Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dwa, widzisz na zewnatrznych sciankach maja otwieracze. Ale musze popatrzec bo zdawalo mi sie ze widzialam inaczej ustawiona, te czesci sie szczepia.

nie zdaze, nie ma szans. Teraz robia dwa ostatnie rzadki i je musza przykleic kolo szafek i wbic, tam juz pistolet podlogowy nie wejdzie, musza malym.

troche zajelo obciecie scianek do lodowki i zamocowanie szafki. No i nie wspomne o wsadzeniu lodowki. ciezka franca a ja jeszcze nic nie wyciagalam z niej.

z 32 pudel zostalo 10

emocje wynagrodzone :p

zaczne od porownania - w kibelku nadal mam linoleum. To byl piekny moment ja zrobic zanim sie podloge pociaglo bo trzeba wyjac kibelek i szafke na nowa wymienic i kafle polozyc, no ale nici z tego. raz ze jescze nie wiem co tam zrobic dwa nie mam teraz funduszy.

no ale, tak jak w lazience bylo w kuchni i tu gdzie deski widac

IMG_4904.jpg

i na zewnatrz gdzie sie schodzi do jaskini

IMG_4885.jpg

doszli dotad i dopiero chyba, ale to chyba w niedziele reszte, albo po niedzieli - M pracuje caly tydzien wlacznie z sobota.

IMG_4875.jpg

i reszta

IMG_4876.jpg

IMG_4893.jpg

IMG_4886.jpg

IMG_4889.jpg

a to moja tymczasowa "wyspa"...jak w przedszkolu :lol2::lol2:

teraz w koncu mozna skonczyc kuchnie, kopacze, listwy na gorze nad lodowka i zaslonki w rogach.

no tak, nie widac mojej przedszkolnej wyspy bo zapomnialam wkleic :cool:

IMG_4907.jpg

:rotfl:

a blat ponad listwe siegac ma :D

listwa zlatuje, a nie pomalowany kawalek bo jesli pamietacie listwy te na poczatku trymalam biale, potem je zamalowalam ale pod blatem za wyspa nie bylo jak bo przykrecone wszystko, wiec obmalowalam :cool:

ciesze sie ze sie podoba, chociaz raz bez marudzenia :D

Mika szafka do zmiany bo mi ja senior obrgryzl jak nas w domu nie bylo a strzelali z petard. Ale mam taka sama nowa, stoi na gorze w sypialni. Ta zobaczymy, da sie naprawic, moze do pralni wsadze?

TAR ta lazienka jest na srodku domu , to ta sciana gdzie wyspa jest. Zabiera mi w cholere miejsca , bylaby wieksza kuchnia, ale nie do ruszenia, w scianie leca rury z gory z lazienki. Nie mam wiec okna :cool: ale to male wc zeby nie latac na gore. Myslalam zeby ja zrobic na jasno, bialo badz kremowo. Cale sciany w kaflach i miec w nosie malowanie. le nie wiem czy szare tamte plytki by pasowaly do bialych kafli na scianie???

Doriko ja sie mole zeby starczylo tych desek. Zostalo 10, do zrobienia jeszce biblioteka i wejscie i szafa. Z dolu zostalo 7 pudelek ale odeszla biblioteka cala i szafa bo na dole tam jest lazienka i pralnia. Bo ta na dole w jaskini byla pierwsza podloga co kupilismy i miala byc tu na parterze. Tyle samo pudelek wyliczone z nadwyzka 10%.

a bajzel to mam! kuchnia zrobione to uprzatlam ale i tak jeszce tam stoja talerze, ,ieliszki itp z bufetu w jadalni, nie wkladalam bo trzeba listwy przy podlogach zalozyc i M kazal zostawic zebym drugi raz nie wyciagala - bufet jest ciezki a trzeba bedzie go odsuwac znow.

uprzatne potem kominkowy bo zawalony dechami i bedzie widac jak teraz fajnie bez przeciecia podlog. Nie ma wyspy wiec nie zaslania nic.

o tak, nie widac mojej przedszkolnej wyspy bo zapomnialam wkleic :cool:

IMG_4907.jpg

:rotfl:

MAniusia trza bylo posadzic :D:D:D

ciesze sie ze sie podoba, chociaz raz bez marudzenia :D
teraz to przegielas @ czuje sie urazona ;)

TAR ta lazienka jest na srodku domu , to ta sciana gdzie wyspa jest. Zabiera mi w cholere miejsca , bylaby wieksza kuchnia, ale nie do ruszenia, w scianie leca rury z gory z lazienki. Nie mam wiec okna :cool: ale to male wc zeby nie latac na gore. Myslalam zeby ja zrobic na jasno, bialo badz kremowo. Cale sciany w kaflach i miec w nosie malowanie. le nie wiem czy szare tamte plytki by pasowaly do bialych kafli na scianie???
a czemu by nie biale do szarosci. jak najbardziej albo poszukaj kafli podobnych do podlogi nie rzucalyby sie tak w oczy ze inne. natomiast szczerze odradzam biale kafle w lazienkach na podlodze mialam i dostawałam husterii, fugi 2 dnia juz nie do doczyszczenia, oblesnie to wygladalo

bedzie widac jak teraz fajnie bez przeciecia podlog. Nie ma wyspy wiec nie zaslania nic
wiem o czym piszesz u mnie tez podlogi w jednym kawalku, bez progow jednakowo leca, jedynie w lazienkach, wiatrolapie i kuchni kafle. u mnie akurat w kuchni odciecie ale ja salon i kuchnie mam rozdzielone sciana i wielkie wejscie wiec nie gryzie sie. na wejsciu kiedys beda szklane drzwi w czarnyc ramkach stalowych cos ala oranzeryjne :)

no wlasnie, mam takie ulozenie durne w domu ze przeciecia ciachaly podlogi i zmniejszaly ja, nie wspomne juz ze wszystko na opak i wszedzie skosy wylazily, pokazywalam i przy schodach i wlasnie za wyspa :sick:

Nie mam nic przeciwko kaflom, jakbym miala inna ta kuchnie to bym kafle wsadzila.

myslalam dac jasne kafle na podloge ale z minimalna fuga i na szaro fugi, wkleje potem fotki ze sklepu.

Kafle desko-podobne znalazlam, niestety zadna nie pasuje do tej podlogi, maja swietna ale pasuje do podlogi na dole, identyczny kolorek.

szklane drzwi w czarnych ramkach mi sie bardzo podobaja i myslalam nad swoimi je tak sieknac, ale wtedy musialabym i wejsciowe na czarno machnac, a na to chyba mam za malo miejsca, zmniejsz optycznie. Wiec zazdroszcze ze mozesz.

jak juz skoncza podlogi i w kominkowym rozloze dywan i postawie lawe musze zobaczyc czy nie zmienic miejsce anapy, czy nie bedzie dziwnie, albo za pusto - foteli juz nie mam. Zreszta jak sprzatne zobaczycie o co mi chodzi.

znajac Maniusia by mi kawe wypil. Wczoraj zlizywal mi zmywarke jak wsadzalam gary. Musialam dziada pogonic.

niee to juz lepiej szare niz biale z szara fuga. a moze styknie pare desek i do wucetu? jak masz w kuchni to i w wc moga byc. wiesz wc jest zamykane i nawet jakby kafel ala drewno sie ciut roznil to mozesz nawet tego nie wylapac :) a moze zanim zrobisz to cos ciekawego na rynku sie znajdzie. u nas drewnopodobnych od wyboru do koloru na stowe bys cos znalazla

Wicio tez lubi wylizywac w zmywarce:evil: i nie da sie odgonic, jak nie z jednej to za chwile z drugiej strony jak ten cien sie pojawia. to samo z gotowaniem, placze sie pomiedzy nogami z nadzieja ze cos skapnie ;)

O wyższości kota nad psem :rotfl: Nie pałętają się pod nogami w nieskończoność. Sprawdzają co się dzieje, a potem zależnie od pory dnia hop na parapet i kontrolują sytuację i w domu i za oknem, albo idą spać.