Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

wstalam laski. Chodze do tylu. Pol nocy znow ksiazke meczylam :sick:

Wosk mozna byle jaki uzyc, nie musi byc od nich. Ja kupilam bo gdzies swoj wciepalam :sick:

Byle uzyc BEZBARWNY. A jak na jasne meble koniecznie taki co nie zolknie! to jest wazne , bo potem np bialy mebel bedzie mial maziaje zolte. Wiec zolknac nie moze.

Na ciemnych jak np ten granat nie musi byc anty zolknacy bo nie wiedac, ale skoro sa nie zolknace lepiej taki wziasc bo zawsze sie moze sprzydac.

Czarny wosk - naklada sie tylko w dwoch sytuacjach: gdzy sie chce mebel pomaziac , "postarzyc" nadac odcieni. A drugi powod - na czarne meble zeby nadal glebo. Lepszy od jasnego na czarne. Nie malowac czarnym po po innych kolorach.

chyba ze chce sie uzyskac taki efekt

eb2ee4dab817cd6ab9e0929f166620a9.jpg

takiego uzywalam do luster, do ram, ale malo mialam na komode nie styklo by.

Jest jeszcze bialy wosk.

tu macie przyklad - po lewej bialy, w srodku nie ma wosku, po prawej czarny wosk

IMG_3132.jpg

sie rozumie ze nie trzeba czarnym na czarnej farbie mozna przezroczystym, tak samo na innych kilorach.

na ciemne kolory (granat, grafit, czern, bordo, itp) zalecaja klasc wosk bo poglebi kolor ale nie swieci sie jak psu jajca.

wosk jak farba uwardza sie do 30 dni, uwazac na poczatku jak cos sie kladzie na wierzch.

to chyba tyle co jeszcze moge dodac.

Edytowane przez mania1220

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mnie tez sie podoba, ja bardzo lubie granat chociaz ten bardziej navy niz czarny ale jest ladna :)

i z pokazanych probek mnie podoba sie ta mieszana midnight i liberty, dzis widze na wlasciwym monitorze. chociaz w moim ciemnym szarym betonowym wiatrolapie to nawet sam iberty by ladnie wygladal

TAR mam Mac'a a one perfrct kolory odbieraja :p

dla mnie mieszanka Midnight & Liberty za malo sie roznia zebym je lubila. Nie ze jest brzydki ten liberty ale dla mnie za jasny jak na niebieski.

Midnight az tak super ciemny nie jest, zalezy od swiatla.

Liberty

124fd7fd19469121bf2f91c5d8c46108.jpg

Midnight

Midnight_Blue1of91.jpg

e806550f66cb2bf290d39ab4ad1e910e.jpg

roznice widac, ja osobiscie wole ten Midnight, bo jestem blizsza ciemnych mebli niz jasnych. Ale jako mieszanka dla mnie ni pies ni wydra he he

no wlasnie, bardziej w turkus mi wjezdza, najbardziej bylo widac na tej fotce z hemnesa szafeczka , ale to tez zalezy od tego co sie ma w domu

Moze nie w turkus ale w jasny niebieski.

to co ona wymieszala dwa naraz nie zmienilo kolory prawie wcale, jak chciala isc na pomiedzy powinna dodac wiecej Liberty, Midnight jest bardzo ciemny i zabil Liberty w sobie, wyszla jej ta szafka jak moj stolik, wiec strata pieniedzy

mmika dużo osób poleca starwaxa woski.

Tar ślepota ze mnie:)

Mania mam teraz fazę na granat i złoty, wszędzie widzę, ale jak pisałam zawsze mi się taki zestaw podobał. Ja też dziś do tyłu, do 2:30 książkę czytałam, prawie od deski do deski, na trochę miałam sąsiadów roczniaka! Nachodziłam sie więc po chałupie, a teraz jedziemy na wieś na przedstawienie z młodym. Teatr do biblioteki przyjezdza :)

Acha, zapomniałam lustra, byłam zamówić, po weekendzie będą :):)

Edytowane przez joana_

ja mam faze zdychajaca ;)

wynieslismy wszystko z mojego tv pokoju, M przenosi teraz pudla z podloga i bedziemy zaraz odrywac listwy i sciagac wykladzine, a potem M strzela podloge. Znaczy spod pod podloge.

Ledwo zyje od tego lazenia po schodach.

z dobrych news - przyszedl dywan, jest dokladnie taki sam jak ten w jadalni i kominkowym , czyli ciemniejszy, czyli wygladal bedzie super przed drzwiami :p

na material dalej czekam.

a propos dywanow, mowie dzis do M - 13 dywanow kupilam !!! 4 gdzie sypialnie, 4 na pierwszej podlodze, 3 do jaskini plus dwa na schody ktore trzeba polaczyc bo sa z tej samej serii. Od zeszlego roku zdaje sie. Jakbym miala wszystkie na kupe kupowac toby bylo :sick:

na dole beton, musialam sama zrywac wykladzine i wynosic bo zadzwonili po M, jakis debil cos rozwalil - a dopiero co M instalowal kilka dni temu:sick:

ale zdazyl poodrywac wszystkie listwy.

a ja sie prosze pan wzielam za schody :sick:

tyle zrobilam i padlam

IMG_4142.jpg

a tyle ich jest

IMG_4138.jpg

do tego trzeba Pudziana!! noralnie nie mam sily. Rozbieranie kanap z matarialu to byla zabawa :sick:

cieszcie sie ze zyjecie gdzie zyjecie bo takich gowien nie zaklada builder, ani nikt. Albo malo kto. Schody sa fatalne do zdzierania, podloga latwa. Nie milion a srylion tego, nastrzelali jakby im to zabawe sprawialo :mad:

ale wiecie, jak builder robi to oby najtaniej a to jest najtaniej bo nie trzeba drewnianych schodow tylko pazdzierzowki wykladzina.

a jeszcze na gore mam takie do robienia

jak uslyszycie wrzask znaczy pociaglam i spadlam na dol

Rewelacyjna sypialnia. Tego wosku nie mogłam znaleźć w necie.

Jest w tym sklepie Malumalu, który linkowałam. Są też akcesoria http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif

Sklep Hemma linkowany przez Joanę ma nieco mniej produktów Fusion, ale woski są też Woski do mebli, Oleje, Lakiery

A farby tu Farby akrylowo mineralne

Edytowane przez pestka56

Wosk Starwax mam, czasem poleruję nim stół w kuchni i biblioteczkę. Publiczną biblioteką mi wtedy w domu pachnie :)

Joana, koleżanki książkę czytałaś?

Właśnie, muszę kupić prezent dla chłopca na roczek. Też m. in. o książce myślałam.

http://www.empik.com/jano-i-wito-w-trawie,p1148152134,ksiazka-p?gclid=EAIaIQobChMIyqLhiqGR1wIVJbXtCh0Zcw48EAQYAiABEgJk7PD_BwE&gclsrc=aw.ds

Maniaaaaaaaaaaaa 11 dywanów? Toć to jak bieg w maratonie dywanowym :o

Mika 13 nie 11 dywanow :o

samej mi sie siebie zal robi. Jeszcze mi 5 zostalo, ale musze odsapnac. rece czerwone, jak skoncze bede miala pewno bomble od obcegow, wiecie te nakladki gumowe co sa na obcegach (czy jak to zwal) zeszly i nie daja sie nalozyc. Od ciagniecia, a jeszcze odkrecilam poraczke i na smieci wywalilam bo nowa trzeba i nie mam za co sie zlapac, same sciany.

Chyba musze jakie rekawice poszukac. Niecierpie w rekawicach robic.

o nie!! schodow na gore nie bede zdzierac, M bedzie to robil. A ile jescze tych metalowych gowien musze nawyciagac? na mablu latwo, na schodach niestety nie :sick:

kto mi kawy zrobi.........????

Znowu natrzaskałyście, a ja – proszę mnie tu zaraz pożalować :p – czasu nie mam posiedzieć z Wami.

Też bym to swiństwo ze schodów zaczepiła i ciągnęła stojąc na dole. Bałabym się inaczej. Albo cięłabym nożem na kawałki i dopiero ściągała. A d...sko koniecznie jak przyklejone do stopnia.

Farba mi w głowie stanęła i szlus :wiggle:

Mam stół drewniany z fornirowanym blatem, starszy ode mnie. Jest rozkładany i głupieję co zrobić. Jest kwadratowy i nawet dobrze mi się mieści w kuchni. Tylko za diabła nie pasuje na kuchenny. O tyle fajny, że jak potrzebuję to robię z niego 2 razy większy, a ja mam mało blatów w kuchni. Muszę albo go przerobić, albo go puszczę do ludzi.

Nie podoba mi się taki jak jest. Nic, nawet kolor, orzech. Nawet myślałam czy by mu nóg nie zmienić, ale on ma 6 krzeseł w komplecie. Krzesła wiem jak przerobię. Zmienię siedzenia na takie, żeby tylko nogi wystawały i dodam oparcie pikowane.

Co byście radziły zrobić?

TABLE-Andersa.jpg

(fotka z mieszkania rodziców)