Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zabawa bedzie przy kopaczach do kuchni. Nazywam je kopacze bo nie moge zapamietac jak je nazywacie :cool:

pisalam kiedys ze w Polsce macie (mieliscie?) specjalne wkladki do ich kopaczy, ale my nie mielismy i nie ma. Bedziemy robic custom made bo nie chce prostych, problem jest przy zmywarce, wiec znalazlam jak to zrobic, M bedzie musial frezarke wyciagnac

DSC_0307.jpg

DSC_0299.jpg

DSC_0296.jpg

jestem i nieporadze, czasem mala malo znaczaca pierdolka jest waniejsza dla mnie niz wielka widoczna pierdola :cool:

M dzis na popoludniu jedzie , wkleje fotki drabinki, a raczej tego potrzebnego do drabinki, material tez przyszedl ufff...nie jest zielony :D

za to jestem wsciekla jak diabli bo inny sklep mnie oszukal i ukradl moje pieniadze ;)

napisze potem, jak M pojedzie

a ja bede przeciw, bo slowo obrzydliwie sie zle kojarzy. raczej uzylabym innego zwrotu ;) to jakby powiedziec okropnie sie ciesze (to okropnie ? czy sie cieszysz? dwa przeciwstawne uczucia) :cool: wybaczcie mentorstwo ale moja polonistka w podstawowce a potem w liceum bardzo przywiazywala wage do uzywania wlasciwego doboru słów.

ale mna sie nie przejmuj, kazdy ma swoje dziwactwa, mnie akurat w glowie zostaja slowa, rady osob, ktore wywarly na mnie swoj wplyw. z moimi nauczycielami dalej utrzymuje kontakty a moja siostra z niektorymi obecnie pracuje w liceum. i wiesz co Mania jak bardzo to jest mile kiedy i oni mnie wspominaja, bo pamietaja moja skromna osobe wsrod tylu glow, ktore sie przez te lata przewinely :)

ja sie nie przejmuje, powiem krotko - ostatni moj rok w szkole w Polsce - nie zaliczylam. Przez jezyk polski. Oblala mnie. Powiedziala ze za "stylistyke" (naprawde taka zla mam??????????????)

jak juz wyjechalam dowiedzialam sie prawdy - polonistka sie przyznala jednej kobiecie ktora w szkole pracowala ze mnie "oblala" bo moja wychowawczyni nie poszla do niej i ja nie poprosila zeby mnie przepuscic. Byla zwykla wojenka miedzy nauczycielkami.

na szczescie tutaj "nie zostalam" i poszlam normalnie bo ich polski nie interesowal. Ale z moja wychowawczynia - ktora tez byla moja nauczycielka matematyki - mialam na pienku, na tyle ze wyladowala u dyrektorki na dywaniku i przy calej klasie musiala mnie przeprosic.

I wiesz co to bylo? albo raczej przez co? zwykla zawisc bo wyjezdzalam z Poslki na stale, juz z papierami a nie ze na wakacje a to byla jeszcze komuna.

kiedys tu dziewczynom opowiadalam.

mnie nadal nauczyciele pamietaja, a jak latalam do Polski zawsze odwiedzalam te nauczycielki ktore byly fajne, albo w szkole albo w domu .

i pomyslec ze mialam swiadectwa z paskiem?? :sick:

a tu najlepsza nie ze na klase bylam ale na cala szkole a bylo ponad 1000 uczniow :lol2: