TAR 26.10.2017 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 widok z okna w kuchni - jest na czym oko zawiesic jak gary myje na jesieni klon, w lecie wisteria - teraz zolknieje, ale jak kwiaty sa pieknie wyglada na sciance od tarasu spamera wyzej pomijam, klon jest piekny i na stowe jak mi pojda magnolie to zrobie chyba ze jak pisalam znowu nie brzoza w swe sidla zlapie, bo ja brzozy to bardzo, bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.10.2017 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 jakis pomaranczowy wyszedl na zdjeciu z kuchni poszlam, w klapkach, na ta zamrozona trawe taaaa...napawam sie nim bo to 5 jesien jak na niego patrze i tylko dwa razy taki czerwony byl, zalezy od pogody, jak malo slonca to bardziej pomaranczowy. W tym roku sie udalo bo duzo swieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.10.2017 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 brzozy mam ale rzeczne, nie te bialo korenne jak mam wokolo domku w lesie. Ale tez mialy zolte liscie tylko ze juz prawie lyse Klon najdluzej sie trzyma, niewiem jak te brzozy biale, dowiedz sie, bo chyba wazne zeby jak najdluzej kolory byly nie?? ale masz wielki ogrod, brzozy sa smukle jak wyrosna, zmiescisz dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.10.2017 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 od frontu mam miejsce na dwa ale juz wtedy na brzozy nie bedzie, bo inne drzewa tez tam rosna, buk pendula, 2 magnolie i ten nieszczesny klon buraczany. oprocz tego pare iglakow, musze miejsce zostawic by sie nie pogryzly te drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.10.2017 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 a ja mam 4 odmiany brzoz, zwykla pospolita, doorenboski (te maja pozniej liscie i pozniej zrzucaja), youngii i light white - ta tez cala zlota teraz a na klonie ani jeden lisc nie zostal, lysolec straszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 26.10.2017 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Tar, która z tych brzózek, ma najbielszą korę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.10.2017 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 klon buraczany :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.10.2017 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 nie zostal bo mlode drzwko masz, moj klon ma minimum 7 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.10.2017 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 sluchajcie, Terrorysta to nasz trzeci pies. I pierwszy raz mi tak robi - nie dosc ze dziury kopie to wynosi z domu i zakopuje - kosteczki na gryzienie. TAR czy bialasy tez tak robia ?? no normalnie rece mi opadaja, te kostki tanie nie sa i jest ich malo w paczcce a on wynosi, zbankrutuje jakbym miala kupowac iles tam paczek na tydzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.10.2017 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 nie znam sie na brzozach, tylko na dwoch wiec moja wiedza mala, zerowa, wiem ze ja mam rzeczna a te w lesie co mam kolo domku to tzw Paper birch czyli papierowa, tak dokladnie przetlumaczyc, TAR daj nazwe po lacienie chcialam te wlasnie biale ale nie mieli w zadnym sklepie jak swoje kupowalam, kupilam te bo tam mam mokro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.10.2017 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 TAR zobacz, klony razem z bialymi wlasnie (paper) brzozami, rosna razem i zobacz jaki efekt dam se reke uciac ze mam tak samo teraz kolo domku bo mam tam wlasnie te brzozy, klony i dwa deby z taka super biala kora mialam brzoze ale byla fioletowa, biala kora a liscie ciemne, Elfi by wiedziala co za odmiana. Piekna byla ale ja robaki od srodka zezarly az sie poplakalam. Ze zlosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.10.2017 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 (edytowane) nie znam sie na brzozach, tylko na dwoch wiec moja wiedza mala, zerowa, wiem ze ja mam rzeczna a te w lesie co mam kolo domku to tzw Paper birch czyli papierowa, tak dokladnie przetlumaczyc, TAR daj nazwe po lacienie chcialam te wlasnie biale ale nie mieli w zadnym sklepie jak swoje kupowalam, kupilam te bo tam mam mokro jednak mam wiecej brzoz odmian: Betula pendula 'Gracilis' -u mnie miniatura ozdobna z powcinanych lisci Betula pendula 'Youngii' - ta ma biala po kilku latach Betula nana 'Golden Treasure' PBR - to krzaczek Betula utilis 'Doorenbos' - ta mam pieknie biala i jest przez to widowiskowa Betula utilis 'Long Trunk' - ta ma tez biala podobna do tej wyzej Betula White light - ta ma tez biała ale do tego łuszcząca - jest przepiekna i najzwyklejsza jaka rosnie w lesie brzoza brodawkowata - ta ma biala po kilku latach choc u mnie po roku juz sie rozbiela i to jest taka jaka masz w lesie Edytowane 26 Października 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.10.2017 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 klon buraczany :lol2: no buraczany bordowy jak wolisz:p burak straszny bo sie nie przebarwil:rolleyes: sluchajcie, Terrorysta to nasz trzeci pies. I pierwszy raz mi tak robi - nie dosc ze dziury kopie to wynosi z domu i zakopuje - kosteczki na gryzienie. TAR czy bialasy tez tak robia ?? no normalnie rece mi opadaja, te kostki tanie nie sa i jest ich malo w paczcce a on wynosi, zbankrutuje jakbym miala kupowac iles tam paczek na tydzien bialasy wynosza wszystkie zabawki, kosteczki tez ale nie zakopuja. szczegolnie Witus ma tendencje i po kolei najpierw jedna a potem kolejne, robi wycieczki przez taras do salonu i z powrotem na dwor. bardzo skrupulatnie i systematycznie wynosi jedna i leci po kolejne. smieje sie, ze caly swoj dobytek przenosi jak nomad a ja to musze wszystko potem zbierac, bo gnojek juz nie wniesie z powrotem do domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.10.2017 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 ale powiem ci Mania, mimo iz doorenboski maja snieznobiala kore to i tak wole te nasze najzwyklejsze lesne brzozy i drugie ktore lubie to Youngii - te wymienione sa bardziej wiotkie, zwiewne, azurowe, listeczki drobne szeleszcza na wietrze - dla mnie sa oznaka najwspanialszej wiosny i mojego ukochanego miesiaca maja. doorenbos maja ladna kore ale liscie takie se, wielkie sercowate bez uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.10.2017 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 posprawdzam sobie potem. i znalazlam ta co mialam Betula Royal Frost przy bialej korze wygladala cudownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.10.2017 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 a wiesz te co u mnie w lesie rosna sa duzo grubsze niz na tych fotkach co z lasu wkleilam, normalnie potwory takie grube ale i las jest stary.Sam park na domki istnieje juz 50 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.10.2017 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 te Yongi to takie opadajace jak mulberry co mam, no zapomnialam jak po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.10.2017 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 o! morwa ja moge miec tylko smukle drzewa, bo za maly ogrodek, niestety nie moge poszalec ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 26.10.2017 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 A jak bym tak takie samosiejki, wykopała i przesadziła do ogrodu? Da sie je jakoś w miarę w ryzach utrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.10.2017 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 taka czerwona tez mialam ale jakos sentymentu nie mialam, strasznie ja mszyce lubily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts