostaly sie do srodka i wypily, a babce obok wyjadly kawe bo zostawila na stole.

od gardeny wole celfasty bo podobne jakosciowo a jednak tansze, chociaz ma tez zraszacze gardeny. jesli chodzi o lopatki to trafilam na obnizke 40% gardeny i jestem z nich bardzo zadowolona, nic mi sie nie ulamuje, nie wygina jak z innym dziadostwem, mezaty lubi fiskarsa ale kiedys kupil mi grabki tak lekkie z wymiennymi koncowkami, moga byc grabie, haczka, grabie do trawy, sa idealne i lekkie jak dla kobiety. ale marka "no name"

weze fajne swoja droga :) a niuniek urokliwy, moj Wicio wazy 3,5 kg. a Kasti 5

Edytowane przez TAR

MAnia ja bym zostawila ten taras z gazebo i pewnie tylko tam bysmy siedzieli, bo ja schodow ni huhu nie lubie. a basen pierdutla bym w inne miejsce, moze rzeczywiscie w miejsce fontanny jak twoj sie zaoferowal ze przeniesie to czemu nie. ale czy ty jestes pewna ze chcecie basen, ja juz troche chyba nie chce, bo to lato dupne jakies. tyle co poplywac to wyskocze 5 minut drogi na plywalnie kryta

no wlasnie dlatego mowilam ze chyba go nie zrobimy, ta altana odslania mnie od sasiada ktory ma dom w inna strone niz ja, dach od altany zaslania mi jego taras - ktory jest wyzej niz moja kuchnia :sick: Rozbierac fintanne? da sie. Duzo, bardzo dyzo roboty bo sa sklejone, duzo sie zniszczy i trzeba nowe dokupic, nie wiem czy mi sie chce, pozatym ja nie mam ogrodow jak macie wy, zawale ogrod! widzialyscie jaka mam wode niedaleko, jak chce wsiadam do samochodu i jade i mam prawdziwa plaze. A tak nawet przez dwa miesiace codziennie sie nie bedzie uzywac a przez 10 bedzie stal i straszyl i zajmowal wizualnie moj chusteczkowy ogrodek? chyba dam spokuj.

WIZISZ MIKA?? mwilam nie gratuluj za wczasu :p

weze to ja mam super, te stare, sa gumowe ale kink-free, nie zaginaja sie i je uwielbiam, sa tez szerszsze, srednica, niz te gardeny, ale juz mialam dosc zwijania. Z tylu na ziemi stal w pudle wiec musialam sie schylac przy zwijaniu, w garazu do frontu jak mi M poustawial badziewia ktore trzeba bedzie wywalic w kontenery to z daleka krecilam no i na tych kreconych lubi sie waz zablokowac, musialam odwijac i od nowa. Tylko mi o ststem wciagajacy chodzilo. Zobaczymy jak bedzie chodzic, mam dwa lata gwarancji na nie, najwyzej jak siada albo oddam i powiesze spowrotem moje albo cos nowego wyjdzie.

cos napisze

o maniusu seniorze

tak ciezko to przechodze ze az pomyslalam ze cos ze mna jest nie tak :sick:

wlazlam wiec na neta i zaczelam szukac czy to jest normalne? okazalo sie ze normalne i bardzo duzo ludzi to przechodzi :sick:

nawet dostalam odpowiedz dlaczego sie bardziej zwierzaka przezywa niz bliskiego czlowieka :sick:

czyli nie jestem rabnieta:sick:

jedyne co radzili to nie brac nastepnego odrazu, ale w moim przypadku bylo to jedyne co mi pomoglo troche i wcale nie zaluje bo bym w wariatkowie skonczyla chyba

tak ze jak jakis wam zwierzak umrze i sieknie was jak mnie, nie myslcie ze jestescie kuku, co poniektore wiedza juz jak ciezko.