mania1220 14.02.2012 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Mi tez sie pierwsza bardziej podoba. Prosta - byle nie taka jak na gore, bo takie obliste to nie beda pasowac, byle gora byla prosta bo kafle musza sie oprzec, jeden wzorek moze byc Szary lepszy, bo meble do sypialni sa szare. Wysylac najtaniej jest przez polskie biuro podrozy, bo poczta odpada, zedra ze hej i dlugo idzie. W polskich biurach sa dwa sposoby - morska najtansza za 1.99$ za kg ale idzie do 4 miesiecy i lotnicza ktora pakuja na polski samolot i jest dowozony do domu za trochu wiecej ale nadal taniej niz poczta i jest do 3 - 5 dni. DHL, UPS i Fedex niestety nie wiem, ale napewno tez drozej niz polska przesylka. Cena shutters na moje okna to spora roznica, policzyc musze to napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2012 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 policzylam. Na moje dwa okna wliczajac wysylke i vat i clo (zaokraglilam niezla sumke) w zaoszczedzam 3 tys zlotych.I moje beda drewniane a te w PL wybralam juz najtansze plastyk udajacy drewno (co nie jest zle wcale bo ladnie wygladaja i sa trwale) . jak wybiore w PL drewniane to roznica bedzie nastepne 2.5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 14.02.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 E to jeszcze nie tak źle. Wyczytałam że do 150 euro nie płaci się cła. Szkoda że tylko tyle. A korzystałaś kiedyś z polamera lub z czegoś tego typu http://www.zakupyzusa.com.pl/ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 14.02.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Nie gadaj? Taka różnica? Ale to na wymiar robią nie jakieś standardowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2012 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 (edytowane) nie oplaca sie korzystac z takich firm, taniej samemu kupic i poslac, bo posylaja takim sposobem jak Ci pisalam Oni oplate biora 10% od wartosci towaru, na duzej drogiej rzeczy to wcale nie jest malo. pozatym tu i w US to nie jak w EU wliczajac Polske. Tutaj nie ma tylu sklepow na necie zeby cos kupic, u Was praktycznie wszystko mozna kupic. ALe..........jesli np Ty z PL chcesz cos kupic stad to wtedy tak, wtedy mozna doplacic. Tylko jak mowie...malo sklepow. Trzeba sie fatygowac samemu do sklepu. Shutters sa na wymiar jake sie chce, moja wycena jest dla mnie co do cm (a raczej co do inch'a). Mozna kupic gotowce ale niestety - w Polsce sa inne wymiary okien i nie pasuja - mimo ze sa jeszcze tansze. Edytowane 14 Lutego 2012 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 14.02.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Kurcze jak już będziemy robić łazienkę wymierzę i chyba zgłoszę się do Ciebie o wycenę. Ciekawe jaka różnica będzie. Ja mam mieć okno półokrągłe i wiem że napewno wyjdzie drogo. A z tym wszystkim u nas to tak nie do końca. Nowoczesne rzeczy to może i są ale z klasycznymi jest trochę gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2012 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 pszczolka nie chodzilo o styl, chodzilo o sklepy internetowe ze wszystkim - tutaj nie sa takie wysylki popularne u Was mozna od desek po sznurowki kupic :) Nie ma sprawy, wymiary i wycene sie robi na ich stronie (shutters'y). My narazie wieszac nie bedziemy shutters, z tym poczekam na kiedys tam, to nie jest pilne, moze poczekac. Poki co, najatnszym rozwiazaniem chcemy powiesic te same zaluzje co mamy tutaj teraz - rodem z Ikea, biale drewniane. Cena wyjdzie 280 zl za dwa okna. A kiedys tam beda shutters - moze w Pl stanieja? Shutters zostawiam na sam koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 14.02.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Piękne masz te widoki z okna, jak nie błyskawice to teraz ten śnieg. Jednak im wyżej tym ładniej Sufity z betonu śliczne, tylko właśnie w dużych i przestrzennych miejscach. Chociaż Twoja kuchnia biała ma być, więc kawałek przy lampach nie powinien źle wyglądać Gratuluję baterii i zazdroszczę szczerze szczególnie braku śladów po brudnych paluchach Dooobrze, że większość okien jakie posiadam to dachowe... nie muszę się głowić za co kupić shuttersy bo pewnie bym chciała gdyby była taka opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2012 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 zosik to chyba jedyna zaleta mieszkania w bloku. Widoki :) No i fakt ze rachunki mam wliczone i nie place za uzytkowanie pradu swiatla itp. Ino net, tel, tv. Ale i tak lepiej miec swoj dom. Baterii sama sobie zazdroszcze Dopiero od soboty ja uzywam i juz nie moge pojac jak mozna uzywac zwyklej Do lazienki tez taka jest, M sie napalil. A ja dzis na Walentyni dokupilam jeszcze do bialych pojemnikow cukierniczke i pojemnik na sol i 5 strusich piorek do sypialni, bo w sklepie juz nie bylo. http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/425237_b.jpg http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/084298.jpg http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/ostrich-feathers.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 14.02.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Ależ pięknie zbierasz komplecik Kuchnia idealna będzie Każdy dodatek jak na baczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 14.02.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Jeszcze czajniczka brakuje Chociaż nie, chyba przyprawników z tej serii (tzn tego typu) nie ma. A z oknami dachowymi to rzeczywiście nie masz Zosik problemu. Wybór nieduży więc jeden kłopot z głowy mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 14.02.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Właśnie, nie będzie nic. Są rolety zewnętrzne żeby słońce nie dawało i tyle, ewentualnie w sypialni coś zawieszę, dla klimatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.02.2012 02:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 sie napisalam i zjadlo No ja mam to nieszczescie ze mam ulice za oknem i sie muze odgrodzic Inaczej bym wyrabala okno na cala sciane, wstawila fixa i zero na oknie. A tak musze kombinowac Dla klimatu wieszam w sypialni A jest jest czajniczke, ale nie chce bo nie uzywam. ja prosta baba, ja Ci kawe w kubku podam Co sie bedziesz meczyc Przyprawnikow nie chce takich - nawet jakby byly, bo za duzo by bylo, musze miec pomerdane z nierdzewka, a przeciez kupilam na sol i peiprz krecone ktore bardzo lubie. Przyprawy to lubie ale niewidoczne w szufladzie. Niestety ta cukierniczka nie jest moim marzeniem ale przekopalam CALY swiat.....i nic podobnego do moich pojemnikow nie znalzlam A Arte Italica nie na moja kieszen, wiec bedzie co bedzie, a bylo tanio i wysylka za darmo. jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma...nie?:) No i...zapytalam dzisiaj M czy jest mozliwosc pociagniecia mi wody w kuchni do kuchenki. Powiedzial ze nie ma problema, ze pociagnie mi podloga Znaczy jak bedzie podloge robil. BEDE MIEC WODE...przy zlewie!! Zeby kazdy sie pytal - po co ci to?? A najwiecej szwagier ktory wszystko krytykuje. Czy ja psiamac krytykuje jego prl-owski styl mieszkania? czy wytykam? A znow skrytykowal fakt ze chcemy led'owe oswietlenie w salonie a nie typowa lampe z 5 zarowami walacymi po oczach na dol jak u niego. Macie tez takich upierdliwcow? wrrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 15.02.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 wiesz a może trochę zazdrości? U nas narazie nikt nic nie komentuje, ale też i nie ma czego Ja znam tylko moje pomysły, a część i mąż. Ale nie sądzę by inni komentowali, a przy najmniej mam taką nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 15.02.