Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

no i zapomnialam napisac.........

spalam na sofce juz. Wpakowalam Mlodego jak przyjechal do mojej sypialni i rozlozylam sofke, zeby sobie chlopak pospal bo pracuje 6-7 dni w tygodniu.

Materac - zarabisty - o ile na lozkach sa swietne to balam sie o sofke, ale nie - jest tez dobry. I sofka jest normalnej wielkosci i dlugosci jak domowa a nie jakas wersja mini. Po rozlozeniu drzwi do sypialni nadal sie cale zamykaja i otwieraja na oscierz.

jak sie przyjrzyie miejsca jest dosyc i chce kupic lawe w Ikei przed ta sofke. Maja taka fajna waska . Bo ogladajac tv ciezko tak bez niczego, a chcialoby sie jakas miche czy picie postawic.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kuchenka jak widac miesci garnki mimo ze liliput, znaczy waska :D 4 palniki ma . Dla mnie liliput bo nigdy takiej nie mialam, czy przypadkiem w Polsce nie ma takich wlasnie na 50 cm??

IMG_9502.jpg

piekarnik dosc pojemny i nawet swiatelo ma :yes:

IMG_9503.jpg

na wierzch zeby sobie powiekszyc blatu troche kupilam specjalna nakladke, nie chcialam drewnianej bo sa i sobie kroic mozna, na te tez mozna kroic ale nie bede

IMG_9514.jpg

pod spodem jest przyklejone to co w szafkach sie kladzie, ladnie sie trzyma palnikow i nie jezdzi

IMG_9515.jpg

no i kuchenne szafki mi sie bardzo podobaja bo ida do samego sufitu i sa wymyslne, nawet tam wzorek jest ciety siety ale nie widac

DSC_1079.jpg

i jak pisalam moj domek jest wysoki, normalnej wysokosci wiec mam normalny wiatrak - Kathy ma nisko, nie ma wiatraka, a ten wiatrak daje niezle jak upaly

IMG_8998.jpg

IMG_9700.jpg

pstryczki normalne mam.

Kathy wszystkie swiatla sa na 12V ja mam wszystkie na 110, na 12 mam tylko ledowe punktowki i tu jest numer - patrze a pilot jest taki sam jak ja mam piloty do moich tasm ledowych, odrazu powiedzialam ze beda dzialac na wszystko jednym i bedzie zadyma i mialam racje :yes: Ale te ledowki punktowki mam tez na pstryczka, na ledwoki pstryczki sa jak te wyzej pokazalam ten na samej gorze

tasme zalozylam w szyny bo inaczej sobie nie wyobrazalam zeby kropki widac bylo, Rick nie chcial szyn bo taniej wyszlo i ma kropki, u mnie z szyna sie wsio zlalo i nie widac ze tam tasma jest - kurde detale moje musza byc i sa zawsze wazne:cool:

IMG_9723.jpg

IMG_9725.jpg

na zewnatrz za dnia

ten kawalek kolo ogniska az za krzesla i tutaj gdzie przed stolem widac piasek bedziemy zasypywac kamieniami, mniej komarow i mniej blota jak pada

IMG_9049.jpg

a z drugiej strony jeszcze kawalek gdzie to drzewo i z drugiej strony tez bo tam bedzie parkowanie

IMG_9050.jpg

no i to zo Rick zerznal od nas :rolleyes:

schody beda na 3 strony jak tutaj

5c24268511a6dcdbc858029521c1231f--patio-stairs-d.jpg

i beda w taka jodelke zrobione

\

d70a49c909a67a3048af0bc2028ec967.jpg

Sporo miejsca masz. Dopiero na tych zdjęciach widać.

A ten tv... widziałaś sufitowe kasety do chowania monitorów? On tak wchodzi na okno. Może dałoby radę go chować. No, nic nie poradzę, że nie przepadam za tv na widoku :yes: Tylko mnie nie skrzycz :hug:

Pestka w co mam schowac tv?

zapominasz ze to nie jest dom normalny, sciany sa inne, nie moge w nich kuc i robic dziur, a tymbardziej w suficie. W scianie za tv tez leca kable w scianie do tv do mojej sypialni - ida wysoko bo tam tv ma wisiec. Mi nie preskadza, nie jestem w domu, w domu nie mam tv, wyalilam, dwa pokoje z tv beda w jaskiniach. Pozatym malo co sie oglada bo sie siedzi na zewnatrz caly czas.

no i - sciany sa pkryte tapeta, nawet jakbym mogla cos rozwalic (ale nie moge bo inna struktura) to jakbym poprawila, zakleila? czym? zostaje jak jest

no takie cos - mimo ze pewno banalne - mnie jara :D

straszny tam syf byl, narobilam sie zeby ja do pozadku doprowadzic, Diane powiedziala ze teraz widac jaki ladny kawalek laczki mechowej bo poprzedniczka nic nie robila

nie widac calosci, jest tego wiecej, z boku jeszcze kawalek gdzie bedziemy stawiac szopke, ktora musze kupic w tym roku zeby meble schowac na zime

domki chipmunkow

IMG_9539.jpg

IMG_9545.jpg

IMG_9540.jpg

Edkow jest od zatrzesienia :p

jeden problem - wyzeraja mi jedzenie maniusia z miski mimo ze wylozylam im dwie miski z nasionami.

Pewno im lepiej smakuje.

A jak usune miske - przylaza na taras i tak - napic sie wody.

i wieczna walka i piski naokolo

DSC_1579.jpg

DSC_1594.jpg

DSC_1577.jpg

DSC_1510.jpg

DSC_1683.jpg

DSC_1661.jpg

DSC_1626.jpg

niektore bardzo odwazne, siedze sobia na sofce kolo przy lawie a on siedzi obok na dywanie i sie myje, albo kombinuje

drugie zatrzesienie czego jest - koliberki. Masa ich. Poidelko a jak wisi i caly dzien tu lataja

DSC_1530.jpg

DSC_1529.jpg

DSC_1524.jpg