mania1220 04.11.2017 01:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 i co?? spicie??? a jak bedziecie to czytac to ja bede jeszcze spac a ja sie dzis bujam caly dzien. Nic nie zrobilam oprocz "patrzenia" M na rece jak robil na dole, ale namachalam sie wywalaniem wszystkiego, zmarzlam jak cholera, a kontener juz pelny Jeszcze Kathy swoj materac chce wywalic. Nie nakladalam poly na dechy bo M robil i lazil w te i wewte, nie chcialam zeby mi "powietrze ruszal" musi byc nieruchome zeby jak najmniej kurzy siadalo na powierzchni. Za to od rana sie biore za robote. M idzie do pracy. Pojechalismy do sklepu bo potrzebowalam pedzelkow i cos tam i cos tam a M kupil narzedzie do mierzenia schodow zeby na wymiar ucinac stopnie bo przeciez nic proste nie jest nie? no i okazalo sie i tak nawet to nie mpomaga w 100% bo bocze deski nie dosc ze nie sa super proste katy to sa w palak no wygiete. Nie widac golym okiem ale deski sie tak nie utnie. Ale to akurat jest normalne, deski sie kurcza i rozkurczaja i zmieniaja ksztalty. Ale z tym nazedziem zrobi 99% . oprocz tego jeszcze KOMBINOWALAM...........a jak. Zajelo mi to caly dzien, myslalam zeby cichaczem zrobic i M nie mowic ale nie udalo sie, musialam bo mi braklo i musialam "poprosic". oprocz tego jeszcze fotele sprzedalam - jednak. Babka chciala zebym jej upuscila z ceny ale sie nie dalam. Jak zydek, zwrocilo mi sie to co za nie zaplacilam i zarobilam drugie tyle :p nadal jeszcze za malo o wiele za malo mialam na moje kombinowanie wlacznie z moimi zaskorniakami a bylo na "lekkiej" przecenie (40$ phi, na takiej cenie to lekki bzyk, ale zawsze cos) wiec trza sie bylo udac do M.........ale to pokaze potem bo to bedzie osobny post. sluchajcie , tu u mnie na wsi duzo Polakow mieszka - wies ma juz 150 tys ludzi ale nadal na nia wies mowie bo w lesie mieszkam , no wiec nie znamy zadnych i nie chcemy, ale znamy jedna pare, juz pisalam o nich - prowadza polski sklepik. Takie tam, kielbasy, szynki, sery itp. pojechalismy dzis bo sie M kielbachy zachcialo. No i oni tez remontuja. Pokazala mi zdjecia i sie zalamalam w sypialni na sciance gdzie maja tv powiesili deski. Hmm...zle mowie. Wylozyli sciane deskami podlogowymi !! :sick: jak mi pokazala odrazu wyskoczylam z tekstem ze podloge wsadzili na sciane. A ona ze tak, bo to dab, dziewczyno to dab! kuzwa. Co z tego? klade dab na podlogach i na schody ale na sciane deski podlogowe i sie tym podniecac??? rozumiem kupic deski debowe i je zabejcowac, ale deski podlogowe? Takie typowe ze powierzchnie maja lekko falowana jak moja ?? odrazu widac ze podloga no ale jak ja takie cos cieszy niech bedzie. mam sasiada naprzeciwko, pokazal mi raz (Niemcy) z duma wielka co zrobil nad blatem w kuchni...no juz wiecie co? walnal panele podlogowe. Myslalam ze padne, ale rznelam glupa ze fajny pomysl. Juz bym wolala lysa sciane miec, sama tak mialam dopoki nie wsadzilam marmurkowych. podlogi na scianach, slyszalyscie o tym? a myslalam ze juz mnie nic nie zaskoczy. w ramach tego remontu ta kulyzanka sobie zazyczyla...parapetow. Bo jak pamietacie tutaj tak normalnie nie ma parapetow jak w Polsce. Przewaznie maja grubosc sciany i obramowka idzie, nic nie wystaje. Pytamam jej sie czy se kwiatkow teraz nastawia, mowi ze zarbiscie bo ma zaluzje i paraapet wystaje. OK. a trzecie co mnie zaskoczyla, tez zrywala wykladzine ze schodow i tyle gadala o tych schodach ze myslalam ze cudo zobacze, kurna pokazuje mi zdjecie a tam co?? WYKLADZINA nalozyla spowrotem wykladzie. Powiedzialam jej ze durna. Ze mogli sami zrobic. Tak na marginesie za malo napisalam, ma schody jak ja taka sama ilosc, wycenili jej na 7.5 tysiaca $ , temu walnela wykladzine spowrotem. Wtedy jej powiedzialam ile nas nasze kosztowaly z tego samego co firma by zrobila, i jak M jej zdjecie pokazal moich zabejcowanych desek ja przytkalo. No coz, wole sie z M pomeczyc, ciezka kase zaoszczedzic i sami to zrobimy - jak tysiace innych ludzi. uffff...zaschlo mi w gardle. ide na kawe i pisze dalej. ciagle te deski podlogowe na scianie przezywam i nie moge wyjsc z podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.11.2017 01:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Joana ja tez stawiam na te dwa co wybralas. Tylko dobra tasme kup. Powiem co sie dzieje u mnie w kuchni z moja kratka. Przychodzi lato i jest humid i ona sie powieksza. I wyskakuje z tasmy. Srasma nie tasma, jakies gowno, kupilam pozadna co podobno jak przykleisz jest na stale, ale zobaczymy , jeszcze nie zmienilam. Teraz ladnie sie skurczylo i jest na super wymiar. ile czasu bedziesz musiala czekac na krateczke od zamowienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.11.2017 01:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Mika - odebralas dywan z pralni??fotke poprosze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.11.2017 01:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 (edytowane) Pestka a teraz ten stol. tak wyglada, fakt nie ma zawiasow, toto ono cos tam mnie pogubilo, ta wstawka, a swoja droga super fotka - dokladnie zaslania kazda noge od stolu teraz, z prostym blatem jak masz i z fazami, frezowanymi tutaj sa brzegi pomalowane, ale tutaj ma to sens - zlewa sie z nogami a tylko blat jest inny a mi chodzilo o takie cos - dolni jest prosty a gora freaowana i sie gubi tez taki maly delikatny jak na tym stole a najlatwiej taki jak ja mam na wyspie bo calego nie scinasz tylko gora, czyli deski (blaty oba) sa takie samej wielkosci. Edytowane 4 Listopada 2017 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.11.2017 01:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Jeszcze jestem Ciekawa jestem co znowu wykombinowałaś Deski na ścianie te same co na podłodze, to pomysł europejskich wnętrzarzy. Nic dziwnego. Sporo takich widziałam w necie m.in na Deezen i w Archiproducts. Podobało mi się jak podłoga wchodzi na ścianę. Zobaczę zaraz czy dam radę z tego tableta wrzucić fotki, bo już z wyrka nie wylezę. Kot na mnie śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.11.2017 01:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Fotki popatrzę rano na kompie, bo to małe gie od samsunga zaparło się i nie wyostrza powiększenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.11.2017 01:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 wsadzam kombinowanie wlasnie, beda dwa posty. sluchaj, ale ona nie ma tak jak mowisz. Podloge ma jakas jasna, nawet nie drewniana, biale listwy przy podlodze a te na scianie czerwono bejcoawny dab, to sie kupy nie trzyma, ani kolorem bo do niczego nie pasuje, ani wygladam bo to nie sa plaskie deski podlogowe ale faliste i odrazu widac ze deski z podlogi wsadzone, ot jakby skads gdzies zostaly. A takie piekne dechy gotowe robia na sciane, w jakich kolorach sie chce. ide pisac dalej myslalam ze juz spisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.11.2017 02:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 moje kombinowanie nastepna noc siedzialam i przeczesywalam drabinki do biblioteki znalazlam takie wyjscia - najtansze! ja nie wiem dlaczego to jest tak koszmarnie drogie, Pestka ile w Polsce kosztuja i jakie???? no wiec obczailam ze czesc mozna samemu zrobic, np drabinke, haki znalezc, nie musza byc koleczka, duzo drabinek nie ma koleczek oczywiscie te haki nie do kupienia tutaj - w Angli maja duzo, ale mozna by zrobic. koleczka na upartego tez znalezc mozna byle jedna strona byla krotsza rurki mozna w byle jakim sklepie kupic a zaczepy to juz jak sie zechce, na 100 sposobow i przyklady drabinek bez systemow, sama rurka i wyciecie w drewnie drabinki i tu sie nie ma co smiac ale widzialam takie biblioteki za 15 tys $ z takimi dokladnie drabinkami . wiec da sie? da sie. Taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.11.2017 02:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 tu jeszcze pare przykladow na bez kolek i bez systemu tutaj jest z hakami jak wyzej wklejalam a tutaj jeszcze inne zaczepienie latwe i tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.11.2017 02:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 a tutaj fotki z systemem - systemow jest kilka roznucyh, mnie akurat interesowal jeden, konkretnie ten to sa zdjecia ludzi ktorzy drabibki kupili w sklepie i zamontowali u siebie (czarne CUDO juz M pokazalam) ufff...no chce drabinke i juz. Taka prawdziwa i juz. wiec to bylo to kombinowanie. KUPILAM. nie calosc bo cena mnie z nog zwalila, kupilam najdrozsze elementy czyli zaczepy i kolka i druty do drabinki - drabnke M mi zrobi. Jeszcze zostanie rurka i zaczepy do niej, ale to nastepnym razem. Moze cos wykombinuje i oszukam i zrobie z innej rurki. to jest to samo co na powyzszych zdjeciach, ten sam system. do tego dokupilam to Pestka takie cos sie daje zamiast ostatniego stopnia do lapania sie, tutaj jest z drewnianym, ja kupilam czarny metalowy BEDE MIALA DRABINKE :lol2: jak sie M dowiedzial ile kosztuje za glowe sie zlapal ale dolozyl i pytal czy taniej nie da sie kupic - nie da, najtaniej juz znalazlam. Oczywiscie nie powiedzialam mu o malym DIY i nie takiej jak powinna byc bo po co - jak ja chce prawdziwa rurka - z rurka jest problem. Drabinke musialam w US kupic bo tu bym sie na zakrecie nie wyrobila jak zobaczylam ile chca. No i tam moge sobie po trochu na czesci kupowac. Tutaj nie moge musze odrazu calosc. ale zlamasy sla wszystko do canada oprocz.....RURKI. Zaczepy do rurki sla a rurek nie :mad: rozmawialam z nimi ale nic z tego, nie posla. Wiec albo cos wymysle (M powiedzial ze galwanizowana taka rurke mozna kupic najtaniej) albo kupie w innym sklepie. Ale to jest szczegol, najwazniejsze ze drabinka budiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.11.2017 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Wiedziałam, że męczy Cię ta drabinka :lol2:Wariatka z Ciebie Mania Słuchajcie ja chciałam te panele na klej przyklejać nie na taśmę, i teraz nie wiem sama. Będę pisała do sklepu to zapytam, widziałam,że na patex kleją, ale to do drewna. Nie no co ja sie przejmuję, przecież robią też panele na lustra to wiedzą czym kleić. Mania pokazuj podłogę, bo ładna bardzo i ciekawa jestem jak będzie wyglądała. Szybka kawka, trzeba dziś ogarnąć chałupę i skosić może, bo słońce od rana. No i lustra, bo wczoraj starszy syn przyjechał i już potem mi się nie chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.11.2017 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Stacjonarna drabinka przydałaby mi się w pokoju dziupli, z garażu nie chce mi się przynosić żeby kurze na szafie wytrzeć Mania pralnia ma tydzień zarekwirowała dywaniki. Bo kupiłam 2 malutkie. Do dziupli ok. 1x1,5. i chodnik 0,6x 1,6 (nie pamiętam) do przedpokoju. Identyczny wzór. Ten większy opitolone ma frędzelki. No i odezwał się pan od komody. 