Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Ostatni raz byłam we Wrocku na 50-leciu Pałacyku. Niezła balanga była. Ale Pałacyku już nie ma :(

W W-wie istnieje przy klubie Stodoła coś w rodzaju podklubu Stara Stodoła. Raz w miesiącu są spotkania z koncertami. Ściągają właściwie wszyscy, ktorzy kiedyś tworzyli kulturę studencką. Ostatnio zaczęlo nawet bywać calkiem młode pokolenie. Przychodzą, bo jest ciekawie, można spotkać fajnych ludzi, posłuchać dobrej muzyki, potańczyć.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W Koronie, w tk maxx byłam raz ew.dwa, wybitnie nie po drodze. Z Bielanami mnie zaskoczyłaś, nie wiedziałam, że tam jest :eek: W kwietniu mam lekarza, to wyciągnę tam koleżankę. :yes: Bo pewnie wcześniej już nie pojadę.

Sprawdziłam mapę sklepów, w dawnej Ikea jest tk maxx?

Edytowane przez mmikka

Do Pałacyku chodziłam na filmy, salka kinowa była. I jest rzut beretem od Renomy, czyli dawnego Domu Handlowego Pedet:)

Pestka, może w Pedecie byłaś, od strony Pałacyku była pijalnia piwa, od strony Świdnickiej główne wejście, taka wielka krata do góry się podnosiła, jak sklep otwierali.

Pestka jak to nie ma? jest! tylko nic w nim się już nie dzieje. Mówisz o tym na Kościuszki?

Mmika w tym nowym centrum Bielany, bliżej Ikei, Ikea ?? :)

Pomalowałam fronty szafki, jutro zobaczę w świetle dziennym, dwie warstwy ładnie pokryło. Ale czymś bym pociągnęła jeszcze, żeby miały takie satynowe wykończenie. Przy farbie akrylowej chyba tylko lakier? ale jaki? Pestka masz jakiś sprawdzony?

Tak, szkoła tańca, jakieś siedziby firm. Ze szkołą tańca mam takie wspomnienie, a propo byłych. mój kupił córce swojej lekcje, na rok w tej szkole, dali tylko taki mały bilecik, więc zrobiliśmy razem takie fajne zaproszenie. Mamusia powiedziała dziecku, że tam są dzieci, które już potrafią tańczyć i będą się z niej śmiać, a kiedy sie dowiedziała, że to my zrobiliśmy zaproszenie, to przy dziecku podarła

pojechalam obczaic kila sprawek w Ikei

pomyslalam ze zobacze co jest grane z tym zegarkiem. lazimy, lazimy i prosze - jest!

IMG_3679.jpg

IMG_3680.jpg

ptaszorek i motylek tez jest

IMG_3682.jpg

pod szklem ladnie wygladaja

IMG_3683.jpg

no wiec lece na dol zeby mi pokazali gdzie sa bo wisiala kartka ze na dole sa, ale jak szlismy i szukalam nie widzialam.

I co?? NIE MA :bash:

wykupione :bash:

juz od miesiaca nie ma i juz miesiac czeka na nowa dostawe. Podobno tak popularny ten zegarek byl ze w calej canadzie wykupili :bash:

kupa plastyku, nic wiecej, ale ma cos w sobie i ja go chce. No ale nie ma. Podobno beda spowrotem ale nie wiedza kiedy. EH!

Sciagli je wiec z katalogow na online, moglam se szukac i sprawdzac.

Ptaszorki wzielam bo tez poszly i zostaly 4 paczki tylko. Ale nie otwieralam, bo pogubie.

Granatowe zaslony

IMG_3642.jpg

IMG_3647.jpg

a tu w ikeowskim "pokoju" gdzie juz inaczej oswietlenie jest

IMG_3659.jpg

IMG_3661.jpg

IMG_3663.jpg

i ciemna zielen - ladna byla! przypomina mi ta pufke co cyklam w sklepie

IMG_3650.jpg

IMG_3652.jpg

no wiec..........granatowe bardzo ladnie sie reprezentuja, zielone tez, ze zlotym picus-glancus byloby.

niestety z prykroscia stwierdzam ze to nie jest juz ten sam material co byl jak swoje pierwsze kupilam. Pewno nie pamietacie ale pisalam o tym jak robilam krzesla. Juz nie sa tak super aksamitne jak byly, zajezdzaja takim smiesznym czyms. Mimo to - nadal - ladnie wygladaja, i ten granat i zielen. Nie nie kupowalam. A to dlatego ze chyba kupie chenile granatowa co mam zaglowek i zrobie zaslony i poduchy na kanape sama.

Niestety te z Ikei mi sie nie podobaja. Wygladaja na sztuczne. Dla mnie przynajmniej.

IMG_3638.jpg

IMG_3656.jpg

IMG_3639.jpg

IMG_3657.jpg

ciemnozielona , szara i granat wygladaja jeszcze ok, zadne halo ale najlpeiej ze wszystkich kolorow.

Jednak wole chenilke. Albo kupic prawdziwy aksamit.

To i tak ma byc na zmiane. A przy szarych zaslonach i tak chce czarne poduszki na tej sofce.

Z tymi zasłonami, a raczej ich jakością mnie zaskoczyłaś. Chciałam je kupić na jednym portalu, ktoś sprzedawał nieużywane nówki, to nawet mi na zapytanie nie odpowiedziała ta osoba. Wczoraj znalazłam inną panią, ma wystawione nowe, długość zasłon napisała-250cm. W sklepie jest 300. Odpisała mi- być może są dłuższe :cool: Potrzebuję 300 więc być może są dłuższe mnie nie urządza:) Teraz jak napisałaś o tej gorszej jakości, to muszę je wymacać w Ikea.

Wydaje mi się, że ten zegarek co wkleiłaś fotkę z katalogu był troszkę podrasowany? On jest złoty, czy miedziany?

Na ostatniej fotce jest fajne lustro, od zawsze mi się one podobały.

http://www.polskieradio.pl/7/5100,Studio-Piosenki-Teatru-Polskiego-Radia

Tu możecie posłuchać i obejrzeć też te koncerty Studia Piosenki, na które chodzimy do Radia. Ciekawa jestem, czy Wam, Dziewczyny, też się spodobają.

:)

A mi się ta kanapa zawsze podobała.

Zła jestem, na drzwiczkach szafki wyszły plamy, w miejscu gdzie była szpachla.

[ATTACH=CONFIG]399296[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]399297[/ATTACH]

a nad ta kanapa tylko granatowa sie tez zastanawialam u siebie, jednak ostatecznie zrezygnowalam, bo mi do calosci nie pasowala. ale przyznam ze jest mega wygodna. nozki mi nie pasily i po dluzszym uzywaniu dosc chybotliwe.

Pestka, w każdym świetle inny kolor, jest granat na żywo, taki jaki chciałam. Pokażę Wam na innych zdjęciach z garażu. Malowałam dwa razy.[ATTACH=CONFIG]399302[/ATTACH]

A Piosenki wszystkie moje, lubię bardzo, Ciechowskiego kochałam od zawsze

ooo tu jest granatowy, bardzo ladny. Obywatel GC moj ulubiony, wybrane mam w ulubionej skladance samochodowej :)