Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

czekam na M, pojedziemy do mojego sklepu gdzie farby nasze na sciany kupowalismy, moga mi bardzo blisko albo zupelnie blisko zmieszac bejce ze bedzie jak ta na podlodze. Musze tylko podlogi kawalek zawiezc, a bejca bedzie jutro gotowa. Farbe bym od reki dostala, tak w kuchni robilam. Zrobili mi super farbe pod szafki i nie ma roznicy w kolorze.

przywloke wiecej probek na sciany tez.

alez mi sie ta biblioteka na czarno tutaj podoba, musze zaraz M zwlec z gory i mu pokazac.

te szare sa jedynymi szarymi meblami na dole. Szara mam jeszcze tylko komode w sypialni.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a tu kilka onspiracji w czerni

tu sa dwie inne konfiguracje tego samego regalu co pokazalam

40_ATHTPLBKKT-f85e9874-53b0-4821-b2ea-99e31f7c43f2.jpg

78968ac3def945e2bd7f80c6b9519fcd--living-room-bookcase-living-ro.jpg

a tu inne

5300a39d45b70ff11ba2cb0314004fe5.jpg

55bd54912319713b40878229d419aef7--masculine-interior-masculine-a.jpg

234460_0_8-0545-eclectic-family-room.jpg

a31da442a120ec2a7efeaaa9555db615--painted-bookshelves-library-bo.jpg

corrigan-mandeville-lib-800.jpg

antique-black-bookcase-wall-oxford-by-howard-miller-hm-920-012-s.jpg

musze nad tym poglowkowac

a na koniec macie granatowy fotel

b0c09f26d513f28a1874e23ff1e1fe71.jpg

bejca bedzie jutro wieczorem, w czwartek zaczne dopiero. Jutro soboe tylko papierem sciernym przygotuje.

Doriko, chyba dzidzia pobudke robila :lol2:

no wiem, smieszne to nie jest.

ano, ten stoi w jadalni i sama do niego wzdycham. Mialam szczescie jak go wynalazlam, na lokalnych, babce zaplacilam wiecej zeby tylko przytrzymala zanim dojedziemy. I patrz - juz byl czarny tylko "sweterek" w srodku byl zloy a ja go na szarawo/srebrno pomalowalam.

o nim wlasnie pisalam kilka dni temu ze to jedyny mebel ktorego bym sie raczej nie pozbyla, bo pasuje do starosci i do nowosci.

a tu sprzedawcy tez niech ich diabli. Szukam i szukam tych poduszek bolster, ciezko znalezc takie dlugie. Jak sa to za krotkie, albo dlugie ale za cienkie. Moge sama zrobic z makarony do basenu i starej koldry ale sezon sie skonczyl gdzie ja makarony kupie - pochowane ;) To by najtaniej wyszlo. Ze starej koldry tez mozna.

znalazlam jednego tu niedaleko, mowie mu ze strona na zamowienie nie dziala i czy robia na wymiar, a jak nie to czy to zadziala jak kupie dwie mniejsze i je zszyje.

co mi gamon odpisal?

"na zamowienie nie robimy. Wypelnij zalaczona forme zamowienia"

noz kurrr mac. Wymazalam emaila.

chodzilo o to czy mi sie rowek na zszyciu nie zrobi. nie odpisal tylko zaraz z grunej rury zebym zamawiala, no to nie dziekuje.

znalazlam w koncu! dupa ze mnie, kolo domu. W tym sklepie gdzie kupuje wszystkie tasmy, srasmy i zebatki itp do obijania meblie. 23x100cm. Super.

i dobrzr bo odrazu zamowie sznurek i gwozdzie duze do polki. Dekoracyjne.

i dalej szukam szarego na to lozko, byle nie zielony odcien ;)

To nie pobudka, dopiero się kładłam. Najpierw czytałam starszemu Harego Pottera, miał być jeden rozdział ale został ostatni i sama byłam ciekawa co dalej więc przeczytałam kolejny i troszkę zeszło. Potem ogarnąć się i mnie pierwsza zastała. Na szczęście maluszek budzi się najczęściej tylko raz więc jakoś funkcjonuję.

Ten drugi bufet :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2: On jest niepowtarzalny. Dzisiaj sobie fotkę zapisałam, dla pamięci :cool:

Pana od komody 3 razy pytałam ile za wysyłkę i nie odpisał. Musiałam się przespać z "tym panem":D Dzisiaj sama cenę zaproponuję :lol2:

Chociaż M mi mówi- ty już nic przez internet nie kupuj. Ale z dywanikami dzielnie zawiózł mnie do pralni i chętnie brał udział w próbie podpalenia go :)

Edytowane przez mmikka

I pestka nie potrzebna :lol2: Dałyście sobie radę swietnie, chociaż... ja bym lepiej zmontowała :rotfl: :rotfl:

Wczoraj mnie wcięlo. Rano dopadła mnie zleceniodawczyni, bo pomyłkę zrobiła, a natychmiast musi prezentację zrobić. No, i wylądowałam w ZUSie dopiero w południe. Wyszłam jak zamykali o 15, ale wsio mam złozone i piłeczka po ich stronie. Potem pojechałam przez całe miasto na Powązki. Korek jak jasna cholera. Na cmentarz weszłam już z latarką. Tylko dostawiłam światełek i pognałam z J na spotkanie do przyjaciół w celu wspólnego oglądania wielkiej pompy w Royal Albert Hall, którą wczoraj na żywo transmitowali. Było co oglądać :) Zrobilo się póżno, ale wpadliśmy do Selgrosa po sery i małże, i upolowaliśmy śliczny niebieskopleśniowy w cenie 20 zl/kg. W domu byliśmy po 22. Padłam.

Mmikka zaraz zrobię tę komodę z tv. Sorry, ale nijak nie dało rady wcześniej.

Bilioteki super i faktycznie te czarne lepiej wyglądają.

Drabinka-jeździk przy bibliotece, to moje marzenie. Może kiedyś się doczekam, choć u nas one strasznie drogie. A może J zrobi, ale kiedy :(

no shit??

czarne sie zaczelo podobac? i biblioteki i fotel - ktory tez ma czarna rame??

:lol2:

bo czarne jest piekne! a czesc co kupowalam juz ze sklepow bylo czarne.

Pestka niestety u mnie drabinki tez sa cholernie drogie :sick: wczoraj jeszcze w nocy szukalam zamiast spac ale nic , nie stanialy. Szukam wiec zestawu bez drabiny, bo drabine mozna kupic byle jaka drewniana albo zrobic. Byle system miec.

sery plesniwaki? :sick: nie wiem jak smakuja ale zapach mnie odpycha wiec nigdy nie jadlam :sick:

a tak wogole to dopiero wstalam.

Doriko to masz wytrzymalosc, tak pozno isc spac i rano wstac do dwoch brzdacow , chociaz mloda jestes.

komoda stoi na srodku kuchni, szuflady tez jak pociag rzadkiem i czekaja. Na farbe. Juz wrocila do mnie na wies, mam nadzieje ze dzis ja dostarcza.

Pestka jestes PRO w rysunkach ja wiem, ale co TAR zrobila wyszlo super a ja niecierpliwiec i nie musialam czekac az wrocisz, wyobraznie mam bujna, zawsze widze z gory co mozna z meblem zrobic . Decyzja zapadla wiec ze biblioteka bedzie czarna.

no tak, bo nie mowilam. Obgladalismy w Ikei tamte szafki i rozmiar na dlugosc super, tylko nadbudowac by trzeba ale co sie okazalo - w tej bibliotece w rogu mam slupek w ktorym leci rura od odgrzewania do Granatowego, szafki z Ikei wystaja bo sa glebsze niz teraz mam:sick: powiedzialam M ze nie bedzie mi sie to podobac bo zaraz okno jest i ze ma byc zbudowana na wymiar. Teraz mam plytsze a ksiazki i tak przesuniete na przod i z tylu jest pusto. A na co mi takie glebokie?

co do komod - bufetow raczej - mialam kilka. Sprzedalam. I mialam jedna na wysokich nozkach, moj pierwszy tutaj bufet, ale nigdy go nie malowalam. Obcielam mu troszke potem nogi bo bardzo wysoki byl i trzymalam TV na nim (zanim tv wywalilam z tej podlogi) a potem sprzedalam. Tez byl fajny.