Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Od Republiki go kocham, pamiętacie wojnę małolatów co lepsze Republika czy TSA ?:)

Słuchajcie nic nie zrobię, bo bym musiała drzeć do gołego, szpachla była nakładana, wyszlifowana do zera, czyli została tylko w dzurkach, odtłuszczone, czyli szpachla weszła w jakąś reakcje z drewnem. Trudno będę miała szafkę nie idealną, przyjdą lustra one skupią uwagę.

Dziś mam wybitny dzień, zamiast zupy z ryżem, wyszło mi risotto, lekko mi się ręka omskła :p

Tar mówisz, że wygodna? mi te nóżki właśnie sie podobają i lubię jak kanapa ma podłokietniki miękkie i takie do położenia głowy

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wygodna bardzo, nozki mi sie nie podobaly, bo nie lubie takich toczonych, innym moga sie podobac :D za to przy dluzszym uzywaniu sa niestabilne i wylamuja sie. widzialam jak wyglada to uzytkowanie w sklepie ikei. nawet ekspedientka mowila, ze chybocza po jakims czasie. one sa wkrecane na srube i wg. mnie ta sruba jest zwyczajnie za mala i slaba na taka sofe, z czasem sie obluzowuje i bach. sofa musi byc stabilna przy uzytkowaniu. ta nie jest:rolleyes:

ja tez mam dzis ciezki dzień i chyba mnie jakies przeziebienie bierze, wczoraj latalam w rybaczkach i golymi nogami po ogrodzie ale za to w kurtce i nalozonym kapturem:cool: i chyba te golizny na dobre mi nie wyszly:sick: na obiad dzis zaszaleje i watrobke usmaze z jabluszkiem, cebulka i sliwka. szybko smacznie i ekonomicznie:lol2: a w ogole to zniechceca mnie dzis ta zgnilizna za oknem i zbyt wiele spraw na glowie, z ktorymi przestaje dawac sobie rade, nie cierpie jak sypie mi sie wszystko, bo jakis koles nie potrafi byc dobrym trybikiem:sick: a wystarczy odrobina, doslownie odrobina checi wspolpracy.

no nie najlepsza watrobke robie ja :rotfl: a tak serio moj autorski przepis, lubie sie bawic w smaki w kuchni. kiedys jadlam z konfitura porzeczkowa ale mi nie podeszla, za to sliwka z rabarbarem i jablkiem juz tak :cool::lol2:

watrobke smaze a potem lekko dusze z sama cebulka a na drugiej patelni karmelizuje jablko (gruba kostka) ze sliwka (gruba kostka) w dodatkach: ocet balsamico, miod lub syrop klonowy lub z agawy, 2 wstrzasy tabasco, wycisnieta słodka pomarańcza (od razu na jablko zeby sie nie zbrązowialo, niektorzy daja cytryne ale ja daje pomarancze zeby potem cukrem nie dosładzac), łyzka masła. po podkarmelizowaniu podlanie rozowym winem i odparowanie. jablko musi byc lekko podsmazone z zewnatrz w srodku chrupkie. to gorące podaje na talerzu z watrobka. u mnie w domu tak lubia i sie zajadaja. nie lubie kiedy watrobka smazy sie z jablkiem i cebula na jednej patelni, nie ma tego winnego smaku. do tego grzaneczki.

Skopiowane :) ślinka i pociekła, lubię takie smaki, mięso z czymś słodkim.
to jest bardziej slodko winne i ta odrobina tabasco, ktora na jezyku pozostawia na koncowce smaku lekkie uszczypniecie :D generalnie watrobka to mieso, ktore doskonale wspolgra smakiem z owocami. i niewielkim nakladem czasu i kasy mozna przyrzadzic super dania.:cool:

Joana mialas reakcje bo cos w drewnie bylo, bez podkladowki malowalas? a co na farbie pisalo w instrukcji?

nigdy smiesznych farb nie uzywalam, Fusion ktora kupilam to jedna z wymyslnych farb jak kredowe, ale pod wszystkie normalne podstawa bylo nalozenie podkladowki, wlasnie gdyby jakies plamy mialy wyjsc.

Do mebli z jasniejsza farba jak np na moje ksiazki nawet specjalna podkladowke nalozylam ktora maskuje plamy.

bedziesz wosk nakladala? wosk moze to wyrownac. Badz coklowiek innego zamiast wosku. Moze ale nie musi, musialabys sprobowac.

na kanape uwagi nie zwrocilam, dywan mi sie podobal. Ale w kanapie chyba maja przykrecane nogi? nogi zawsze mozna zmienic a nawet dolozyc pod spodem dodatkowa zeby "nie latala". W tamtym pomieszczeniu akurat ogladalam szafke na ksiazki, szukalam pomyslu na swoja biblioteke i znalazlam ale...odpadlo :sick:

mam jeszcze fotki z ikei jak sie dobudze wkleje.

Mika zegarek jest zloty, znaczy zloty za duzo powiedziany ale w kolorze zlota i tak, podrasowany byl w katalogu :p ale nadal wyglada fajnie, szczegolnie jak stoi dalej na czyms.

Mania mądry polak po szkodzie :) wosk chyba nie, bo to akrylowa farba, czytałam, że na taką wosku nie kłaść. Lakier położę, ale wątpie, żeby to przykrył. Idę nałożyć jeszcze jedną warstwę. Mogłam dać jakąś podkładówkę :bash:. Nawet wyciągnęłam na wierzch primer z flugera, bo będzie mi potrzebny do paneli, one z mdf u

Joana czekaj, druga strone drzwiczek, pociahnij podkladowka a potem naloz farbe i zobacz jak wyszlo.

Bo czasami i 4 warstwy nie pomoga, moze bedziesz musiala pociagnac podkladowka najpierw po tej granatowej a potem znow granatem

co to za farba? na meble kupuje zawsze taka zeby juz nie trzeba bylo klasc zadnych lakierow

zapomnialam dopisac - plam czasem nie widac na drewnianych meblach, wylaza przy nowym malowaniu. I na juz pomalowanych i na surowej desce. Nie na darmo jest specjalny preparat ktory sie nawet przed bejca naklada zeby wlasnie nie bylo niespodzianki.

Ja bym nalozylam podkladowke i jeszcze raz farbe. Jesli masz dobra podkladowke (sorry firmy nie znam co pisalas wiec nie wiem jak dziala) to powinna zupelnie zamaskowac plamy lub je zminimalizowac, a potem jak mowisz juz wsio rybka, oczy na lustra beda lecialy.

Siedzę i czytam, pewnie zmatowię i dam jakiś podkład.

Nie Mania plam przed malowaniem nie było, są dokładnie w miejscach, gdzie nakładałam szpachlę, żeby zalepić dziurki po okuciach i w jednym miejscu, gdzie były bardzo podniszczone drzwiczki. Po wyschnięciu szpachli potraktowałam je wełną stalową, szpachla została tylko tam gdzie miała być czyli w dziurkach. całość umyłam, odpyliłam, przetarłam benzyną i po dwóch dniach malowałam