Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

no widzisz, policzek :p

wiesz co, wczoraj pol nocy siedzialam, drabinek szukalam i wlasnie co z tym zrobic, niestety nie ma rady, kazali albo malowac albo ciac trojkaty.

chcialam tak:

IMG_5204.jpg

8c6b2e5189239d1ecfb6b2278ddce0fb.jpg

a bedzie tak

Greg-_Garber-_Hardwood-_Floors-_Luxury-_Laminate-_Chocolate-_Walnut-_Gal.jpg

dark-stained-wood-floors26.jpg

hmmm...w sumie tez ladnie. Moze nawet lepiej? co myslicie? taka ciemna nora nie wyjdzie

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale tralki zrobiłabym metalowe. Nie masz tak za dużo przestrzeni i te drewniane, które są grubsze, optycznie tę przestrzeń pomniejszą - jakby zagęściły.

Metalowe są cieńsze, bo wystarczy, że będą miały 16 mm średnicy, a mogą mieć nawet ciut mniej. I stawiasz ich 1-2 do jednego stopnia (na bardzo szerokich stopniach można 3) i jest luźniej niż z drewnianymi. Można nawet kupić zwykłe pręty stalowe i pomalować na biało lub czarno. Też fajnie będą wyglądać.

Do tego drewniany pochwyt i na najniższym stopniu też drewniany słupek.

Screen shot 2012-03-10 at 1.30.33 PM.jpgSTAIRS_balluster-iron+iron-01.jpgSTAIRS_balluster-iron+iron-02.jpgContemporary stair 35-1866.jpgSTAIRS_Baluster-1487.jpg

Mania, ma kawałek schodów na głównej podłodze, które wychodzą jednym bokiem spomiędzy ścian. Popatrz na zdjecia przymiarek podlogi przy wejściu.

Miedzy dwiema ścianami tralki oczywiście do niczego nie są potrzebne. Tam Mania chce tylko pochwyt na ścianie z podświetleniem od spodu. Byłaś u Tomkowej? Ona ma właśnie podobnie.

mowilam o policzkach, no od wczoraj patrze na zabejcowane i pomalowane i doszlam tez do wniosku ze beda biale - zleja sie z listwa podlogowa ktora idzie nad nimi.

a tralki mam, wlasnie na pierwszej podlodze na 5 schodach a reszta schodw miedzy scianami , a potem mam na gorze tam gdzie to duze lustro wisi nad otworem od schodow. Teraz mam biale debowe i beda wlasnie metalowe, ale wlasnie tez sie zastanawialam czy dac dac zwykle proste czy te z piastkami .

i jeszcze nad slupkami mysle.

na dol na te schody co teraz bejcuje deski tylko poraczka na scianie.

a na gorze poraczka - na tej czesci miedzy scianami tez byla, ale ja sciaglam, jak robilismy listwy na scianie, znaczy ta, sztukaterie. Okazalo sie ze da sie lazic bez niej.

wstalam a tu ciemno i pada.

internet mi chodzi jakby nie mogl od wczoraj, nie moglam tych bufetow wkleic wczoraj, dzis to samo :sick:

ide zaraz robic dalej te deski na schody

a duzo wyciagania tez bedzie wlasnie na pierwszej podlodze. W polowie jest linolum, w drugiej panele. Po zerwaniu linoleum jest pod spodem jeszcze cienka plyta ktora tez trzeba zerwac. Sprawdzalam - france strzelali z pistoletu, marzenie scietej glowy ze przykrecona :sick: znow bedzie wyciagania od gwinta, bo nie dosc ze ta plyta sie bedzie odrywac w kawalkach to tych zszywek na podlodze bedzie snow srylion , wykoncze sie.

a teraz mam utrudnienie bo po wyrwaniu zszywek ze schodow sie ten bombel na dloni zrobili pekl to ciagle robie, co sie podgoi to mi peka i boli. A rece co chwila myje.

Pestka nie jestem w stanie psa na siku wygoinc. Nie podoba mu sie deszcz. Siedze wiec i marzne bo drzwi otwarte na ogrodek gdyby go jednak naszlo wyjsc

ja tez nie mam :sick: ale musze zrobic.

jakbym wsadzila juz podloge to bym wszystko zaklejac musiala a tak sie nie przejmuje - jeszcze :p

druga warstwa bejcy nalozona, se schnie, zaraz posciagam i biore sie za stopnie. Starsznie ciezkie sa :sick:

swoja droga, ta komoda tez debowa i tez ciezka. Jak cos z debu do przemalowania trzeba uwazac przy scieraniu bo jak sie za duzo zetrze starego to wychodza pory. Mowie o meblu z jakas stara bejca.

wyciaglismy pompe, UV lampe i swiatla z fontanny. Woda juz wylana. Teraz musze wyczyscic, wyciagnac syf i liscie co nalecialy bo durna nie nalozylam siatki, nalac spowrotem wody wzucic jaka pilke albo cos co plywa i zawinac cala w plandeke. Tak samo jak basen co stoi na ziemi.