Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w koncu wyslali material, jutro albo pojutrze dostane , idzie z Montrealu

trzymajta kciuki zeby byl szary a nie zielony bo sie zastrzele m zwrocic nie moge bo uciety

pisalo ze szary...zobaczymy

a farby nadal nie wyslali :mad: jak jutro nie ruszy nadal nic to musze do nich zadzwonic, okazalo sie ze sa jakies 20-30km odemnie, ci z Fusion, jakbym wiedziala tobym pojechala, ale dopiero dzis sprawdzilam adres, durna pala ze mnie

dobra, juz smacznie spicie i chrapiecie a ja wrocilam ze sklepu. Ze sklepu bo po wejsciu do jednego zamiast kilku, przymierzeniu kolorow - juz do wiecej nie jechalam. Moge jechac wybrac plytki gdzie indziej ale kolor zostal wybrany

TAR ------- mialas racje :p trafilas w 10tke. Jakbys nie podsunela mi tego pomyslu tobym gmerala w jasnych "bo na necie same w kremach z ciemna podloga".

ale po kolei, nie wklejam wszystkich bo za duzo kolorow bylo, ale dla porownania kilka

niby ladna, z drewnem naokolo ale za bardzo naklejany gumolit mi przypominaly :sick:

IMG_3808.jpg

IMG_3809.jpg

IMG_3810.jpg

IMG_3812.jpg

IMG_3813.jpg

IMG_3814.jpg

i a la drewno

IMG_3818.jpg

ta wyzej przypomina podloge ktora w jaskini kladziemy, no ale na gorze jest inna.

a tu druga jasna, bylo ich wiecej pokaze potem, nie podeszly zadne z nich, nie te kolory

IMG_3819.jpg

a tu czarne

granit

IMG_3838.jpg

IMG_3836.jpg

i plytki

IMG_3849.jpg

IMG_3843.jpg

za ciemne. Jak kocham granit czarny to jednak za ciemne. No i, tak jak plytki te czarne i bezowe porcelanowe byc nie moga - porcelana sie mi bedzie rysowac od piachu, bo piach to nie tylko w lecie, w zimie sypia zawsze chodniki a i ulice na zmiane z sola, a ze mam chodnik - wszystko sie wwozi na podjazd a potem do domu, o i ja na butach wnosze jak odsniezam. Lubie takie swiecace ale co? Pozatym za maly kawalek nie bedzie wygladu no i dywanik.

to poszlismy na szarosci

IMG_3828.jpg

IMG_3827.jpg

pasuje nie?

i ostatnie ktore nam sie spodobaly

IMG_3831.jpg

IMG_3832.jpg

IMG_3846.jpg

IMG_3832.jpg

i podloga i plytki sa ciemniejsze, plytki takie jak na scianie, ale lampy tak z gory swiecily ze nie dalo sie ulapac koloru

a tu ta szara i granit

IMG_3840.jpg

IMG_3842.jpg

co myslicie????????????

lepiej od bezowych co? kremowych i innych?

Edytowane przez mania1220

Wybór masz jak u nas na Bartyckiej :)

Co byś nie wzięła, wszystko jedno na jaki kolor się zdecydujesz. MUSI BYĆ GŁADKIE, BEZ WZORKÓW, MAZIAJÓW. Nie może konkurować z deskami, z fakturą drewna. Jeśli położysz maźnięte, nawet lekko maźnięte, obok drewna, to wyjdzie tandetnie, nieelegancko.

Najlepiej wyglądalby beton.

Idę spać. Obejrzeliśmy Blade Runner 2049. Qrczę 3 godziny trwał.

to byl tylko zwykly sklep "ze wszystkim" typu Castorama w Polsce. czyli od plytek rozznych do marmurow i granitow, przez sruby, deski az po ziarna dla ptakow, farby, kable itp.

Takich roznych sklepow , roznych firm mamy kilka.

No a bylam tylko w jednym.

A w typowo kafelkowym nie bylam.

Pestka zadne kafelki nie sa super czyste na tych zdjeciach co wklejalam. I naprawde jest ciezko znalezc super czyste. I nie chce super czystych. Mysle ze te maziaje co wkleilam wcale nie sa zle i wcale sie nie gryzie.

A kwestia kolorow to juz bedzie wycieczka po sklepach. Chodzi o kolor i im ciemniejszy szary w grafit tym ladniejszy

dopiero co kupilam 20 metrow materialu.

Dostalam powiadomienie ze material poslali, a zaraz potem notke ze maja przecene, tylko 2 godziny, w sklepie na necie.

co zrobilam? zla - ze wydalam wiecej niz musialam pare dni temu - ale skad mialam wiedziec????

tak czy siak, dokupilam materialu, jasny na drugie lozko i granat na zaslony, na 4 zaslony. Na poduszki mam bo zostalo mi sporo jak zaglowek robilam. Plus jeszcze mam na co innego - moze obije te krzesla co zdecydowalam zostawic, bo ten cotton tam jest okropny do czyszczenia - nienawidze takich materialow, a moze zrobie M zaglowek? kto to wie?

pezecenione byly 60%..........:wiggle::wiggle::wiggle:

a bylo takie przeciazenie na lini jak sie zucili ze ledwo zaplacilam

e411a1aa7ca9a95812053ed5e62c28dd.jpg

cde7b3ca1a006c2246f951030d4f4c3d.jpg

trzeba w koncu ruszyc ta moja wypasiona maszyne do szycia bo zgnije w szafie.

no, pisalam ze Mloda zalali sasiedzi z gory, wiec rano przyjezdza z dwojka dzieci, dwoje w szkole jej facet odbierze, maja nie byc w domu bo przychodza podlogi i sciany zrywac. najlepsze ze podlogi musza do betonu zerwac - ale kiedy nowa poloza to NIE WIEDZA !!! really???

najmlodszy nie chodzi jeszcze, raczkuje. Po betonie?

a drugi mlodszy dzis powywalal przez okno zabawki, poduszki, klucze od domu (!!!!) i klucze od samochodu (!!!!). Z 4 pietra polecialy na dol. Na szczescie nikt niz winal, tylko do security ktos zadzwonil ze leca rzeczy z okna (kolo wejscia) wiec pozbieral. Tak tatus pilnowal, bo mamusia pojechala samochod ubezpieczyc drugi.

ten mi pasuje najbardziej, moje ulubione polaczenie, podobne mam w lazienkach i kuchni (ja mam tylko 2 kolory: kafle beton (lazienki, kuchnia, kotłownia, wiatrołap) i panele jasne na reszcie)

IMG_3832.jpg

IMG_3832.jpg

piekne polączenie, duze kafle (moze maja jeszcze wiekszy rozmiar np. 120x60?), kolorystya idealna, ten sam ton , jako lacznik w tym korytarzyku beda super

u mnie polączenie pomiedzy kaflem a panelem to listwa korkowa, powinna byc juz rok temu pomalowana na szaro ale nie ma kto tego zrobic ;) zawsze jest cos wazniejszego. sa też specjalne silikony podłogowe do wypełniania fug i łączeń zeby listwy nie dawac, no i korek w tubce

Edytowane przez TAR

:yes: u mnie kafelkarz montowal przy ukladaniu kafli a potem docinal na rowno z posadzka. Wusia tez mi kiedys polecala kit / silikon z soudala do parkietow, ponoc tez jest skuteczny. korek w tubce ponoc sie wykrusza ale nie wiem jak jest naprawde, bo nie mam. zrob to zdasz relacje, na pewno latwiej sie go montuje, wiesz ze sa w roznych kolorach?

sory o kity mi chodzilo, jestem dzis strasznie zakrecona. w kuchni zamiast wrzucic do smietnika recznik papierowy do poszla lyzeczka. jestem przemeczona

a tu link do roznych gadzetow jakby cos sie obrypalo, przecwiczylam juz wosk szary na blacie kuchennym i pisak retuszujacy bialy na futrynie (jak sprzedawalam naroznik to mi ciule urypali przy wynoszeniu)

https://www.meble.pl/akcesoria/materialy-naprawcze/

Edytowane przez TAR