Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no ciekawam jak maly przezyje fryzjera, zeby sie tylko nie zrazil i zeby fryzjerka go nie bila. ja w nastepny weekend tez chyba obgole bialasy, bo zarosly, mialam nadzieje ze juz moja pani ponownie otworzy swoj zaklad po remoncie ale chyba bede musiala jeszcze poczekac. a biale juz wygladaja jak 7 zarosnietych nieszczesc. sa wyprane ale zaroslaki :D nie chce mi sie okropnie bo znowu cala mnie wysypie od kujków wlosowych no ale trudno.

... wszystko mnie boli a nie skonczylam, farby braklo :sick: ruszac sie nie moge doslownie. Rano po farbe skoczymy, ma padac wiec i tak skoncze we wtorek. Zdecydowalam tez ze pomaluje jednak gore tarasu - tylko nie pamietam czy mowilam juz czy nie? ;) jak tak to sie powtorze, jak nie to tak, przeciagne go, zeby rowno sie wyblaklo po zimie

poki co, jednak zdecydowanie wole PO niz przed

IMG_0188.jpg

IMG_1102.jpg

i lancuch dla Miki, lancucha nie malowalam :no:

IMG_1112.jpg

IMG_1114.jpg

Pomalowane o wiele lepiej wygląda i ta kotwica odlotowa:) jedno co mnie zdziwiło, że malowałaś brązem a nie czarnym.....

no wiec....franca kotwica stac nie kce :no: ano, pd spodem ma "dziuba" i spada, a nie jest tez nieruchoma, cale ramie sie rusza, nie do konca ale rusza, dokladajac do tego dziuba - nici ze stania. Jeszcze nie opatentowalam jak ja zablokowac, jak ja zablokuje to wtedy ja opre na schodach. Poki co opatentowalam w kamykach - wbilam sruby co M zostaly po budowie tarasu takie dlugie na jakies 20cm. Jutro pokobminuje jak bedzie stac na schodach. No napewno na schodach lepiej bedzie wygladac, na kamykach sie gubi.

IMG_1653.jpg

buda w lesie nr.1, czyli smieciara w czasie konczenia

IMG_1146.jpg

i zrobiona i pociagnieta kolorkiem

IMG_1658.jpg

IMG_1659.jpg

z jednej strony ma smieci, plastyki it, z drugiej mam schowek - narazie scinki tam leza po deskach do ogniska

nie jest to szal-pal smieciara jak ma TAR ale jest taka jak chcialam :p nie moglam zaslonic scianki, a raczej nie chcialam

buda w lesie nr.2

dla pamieci jak postawiona byla taka

IMG_1073.jpg

dwa dni malowania i wyglada tak

IMG_1654.jpg

IMG_1655.jpg

IMG_1661.jpg

chodzilo mi o to zeby sie zlala z lasem i sie zlala :p malo kto ja widzi z drogi bo z tylu las.

IMG_1660.jpg

ja na drodze nie stalam, stalam kolo stolu

jeszcze mi zostalo pomalowac podest na dole i zeskrobac farbe z szyb co przeciekla na froncie.

No mowie - buda w lesie, i jedna i druga wiec zadnych cudow nie robilismy. Wazne zeby wytrzymalo napor sniegu bo jak pisalam tutaj kilka metrow jest, nawiewa z jezior. Juz sie ludziom pozapadaly, naszych nic nie ruszy, nawet misiek

w przyszlym roku cale to dojscie bedzie wysypane kamykami, w tym roku juz nie robimy

M dzis wraca do domu na kilka dni bo ktos musi pracowac :p zeby ktos inny lezal do gory brzuchem, sciagniemy dywan zanim pojedzie i zniesiemy krzesla, jutro bede malowac gore tarasu zeby z glowy miec juz.

upaly niesamowite :sick: 36C ...wilgotnsc rano byla 100%, idzie sie wykonczyc, za tydzien w srode juz jednal temp leci na leb i szyje i koniec

Gosik - jak widzisz z czarnym nigdy sie ne rozstaje :rolleyes: moje skrzynie przed tarasem tez czarne zostaja

Edytowane przez mania1220

no bez przesady z tym moim smietnikiem, jest jaki jest ale jest :D za to nie mam tak ladnego domku, ba wcale nie mam domku:cool: twoj smietnik elegansio wyglada, a ze scianka ladnie sie zgrywa, dla mnie jest oki. domku w lesie to ci sasiadka pozazdrosci. tak czuje, ze gula im pojdzie niezla i znowu cie oplotkuja:lol2: bardzo fajnie wyglada ten domek, masz jakies plany? bo moze bym na wiosne mezatemu tez dala do zbudowania przy lesie, jest zdolny ale musialby miec planik do zamowienia materialow, on tylko hobbystycznie by to zrobil, bo zawodowo zajmuje sie zupelnie czym innym, monterow zna tylko na fotografiach ;):cool:

Mika dobrze sie domysla, rozowa buda to budka Diane, a dokladnie jej meza Indianina i pelno w niej czegos tam i on juz kilka lat zabiera i zabrac nie moze. Na tej budzie bedzie zaslonka, kratka postawiona i zasadze cos pnacego. Ogolnie Diane czeka az wlasciciel parku przyjedzie z paka i zabierze dziadostwa z tylu bo naleza do parku ze starych domkow, wzucali wszystko za jej domek bo "ona tu pracuje" :sick: sezon sie konczy i niezabrane :sick: syf tam niesamowity. Buda mi zaslonila wiekszosc na szczescie bo nie mam zamiaru siedziec tam i widziec tego.

TAR nie ma planow, i chlopakow zawod tez nie byl stolarka, robili z glowy bez planow tylko zapisywali numerki - rozmiary desek gdzie i na ile uciac, ale jest zbudowany tak jak domy tutaj - oprocz ocieplenia. M nie ma, jak wroci za kilka dni zapytam go co i jak i jak ogarne w srodku pokaze od srodka to skumasz jak zrobione.

a jak juz mowiac o siedzeniu z tylu, bo w koncu tam jest moja mchowa laczka, kupilam takie cos

41_Fox_Nw4_Tg_L.jpg

image.jpg

tylko M musi jechac odebrac i juz raczej w tym roku go nie uzyjemy. Nie chcialam na gazowa butle jak ma Rick, oni maja takie cos i tzymaja na tarasie pod markiza :o w koncu beda mieli tlusty osad. Bo im zimno - jak zimno jest.

gorgeous-portable-propane-fire-pit-portable-prop.jpg

moj jest na prawdziwy ogien, na prawdziwe drewno. Bedzie stac z tylu, bede mogla tam siedziec i miec gdzies komary.

dokupilam drugi stolik

a17fe8b1-1b45-4581-81fb-7af5c7051398_fullsize.jpg

i project na zime - komoda do Brazowego. Do malowania. Znaczy sciagbe to co jest i zabejcuje na kolor jak bedzie lozko

Sabba_Shop.com_Full_Solid_Wood_6_Drawer_Dresser.png

nie jest wysoka jak w mojej sypialni, jest normalnej wielkosci

i do prysznica do mojej lazienki szyba

1525f54d-4f00-4a74-9b98-48365901a558_fullsize.jpg

myslelismy ze wejdzie do M lazienki w jaskini ale okazalo sie ze jest za wysoka, bo ona tam ma pozaslaniane rury, wejdzie do mnie, plan na zas, nie wiem na kiedy, ale noweczka zapakowana i rozmiar akuratnie do mnie jak prysznic co mam wywale i go powiekszymy, noi i wygralam za polowe ceny w sklepie

a teraz kasam rekawy i zabieram sie za malowanie tarasu zanim fala upalu przyjdzie

Mika chyba gdzies smiglo, pisalam z tydzien czy wiecej temu? koliberki juz polecialy do ciepelka. Edki jeszce sa ale coraz mniej i juz nie ciagle, szykuja sie do snu.

upal taki ze zdechanc idzie, ale juz prawie skonczylam, ciagne druga warstwe i jutro to juz nic nie robie, leze i pachne jak to mowia. dobrze ze to nie farba bo by sie bomble porobily.