Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

same ramki chce powiesic albo kola przestrzenne albo zwykle ramki drewniane (na betonowej scianie wiecej nie trzeba) drewniane puste ramki beda spoko wygladac. juz sobie wszystko zaplanowalam jak bedzie. wybralam narzute, dywan stolik, fotel no i meble. wywale to co nie powinno bylo tam sie znalezc. i jak dam rade to zmienie obicie na łóżku, teraz mam biala skore i strasznie mnie ostatnio skora wkurza, obilabym na niej jakis cieply material. zreszta po naszych 2 przeprowadzkach w ciagu 1 roku sofa ma w 2 miejscach lekko zdarta skore i mnie drazni.

znalazlam tez taka dekoracje (wyglada jak stolik w moim salonie :D)

c04208aa99defebe5108d299064a2d9e3b5b5572-600x600.jpeg

36573_t4evh8rq.jpg

przeniosłabym tez moją zółta lampe z salonu, bo tam jest nieuzywana i troche zagraca

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jestem zdechla dzis. Po przenoszeniu rzeczy z dolu - konca nie widac, pojechalismy po lozko, potem skrecanie go a kolo 10 w nocy pralam wykladzine zeby dywan walnac i zaslonic troche wykladzine. Dzis mnie wszystko boli a znow musze isc do jaskini i wynosic bo jak M wroci z pracy beda z Jerrym znosic plyty na dol.

Jeszcze musimy dokupic betonowe plyty pod te lupkowe kafle.

Na marginesie - dywan kupilam kilka miesiecy temu, znaczy wygralam na aukcji. Fabrycznie zapakowany. Ale takie fotki wstawili ze w koncu nie wiedziala jak wyglada, pi x drzwi tylko. Nigdy nie otwieralam. Wiec wczoraj mialam niespodzianke. No i sie okazalo ze swietnie pasuje, zobaczycie potem :p

wyobrazcie sobie tylko ze kupujecie nowy super dywan, za cale 35 zlotych. Nie byle gowienko cienkie ale super gruby, jak po chmurce sie chodzi.

Jak ja lubie licytowac :p

TAR swietnie ze wybralas tego deba, podoba mi sie . Masz racje wszystko do niego bedzie pasowac.

Te kola sa zarabiste, znaczy jakiekolwiek kola na scianie, teraz na licytacji gdzie skupuje meble i pierdoly mieli caly komplet, bylo ich 5, byly puste, tylko ze byly biale. I w ostatniej chwili sciaglam palca z myszy bo doszlam do wniosku ze nie mam gdzie powiesic, nie beda u mnie pasowac :sick:

Pestka wykonczenie scian sie nie podoba? mowisz o moich listwach na scianach? ja je bardzo lubie, ocieplaja dom, sciany nie sa lyse i nie musze nic po scianach rozwieszac jak glupia. A oswietlenie nie wiem o jakim mowisz, sufitowym czy podlogowo stolikowym?

no ale jasne, czasem z tych samych mebli mozna ulozyc zupelnie co innego zmieniajac detale :p

jesli chodzi juz o drewniane meble, jakbym robila nowoczesnie to takie cos mi sie podoba, ten styl, wczoraj w sklepie pstryklam

IMG_3148.jpg

fotel mi sie podobal

IMG_3155.jpg

poduchy wypatrzylam do Natki pokoju, niestety juz w kolejce stalam

IMG_3153.jpg

no i nie cekiny a takie cos, przepiekna ta poducha

IMG_3159.jpg

IMG_3157.jpg

IMG_3158.jpg

niestety nawet nie sprawdzilam ceny bo juz wychodzilam, mialam dwie siaty w rece a M stal i tupal na mnie bo chcial isc do sportowego. Bo wiecie, poszedl do sportowego a ja do tego, mielismy jechac tylko po lozko wiec portfela nie wzielam, wcisnal mi banktota w reke i polazl a jak cos wypatrzylam i mu pisalam wroc i zaplac bo mam za malo, wiec wrocil zly ze mu przeszkadzam w wyborze butow :p

no dobra, a teraz lozko. Tak wiem, nie styl w ktorym sie lubujecie, dywan tez widac co pisalam, fotka po skreceniu i za dnia dzis rano jak dywan rozlozylam, Mloda zakochana w lozku, ja tez. Wpasowalo sie w caly dom, jest jedna ciaglosc, wiec dobrze ze to wzielismy a nie tamto.

IMG_3179.jpg

IMG_3201.jpg

IMG_3204.jpg

oczywiscie nie mam poduch ani nic na to lozko, przenieslismy M do Granatowego narazie, w koncu (HURA!!!!!!) wywalilam lozko rodem z Ikea co sie obijalam o nie,

Zgarnelam tylko posciel z Granatowego bo biala - M by ja zdewastowal - i wszystko walnelam na to lozko.

Zastanawiam sie, moze zaslony zmienie na kremowe. Nie wiem czy lozko bedzie tak stac. Moze na scianie go postawie.

Nie wiem co z lozkiem zrobie czy nic nie robic, ale wtedy jestem zmuszona zabejcowac tamta komode a nie pomalowac :sick: strasznie duzo roboty :sick: bo duzo zakamarkow do zdzierania starej :sick: a moze zamaluje to lozko, zobacze, narazie bedzie takie, pomysle po zimie.

w kazdym badz razie jestem cala w skowronkach bo mam dwa lozka i juz w kazdej sypialni sa, Mloda moze przyjezdzac . Zotalo jeszcze dla M do jaskini kupic, ale jak sie ja skonoczy i on bedzie mial takie jak ja, czyli podstawa, materac i zaglowek. Nic wiecej. Zadnych ram, zanuzkow, bokow.

a teraz kawa time i czas sie brac za wynoszenie znow ehhhh

ciesze sie ze wam sie podoba, czuje ze po chwilowej niemocy/oglupieniu obralam dobry kierunek. w "moim" sklepie ulubionym znalazlam dywan, ktory bedzie ekstra wygladal w sypialni i stoliczek taki z metaloplastyki zrobiony (Mania nie uwierzysz czarny :lol2: ). jeszcze walcze z wyborem fotela ale bedzie git. wstepnie wybralam tez narzute i wstepnie zamowilam skrzynie tapicerowana przed lozko nizsza od łozka, bo moje bialaski nie daja rady wskoczyc na łóże. mam tapicerowane ze skrzynia i dosc wysoki materac 23 cm a i sam stelaz wysoko zamontowany ze wzgledu na skrzynie i mechanizm otwierania. mały bialy nie daje rady. a poza tym w tej skrzyni przy lozku trzymam kocyki bialaskowe, narzute i poduchy. no i wybieram dodatki.

dywan wam pokze jak w sobote odbiore, wstepnie mam zarezerwowany i nie chce by mi ktos go zajumal:lol2:

dupa jasna zapomnialam

Pestka co myslisz o takim? zamiast biale prawie przezroczyste badz przezroczyste ( z Ikei bym nie wsadzala abo za cienkie a ja nie chce siatki na komary), a jakby dwukolorowe jej wsadzic i grubsze???

IMG_3165.jpg

a wczoraj kupilam to, bo mowilam ze wiem co chce uzyc i gdzie kupic

IMG_3182.jpg

zarabista poleczka ktora sie do tego nada bo jest pusta w srodku, trzeba tylko zaczepy na material zrobic, przywiesic przy suficie, a jak sie znudzi mozna sciagnac i miec poleczke

mam lustro prawie tego samego koloru, mysalam wiec zeby jej lustro tam sieknac, juz obcykalam na necie, pstrykne potem fotke zobaczycie, podobny kolorek i bedzie kolorem do tej lustrzanej szafki pasowac. A na szafke musze szybe kupic.

Joana :lol2::lol2: po maniowemu :lol2::lol2:

lozka - oba zreszta, nie sa w kolorze ktory ja lubie, ja lubie ciemne drewno

tu jest pierwsze to w Fioletowym jest

IMG_3211.jpg

a tu jest wczorajsze

IMG_3209.jpg

a tu jest ostatnia czesc z mojej starej sypialni ktora sprzedalam, zostala sie jedna komoda, ma inny klor jakwidac i wolalabym taki ciemniejszy kolor

IMG_3210.jpg

lozko zedrzec i zabejcwac nie ma problemu, ale komoda utrapienie (ta co w garazu stoi), ale, tu widac z dalsza z dywanem wiecej, z poduchami nawalonymi jak juz zrobie to chyba sie zgubi i drzewo pieknie widac bedzie, moze nie bedzie tak razic , pozatym - to jest goscinny tylko

IMG_3205.jpg

a wiecie co, te lozka sa tak duze ze wszystko male przy nich wyglada, fotel moj rozowawy jak liliput przy nim

no i wyciaglam lustro, pasuje jak ulal do tej zawieszki na zaslonki za lozko :D

IMG_3216.jpg

IMG_3217.jpg

IMG_3213.jpg

teraz pomyslcie tak - lozko pomalowac (rame sama co wystaje) taka sama farba, nie wiem jak sie po polsku nazywa - kredowa??? taka jak i u mnie w sypialni na tej wysokiej komodzie. Wiec rama w tym kolorku taka sama farba a reszte wytapicerowac na szaro, no niestety na szaro ale bezpiecznie, do tego rozne odcienie fioletow i kremow - poduchy i fioletowe zaslony na oknie, no i naprzeciwko jest ta szara lusterkowa komoda.

chyba dobrze kombinuje. A kredowa farba moge malowac w pokoju bo to pedzelkami sie robi. Czyli jak trafie na ladny szary material moge i w zimie to zrobic.

hahhahha:) Ja nie jestem taka szybka jak Ty :)

Pytałam o kolor łóżka, bo mam w sypialni w kolorze czereśni, samo łóżko fajne, drewniane, ale kolor z tą moją nieszczęsną ścianą mnie ciągle irytuje.

Pokażę komodę jak skończę, czyli jakiś 2039r :))

Szukałąm farby, albo droga, albo kolor nie tak, ale zostało mi trochę jednej z malowania łóżka młodego, pomodziłam z czarnym barwnikiem i jest ok, ale... farby nie mam za dużo, nie produkują już tego koloru, więc dzisiaj mój starszy miał mi dokupić czarnej farby, ale chyba będę musiała jechać sama.

A potem zostanie mi modlenie się, żeby starczyło :)

Wiecie, że ja sama znowu, nie ma mi kto komody podnieść, więc na leżąco w garażu czyszczę nóżki. Bo głupia zapomniałam o nich

a ja planuje kupic ten dywan i ten stoliczek jak nie bedzie pasował to bedzie pod kwiatek albo do mezowego pokoju, tam bedzie tez pasowal, pokazuje bo mam ugadana rezerwacje po znajomosci :D

22406240_1568494639855260_125598512272705903_n.jpg?oh=66e0aac13da1353c10a942f818d3d735&oe=5A806F74

i ten dywan mi sie podoba

22491949_1573162126055178_6219909312932542146_n.jpg?oh=461bdae0fffef2019f6231dee34cdda0&oe=5A753941

i ten nie wiem dokladnie co ale wyglada jak stojacy kompas tyle ze pewnie z 2 tys. kosztuje, bo tam drogo choc czasem mozna perelki wyniesc

22528050_1573162179388506_925260495877567496_n.jpg?oh=cd6dbb8290134fdd0eb50856adf5ee45&oe=5A3C5CBD

i podoba mi sie tez ten miedziany taco stolik

14141512_1174291405942254_8640135396098851003_n.jpg?oh=0dc5a7472df85bba52978c69e5ff2c19&oe=5A72D588

tu przepiekny stol do jadalni

13906651_1148847061820022_5140950285437796337_n.jpg?oh=caf6537c29eb8276edbf4750b452d207&oe=5A7CA5EF

a tu kawalek zegara ktory zarezerwowalam bedzie moze do sypialni, tylko wyłączony bo nie lubie tikania

13466342_1121801184524610_5079763536794087017_n.jpg?oh=5916eb9ffc5783fbb5a70a6f601cf233&oe=5A6611BA

i cos czego nie moge odzalowac ale najzwyczajniej nie mam kasy, stolik choc ja bym dorobila siedzisko i bylaby fajna lawka

22365148_1565232263514831_3033479712922594673_n.jpg?oh=47e1328b09bbc5bbafd3ad72b751dd78&oe=5A3D2970