Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i widzisz Mania! Ty to masz głowę :) U nas niestety tania nie jest. 500 ml 90 zł, dlatego jak pisałam wkładałam do koszyka i odchodziłam i myślałam. Z tym woskiem to właśnie wiem, można , ale nie musi być, ale blat bym czymś zabezpieczyła. Ile Ci poszło tej farby na komodę ? Pamiętasz?

Joana ja juz komode kupilam pomalowana ta farba, w sklepie, Dali mi ta mala buteleczke jakby sie cos zdarlo - do dzis nie musialam nic poprawiac. Jak pisalam farba dalej zamknieta.

Do zarobkow tu i w Pl licze czy cos tanie czy nie , ile na ta komode poszlo nie mam pojecia ale pisali ile trzeba, sprawdze i dam znac.

a blat? czy bedziesz bejcowac tez czy zostawisz jak jest? Bo nim mozna surowa deche traktwac tez, jak kazdym woskiem. Wosk tez mozesz inny nalozyc, tanszy, byle poszukac takiego co nie zolknie zeby potem granat inaczej sie nie pokazywal, z woskiem nie ma roznicy juz.

Mania blat też tą farbą pomaluję, myślałam wcześniej nad bejcowanym, ale wydaje mi się za dużo różności, lustro, inny blat itp. Może tylko nóżki na inny kolor pomaluje, może złote? może czarne? zobaczę. Wosk na bank inny, już czytałam

na blogu polecanym przez Pestkę, albo polakieruję blat.

nie wpadlas na to jak pisalam ze na ta srebrna z lustrami bede szybe klasc?

ja duzo pisze trzeba uwaznie czytac :lol2:

a jeszcze mam ta czarna z lustrami, tam tez szyba pojdzie.

jedynie co drozsza szyba bedzie mnie kosztowac to wycieta pod wzorek, credenze vel bufet w jadalni co mam, nie jest prosta, musze odrysowac i im zawiezc forme bo szafka niestety tone wazy nie da rady

Umknęło mi :):) Równy mój blat jest, prostokątny, bez zaokrągleń.

Moja też ciężka jak cholera ta szafka. Mój jak teraz był ustawił mi ją tak,żebym miała do niej dostęp z każdej strony. Ale żeby wnieść po zrobieniu na górę muszę czekać do grudnia!

Muszę się przespać z tą farbą :) Kładę się, bo głowa mi pęka.

Też mam parę mebli do pomalowania i kuszą mnie farby kredowe ale waham się bo trochę mi szkoda zakrywać tak całkiem drewno. To tylko sosna ale jednak drewno. Cena farb zniechęca do eksperymentów niestety. Przestawiłam właśnie komodę z pod telewizora do kuchni i może te malnę kredową bo ona jest tylko fornirowana. Ale mam jeszcze troszkę czasu by się zdecydować bo młody i tak zajmuje mi cały czas. Czasem uda mi się wyrwać na chwilę by popracować w ogrodzie a na diy nie ma szans.

Pestko mi tez te fox dekorator jak wpiszę w googla to pokazuje tynki i farby strukturalne, może się machnęłaś i chodziło ci o inną nazwę.

Pestka a ja lubie. Nie wszedzie ale czasem sie sprzydaje. Szczegolnie jak cos sie duzo uzywa.

Szara szafka z lustrami co jest w Fioletowym - tam Natki bedzie. natki to mala terrorystka. A na tej szafce bedzie stalo tv. I niestety ale szafka mnie kupe kasy kosztowala. Szyba byc musi albo dewastacja po pierwszym dniu jej pobytu tutaj.

Malujac samemu nie trzeba bo mozna jakby co zamalowac/przemalowac, ale meble z fabryki hmm, juz nie tak latwo.

Wole szybe niz serwetke, ohhh tych to nie znosze.

Edytowane przez mania1220

Joana zobacz co kupilam

FUSION-_NEW-_COLOURS-_BOTTLES-3_1024x1024.jpg

image_3552da70-19e2-44f1-aab0-04f99e1942cb_1024x1024.jpg

no tosmy nagadaly i sobie przypomialam ze w granatowym mam dwa stoliki w kolorze turkusu z ktorymi nie wiedzialam co zrobic, wiec zamaluje na ten granat, przy okazji sie dowiesz co i jak. I jak wyjdzie.

Chyba ze bedziesz szybsza :yes:

czarna tez kupilam. A na moje boczne dokupie ta sama Pebble co mam na komodzie.

M wrocil i robi na dole.

Jutro pojade na polowanie poduszek jakich.

a ja nie mam zadnych mebli do malowania :lol2: i ciagle nie obfocilam swoich do sprzedazy. ale wracam z pracy to tylko odpoczywac mi sie chce. wczoraj do wieczora zalegałam w oranzerii, mam piekny widok na las a drzewa sie cudownie teraz przebarwiaja i zachod slonca widowiskowy. zabudowa tarasu to byl swietny pomysl, pamietam jak sie wahalam (wiadomo kasa) ale dzis nie zaluje, ze mezaty mnie przekonal. latem nie korzystalam tyle z tarasu co teraz:rolleyes: moj stary dywan z sypialni tam poloze zeby bylo przyjemniej, mezaty mowi, ze zima tez bedzie cieplo o ile slonce poswieci, bo akurat wtedy jest nisko i bedzie wszystko wpadac na taras:wiggle:

od 2 dni jestem jakas taka niemrawa, nawet nie mysle o urzadzaniu, przez prace - za duzo i za intensywnie, chce mi sie tylko odpoczywac

Tar strasznie zazdroszczę tej twojej zabudowy tarasu, tylko ta kasa!! Może kiedyś choć kawałek, bo mam duży taras.

Doriko moja szafka drewniana, ale cepelia taka i dużo przeszła, zresztą mi nie szkoda zamalować :)

Mania o ten kolor mi chodziło, maluj i pokazuj. Ja jeszcze dziś wysłałam zapytanie o rust oleum kredową, chyba wychodzi najkorzystniej cenowo, chcę wiedzieć czy w razie czego mogę dodać do niej barwnika. Mam jeszcze do pomalowania stolik i krzesełka u młodego. Rust oleum ma 875 ml za 82 zł, więc starczyłoby i na komodę i na inne rzeczy. Teraz jak ty kupiłaś o czym ja myślałam, to mogę poczekać na efekt i jeszcze przeglądać rynek.

Pestka no ! tynki tynki, za dużo muli :p:P:P

moze tez wyskocze po mule :rolleyes: chociaz na dzis planowałam pomidorowa ;)

ta zabudowa w stosunku do poprzedniej kosztowala tyle co nic, tam jednak byly 3 sciany przeszklone i dach. zima bylo w niej zimno, bo taras byl pn-wsch, no i te w sumie 4 przeszklenia a jak snieg spadl to ciemno i na tarasie i w domu. teraz mam o wiele lepsze usytuowanie samego tarasu i domu i duzo wiecej przeszklen, ze nawet podcien tarasowy nie zaciemnia salonu. jeszcze zeby mebelki nowe kupic to byloby ekstra, bede zima polowac na okazje, bo mam do wyboru albo zmiana umeblowania sypialni albo meble na taras. chyba jedna wole sypianie na teraz, bo te meble co mam jeszcze sie nadaja:rolleyes:

TAR bo takich mebli jak masz sie nie maluje bo one juz zrobione na wyglad i na stale chociac??

Beste co mam na dole jeszcze kombinowalam bo szkoda polki, nie zeby malowac ale cos z nia zrobic ale kurna, o ile drzwiczki mozna zmienic tak z korpusem ciezko bo bialy, ale narazie zoestawiam, zanim postawimy dlugie szafy bedzie stac w jaskini zeby gdzies klamoty i drukarke trzymac .

Tarasik masz cudowny. Ja az tak nie bede robic bo przez ten domek co kupilismy wiecej poza domem bedziemy, wiec chce tylko dach nad pergola zrobic i wiatrak zainstalowac (taki zewnatrzny),

Ile masz sypialni w domu???