Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no, Joana, tez tak mialam z czyms, a jak przyszedl czas bo 'podanie, 3 zdjcia i oplata skarbowa" przeszly po kilku latach zeby zrobic - wcielo. Musialam nowe kupic. :mad:

postepy? wczoraj bylam bliak zalamania nerwowego. Bajzel w domu, kurz wszedzie, zastawione. mialam dosc.

do poludnia skonczylismy podloge w tamtej polowie. Potem pojechalismy po Mlodego, zniesli wieczorek M sofe, moj tone wazacy bufet pod tv, rozebrali wyspe.

Ja zaczelam wynosic ksiazki do jadalni. Dzis dokonczylam i chlopaki zrywaja podlogi, a ja na kolanach wyciagam zszywki. I juz mam bombla a dopiero pod wyspa i kuchnie zrobilam :mad:

wyciagaja wlasnie lodowke wiec mam chwile przerwy zeby odpoczac.

jutro kladzenie podlogi zno i mam nadzieje ze w kuchni juz bedzie polozona. Boje sie jak diabli z lodowka, zeby ja wsunac spowrotem, zeby podlogi nie zrysowac :mad:

alez mnie plecy napitalaja, a drzazgi mam nawet w tylku :sick:

pare planow sie zmienllo. Jeden na 100% a drugi dojrzewamy, mam nadzieje ze M dojrzeje, bo ja dojrzalam, ale nie pisze nic gdyby zrezygnowal. Nie bede zapeszac.

przewiana non stop jestem, jak piszesz Mika najpierw noszenie jak snieg przyszedl a dzis drzwi non stop otwarte bo podlogi wynosza, nic nie poradzi sie - siekne wodki wieczorem.

Na kolanach dlugo sie nie da , trzeba siadac na tylku bokiem wiec M zaproponowal ze wpowyciaga mi wszystkie drzazgi z posladkow :lol2:

skonczylam wyciagac z bilblioteki zszywki, przesunali wlasnie sekretzarzyk, tam zostalo i do drzwi, przed drzwiami i w szafie - prawie skonczone :rolleyes:

dobrze ze net bezprzewodowy, przenioslam tylko compa z biurkiem do jadalni he he...to sie zawodowy nalog nazywa! :p

wkleje jakie fotki z roboty, moze zaraz moze za chwile, zalezy jak szybko sciagna podloge

Mika w przod i tyl nie ma problemu, gorzej z lodowka zeby wykrecic w boki, recznikow nie mam do dewastacji ale myslalam zeby kartony z podlogi podlozyc

jest 7;30 wieczorem, wrocilismy z Tor, odwiezlismy Mlodego. Po drodze zajechalismy kupic szafki na piekarnik i mikrofale pod wyspe, inaczej bym nie miala na czym siedziec. M chcial jakies nogi z pracy przyniesc, mikrofale mialam na stoliku pod spodem postawic, powiedzialam ze nie, bo znajac jego nasteone pol roku bym tak w kuchni miala, tak jak na poczatku mialam wyspe z plyty pilsniowej. Poki nie kupie kamienia na blaty narazie moj bambus jest dobry. Obudowac wyspe obuduje potem, musze jechac i zobaczyc czy w ogole mnie interesuje cos z ich brazow czy kupic drzewo i zabejcowac, pomysle. Wazne ze baza bedzie .

ok, mialam napisac wiecej a nawet i fotki wkleic ale nie da rady, kark mnie tak boli ze nie wysiedze. Ide musze sie polozyc. Moze dotre tu potem.

a Mnius tak brudny z kurzy ze szok, ale nie kapie go az nie skonczymy podlog.

nie musielismy drzwi podnosic :D

ba! nawet ich nie sciagali jak podloge kladli, wysokosc piekna

IMG_4819.jpg

a tu kawalek z kominkowego

IMG_4794.jpg

podloga jest bardzo ladna, wspaniala do mycia, ale jezdzic na mopie bede co 5 min - tylko jak pies wraca z dworu widac lapki. Ale sie z tym liczylam, bo na ciemnym widac. Przynajmniej bedzie czesciej myta bo na jasnym tak widac nie bylo :lol2:

M sofiszcze

IMG_4807.jpg

IMG_4804.jpg

troche sie wizualka moja rozjechala, mialo tam w kacie byc wiecej miejsca, na drzewko i lampe, nie wiedzialam ze jednak takiego potwora kupimy. Jest wielka i mowiac wielka mam na myslie WIELKA. 6-7 osob latwo siada!

Moja szafeczka za nisko - ale nic juz nie zrobi sie, sciany zamkniete, trza z tym zyc. Ale pokuj nabiera wygladu. Kanapa odpowiednia do rozwalenia sie i ogladania TV. Lawe trzeba albo kupic albo zrobic dluga. Poki co kazda za mala. Ale jeszcze musze sprawdzic ta z Ikei co pokazywalam.

a tutaj dzisiejsze - jeszcze moje dzisiejsze burdello

tu widac 3 warstwy - linoleum, cienka pod spodem i wlasciwa.

IMG_4850.jpg

linoleum zerwane

IMG_4840.jpg

latwo schodzilo, bylo przyklejone ale jak po masle szlo.

a tutaj zrywanko

IMG_4843.jpg

IMG_4846.jpg

IMG_4825.jpg

IMG_4833.jpg

a tu nizej widac te zszywki

IMG_4847.jpg

czesc wyszla a czesc zostala no i musialam je wyciagac. :sick:

i sciagniete......mam nadzieje ze do konca dnia bedzie tam podloga

IMG_4852.jpg

kamien na sciane?

podloga piekna ale Manius i tak wymiata, no przeciez musi czujnym okiem wszystko nadzorowac. dobrze ze czarny to brudu na nim nie widac :D tez w sobote bialasy kapalam bo juz siersciucha sztywna z brudu, teraz sa mieciutkie i takie pachnace az z lozka nie chce sie wychodzic jak misiaczki sie wtulaja:rolleyes:

Na pewno na ścianę. Może to na tę kominkową, co Mania pisała, że kolor za ciemny.

A skoro o ścianie... Myślę, że kolor do zmiany, bo podłoga mimo, że czekoladowo-szara, to jest ciepła, a ściany zimne, aż w zielen wpadają. Zostawiłabym szare, ale może ciut jaśniejsze i troszkę bym kolor ociepliła.