Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O i widzisz Mania doszłyśmy do tego samego :)

Tar koniec i kropka :)

Myślałam nad farbą kredową, kilka dni wchodziłam na str dwóch sklepów, wkładałam do koszyka i wychodziłam, nie są tanie, do tego jeszcze wosk, lakier. Za komodę dałam 150 do tego lustra, panele. Chyba kupię altaxa viva garden, pomieszam kolory i będzie git.

Za dużo musiałabym znowy pisać, a nieczasowa jestem. Jedziemy na koncert do Radia, a wcześniej po drodze wpadniemy po sery do nowo otwartego Selgrosa (TAR :) )

Obie macie świetne wyczucie i wnętrza robicie znakomite. Olać style :) Ważne, że przyjemnie wyglądają, a Wam pasują.

Mania, zapomniałam napisac wcześniej, że ja bardzo lubię te listwy na ścianach :)

dobra zaslonka nad lozkiem

czego nie chcialam to tej siatki takiej paskudnej, co z tego ze pokuj ladny jak ta siatka a dokladnie gora wyglada jak typowa na komary :cool:

ikea-daybed-_Home-_Office-_Traditional-with-bed-canopy-chandelier-d.jpg

a tu jest pomysl z lustrem w srodku - nie mowie ze tam bedzie wisialo ale bedzie pasowac w pokoju, jak mi nie podjedzie bedzie wisiac na scianie obok, no ale

a4f81ed7a80a5eb8e2e248134e54371e--bedroom-bed-guest-bedrooms.jpg

58a41f301c4310e4db3b34ba62dcb0db--big-girl-rooms-girl-bedrooms.jpg

dwu kolorowy material

101735659_p.jpg

ten nizej - ten mi sie bardzo podoba, material z tylu jest sciety na skos i poprowadzony na prosto, wiecie o czym mowie? Czyli calosc jest zszyta w calosci na skiske, musze pomyslec jak to zrobic

light-taupe-daybed-beige-and-blue-canopy-curtains.jpg

Pestka a tutaj widac to "pudeleczko" cienkie jak moja poleczka, jest wystarczajaco miejsca

109aeda39c8b873c0ee3a1f8c20c0c9e--canopy-daybed-tufted-daybed.jpg

a tu jest w odcieniu tym samym co lozko i cala reszta - nad tym tez myslalam

decor-of-daybed-with-canopy-with-day-bed-canopy.jpg

a tu jest wszystko paskudne - korona na gorze, kolor wszystkiego, falbanka na nazucie i wszystko FE...ale pokazuje ze wzgledu na jeden szczegol - na to jak zaslony sa zamocowane , tak tez mozna

canopy-daybed-bedding-sets-1-3818.jpg

jak widac same dylematy, jak, z czego itd

sciany zostaja szare, nie chce tez zadnych tapet, za szybko mi sie nudzi za szybko zmieniam, nawet zamianke pokojami. Chce zeby bylo stonowane - bo to ja w domu mieszkam a oni tylko czasem na wizyte przyjezdzaja :lol2:

kredowa farba ktora mam pomalowana komode nie musze juz nic nakladac, ma w sobie. Jedzie sie pedzlem czy walkiem jak normalna farba i na tym koniec.

W sklepie mam do wyboru kilka - rustoleum, Martha Stewart i Annie Sloan. Nie wim, u mnie nie sa drogie, duza puszka jak farba kosztuje 29-39$ , Rustoleum najtansze. Martha nie jest droga tez. Mala puszka niecale 500ml 14$.

jeszcze pomecze troche wszystkich

bo ciagle mysle nad tym Brazowym i nad tym lozkiem co kupilismy, o ile wiem co zrobie w Fioletowym z lozkiek tak w Brazowym mnie rozwala komoda.

juz wiem

czarne day bed

twin-wood-daybed-black-drawers-couch-guests-bedroom-storage-line.jpg

114b7bc1c6c70569086c71beae16b067--wooden-daybed-wood-beds.jpg

4281006a-ef44-4ad5-883a-97ac9bccd6e8_1.833e27305a79da1fca6e6a0cc.jpg

jasna kremowa czy biala posciel, pod lozko komode zrobic i problem z glowy :D

Pestka o ile biale i szare przecierane meble sa bardziej shabby, tak czarne juz nie, moge tak lozko i komode zrobic

794d68a221beb308cfa9d16680361930--furniture-refinishing-furnitur.jpg

DIY-_Black-_Chalk-_Finish-_Paint-_Dresser-700x525.jpg

nizej jest Annie Sloan

Annie_Sloan2.jpg

Annie_Sloan.jpg

dsc_0283.jpg

i Martha Stewart

Martha_Stewart.jpg

Annie ma 2 waxy. czyssty, bialy i czarny, na dole widac bialy i czarny

IMG_3132.jpg

i Rustoleum, np na rame do Natki lozka

9143d83c-e24f-4e79-bc24-ec9c08a64816_1000.jpg

i na koniec : moja komoda gdybym na granat pomalowala

2ed2c1a097c5cffc79ced539e823e5f8.jpg

i na czarno

cbd975cf9e9b89ca9bf3ca22888d5801--tall-dresser-painted-dressers.jpg

jeszcze byla ze zlotymi raczkami. Zdecydowanie nie pasuje granat do niej. Nie zebym chciala bo nie, Granatowy juz jest skonczony.

a teraz ide dzialac na dole, koniec obijania sie

Mania lakier na blat, wosk na fronty.

A ta co pokazałaś Rustoleum u nas 82 zł plus przesyłka, a mieszacie mi w głowie , tak, że wracam do pierwotnych pomysłów. Jeszcze brałam pod uwagę taką mineralną farbę Fusion, do niej nie trzeba już nic.

Ja nie chcę takiego super matowego efektu, chcę taki satynowy.

Pestka ale to co mi pokazałaś, to jakieś tynki ozdobne

Edytowane przez joana_

zabije sie

Joana albo wez mnie sama ubij :lol2:

ta moja szara komoda jest pomalowana mineralna! a nie kredowa. ale dupa ze mnie. Serio.

jak znajde buteleczke to pstrykne, nie pamietam co za farba, moze i fusion? ale chyba tak (ale reki nie dam uciac)

i nie, moja komoda nie jest matowa, jest satynowa, nie widac na fotce i ja tez nie chce matowego

nawet jej nie otwieralam - farba moze stac 7 lat, tak tylko mowie jakbys chciala przechowac i za kilka lat wpasc na jakis genialny pomysl w tym samym kolorze

IMG_3281.jpg

IMG_3285.jpg

a tak przy okazji - ale to to wiedzialam - ta farba jest tutejsza, nie zadna Made in US albo made in china, co zreszta widac na butelce i o czym mozna poczytac, temu u nas latwa do zdobycia i niedroga.

a tu - moze cos to pomoze jak odbija swiatlo'

IMG_3280.jpg

IMG_3279.jpg

IMG_3278.jpg

Joana, mowia jednak ze wysycha matow i zeby sie bardziej swiecilo nalozyc wosk, maja ten

Beeswax-_Finish.jpg

nizej na szarej Fusion nalozony ten wosk (zignorowac przecierki)

20d244bc3cad0cfc94b9f32a10ee67ff--mineral-paste.jpg

nie powiem czy na mojej komodzie jest czy ni ten wosk, przekonam sie w praniu, albo jak zaczniesz swoj robic

tutaj jest ten kolor co chcesz, lepiej widac, Fusion Midnight Blue

navy-dresser-before-and-after.jpg

navy-dresser-makeover.jpg

e806550f66cb2bf290d39ab4ad1e910e.jpg

tyle co wiem ze na kredowa trzeba nalozyc wosk bo by byla jak podkladowka i sie zaraz zdzierala, na Fusion nie trzeba, daje sie wosk tylko jak sie chce wiecej odbicia, blysku czy jak to nazwac.