mania1220 09.11.2017 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 mala przerwa zostalo nam 8 pudelek podlogi M wymierzyl i starczy na moja sypialnie. Czyli nie bedziemy klasc tej co sciagamy z laminatu - idzie na smieci. I sie dokupi poem reszte. Wlasnie je wyniosl - pudla, polozyl na korytarzu wzdluz barierki. a ja robilam pozadki na ogrodku, sciaglam zaslony, firanki pod gazebo, umylam taras, nalalam wody do fontanny i ja zawinelam. Teraz kawa i zabieramy sie za robote. Mika dawaj komode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 09.11.2017 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Napisałam do sprzedawcy, jak komoda dotarła, zaprosił do ew. dalszych zakupów. Towar opakowany w koce i podkłady na materace. Muszę schronisko dla pasiaków namierzyć w związku z tymi kocami:) Na palecie. Jedynie co, to nie było zaznaczone, że są szyby i spedytor się wystraszył. Grzecznie pomógł rozpakować i z radością stwierdziliśmy, że koce dały radę. dobrze, że nie kupiłam farby. Na razie jej nie ruszam. Najładniejsze są szklane drzwi, szprosy nie są nałożone na szybę, tylko szklone kawałkami. Mi się podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 09.11.2017 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Noooo Nie maluj jej, ładnie wygląda, co ja mówię bardzo ładnie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 09.11.2017 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Środek jeszcze do zagospodarowania, za środkowymi drzwiami schowaliśmy kino domowe, jestem szczęśliwa z tego powodu. Włożenie płyty cd otwierając najpierw drzwi szafki, nie będzie bardzo upierdliwe. M woła, że może ją ledami podświetlić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2017 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 jak wkleilas lustro dla Joany pisalam o tym ze powinna zostac jaka jest, masz duzo takich mebli, nie to co ja, tu jedan tu drugi. Bardzo ladna! a jak masz jakies ryski do zywego drewna pociagnij kredka meblarska. bys razem z tv pokazala jak sie reprezentuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 09.11.2017 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Mania, może w dzień lepsza fotka wyjdzie. Spróbuję jutro cyknąć. Te szprosy muszę jeszcze poczyścić. Kurz wżarty jest mocno. Dobrze, że o kredce przypomniałaś, gdzieś mam, to sprawdzę czy kolor pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2017 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 mozesz ledy do srodka wsadzic ale przy ogladaniu bedzie to rozpraszac, bo na dole.gdzie sie daje ledy zeby lepiej sie ogldalo jest z tylu za tv, naokolo, mam tak compa zrobionego umylam podlogi, M zaraz zalepia, znosimy moja sofke i zabieram sie za kominkowy i zrywamy podloge tam, moze M szczeli pare desek zobaczymy jak bedzie wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2017 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 (edytowane) a ja sie pochwale podloga jestem super happy i dumna ze sami to zrobilismy bez zatrudniania zadnej firmy zejscie ze schodow moj TV pokoik tam gdzie ta biala Best beda te dlugie szafy przejscie miedzy oba salonami i M salon M sypialnia i dechy niestety nie mamy podlaczonego swiatla jeszcze wiec napieramy halogenowka robocza, 1000 watoka, wiec wszystko rozjasnia ladna? musi byc i jest , co decha to decha, Rickowi sie bardzo podobala ze taka rustykalna, no fakt, wpada w rustykalna bo ma duzo takich roznych na sobie. tak wiec jedna podloga zrobiona. Teraz trzeba sily zbierac na druga. Edytowane 9 Listopada 2017 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 09.11.2017 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Zazdroszczę :P Piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 09.11.2017 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 pikna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2017 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Mika ale co? a jaka masz u siebie? tez drewno nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2017 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 progres podlogi wyniesione wsio, prawie wsio Manius za kratami, ale nie szlo otwierac i zamykac za soba drzwi wynoszac a on pierwszy do dania nogi. nie wiem ile zroilam rundek, ale duzo, zaczal padac zmrozony deszcz i nie przeszkadzalo mi ze mam krotki rekawek tu byla moja bolaczka, debile architekci, same zobaczccie, to jest powod dlaczego robie drzewo po calosci a nie np uciete w kuchni kafle trzeba by na skos isc co odpadlo. Do wyspy tylko dawac? nie widzialo mi sie to. Pozatym musialabym skonczyc gdzies miedzy biblioteka a kuchnia co tez mi sie nie widzialo. Nie mam drzwi miedzy pomieszczeniami wiec odpadlo. podklad sciagniety - Manius wypuszczony z wiezienia dechy wywalone kolo kominka na cementowej podstawie jest marmur - ktory jak obramowka kominka byl bezowy, zamalowalam go na czarno. Chodzilo mi po glowie to sciagnac, ale wtedy potrzebujemy narzedzi do kucia betonu plus trzeba by kominek obudowe rozwalic bo slupy stoja na tym marmurze. I od nowa robic. Zostaje wiec. ale mial na laczeniu mala ramke, z listewek, nie chcialam jej. Chcialam do marmuru dechy prosto i sie udalo a tu widac roznice jaka bedzie miedzy kolorami ta polowa i jadalnia to pikus... najgorsze jest kuchnia, lazienka, biblioteka i kolo wejscia - cale linoleum zerwac, cienka plyte oderwac i wyrwac miliony zszywek Trudno. Jak trzeba to trzeba. Bo roznica ysokosci jest przez ta sienka plyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.11.2017 01:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 (edytowane) sciaglismy podloge w jadalni i tak sobie wynosilismy, w krotkich rekawkach oooo.... pies wylecial na taras i nie wiedzial co to jest, grzbiet mu sie w palak wygial jak kotu a potem ryl nosem rano podloge zaczynamy klasc, ta nam dluzej zajmie Edytowane 10 Listopada 2017 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.11.2017 02:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 odpoczynek, wrocilam nadrobic i obejrzec jeszcze raz szafke - debil ze mnie!! tak sie przedtem na szafce skupilam ze nie zauwazylam Mika..........samochod widac..............:D:D:D:D:D:D:D szprosiki miekka szczoteczka do zebow najlepiej alez sie rozsypalo, mamy snow squall znow, od wczoraj ostrzezenie bylo, siedze i patrze a szyby nie widac, cala w sniegu, to zdazylam z ta fontanna wczesniej. ciekawe ile zostanie do rana, jest straszny wiatr do tego, z wiatrem ma byc -21c ;);) czesci do drabinki w drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.11.2017 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Mania, wspaniale zrobiliście. Piękne obie podłogi, ale te górne dechy bardziej mi się oczywiście kolor podoba. Powiedz Rickowi, że dechy masz nie rustykalne, tylko n a t u r a l n e drewno. A śnieg leży nadal? To była burza śnieżna? Mmikka! Extra mebelek. Myślę, że oryginalnie służył jako biblioteka, może witryna kredensowa, ale raczej to pierwsze. Szybki w prawdziwych szprosach śliczne. Mania ma rację, nie maluj. Odśwież. Ona być może jest pociągnięta po wierzchu szelakiem. Sprawdź czy schodzi spirytusem. To się doskonale odnawia / odświeża Ściągawka: http://starychmebliczar.pl/tag/szelak/ Samochodzik wypatrzyłam od razu Wczoraj zatoczyłam pracowniczą pętlę. Po kilkunastu latach wrócił do mnie jako klient ze zleceniami mój dawny pracodawca. A już myślałam, że ciekawych zleceń mieć nie będę, że właściwie z pracą tak jest marnie, że będę mogła wreszcie zacząć działać domowo jak Mania. Plany legły w gruzach. Nie do końca się cieszę, choć to przecież pieniądze. Potem pokażę co będę robić, bo to dla mnie nowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.11.2017 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 zmiana podlogi super, mnie sie co oczywiste bardziej podoba ta wpadajaca w szary niz rudy przy kominku wyglada swietnie. jednak Manius debesciak, to jego pierwszy snieg, on go po prostu wachal i sie zdziwil moj Kasti uwielbia zabawy w sniegu ale Witulec nie bardzo. łazi tylko i grudki snieżne podjada a potem ma chore gardlo. on tylko na jedyneczke i dwojeczke i sru do domku albo na rece. jest zaleta, nie lazi po calym ogrodzie i nie weszy, bo ona ma zawsze wazniejsze sprawy niz siq i qp. maly lazik:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 10.11.2017 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Mania chwal się podłogami, bo jest czym. Zachwycam się tymi dechami. No i zdjęcia, takie świąteczne, śnieg,spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 10.11.2017 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Mania, bardzo mi się podoba okolica kominka. Czym na czarno ten marmur pomalowałaś? Ta farbą +600 *C?Stare meble, komodę i biblioteczkę mam z palisandru. Ta witrynka nie wiem z czego jest, Joana dobrze napisała, zdjęcia z zewnątrz są taaaakie spokojne, Pestka, dzięki za link, na razie muszę ślady po zwykłej taśmie klejącej wyczyścić, kilka razy dookoła musiała być kiedyś zaklejona. Najśmieszniejsze jest to, że w futrynie drzwi, u góry zobaczyłam wczoraj świeże dziury po drewnojadach. Zrozumiałabym na podłodze, bo z drewna do kominka dziady mogą wypadać, ale futryna? 2,30 cm nad podłogą? Dom przedwojenny, podłoga i drzwi były zżarte kiedyś, ale drewniani lokatorzy wybite były przy odnawianiu podłóg dawno temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.11.2017 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Mania czyli u ciebie biale swieta sie zapowiadaja, u nas zapewne znowu plucha i buro. mam dzis humor taki sam jak pogoda za oknem bleeeeeedobrze ze weekend sie zaczyna, na pocieszenie zamowilam sobie suszarke, dowioza w przyszlym tygodniu, bede mogla teraz prac do oporu nie przejmujac sie gdzie powiesic lompy:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 10.11.2017 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Tar na jaką się zdecydowałaś? Podczytywałam u Ciebie debatę nad suszarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts