Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czarne do wszystkiego pasuje, a masz dodatki, jak piszesz, bedzie pasowac do wszystkiego.

Joana szafka bardzo ladnie wyszla. Z ta ramka co dumasz - pokaze potem cos - tylko musze sie dobudzic bo wstalam niedawno.

a ten korytarz co wkleilas jest BOSKI :jawdrop:

na szuflady pokaze sposob bo sama sie zabieram do zrobienia bo tez mam kilka z drewnanymi prowadnicami i ten sam problem w lecie, tylko dajcie mi sie dobudzic.

swieczki, woski itp sa tylko tymczasowa pomoca, potem sie wycieraja, jest leszy sposob.

Joana szkoda ze nie pomyslalam o tym wczesniej ale tez dokladnie nie bylo widac na poczatku

szkoda ze nie zrobilas troche inaczej, dwa inne sposoby, bo masz 3 drzwiczki.

1. zaklajstrowac dziury po kluczykach i otwieranie zrobic na panelach nad szybami

2. wywiercic dziury w lustrach i zrobic galki na samym srodku drzwiczek

mirrored-credenza-navy-finish-with-3-door-for-modern-living-room.jpg

hooker-furniture-638-85189.jpg

wtedy by to wyposrodkowalo i ladnie wygladalo

ja bym dala kluczyki bo kluczyk zawsze mozna wyciagnac i wtedy to sie zgubi, albo bardzo malutkie galeczki, powinno byc w kolorze zawiasow chyba ze jakies krysztaly wsadzisz :cool:- niewazne ze tylko kawalatek wystaje zawiasa

img-5062.jpg

ale wlasnie dlatego w kuchni dawalam raczki na dole na obramoce na srodku bo sie szafki mijaly i tu byly dwie galko a tu jedna i smiesznie to wygladalo

wzorki na szybach i lustrach ktre ja mam, dwie z netu bo jedna zastawiona a druga jeszcze w pudle nie zlozona

fabryczne, bez ramek

16981393_Alt01.jpg

91_IZWRAnj_CL._SL1500.jpg

sekretarzyk jest fabryczny i ramki ma i listewki

IMG_4452.jpg

i witryna w kuchni gdzie nakladalam to samo co Ty - jest i ramka i szafkowa listewka

IMG_4448.jpg

IMG_4449.jpg

i widzisz tez raczki na ramce na srodku akurat, drzwi zmienialam przeciez bo wsadzilam normalne galki w normalnym miejscu i mi nie podeszlo a tylko podwojne drzwi sa.

zauwaz ze w kuchni mam ramki szersze niz kratka. Ale mam wiecej popisu z tasma.

jedno rada - nie przyklejaj na srodku. Tylko ramki naokolo.

z dwoch powodow - jak sie szafka znudzi i bedziesz chciala ja wywalic - wzorek zawsze mozesz odkleic i pierdyknac sobie jakies lustro na wymiar np. z tym wzorkiem.

a dwa - jak sie kolor znudzi mozna ladnie wsunac gazete pod spod i malowac kratke nie sciagajac, tak wlasnie sekretarzyk malowalam

i jedno co dodam jeszcze - obojetnie jak zrobisz i tak potem na to nie bedziesz zwracac uwagi, oko leci na wzorek a nie na ramki badz ich brak. Teraz patrzysz, potem juz sie nie patrzy.

a teraz sposob na szuflady z drewnanymi prowadnicami

m6o9vkwfdd89knej9ful.jpg

Picture-72.png

products-offered-by-taperite-co-inc-in-new-hyde-park-ny-22-638.jpg

u nas w kazdym sklepie z drewnianymi meblami sa te tasmy, roznie sie nazywaja (temu 3 wkleilam) ale chodzi o tarcie (friction). Czyli jest to przeciwnienstwo tasm anty-poslizgowych jak np do wanny sie daje. Te tasmy wlasnie daja poslizg i sie je naklada na prowadnice.

sa tez szersze bo daje sie je na inne powierzchnie gdzie poslizg jest potrzebny, np na pile stolowa, na stol, zeby deska ladnie szla.

poszukacjie u siebie

Mika te wkladki do kontaktow sa rozne typy, powinniscie je miec

use-screwdriver-tighten-management-box.jpg

TWO_ANC.jpg

0003944_recessed-wall-plate-installation-kit-single-gang-white_4.jpg

61_Q9j2_At_Jk_L._SY355.jpg

nie dosc ze mozna ladnie kable poprowadzic w scianach to jeszcze wtyczki sa w srodku i nie przeszkadzaja cos powiesci plasko na scianie badz dosunac mebel na plasko do sciany - jak wystaje to czasem przeszkadza, durna wtyczka. Nie wszycy robia wtyczki plaskie na sciane, plaska mam akurat do lodowki ale bylam zmuszona kupic kilka przedluzaczy z plaska bo sie mi puszki nie chcialo zmieniac

IMG_1306.jpg

ale kontakt mogli zmienic na nowy bialy ;)

Po ptokach z tymi uchwytami, na środku myślałam, ale bałam się sama w lustrze wiercić. Jeszcze wyjście jest takie, że te co blisko siebie dać gałki małe, a ta co odstaje ( pomerdałam , ale pewnie wiecie o co chodzi) kluczyk. Najgorzej ,że nie mogę też wsadzić takiej maluśkiej na sam kluczyk, bo dziura większa. Pojadę jutro do sklepu po zawiasy, to zobaczę co tam mają.

O takiej taśmie to pomarzyć możemy, chyba , że dziewczyny sie gdzieś z taką spotkały. Zapytam o nią jutro przy okazji okuć, bo jadę w miejsce, gdzie mają też renowacje starych mebli.

Mania piękny ten korytarz, mi też sie podoba bardzo.

Joana cos wykombinujesz. A jakie bylo stare tam? kluczyk, galki cos? a masz jakies stare galka raczki w domu? moglabyc poprzyczepiac i sprawdzic jakie duze i co kupic i stare moglabys pomalowac jak masz czym, i wiedziec co kupic. Do niektorych mebli pasuja kupne gotowe kolorystycznie, do innych pomalowane. Zadko zmienialam, ale zawsze malowalam.

nie wiem na jakis swiecie zyje, w nocy czas przestawili, dopiero na compie zauwazylam, musze zegarki poprzestawiac.

dzien numer dwa roboty - scieranie i nakladanie drugiej warstwy poly. Narazie 6 stopni zrobilam, a jeszcze 6 + 12 podstopnic. A jutro 3cia warstwa.

jutro ma podobno dywan juz byc. Zobaczymy jaki bedzie, wykupili je nastepnego dnia po mnie.

wpadlam na taki pomysl, ze jak mi M zrobi biblioteke z drzewa cala to wtedy zamiast malowac moge ja zabejcowac. mamy tu czarna bejce tej samej formy co schody robie. Wtedy jest cieniej i jakby co mne kiedy naszlo latwiej pomalowac, nie bedzie dwoch wartstw. Z tylu plyta meblowa czy jak to sie nazywa co sie na tyly zaklada moze byc sztuczne jak sie wklada czarne, ewnwntualnie to tylko pomalowac, a reszta bejca.

O! to jest genialny pomysl.

..................................wyjechane kudlate ciaposzki, szlafrok i walki na glowie, foloetowo rozowe cienie na oczach pod kolor ciapuszkow i szlafroka a z ust zwisajacy pet :lol2:

wyobrazilam sobie Joana na drabince wyciagajaca ksaizke kucharska :rotfl:

no a z kieszeni wystaje piersiowka he he

teraz mnie glupawka chwycila, od wachania lakieru , ide wachac dalej

Taśme znalazłam tylko taką

http://www.vector.katowice.pl/pl/Produkty_dla_przemyslu/Tasmy_zmniejszajace_tarcie

O takich wpuszczanych w ścianę wnękach na kontakty to my sobie możemy pomarzyć.

Widzisz, czasem i my jesteśmy w epoce kamienia łupanego ;)

moze nie az takie jak nasze ale sa

http://allegro.pl/legrand-puszka-telewizor-monitor-kable-w-scianie-i5590451647.html#thumb/2

problem macie taki ze ich nie ma bo macie pelne sciany, cegla, pustak, a my mamy puste i mozna wszystko ciagnac

Pestka i dobrze znalazlas, nylonowa tasma i pisze ze do prowadnic szuflad, ja znalezc w Polsce nie moglam

no jak sie chce wszystko sie znajdzie :rolleyes:

Maniaaaaaaa...a, a na cenę tego paskudztwa spojrzałaś? Taka kasa odpada w przedbiegach. Poza tym te twoje ładne, a to koszmar jakiś.

My i tak wszystko wkuwamy w ściany. Mój dom jest z bloczków Ytong. Bierzesz wiertarkę, ciągniesz po ścianie na taką głębokość jak potrzebne i gotowy rowek pod kabel. Miejsce na puszkę do kontaktu trzeba albo wywiercić frezem, albo wykuć. Lekko idzie.

byle jaka

ja w lecie jak maluje na zewnatrz uzywam czarnej w spray'u albo w domu szarej walkiem - do czarnych mebli ale mozna i biala, ale w sklepie powinni wymieszac na czarna badz szara, ale na 100% dawaj, bo ta podkladowka co Fusion ma w sobie guzik warta - zaslania ladnie wszystko ale nie zaslania ubytkow badz otwartych porow jak podkladowka.

na czarna nam podkladowke nie koloruja ale na szaro tak, nie wiem dlaczego

Pestka widzialam cene, chodzilo o to ze jak naprawde trzeba to sie znajdzie

tutaj sa takie kontakty

power_socket_us.jpg

standard-us-power-outlet.jpg

drugie sa stara szkola, gdzie mialam na widoku pozmienialam na pierwsze.

Joana zauwaz jaka roznica jest i dlaczego takie plaskie sa - uziemienie jest w srodku, nie mamy bolca kontaktach, bolce sa na wtyczkach