3 razy zadałam mu pytanie, czy nie jest szybka żadna pęknięta, nie odpisał. Ale napisał, że szafka otwiera się na kluczyk i nie śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.11.2017 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 podloge M zaczyna klasc 7, jeszcze 3 dni . poki co dzis jest 4, godzina 6:38 rano, jak ten debil juz wstalam i sie zaraz biore za dechy Joana mozesz i na klej, chociaz bedzie problem wycelowac z iloscia tego kleju bo przycisniesz i moze wyciec, z tego co wiem to te co tu roba te nakladki mowia zeby na tasme przykeljac. Mika szafka wygladala ze ma cale szyby, a nawet jak cos szybe mozna zmienic. Wazne zeby nie zapomnial kluczyka dodac jakbys kupila. mowisz? dokupilas do kompletu dywany , a ten duzy ma fredzle czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.11.2017 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Duży nie ma frędzli. Nie jest obszyty, wydaje mi się, że frędzle ktoś obciął i do dołu podkleił tkaninę. Przez te szafki, podłogi, schody, to tylko remonty mi się śnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.11.2017 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 mmika podoba mi się ten bez frędzli. Narobiłam się dziś trochę w domu, miałam wykorzystać słońce i skosić, ale mam lenia. Poszłam tylko z młodym na spacer. Lustra przyklejone, ale teraz poważnie sie zastanawiam jaki powinnam zamówić wymiar tych paneli, przez ten frez, cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.11.2017 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Joana, pokażesz swoją komodę, jak teraz wygląda? Ależ jestem jej ciekawa Pestka chyba kuchnię ogarnia do obiecanych fotek, znikła jak kamfora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.11.2017 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 mmika jutro, bo dziś boję się do pionu dać drzwiczki. Ciągle też nie mam zawiasów. Ale powiem Ci, że już mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.11.2017 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 dzis na bank bede na haju smrod gorszy niz po bejcy a to dopiero pierwsza warstwa, a gdzie jeszcze dwie kupilam material w koncu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.11.2017 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 (edytowane) Nie fotografowałam stołu na sprzedaż, to krzesła stoją byle jak. To coś, co cię zmyliło, że zawiasy są, to deska, w której są 2 otwory na bolce/kołki drewniane, które są pod górnym blatem w nie wchodzą. Inaczej blat by jeździł jak żyd po pustym sklepie. Te kołki są takie długie, że gdy unosi się blat, żeby spod niego wysunąć dodatkowe poszerzenia, to blat się nie przesunie. Zaczelam pisac w nocy z tableta i zasnęłam A dziś zasuwałam w ogrodzie. Jestem cała połamana. NAwe paznokcie mnie bolą. Podnosiliśmy rabatę z hiacyntami, tulipanami i narcyzami. Mam na jutro 5 skrzynek 50x30x10cm cebulek do wsadzenia. Ale nie wiem czy dobrze powsadzam. Może wyjść melanż, bo rozpoznaję tylko hiacyntowe cebule. Drabinka to także moja miłość. Są strasznie drogie i nie da sie kupić luzem bez biblioteki https://almidecor.com/pl/produkty/regaly-i-komody/biblioteki Nikt tego luzem nie robi. Wymyśliłam zestaw DIY elementów, ale nie są takie eleganckie jak twoje. Z kółkami nie problem, będą i na gorze drabinki i na dole. Zastanawiam się na drabinką, czy drewniana cała, czy z tej samej rurki stalowej i stopnie drewniane. Byłoby industrialnie A rurka... mużna kupić stalowe czarne rurki 25 mm średnicy, ale najdłuższe są tylko 3 metry. Biblioteka w jednym ciągu ma 7 m, więc trzeba wymyślić łączenie Podoba sie Wam? https://almidecor.com/pl/stol-owalny-rozkladany-190-config-9590861?variant_group=5319 Edytowane 4 Listopada 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.11.2017 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 Szczerze mówiąc Pestka nie bardzo. Wydaje mi się że blat ma za cienki, a tą listwę, czy co to tam jest za masywną w porównaniu do blatu. Mi się jakoś nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts