pestka56 19.11.2017 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Lampa pasuje. Ale mógłby tam stanąć fotel uszak i zupełnie innym kolorze, emerald green, albo burgundy red. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.11.2017 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Te taboreciki to takie bardziej do przedpokoju niż do salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.11.2017 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Pestka bez przesady az taki gruby to on nie jest i moj men ciagle w ruchu poza praca, bo tam raczej siedzaco. a te mielone to musza byc z patelni, to nie wersja na podduszane. daje czerwona cebule, bo ma dobry lagodny smak i nie jest taka ciezka na zoladek. klopsikow w wersji duszonej wcale nie smaze tylko robie je z łyzki, prosto do rosolu i obgotowuje kilkananascie minutek i potem dopiero podduszam w jakims sosiku i dodatkach. :wiggle:klopsiki wylacznie z indyka, wieprzowiny poza sporadycznym schabem pieczonym ze sliwka nie jadamy, bo nie lubimy. Mania te pufki stoliki bardzo fajne pod oknem by pasowaly. nie wiem jak ze stolikiem pufem baranem czy on do tej kanapy bedzie pasowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.11.2017 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Lampa pasuje. Ale mógłby tam stanąć fotel uszak i zupełnie innym kolorze, emerald green, albo burgundy red. uszaki sa wielkie, od razu sie ciasno zrobi. i znowu bedzie nagracone:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.11.2017 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 zrobie potem experyment i zatargam swojego uszkaka sprzed compa, zobaczymy, tyle ze czarny jest. pufa teraz jest z barana, pasuje i teraz, dwa male bylyby ok wiec tez. Pestka czarne pokazalam jako kolor nozek, bo chromowanych to ciezko znalezc albo za drogie - chociaz bym wolala chromowane nogi. Ale czarne beda ok, kominek i witrynka jest czarne. Joana fajnie by bylo jakby ta pufo-lawa byla prostokatna, ale wychaczylam ja za mniej niz pol ceny na licytacji i wzielam ze wzgledu na kolka i kolor. Pufe prostokatna zawsze moge zrobic sama a nozki z koleczkmi z tej przelozyc, chociaz mam na oku inna lawe, tylko franca droga, poszukam i jak znajde pokaze . no i mam dol juz wzglednie odgracony to moge w koncu wyciagnac maszyne do szycia bo mam stol wolny - uszyje granatowe zaslony i poduchy na ta sofke. Narazie nie bede kombinowac z pufkami bo za 10 dni choinke ubieram wiec tamten kat sie zapelni a lampa wyjedzie stamtad na miesiac. ide bo mnie M pogania do sklepu po dechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 19.11.2017 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Znajomy opowiadał, że jak w Ironman brał udział, to najgorsze było płynięcie w jeziorze. Niektórzy za nogi łapali i ciągnęli na dno. Mania, nic nie rób już w tym kominkowym. Niedługo choinkę tam postawisz. Biblioteczka wygląda na za niską, bo w wysokości fotkę zrobiłaś. Tacy ci zazdroszczę :rolleyes: Pestka, dopisz w serniku olejek migdałowy i 3/4 Kasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 19.11.2017 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 mmika gdzie ta Kasia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.11.2017 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 M sie zachcialo polskiej kielbasy, popatrzcie na chodnik przed sklepem po wyjsciu juz bylo tak - i drzwiami musielismy pchac bo zasypalo burza sniezna dopiero sie zaczela :bash::bash::bash: powiedzialam M ze jak pijdzie sprzatac garaz zeby mi choinke wyciagnal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.11.2017 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 sluchajcie, zajechalismy do sklepu gdzie podloge kupilismy. a moze do sraczyka dac plytki?? maja bardzo podobne, zamiast szarych? duzy kawalek to moja podloga a plytki maja naklejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.11.2017 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 mmika gdzie ta Kasia? w serniku, kasia margaryna i olejek migdalowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.11.2017 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 sluchajcie, zajechalismy do sklepu gdzie podloge kupilismy. a moze do sraczyka dac plytki?? maja bardzo podobne, zamiast szarych? duzy kawalek to moja podloga a plytki maja naklejki toz ci tak mowilam szare albo podobna do podlogi, to pisalas ze nic nie mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 19.11.2017 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 mmika gdzie ta Kasia? Margaryna Kasia:) Tar pisała że nie daje całej kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.11.2017 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 (edytowane) sernk jak sernik 10 zółtek, kilo twarogu, szklanka cukru, cukier wanilinowy, 3/4 kostki kasi (margaryny), olejek migdalowy ucierasz żółtka z cukrem i z wanilinowym, potem dodajesz letnią Kasię, wszystko ucierasz aż do białości, potem twaróg (President jest najlepszy), potem łyżkę lub dwie kaszy manny, 1,5 łyżki budyniu waniliowego / smietankowego, na koniec olejek migdalowy, rodzynki i już na sama koncówke ubite na sztywno białka (max z 7-8 jajek) z cukrem. Cały sekret w odpowiednim „trzachaniu" po dodaniu białek i długości ucierania pierwszych skladnikow – tego ci nie opiszę, bo to musisz mieć rękę. Ta masa serowa musi być jak napowietrzona to wtedy na mur beton wyjdzie dobrze, to napowietrzenie muszą zrobić białka. Na blaszke wcześniej posmarowaną Kasią i obsypana kaszą manną lub bulka tarta układam herbatniki, na to masę serową i do piekarnika.Nie pytaj mnie ile piekę w temp.180-200 st., bo robię to na czuja, ale minimum godzinę na pewno. Po upieczeniu zostawiam ciasto w półotwartym piekarniku żeby łagodnie się ułożyło.Jak już jest zimne robie polewe:Polewa: kasia (margaryna), cukier, łyżka wody i dużo kakao. Smażę ją tak długo aż się wybłyszczy i będzie gestości miodu Edytowane 19 Listopada 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.11.2017 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Znajomy opowiadał, że jak w Ironman brał udział, to najgorsze było płynięcie w jeziorze. Niektórzy za nogi łapali i ciągnęli na dno. Mania, nic nie rób już w tym kominkowym. Niedługo choinkę tam postawisz. Biblioteczka wygląda na za niską, bo w wysokości fotkę zrobiłaś. Tacy ci zazdroszczę :rolleyes: Pestka, dopisz w serniku olejek migdałowy i 3/4 Kasi mmika gdzie ta Kasia? Olejek dopisałam, Kasia była i jest na początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.11.2017 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 O, TAR zdążyła dopisaćcotrzeba Jestem za podłogą z płytek podobnych dodesek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.11.2017 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 bo nie mieli w zadnym sklepie, dzis dopiero jak poszlam maja, nowa dostawa , musial cen mi szukac. to beda plytki, pytalam M to powiedzial - rob jak ci pasuje, to powiedzialam ze sie dziewczyn zapytam ok, to ja chce piekarnik, ja jestem pies na serniki. A rodzynki mozna dodac? a co do kaski, widzialam ja w polskich sklepach ale nie kupowalam nigdy, czy ona smakuje jak margaryna czy jak lekko zjelczale maslo? wiecie o co chodzi? bo ja do swoich sernikow czy wypiekow zawsze kupuje bezsmakowe margaryno-masla. takie na chleb a nie ze do wypiekow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 19.11.2017 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Kasię kupiłam wczoraj pierwszy raz od bardzo dawna. Zawsze masło daję do wszystkiego. Ale sernik miał być dobry jak u Tar, więc Kaśkę nabyłam.Rodzynki wyżarliśmy i nie dałam, ale Tar pisała że daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.11.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 ta kasia to margaryna do wypiekow, moim zdaniem najlepsza. o rodzynkach tam jest napisane, dodajesz na samym koncu, bo rodzynki opadaja. zeby nie opadly to parzysz je wrzatkiem i oproszasz lekuchno maka. ale ja sie nie bawie i sypie takie prosto z paczki, czasem nawet sypie juz po nalozeniu masy serowej na blache. one pod wpływem pieczenia i tak sie rozejda. rodzynki obowiazkowo byle nie orzechy, bo ci sfermentuja ciasto. tak jak nie dodaje sie orzechow do krmu np. do karpatki, bo skwasza na stowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 19.11.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Ja bym te podrabiane deski do kibelka kupiła :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 19.11.2017 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 Mania pewnie,że te płytki bierz. Ja o deski bym się bała w takim małym sraczyku,ze mi je zachlapią. Aż poszłam polizać Kasię chleba nią nie smaruję ale do pieczenia daję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts