Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TAR piekne rzeczy pokazalas :D

nawet do mnie by mozna przemycic.

Stolik czarny pasuje do tego zegara!

a to co mowisz ze niby kompasowy stolik? a czy to nie przypadkiem hoker a na nim 4 zegary :lol2:

ale widzialam takie stoliki i lawy. Tylko z zegarami w srodku.

do miedzianego jeszcze nie doroslam :p cud ze do zlotego doroslam i do np rozowego fotela :lol2:

stol jest wyrabisty, tylko blat mi sie nie podoba bo przypomina mi stol piknikowy, ale reszta jak najbardziej..........szczegolnie obicie! ah!!!!

jestem wykonczona dzis, juz na nic sily nie mam

chlopaki wniesli plyty na dol, potem jeszcze pojechalismy po betonowe plyty pod kafle na kominku, sruby i siabli wiedza co, M zaczyna rano dzialac, ma jakas scianke dostawic jescze aaah juz wiem, na chowane drzwi miedzy sypialnia a salonem.

moze w koncu ruszy ta robota?? caly dom mam zawalony, caly garaz a w sypialni masakra - jeszcze nie rozpakowalam ciuchuw co wrocily ze mna z wkacji z domku i jeden burdel na kolkach, udaje ze nie widze ale jak tam wchodze klne na czym stoi - temu nie ma zdjecia kiecki bo selfie trza walnac a widac moj bajzel :cool:

wyrwalam: rabarbar, truskawki i wiekszosc poziomek, winogrona, poszlo w diably. jak ma mnie tu nie byc i nie ma komu pilnowac to szkoda trzymac bo marnieje.

na ulicy za domem mam piekne czerwone klony, przejde sie jutro strzele fotke, a moj klon dalej zielony. Wszystko zielone mam dalej na ogrodku, ale Silver Lace dalej kwitnie ladnie, roze tez dalej rosna, Sunburst tylko zzucil liscie. Trawa dalej rosnie juz drugi raz kosilam odkad wrocilam :cool:

i co jeszcze? aha! z sasiadka dzis gadalam z mloda, slub mieli na weekend i sie cieszyla bo fotograf byl zadowolony - strzelil im podobno piekne fotki na tle mojego Silver Lace :lol2: COOL!

kupilam dzis dywan do Filetowego. Przekopalam rozne dywany i zdecydowalam ze ehmm...wzielam ten sam co mam na dole na pierwszej podlodze.

widzialam ladne fioletowe ale tam tez bedzie ciemna podloga by sie zgubil, zaslony pewno tez fioletowe, za maly pokuj zleje sie no i - a jak sie mi fiolet znudzi to zostane z fioletowym dywanem? raczej nie. Co innego w Granatowym, dywan jest perelka na podlodze w granacie :cool:

ok, nagadalam sie i ide na kawe

moze masz racje z tymi zegarami, ale to dobrze bo przynajmniej nie bede chorowac. w tym sklepie jest duzo innych rzeczy ktore tobie by do gustu przypadly, ja pokazalam tylko to co sama planuje zanabyc. bedziemy tam w sobote, to sie rozejrze jeszcze za jakimis innymi rzeczami. widzialam tez kola drewniane na sciane. za dywan place 100 zl, za stolik tez 100 zł. to chyba dobra cena?

W zeszłym tygodniu i u nas była taka bardzo smutna uroczystość. Nasza przyjaciółka, najbardziej uśmiechnięta i przyjazna dla ludzi osoba jaką poznałam w całym życiu, odeszła po pół roku walki. 2 operacje mózgu (glejak odkryty we wczesnym stadium) i po drugiej wyglądało, że będzie mieć przed sobą jeszcze dużo życia. Przewróciła się, uderzyła głową, paraliż i już nie dało się w niczym pomóc.

Nie wyobrażałam sobie, że taka osoba jak ona może w ogole kiedys umrzeć. Życie :(

Mialam cos napisać, ale... pochłonęliśmy kilogram muli i 2 butelki Chablis i... OK, spróbuje sensownie coś napisać.

Najpierw dlaczego święto – bo będe mieć własną garderobę. J zabrał się dziś za konstruowanie ścian :) Poza tym znalazł prowadnice do zawieszanych drzwi typu barn, na które nas stać.

Mania, ta szafeczka z postu14616 ostro trąci Art Deco i jest super.

Takie półki z poduchami i nnymi dekoracjami u nas tylko w sklepach Almi Decor (https://almidecor.com/pl/?gclid=Cj0KCQjw1JbPBRCrARIsAOKj2Plt4b2UmthtKUl8bd1U9DxCHMAb9Bilggy1-DAIBljBvKev3zmLqG4aAhRHEALw_wcB), albo Zarze (https://www.zarahome.com/pl/) i ceny takie, że ja nawet ich nie dotykam. Na sam widok robi mi się smutno, bo ceny są gorzej niż z górnej półki i po raz nie wiem który rozmyślam o tym, że gdy skończymy wszystkie pokoje na poddaszu, będę mieć pracownię z maszyną do szycia, ktorej nie będę musiała skladać i małym warsztatem tkackim. Mój dziadek uczył niewidomych w Laskach tkactwa i zawsze mnie ciągnęło do tego. Nie chcę robić jakiś wielkich form, ale... Mam pomysły na różności do mojego salonu :) Zobaczymy, tzn mam nadzieję, że mnie wcześniej szlag nie trafi.

Łóżko, o już napisała, że boskie, a pomysł na to królewskie zawiesie z podszytego materiału jest znacznie fajniejszy niż delikatna tkanina typu batyst, szasz, czy szyfon. Welur jedwabny po wewnętrznej bylby przepiękny.

Zhakowana pólka, niezła, tylko, czy to nie będzie zbyt płaskie?

A dywany takie po prostu uwielbiam :)

Fotel wydaje się mały, bo tapczan ma materac dużo wyżej. Nie da się postawić fotela gdzieś dalej od łóżka?

U nas od kilku lat bardzo popularne są farby kredowe Annie Sloan https://www.anniesloan.com/ Ładnie o wychodzi, ale ja jakoś niezbyt to czuję, po przemyśleniu. Za słodkie to jest, zbyt country.

No, i zasnęłam i nie wysłałam

TAR, ogladalam poduszki w sklepie kolo mojego domu i przy okazji trafilam na to

Products24128-1000x1000-790972014.jpg

Products24128-1000x1000--1917325009.jpg

zupelnie podobny tylko ma szybke, cena - $ 169

wiec 100 zlotych to zdaje sie dobra cena :yes:

ja nie mam staroswieckich dodatkow, ja mam nowoczesne dodatki. W przeciwienstwie do mojej corki, pj zebyscie zobaczyly jakie meble i dodatki ma moja corka tobyscie wtedy zmienily zdanie na temat moich wnetrz :lol2:

a jesli mowic o corce...pisala mi wczoraj zalamana, juz drugi raz sasiad ja zalal. Trzeba sciany, listwy przypodlogowe i diabli wiedza co jeszcze wymieniac :cool: Durna nie ma ubezpieczenia. Ma droga sypialnie, dzieci pokuj tez zalany, az sie pytalam M czy to lozko co mi gwizdla bylo na nozkach bo nie pamietam. Miala mi poslac fotke jak zrobila Natce spanie we wnece i z tego wszystkiego nie poslala

Pestka, fotel tam ne bedzie stal, fotel idzie do mojego TV pokoju w jaskini, narazie mam skladziki w kazdej sypialni bo trzeba podloge w jaskini klasc i wszystko wyniesione ma byc :yes:

mam rozowaty welurowaty material, nie wiem czy wystarczy , nie pamietam ile go mam, teraz sie do niego juz nie dostane zawalilam pokuj z moja skrzynka z materialami. Ale czy taki kolor bedzie pasowal nie wiem, bo jest niby roz majtkowy niby super jasny fiolet, cos kolo tego sie kreci? nie wiem jaki kolor tam wciupac zeby za bardzo dziewczysnko nie wygladalo jednak. Moze biale sieknac? krem?szare?

poleczka powinna byc OK, nie chce zeby odstawalo wlasnie super jak robia , dwie warstwy materialu spokojnie wejda i jeszcze miejsce bedzie, nie wiem czy bede zakladac na rame lozka czy puszcze za lozkiem, pomysle. Jak powiesze.

poszukam potem fotki mojej komody z sypialni jesli mowa o farbie.

a widzisz Pestka, a moj pradziadek byl krawcem. A oprocz tego pracowal w ogrodzie u hrabiow. Mieszkali, a nawet moja babcia sie urodzila w tym mieszkaniu. I nie byla to jakas zwykla przybudowka, dom byl super.

Przez to ze u chrabiow mieszkali mimo ze swoj dom mieli, moja babcia i jej siostra byly nazywane "hrabiankami" , wychowywaly sie razem z hrabiowskimi dziecmi, stara hrabina byla bardzo madra osoba, pozwalala i gonila swoje dzieci do roboty "bo nigdy nic nie wiadomo" , no i wykrakala bo wojna przyszla i nie bylo hrabiow.

Po pradziadku wlasnie mam stara maszyne do szycia w Polsce. A tu mam wypasiona maszyne ale wez i traw na wypasiony material :cool: ciezko, bo bym sama sobie poszyla, ale co chodze do szmatlandii z materialami to sa, ale to "nie to". a "TO" to widze na necie albo juz gotowe poduchy.

Sklepow mam takich troche, w nich poduszki nie przekraczaja 49$, co tez jest drogo jak sie chce kupic kilka. Tych wypasionych. Gotowych ze srodkami.

no ale jak jej sasiad zalal to chyba ma jakies oc? przeciez to powinno byc naprawione z polisy sasiada a nie polisy corki.

wg. mnie ty nie masz starosweckich wnetrz tylko troche klasyki, troche glamour a troche nie wiem czego. tak lubisz i tak masz. mnie blizsze sa inne wnetrza i w ich kierunku celowalam z moim domem, choc nie wszystko jest tak jak chcialam. niestety jak zawsze : fundusze:cool: ale lubie moj domek i dobrze sie w nim czuje :) a to chyba najwazniejsze.

stoliczek bardzo podobny :)

Jestem, ależ mnie ten dzień przybił.

Wiecie szlak mnie trafia, zła jestem na siebie, że ciągle człowiek gdzieś pędzi, nie ma czasu dla nikogo. Znajomości takie fajne, dobre, gdzieś się nam urywają. Na pogrzebie tyle fajnych osób spotkałam z którymi kiedyś byłam dosyć blisko i co?? i nawet na kawę nie pojechaliśmy, bo praca, bo dziecko, bo to tamto....

No i jeszcze o raku, matka moja miała tydzień temu usuwany guz i węzły, więc czeka mnie badanie, takie geny

Mania komoda będzie cała granatowa, te panele naklejane też maluję na granatowo. Z tymi ramkami chodzi o to, że nie wiem, czy mają być. Drzwiczki mają frez, w środek pójdzie lustro i na to panele. Chyba w mózgu mi się pomieszało, bo nie umiem tego wyjaśnić :) wieczorem narysuję o co mi chodzi.

TAR zeby nie miec staroswiecko temu moje meble na czarno sa, odejmuja im lat z tego koloru drewna.

Jak to mowia - nigdy nie mow nigdy - kiedys sie plulam na takie meble, mialo byc tu nowoczesnie a jest inaczej.

Biale probowalam tutaj - nie wyszlo :mad: nie wstrzelilo sie z moim gustem, trzeba by wszystko zmieniac.

Na zloto tez kiedys krzyczalam fe i be...nie tylko w meblach ale i w zlocie jako bizuterii.

Czlowiek zmienny jest, szczegolnie baba :lol2:

Joana - jedyny frez jaki widze to ten naokolo tych kwadratow, wiec albo jestem slepa albo o to chodzi. A jesli o to chodzi to bym to zostawila, jak to oderwiesz bo moga byc listewki mozesz z boku zniszczyc sobie i niewiadomo jak to bedzie wygladac po oderwaniu. Zleje sie reszta jak w jednym kolorze i nada charakterku, ale wymaluj o czym myslisz, kto wie moze warto?

Mania ten frez zostaje, mi chodzi o panel który nałożę na lustro

panel 29x29, wz34, wz27.jpg

to ten pierwszy, ma ramkę, mogę ją mieć, a mogę zamówić bez ramki. Z ramką w sumie bezpieczniej, bo jak są jakieś krzywizny, to po przyklejeniu lustra będzie widać, a tak to ramka zakryje wszystko, No i sama siebie przekonałam :)

Pestka zapomniałam napisać gratuluję garderoby, i zazdroszczę muli, uwielbiam, do tego schłodzone białe winko mniam

znalazlam

Pestka, pamietasz moja komode w sypialni? jedyny wielki mebel tam, oprocz stolikow mam jeszcze tylko fotel i podlogowe lustro

IMG_1808.jpg

IMG_1810.jpg

malowany kredowa farba. Nawet dostalam sloiczek nowy jak ja kupowalam jakby gdzies sie zdarlo. Nosilam sie z zamiarem pomalowania i zostawilam.

Zwroc uwage ze ze nie jest przecierany ani postarzany - w stylu shabby wlasnie postarzaja i przecieraja przez co wyglada jak wyglada. Ja lubie patrzec na Shabby styl ale to totalnie nie moja bajka w domu. Wiec lozko tak samo - bez przecierek. I widac bedzie tylko gorna czesc ramki. Poprostu ta farba moge moge w srodku w pokoju alowac bo nie smierdzi, nie musze lozka rozkrecac i wynosic. Normalna farba musialabym na dwor i pistoletem zeby ladnie wygladalo.

ja dalej z bielami za pan brat, lubie, lubie tez drewno, metal, beton - generalnie surowe klimaty z czastka czegos cieplego. choc ostatnio podoba mi sie wlasnie motyw miedzi w dodatkach. dzis bym w moim domu na elewacji zamiast imitacji drewna polozyla cortenowska blache i dalabym tez jej troche w srodku. no nic przy nastepnym domu nadrobie.

a klasyke juz mialam w mieszkaniach i zle sie czulam w tamtych wnetrzach, nie dla mnie one:cool:

dziewczyny mam mala prosbe mozecie juz nie pisac o tym raku, nie bede wyjasniac czemu ale po takich wpisach trace chec na wchodzenie na watki. przepraszam jesli to kogos uraża.