mania1220 15.11.2017 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 material, widzicie jak ten spod spodu zielony (a mial byc szary ) wyziera? narzutka i poduszki walcowate beda w tym , jest jasno szaro-srebrzysty. i dochodzimy do poduszki. takich kupilam dwie, nie sa na cala szerokosc lozka, sa krotsze bo w Brazowym inaczej poduszki beda i te poduchy z przodu beda. No i w koncu - wspominalam - znalazlam dlugosc ktora mi potrzeba na szerokosc materaca, w sklepie gdzie kupuje wszystko do robienia lozek, zaglowkow puf itp. Sa niedaleko moglam jechac ale to jest dziwny sklep - nie ma telefonu, znaczy byl ale usuneli ze strony, trzeba miec szczescie zeby tak ktos byl, albo trzeba sie upewnic (@) i umowic. Nigdy przez 4 lata problemu nie mialam, raz trafilam ze nikogo nie bylo i zamkniety, a tak zawsze ktos byl, odpisywali na @ i raz wyslali. Wiec dalam na wysylke. Zamowilam 3 listopada. Dzis jest 15 zaplacilam przelwewm, a jak sie placi przelewem zawsze widac kiedy kase wzieli bo musza zaakceptowac kase. Wzieli 5. dalej nic i nic i nic. pare dni temu poslalam im wiec @ zero odezwu. dzis M przed praca pojechal do fryzjera mowie zajedz zobacz czy otwarci. Zamknieci. Wlazlam na neta i co??? okazalo sie ze zaczeli ludzi wlasnie oszukiwac i kase biora i nie wysylaja i ZERO kontaktu. dzis napisalam ostati raz i powiedzialam ze albo mi oddadza kase albo skladam zawiadomienie na policje. I to zrobie. a dluzsze poduszki kupie gdzie indziej, znalazlam sklep juz i sie okzalao ze tez kolo mnie. A najsmieszniejsze jestto ze tamci co ich znalazlam rekami i nogami sie bronia zeby ich nie laczyc z tamtym sklepem. nie wiem co im odbilo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2017 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 wracamy do drabinki - no bo dzis przyszla to co na zdjeciu ponizej jest w pudelku same czesci do drabinki a to nizej osobno dokupilam , to ten szczebelek za ktory sie lapie, na samej gorze sie daje zamiast ostatniego stopnia. Sa jeszcze drewniane ale chcialam metalowy kolka sa wyrabiste! przez te kolka - specyficzne dla tych bibliotecznych drabinek kupilam ten system. M sie dzis zapytal mnie ile w koncu dalam za to - bo niewiele tego nie?? bo gdzie drabina, gdzie rurka, gdzie zaczepy do rurki? powiedzialam mu zeby nie pytal bo mu nie powiem, bo i tak duzo. Wam powiem, dalam ponad 500$ US. Jak dla mnie to przegiecie paly ale co zrobic jak sie chce miec konkretna zecz?? rurke juz znalezlismy, przedwczoraj w sklepie. Nadaje sie gruba rurka do gazu, zaczepy tez jeszcze mi w sklepie nawierca rowki do zakrecania se tylko pomaluje rurke. zostanie jeszcze kwestia drabinki, ktora trzeba ciac pod katami i stopnie tez odpowiednio a nie jak zwykla drabina. M kazal kupic, ale jak sie okazalo ze drabinka 250 a wysylka 290 (!!!!!!) to powiedzialam mu ze bylabym durna tyle dac za kawalki drewna kiedy on to moze zrobic. Znalazlam jakis-tam plan jak zrobic ale nie byl dokladny. Wiec z wielka radoscia po otworzeniu paczki odkrylam ze sa instrukcje do ciecia musze tylko wymierzyc czy beda robic ta najmniejsza czy srednia bo polki ciagne do sufitu i drabinke chce przy samym prawie suficie, nie tak nisko jak na zdjeciach. mozna tez stopnie kupic ale szkoda kasiory odrazu z desek sie zrobi (i tarurke do lapania widac co kupilam) i zaczepione tak bedzie no, to jak ktoras bedzie chciala drabinke to powiedzzcie to zeskanuje i posle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.11.2017 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Ja chcę Na tym ostanim zdjęciu widzę, że jest taki sprytny myk, że drabinka z okuciem może być uniesiona bez zdjemowania haka z rury. To po to, żeby ją przysunąć do biblioteki, żeby nie stała skosem stale. Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 15.11.2017 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Pestka ! :lol2::lol2: Mania, drabinkę będziesz miała jak ta la la Muszę chyba wskoczyć do łożka, coś mnie łamie od dwóch dni, a jak na złość kilka spraw do pozałatwiania i z domu trzeba wyłazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.11.2017 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Co śiętak schichrałaś Znasz błyskawiczne lekarstwo z ziarenkiem pieprzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2017 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 dokladnie tak, mozna ja postawic na prosto, plasko na szafce, ta czesc jest ruchoma, pisalam o tym jak maltretowalam ta drabinke, pokazywalam tez zdjecia tu widac ze w gore i dol ida i jak zrobione zeskanuje to wysle , katy takie same tylko reszte z cali musisz na cm sobie przekopyrtnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2017 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 a maz w domu? to po drinku i zabierz go do lozka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.11.2017 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Ja drabinki już nie potrzebuję. Mania, te kółka też są metalowe? Joana, wymocz nogi w gorącej wodzie z sola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.11.2017 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Wiesz Mania, przeszukałam kilkadziesiąt stron z acesoriami metalowymi i d...a. Będę musiała zamówić u kowala te haki i obejmy na kółka.Za skanami nie pali się. J na razie ma co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2017 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 wiem, tez szukalam takie jak co wklejalam i u mnie nie bylo, znalazlam w Anglii, temu sie wkurzylam i kuilam razem z kolkami. z kolkami na gorze systemy sa jeszcze drozsze, taka hakowa mi w zupelnosci wystarczy, patrzylas na kolkowe systemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2017 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Mika okucia metalowe ale same kolka z jakiejs masy, lzejsze niz cale etalowe, widzialas jakie duze sa, cala dlon mi zakrylo, moglyby sie niezle wryc w podlogi metalowe, zeliwne czy jakies tam. Udzwigu maja do 240-250 funtow to jakies do 113kg chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2017 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 a ile masz tych szafek? w jednym ciagu czy nie? bo jak chcesz przenosic z miejsca na miejsce to hakowa lepsza, te kolkowe to wiecej roboty sciagnac, trzeba cala wyrolowac do konca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.11.2017 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Źle zapytałam , miałam na myśli okucia przy kółkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2017 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 taka do sciagania ma jedno kolko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2017 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 pstryklam moje kolka na drzwiach, widac ze sa o duzo wezsze bo szyna jest cienka, nie jak rurka, a rurka do drabin ma miedzy 1-1.25 cala na jako sama dekoracje tak mozna zrobic i nie odchylac drabiny zeby nie spadlo, ale jak sie chce taka zeby odchylic i na niej stawac to nie zda egzaminu. uwierz, zanim sie zdecydowalam kupic ten zestaw przekopalam calego neta tez i bylam blisko zeby zrobic tylko jako dekoracyjna ale doszlam do wniosku ze nie, chce taka zeby na nia stawac i taka zeby nie wyleciala jak sie mi tu banda dzieciakow zleci i beda cudowac jak to dzieci, temu wybralam haki a nie np pojedyncze kolko, a podwojne kokka jak pisalam bardzo drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.11.2017 01:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Pestka mi pokazala ladna lazienke, ale to nie zadziala. Nie moge miec ciemnych kolorow i nie chce. Pisalam ze farba jest taka sama jak w reszcie a wyglada ciemno, nie tylko ze nie mam tam okna ale zalozylismy inne swiatelka z dwa-trzy lata temu i mam tylko dwie zarowki z wkretem swiecznikowym, wiec mam guzik nie swiatlo. na suficie nie mam miejsca na swiatlo - chyba. Musze sie zapytac Chrisa jak przyjedzie podlaczac kable na dole. Sufit w tej lazience mam obnozony bo z gory leca rury z mojej lazienki na gorze plus na samym srodku jest wentylacja (i przechodza w tej wypustce co nad lodowka jest n zewnatrz). Wiec popisu niemam. Kuchnia tez jest cala jasna. Sciana kominkowa tez bedzie cala jasna w kamieniu. Kiedys. jak pokoncze zaczete remonty. nie chce do polowy scian kafli chociaz tak mi sie podoba, ba, mi sie podoba ta lazienka taka jak jest ale jest problem. A ten problem sie nazywa moj maz sika jak sika, znaczy wqurwa dostaje bo nie patrzy. zeby - mamy i tutaj szczoteczki i pasty - czasem tylko siku na gorze, zlazimy na dol, nastawia sie wode na kawe i sie w tym czasie myje zeby, czy po jedzeniu w ciagu dnia - nikomu sie nie chce leciec na gore. Wiec jak moj kochany mezulek myje zeby to pasta jest na obu scianach :bash: farbe mam super bo myje te sciany codziennie juz 4 lata i nic sie nie dzieje ale w koncu je zmyje. Nic wieczne nie jest. czyli - raz ze chce rozjasnic, dwa zeby latwiej bylo myc ten nieszczesny sraczyk. myslalam tak, bo tak najlepiej - za lustrem i za kibelkiem jeden wzor a na sciany czyste o ile na sciany chce wsadzic marmur tak na podloge chce wsadzic ceramiczne (przez mojego M bo kafle zdewastuje) tu cyklam w sklepie jak bylam co mi wpadlo w oko, nie ze te ale takie wiem ze TAR pisala o niewkladaniu bialych fug ale tez nie mialam zamiaru, nie mysle ze szare wygladaja zle poszukalam i znalazlam marmur na scianach i szare na podlodze - cos-tam, tez pasuje tylko ze ta lazieneczka to mala piczka i boje sie ze ja przytlocze zupelnie. do wyboru mam matowe jak zrobilam na gorze w lazience i swiecacy polerowany rpzmiarow i ksztaltow jest masa do wyboru. Tylko ze te male rozne mozaiki sie nie swieca, sa matowe. Zeby dac na scianke za kibelkiem i za lstrem, wiec pewno trzeba zostac z matowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.11.2017 01:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 aha no i....czy zrobic totalnie inne wzorki czy isc pod wzorek jak w kuchni jak pisala Pestka czy pod przyszlosciowy na kominkowej scianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.11.2017 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 ech te dwie ostatnie z szarymi na dole sa piekne i ten miedziany grzejnik - moj klimat. wcale nie uwazam, ze szara podloga przytloczy, sciany bedziesz miec jasne, do tego lustro, jasna szafka.vmoim zdaniem biale kafle poszatkowane szara fuga w tak malym pomieszczeniu beda gorzej wygladac niz szara jednolita podloga. poza tym przeklniesz biale podlogi. na nich widac wszystko, kazdy wlosek, kazdy pylek. z mojej glowy kudly sie sypia, mezaty obrosniety jak malpiatka tez sie sypie i przy bialych podlogach dostawalam torsji. codziennie lazienki musialam myc. i jeszcze o ile na scianach to fajne rozwiazanie to podloga ladna tylko w katalogu i nie uzywana pisze to Maniu nie zeby cos tobie na przekor ale z doswiadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.11.2017 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Miedziany grzejnik eh moje marzenie. Ale wtedy armatura też miedziana, albo czarna. Chcę, chcę, chcę i już! Tylko kiedy i za ile Podłoga szara. Argumenty TAR, przy tym co napisałaś o mężowskim chlapaniu, trafiają do mnie. Ściany marmur nieco ciapciaty najlepiej polerowany na błysk. A myślałam, że nie zaglądasz na pinteresta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.11.2017 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 jeszcze moze dodam jeden argument, kiedy bedziesz miec otwarte drzwi do lazienki to szara podloga nie bedzie tak mocno je odcinac od dech jak biała. i na stowe nie przytloczy ci tego pomieszczenia. i wiecie co kiedys efilo pokazywala czarna lazienke,mialam mieszane uczucia z powodu koloru, choc lazienka sama w sobie piekna. u siebie teraz zrobilam tez ciemna tyle, ze szarosc wzor betonu, nastrojowe i wlasciwe oswietlenie, dodatki, drewno i lazienka jest tak przytulna, ze uwielbiam w niej przebywac. i powiem wam, ze zaluje, ze w drugiej zrobilam jasna szarosc, bo te ciemne betony mimo braku okna srylion razy lepiej by wygladaly. a wlasnie zasugerowalam sie wielkoscia pomieszczenia, ze byloby ciemno i wrazenie ciasnoty. guzik prawda. wlasciwe lampy, dodatki i juz jest przytulnie. a w tej mezowej lazience czuje sie nieswojo, bo jest za jasna i przez to brakuje jej klimatu. a moja lazienka to taki maly buduar. i dobrze, ze jest przy sypialni, bo kazdy by chcial z niej korzystac. a tak jest tylko moja:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts