Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fusion Mineral paint - Midnight Blue

zebys sie nie musiala wracac :p

tu byla nowa jak otworzylam

IMG_3990.jpg

tu jest po pierwszej warstwie

IMG_4011.jpg

a tu po skonczeniu dwoch stolikow 2 warstwami

IMG_4039.jpg

IMG_4041.jpg

i myk na to zeby farba nie obsychala i zeby sie latwiej otwara kiedys w przyszlosci.

IMG_4042.jpg

byle jaki woreczek/folia i na to dopiero nakretka, i sobie teraz moze tak siedziec przez nastepne 7 lat

Joana, nawet jesli jej nie kupisz dobrze wiedziec, przetestowalam:

1,. sama widzisz ze jest suuuuper wydajna, malo co ubylo

2. latwo sie maluje

3. nie smierdzi

3. szybko schnie

juz do gory wynioslam pierwszy i sie nie upacialam :no:

wosk naloze jutro

oplacalo sie? jasne. Za taka sama puszke normalnej farby place tyle samo a czasem i wiecej - zalezy od firmy. I schnie duzo dluzej.

jednym slowem - eksperyment przebiegl pomyslnie i tak jak reklamuja - tak dziala! bo z tymi reklamami same wiecie jak jest.

Edytowane przez mania1220

kupilam ten mniejszy z tych duzych, bede miala na zas ale nie trzeba, mozna byle jakim.

Pedzlem najpierw przejechalam, szczeglnie wszystkie te wzorki zeby wlezc w kazdy zakamarek a potem walkiem, tym kudlatym - nie kupowalam u nich juz bo te same sa w sklepie a mialam w domu.

tak ze ta komode do brazowego raczej ta farba ale czarna pomaluje bo w jeden dzien bedzie zrobiona. Do sypialni nie bede jednak malowac, zanioslam i mi sie nie podoba granat u mnie w sypialni, za duzo kolorow. Tymbardziej ze caly czas jak mialam w planie mysle o mojej naczarno a nie szaro.

No i te stoliki to dupna jakosc mimo ze mahon, z jakichs resztek robione chyba, wzielam je bo byly tanie ale wysokie, ja mam wysoko lozka i kazdy stolik za niski byl :sick:

Takie jak naprawde chce do mojej sypialni majatek kosztuja , moze kiedys trafie na lokalnych. Na nowe mnie nie stac . A moze cos innego wymysle. To tymczasowki. W Granatowym zostana bo sie tam nadaja.

alez nie ma za co :p

stoliki skonczone! nie musialam czekac do jutra, wosk mozna nakladac 4hr po pomalowaniu. Pol godziny potem wypucowac go. Farba suchutenka, ani sladu nie zostalo na szmatce jak wosk wcierelam. Jeden juz na gorze i wyglada super - problem - zebym sie skichala nie moge ulapac koloru :sick: No do kitu swiatlo mam, moze dlatego ze juz wieczor sie zbliza. Gdzie ja nie bylam ze stolikami ;)

zobacze czy nie zostalo mi farby co bufet malowalam, jak nie to kupuje ta sama tylko czarna na komode. Za zimno zeby malowac na dworzu pistoletem a w garazu miejsca nie mam.

dobra ciag dalszy, niestety jak bedzie widac grafit a nie granat to nie poradze, bo jk oisalam nie moge ulapac :cool:

wosk i bez wosku

IMG_4045.jpg

i wosk juz wypolerowany - robi sie jak to Joana mowila - miekka powierzchnia

IMG_4067.jpg

tu sie przezera z woskiem, szukalam swiatla zeby cyknac kolor :cool:

IMG_4056.jpg

IMG_4063.jpg

IMG_4073.jpg

i gimnastyka w sypialce byla, zle swiatlo :mad: wiec jak widac grafit to sobie same musicie wyobrazic

IMG_4092.jpg

IMG_4096.jpg

IMG_4121.jpg

nie ta posciel, bo narazie M tam przenioslam wiec tylko zazucilam byle jak granatowa nazutke, ale najwazniejsze - nie ma TURKUSU :D:D

i na zywo widac klor i wszystko tera pieknie ze soba pracuje i pasuje (orginalnie lozko ma wiecej bialego bo nazutka zawinieta ale teraz tam jest szara posciel)

na wiosne przeszlifuje fronty szuflad bo jak widzicie - jakies zyly widac. To w drzewie jest. Bedzie mnie wnerwiac. Ale teraz juz nie robie, farby mam to zrobie potem.

Edytowane przez mania1220

Midnight Blue - Jest to głęboki ciemnoniebieski kolor, który stoi na skraju pomiędzy odcieniem niebieskim a czarnym. Kolor jest intensywny i nada wyraz każdemu meblowi.

ooo widzisz Pestka, tak na tej stronie pisze co podalas :p

temu tak ciezko ulapac w zlym swietle i grafit wylazi na fotkach :sick:

farba jest super i moge z reka na sercu ja polecic "kazdej ktora boi sie malowac", albo nigdy nie malowala.

szkoda tylko ze moje fotki wyszly do kitu :sick:

Tak czułam jak znalazłam tą farbę ,że jest super, ale bałam się ,że nie starczy na całą komodę. Będzie na inne projekty, skoro wypróbowana. Może moje czereśniowe łóżko przemaluję???

Pestka, ja znalazłam w innym sklepie, ale cena ta sama.

Pocieszam się,ze ja w swojej też kolor taki zrobiłam, bo na zdjęciach trudno granat złapać :lol2:

a czy ta farba nadaje sie tylko do drewna czy mozna nia pomalowac tez mebel okleinowany, bo ja bym chciala zmienic z deczka kolor konsoli w wiatrolapie, wlasnie na taki szary granat, mam tam pasujace lustro w brązowej, drewnianej ramie, ktore zawiesze na betonowej scianie i grafiki w podobnych ramkach. pokazywalam je rok temu, do dzis nie sa powieszone:popcorn: musza nabrac mocy urzedowej :D