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 A nich komentuje, jego prawo. Są tacy ludzie co myślą, że wszystko co im się podoba jest jedyne i słuszne i innym też powinno się podobać. Na ten przykład moja nowa mama uważa że suszone kwiaty, zioła są najfajniejsze, piękne i wszędzie je wciska. A dla mnie to zbieracze kurzu i tyle, wolę mieć jeden wazon z żywymi niż 10 ze suszonymi. I ona tego nie rozumie Pewnie wszędzie znajdzie się taki znawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.02.2012 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 U nas niestety szwagro zna plany bo bedzie pomagal przy remoncie, pozatym wiekszosc co kupuje (na odleglosc) idzie do niego. czego zazdroscic, domu nie buduje, no ale tak jak Zosik mowi - zawsze ktos co lepiej wie sie znajdzie a nawiazujac do kwiatkow, musze Wam to pokazac, co wczoraj dostalam od eMa http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/DSC_0002-8.jpg w zeszlym roku na urodziny byl caly bukiet. Czerwone sie juz znudzily I wczoraj mi taka laweczka wpadla w oko...znaczy cala laweczka z otoczeniem, Zosik sie mi skojarzylas odrazu http://i1201.photobucket.com/albums/bb346/szara6/T3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.02.2012 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Poslalam tydzien temu wujkowi plany schodow, rozrysowania itp. Dis zadzwonilam sie skonsultowac.......i dupa blada ze tak powiem........zdaje sie ze nici z tych schodow azurowych. Problem - belki w starej czesci na dole z lat 20-tych a miedzy belkami mech :) I wez czleku badz madry - jak zaczep bedzie na wysokosci mchu a nie belki wiadomo co - odleca. Problem dwa - podwojny strop kazdy wie ze jest....sek w tym ze nie wiadomo jak leca belki w suficie w starej czesci. Jednym slowem wujek powiedzial ze sie nie rusza tego i potrzeba kgos kto nie tylko robi te schody ale przyjedzie i wymierzy, obejrzy, zna sie na tym i zrobi od A do Z. A nie tak jak se umyslilam - mam planik, kupie schodki i se dziurke wytne. Sie nie da. Bo potem sie okaze ze cos nie tak i ze schodow nici bo mi ekipa nie przykreci bo cos tam...a oni tylko robia i montuja, dziura i obrobka dziury w moim zakresie. Czyli powrot do stolarza i calych drewnianych schodow. napisalam do niego spowrotem. czekam na odpowiedz. Az sie boje. Jak zwykle pod gorke. Tak to jest jak sie mieszka tysiace km od domu, nie zna sie nikogo, zadnych firm w okolicy, zadnego czlowieka oprocz rodziny i sasiadow. Ide do kata beczec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 15.02.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Niebieska róża fajna. Z nietypowych kolorów uwielbiam takie prawie czarne tulipany Wogóle uwielbiam tulipany. A moja róża klapła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 15.02.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 O żesz Ty kochana BABO!!!!!!!!!!!!! Zaje..sty pomysł!!! Bo jeszcze dzisiaj zastanawialiśmy się gdzie lustro powiesić, bo ławeczka tu, plakat tu, wieszak tu, a gdzie lustro?? A teraz wiem :D:D Na plakatem miało być światełko, no i tu 2 w 1 eMowi się podoba i od razu burza mózgów - obok ławeczki postawić latarnię uliczną, taką ogrodową - jeśli plakat będzie ten z ulicą! Jupiiiiiiiiiiiiiiiii! Zdjęcie zapisane Wrzucam do siebie też :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 15.02.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Kolor przepiękny - takie miały być moje w bukiecie, a były z pofarbowanymi końcówkami... No to nie dobrze z tymi schodami... A może Twój wujek załatwił by jakiegoś fachowca, który by przyszedł, wymierzył, obejrzał co trzeba i powiedziałby jak to zrobić żeby takie schody weszły i 3mały się bez problemu... Bo innej opcji raczej nie ma, jeśli chcecie we wrześniu je montować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts