TAR 01.09.2017 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Mania schody sa miodzio, drewnem jestem zachwycona, to jest wlasnie to co sama chcialabym miec. takie naturalnie spatynowane - cudo. i krzesla tez mi sie widza, stol - nie moja bajka ale krzeselka fajowe Maly Manius siedzacy przy schodkach rozwalil mnie - kiwaczek a wiesz Mika, senior rozroznial jak sie ubieram. Jak widzial ze ubieram normalne domowe ciuchy bylo OK, jak widzial ze ubieram wyjsciowe - wiedzial ze gdzies jade, cwaniak! przed wyjsciem dawalismy mu jedzenie i nie ruszal. Wracalismy czasem po kilkunastu godzinach i jedzenie dalej bylo w misce - jak juz sie z nami przywital wtedy zaczynal jesc moje tez to wiedza, jak wciskam sie w ciuchy domowe to cisza, normalne zachowanie a jak w wyjsciowe to pilnuja (szczegolnie mały) i przy wyjsciu straszny jazgot. ale tylko jak jest ich dwojka. kiedy starszy jest sam, pieknie sie zachowuje, ksiazkowo, tylko patrzy i idzie na poslanko. za to maly zawsze jęki wydaje, ja to mowie ze na indiańca albo szamana:lol2: dawno fontanny nie bylo:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 01.09.2017 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Cud miód te schody i taras. Bardzo żałuję, że my w tym roku nie zrobimy u nas. Mania, z ciekawości spytam, wkręty do schodów daliście z nierdzewki czy jakieś zwykłe? Nasza suczka też wiedziała kiedy wyjeżdżamy, pilnowała nas i zamiast siku, to zamurowywało ją przy samochodzie i na metr nie dała się odciągnąć. Jak już jechała, to za kilometr dwa trzeba było na siku się zatrzymywać. Jak widziała w domu torbę czy walizkę, to kładła się na nią i łapami obejmowała. Tar dobrze określiłaś Maniusia- kiwaczek- stary maleńki- zszedłbym, ale się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.09.2017 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Fajny ten zestaw stół i fotele.Taras ze schodami wygląda znakomicie, aż mi żal, że u mnie nie ma jak takich schodów zrobić. Wypatrzyłam ostatnio w sąsiedniej wsi, po drodze do przyjaciół, dużego kampera w ogrodzie. Nasze koty, jak widzą, że wybieramy się gdzieś, wracają do domu. Oczywiście jeśli szlajają się po ogrodzie, a nie gdzieś dalej. Jak wracamy oba koty są w domu, a Pasqal w dzień przychodzi „posprawdzać samochód”, a w nocy wita nas przy drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.09.2017 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 wczoraj zamalowywalam ciecia na schodach, jak pokazywalam schody bylo tak co z tego ze deski cisnieniowo impregnowane - po ucieciu zawsze widac jasny kolor, trzeba ciecia zamalowywac, tym samym co cale deski robia, teraz ladnie sie zlewa Mika - sruby sa do tarasow, powlekane ceramika , nie rdzewieja i nic sie z nimi nie dzieje przez to Pestka, jak sie w Polsce nazywaja kampery ktorych nie ciagniesz za samochodem od parku do parku jak moj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.09.2017 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 TAR - taras bedzie troche ciemniejszy w przyszlym roku, teraz za pozno - znaczy za zimno juz, bede go pociagac czyms zeby kolor utrzymac. Bo jak sie nie pociagnie to sie zrobi szarawy a ja nie chce. co do stolu - "darowanemu koniowi sie w zeby nie zaglada ":lol2: w domu mam czarne szklo na stole na ogrodzie musze napisac ze tu niezla zadyma z tym stolem byla - napisze potem co sie wyprawia bo M wstal i musimy jechac do sklepu po sruby i deski. Przygotujcie sie na litanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 01.09.2017 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Nie widziałam na kempingach domków jak wasz. Najczęściej spotyka się przyczepy kempingowe lub campery. Często same przyczepy są zostawiane na kempingach na dłużej. [ATTACH=CONFIG]395904[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]395911[/ATTACH] Szukałam jakiejś fotki bez ludzi i nic mi na szybko nie wpadło w oko. Kilka lat temu, jednego roku prawie każdy weekend spędziłam na kempingach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 01.09.2017 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 (edytowane) Edytowane 1 Września 2017 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 01.09.2017 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Stacjonarne domki można wynająć, ale nie są one na kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.09.2017 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 (edytowane) Mania, w PL nie ma takich kamperów jak ten twój. No, może są jakieś podobne starocie jak ten, ktory stoi na działce kilka km od nas. Będę tamtędy przejeżdżać to zrobię fotkę. Nie ma takich osiedli jak to gdzie się zadomowiłaś właśnie. Kiedyś, gdy jeździliśmy z moim ojcem po Polsce nawet się tym trochę interesowałam. Ale wtedy to było u nas na poziomie małej przyczepy kempingowej. Jest cały ruch caravaningowy u nas, ale przyczepy, które ludzie mają są co najmniej o połowę mniejsze od twojego kampera. Poza tym u nas kamper to nie przyczepa, ale samochód rozbudowany w tylnej części tak, że jest tam powierzchnia mieszkalna, nawet bardzo komfortowa. Ciągle jednak jest to tylko wakacyjny dom na kołach. Jeśli cię interesuje https://polskicaravaning.pl/dzial/2-aktualnosci Niemal o rzut beretem od nas będzie wystawa w październiku http://www.campercaravanshow.com/?gclid=EAIaIQobChMI5vP496OG1gIVEM-yCh1ZPQUnEAAYBCAAEgJhi_D_BwE Cos takiego jak twój kamper w PL występuje pod nazwą „domy mobilne”.http://dmpoland.pl/pl/http://www.holidaysport.pl/albo takie, niektóre nawet całkiem nowoczesne http://europacampers.pl/galeria.htmlhttp://larkfactory.com/domy-mobilne Tylko raczej ciężko je wypatrzeć w terenie ;( Edytowane 2 Września 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 02.09.2017 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Podejrzewam że w Polsce kosztuje to tyle co zwykły dom i to nie najtańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.09.2017 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Przyczepy i kampery są głównie z drugiej ręki i ceny są 30-40 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.09.2017 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 U nas są tzw domki holenderskie. Znajomi kupili ziemię w Beskidzie Żywieckim i olanują tam postawić dwa takie na wynajem. Dziewczyny wstawiam moją komodę, jakieś pomysły? Aktualnie ją czyszczę z farby, na bank trzeba zmienić okucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 02.09.2017 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Czasem widuję naszą przyczepkę Niewiadów, zawsze mnie jej widok rozczula No i przyczepki mają branie jak ktoś się buduje czy nową drogę robią. Kiedyś słyszałam, że dziewczyny leśne mają przyczepny, ale nigdy nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.09.2017 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Poczekam z pomysłami, aż obedrzesz ją z tej farby. Wygląda na grubą warstwę i kto wie co ukrywa. Może coś fajnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.09.2017 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 (edytowane) A proszę Pestka drzwiczki, jeszcze lekko mokre po umyciu Edytowane 2 Września 2017 przez joana_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.09.2017 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 (edytowane) Ładne, ale myślę, że jednak będziesz malować. Chyba, że jeszcze spróbuj przeczyścić papierem ściernym i wiórkami w zakamarkach. Nieco inspiracji Możliwości jest co niemiara. Akurat komódki, ale drzwiczki też można podobnie jak szuflady malować. Edytowane 2 Września 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.09.2017 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 eee tam, po myciu wyszedl super kolor ja bym zaolejowala szarym olejem, ostatnio sie zafiksowalam na patyne albo samym olejem, wyjdzie ladny kolor drewna. szkoda to malowac farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.09.2017 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Pestka wiórkami? a co to? Chodzi mi po głowie albo pomalowanie na granatowo. Albo zostawienie w kolorze drewna, pociągnąć jakąś bejcą, olejem, sama nie wiem. Tylko nie przecierki. Będzie stała a tle tej tapety: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.09.2017 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Tar pisałyśmy w tym samym czasie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.09.2017 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 sa bejce granatowe ale olejem to drewno zyskaloby glebie, az sie prosi ze wzgledu na wzor ktory ma ta komoda. byle nie farba - szkoda drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts