Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Urzad miasta, stary - bralismy tam slub :D

IMG_2824.jpg

obok jest nowy (fotka z netu bo mialam czasu zeby isc a wybralam co innego dla WAS)

Qw13_Yv_Mt.jpg

do nowego sie idzie papiery zlozyc o slub a do starego slub wziasc - chyba ze cos zmienili od czasu mojego :cool:

stary wyglada tak

23777-82739.jpg

tu je oba widac

1200px-_Toronto_-_ON_-_Rathaus_und_Nathan_Phillips_Square.jpg

a tu w starym wejscie glowne

4459-20150928-_Old_City_Hall-_Lead.jpg

no to tu pod tymi drzwiami obzucili nas kasiora, drobna, nie ze jakis ryz - piniazki - kazali zbierac, ze kto wiecej uzbiera tez bedzie zadzil w domu i kase trzyma. Ha! po rowno uzbieralismy!!!:D

ukonczyli budowe w 1899

moj M byl spostrzegawczy, parkingu szukalismy - marzenie scietej glowy ;) ja sie rozgladalam za parkingiem a M sie rozgladal byle gdzie ;)

i pyta mnie - "a te masz"...?

kurna tych nie mam!

moze dostane na swieta do kolekcji? nawet nie wiedzialam ze takie wypuscili musze je najpierw obwachac w sklepie. M mi wisi wielka flaszke 5 bo oddalam nwiutka ktora sam mi kupil - dla szwagoerki jak lecial do Pl.

IMG_2850.jpg

no to nadrobilam, az mnie kurna kark boli chyba starczy? teraz same cos wklejajcie.

na osiedlu szal pal - wszycy mecz ogladaja, nawet w garazach z glosnikami, jak ide na ogrodek to slychac , strzela z petard tez, pewno te dziady Maple Leafs gola strzelily :D

M oczywiscie polazl na mecz, siedza i chlaja

szkoda ze fotki robilam tylko telefonem, jakbym wiedziala ze robota pod sama wieza jest tobym wziela aparat i sciagla cala kopule, no ale M mi nie powiedzial, dopiero jak wracalismy z sofka, a tak od rana bylo tylko ze w downtown, a ono duze, a ja zaaferowana bylam sofka i jazda po nia tyle kilosow nie spojrzalam w papiery.

tam w tym miejscu pod wieza spotkalismy kiedys skunksa jak zaiwanial po betonie o 5 rano. Wracalismy z koncertu Tiesto.

swoja droga, kolo mojego domu leza 3 przejechane , dwa mlode bidulki. Skunksy i szopy pracze to 99% przejechanych malych zwierzakow, a co w Polsce najczesciej? pomijajac sarny i duze zeiwrza

Koty, w drugiej kolejności psy.

Mania, dzięki za wycieczkę. Sentymentalnie było ;) Najłatwiej stary ratusz rozpoznałam oczywiście. No, i nowy, bo przecież wuj mojego byłego był przy budowie constructing engineer czy architect, już nie pamiętam. Więc się chwalił. Poza tym to klasyka architektury, trudno nie znać, jeżeli ktoś trochę się interesuje.

Pięknie te stare budynki odbijają się w nowych.

Znalazłam kilka zdjęć z Toronto. Zeskanuję.

Mostu jakoś nie pamiętam, a tych torów... czy one wtedy były?

Wieżę było od wjazdu lepiej widać. Teraz wokół niej ciasno.

Oj, Pestka przypomniałaś mi tym koncertem czasy szkoły średniej. kiedy biegałam na tyle koncertów w ramach przeglądu piosenki aktorskiej, ile mój portfel i rodziców uniósł :) Teraz z cenami przesadzają i już nie ma klimatu. Siedziało sie kiedyś na schodkach w przejściu, między rzędami. Pamiętam koncert Bułata Okudżawy jak dziś. Od paru lat na przegląd przychodzą ludzie, których to nie interesuje, ot miejsce w którym warto się pokazać.

Mania dzięki za trochę Kanady.

u nas najwiecej jezy, potem koty, lisy, zajace i czasem psy

ja wiem ze bialaski na pewno polubilyby sie z czarnulkiem. one lubia wszystkie male psiaki. zle reaguja na duze. :yes:

zrobilam dzis porzadki z ciuchami 4 wory i 4 kartony mezaty zaraz wywiezie do pojemnika na ciuchy, nie mam innego pomyslu co z tym zrobic. niech sobie wybiora ci co potrzebuja z pojemnika.

Joana, ja najmilej wspominam Projekt Volodia z Mirosławem Baką, w Imparcie piosenki Wysockiego śpiewali. Kilka dni temu byłam w Trzebnicy na Księżniczce Czardasza. Artyści z Polski byli- Wrocław, Gdańsk, Warszawa, Lublin.

Mam kilka fotek z Sky Tower we Wrocławiu. 49 piętro. Niestety szyby były bardzo "popalcowane" od środka, z zewnątrz brudne i mało co widać. Fotki z telefonu.IMAG3256.jpg IMAG3257.jpgIMAG3259.jpgIMAG3260.jpg IMAG3261.jpg

MMika więcej widziałaś we Wrocławiu niż Ja :) Taki wysoko w życiu nie wejdę, mam lęk przestrzeni, od patrzenia mam miękkie nogi, o tym nowym centrum dowiedziałam się ostatnio,że już otwarte. A mieszkałam dosyć blisko kiedyś, no i trzy kroki od niego rodziłam, w szpitalu, którego już nie ma.

Byłam kiedyś na spektaklu, nie pamiętam tytułu, z piosenkami Wysockiego. Bardzo mi się podobał. A Bakę uwielbiam!

Pierwszy raz się skusiliśmy na wieżę. Z dzieckiem koleżanki chciałam iść jeszcze na Mostek Czarownic, ale Młoda powiedziała, że w życiu tam nie wróci, bo się boi. Widziałam jak Galerkę otwierali dla Vipów. Jechaliśmy wieczorem na lody, na Więzienną. W Galerii tłumy, normalnie Wrocław Vipem stoi :cool:

Powinni najpierw PKS dla podróżnych otworzyć, a nie sklepy. Chamsko zrobili, bo to teren PKS i podróżni powinni być po ludzku obsługiwani, a nie na tym tymczasowym placu, oddalonym od przystanków tramwajowych i autobusowych. Ale Vip autobusem podmiejskim do pracy nie przyjeżdża, pospólstwo poczeka jeszcze parę tygodni. Teraz była piękna pogoda, w Rynku i okolicach wieczorem tłumy ludzi, Spiżowy ogródek piwny zapełniony jak latem.

W "twoim" szpitalu jest, albo ma być luksusowy dom opieki.

W galeriach nie lubię sklepów ze "szmatami", ale nie przepuszczę tk maxx'a :D Renoma i Magnolia, to moje ulubione miejscówki jak jestem we Wro. :D

Mensa Home też super, ale tam tylko oglądam. Nawet Młoda koleżanki chętnie do tych sklepów z nami chodzi. Koło konsulatu byłam u fajnego endokrynologa,

w odnowionej kamienicy ma gabinet. Inna koleżanka mieszka niedaleko w bardzo zaniedbanej, tam niektórzy mają jeszcze kibelki na klatkach schodowych.

Mój jeden clematis kwitnący i paprocie leśne, jedna zmrożona już.

IMAG3273.jpg IMAG3274.jpg