Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Klonik kupiony w Kauflandzie. Ubiegłoroczna Wisteria AMETHYST FALLS wiedziałam, że ma być mała, ale zapomniałam że amerykańska jest.

Dobrze, że rok temu Pestka mnie pogoniła i przed zimą ją zakopałam w ziemi, bo od wiosny trzymałam ją w doniczce.

Hortki i tę wisterię łatwo osłoniłam od wiatru. Rosną pod betonowym płotem, ale po metalowym panelu ogrodzeniowym. Agrowłókninę jak zasłonę na płocie powiesiłam i przywiązałam.

Teraz poszukałam tej nowej Wisteria różowa floribunda Rosea i jest japońska. Na pewno ją zasłonię.

Mika nie mam tego problemu. Przynajmniej narazie. Staram sie tez nie kupowac super kudlatego. I dobre wklady pod spodek. No i nas jest tylko dwoje. a banda jak sie zjedzie nie zdazy zniszczyc bo sie zwija po kilku dniach. Ten co mam tu pod biurkiem ma wieksze wlosy i nie ma sladu ze siedze tu codziennie, a pod spod dalam i co sie super sprawdzilo - gabke ktora sie zaklada pod wykladziny na stale.

Gąbek nie znam, używałam tylko tych antypoślizgowych siatek.

Swoją drogą, rok temu kupiłam podobny dywan do twoich :)

arte.jpg

Teraz zastanawiam się nad tym, do tego pokoiku dziupli. Pod biurko i krzesło.Te czarne mamy.

Tani jest, jak M zadepcze białe, to wyrzucę. 407466531_2_644x461_dywan-koniczyna-marokanska-czarno-bialy-80-150-120-170-160-220-180-270-dodaj.jpg

fotel-krzeslo-obrotowe-biurowe-prestige-4-3503990764.jpg

Edytowane przez mmikka

i zadepcze, takie biale zaraz bedzie czarne, a maszyny chyba nie masz? moze raczej taki mieszaniec poszukaj jak ten pierwszy? co bedziesz wywalac za kazdym razem jak zadeptany bedzie?

ten pierwszy ladny :D

a ja wyrywam zszywki ze schodow. Srylion trylion zszywek :sick: Dwa rodzaje sa i nie wszystkie da sie wyciagnac:sick: trzeba bedzie dobic.

czytalam wczoraj ze dobrze na wierzch przed nalozeniem nakladek wsadzic korkowe podkladki ze bedzie ciszej, musze oblookac w sklepach gdzie sa.

Mika te siatkowe sie udeptuja po czasie. Kupilam najgrubsza jaka mieli, kosztowala mnie majatek a i tak sie splaszczyla, gabka pod dywan jest rewelacyjna - wcale sie nie ugniotla .

Zdjęcia to będą jak se ;) wszystko zrobię. No, może nie wszystko, ale tak z 85 %. A stół ma stać w rogu okno-komin vis a vis zlewozmywaka... on ma blat z tzw. płyty meblowej (coś jak MDF, tylko to są klejone deseczki obłożone sklejką) i na niej fornir. Wymienić się da, bo całą górę można z nóg zdjąć. Nogi niestety nie do ruszenia, bo osadzone mocno w szerokiej ramie, która jest podstawą do blatu. No, chyba, że odcięłabym je i wkręciła inne. Ale to ironia, bo nogi i ta rama są z pełnego drewna, a blat nie :(

Stół tu gdzie ten okrągly szary placek IKEA Home Planner-5.jpg Przy tym oknie. Prostopadle do tej ściany jest ściana z kominem IKEA Home Planner-3.jpg

A dywany mam takie 01-Andersa_POKOJ-16mk_panorama1a(w).jpg NAIN_pers-IMG_1387.jpg

Wielki leży przed kominkiem. Ten patchworkowy póki co nie ma swojego miejsca. Żal mi go na podłogę w sypialni, bo większość zasłoni łóżko. Jest nieduży, ale gruby i okropnie ciężki, także dlatego, że spód ma podszyty materiałem.

Pod napięciem to ja samą siebie trzymam. Jeszcze trochę i wybuchnę, albo... wezmę za przykład Gopax.

Joana, poszłam na całość i kupiłam taki 995abfb343c0a3f82ed870fac29b.jpg 83ff21e14411a35b1d9fe07f8e30_002.jpg 5d0c9f334d6088aa2688be1e0f24.jpg

Jeden pod biurko, a drugi chodnik +/- 65x200cm. Używane, pani napisała, że wyglądają jak nówki, miłe w dotyku. Bo nie chciałam kłującej wełny.

Wiało u was w nocy? Dobrze, że kwiatki już zżółkły, połamało mi piwonie i poprzewracało kratki od clematisów.

Edytowane przez mmikka